Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Добро утро
    Тмурно денес бе. Си се облеков да ви кажам, ладничко ми беше.
    Второ кафе испиено, може да почне денот. До 9 сум лабава, а потоа ќе видиме што ќе донесе денот.
    Мирот сеуште е тука фала богу. Нека си поседи малку.
    Вчера во 9 успивајки го дете сите тројца сме заспале. А демек ќе седевме со маш. Во 11 и 30 ме разбуди да легнам ко човек јер нозе ми беа у креветче кај дете (во кое спијат играчките наравно)
    И пак журка од 2 до 4. Ама добро е. Претходно се наспав. Ќе се истера денот.
    Ручек за денес од вчера полунаправен, мисирка, само компир и салата да средам кога ќе стигнам дома и то је то.
    Вие арни?

2. Dust

Dust Game Over

Брзо да оздравиш :hug:
    Чашиве во МК се мн скапи за наш стандард|( ама па ми се допаѓаат:doh:

Може да промрчам за неделава?!

Во 8и10 влегов во комерцијална банка... имаше преку 30 пензионери. А отвара во 8...
    И си застанав во ред... ме препозна една колешка на татко ми и ми вика оди на благајна за правни лица, кажи и дека те пратив и ќе завршиш побрзо работа.. да не ги чекаш пензионериве. Одам и и кажувам на таа... а таа ми вика - ова е шалтер за правни лица, не можам да те услужам ако не си правно лице.. Ја гледам позната...8-| и викам, правно лице сум ама не во вашата банка затоа што се однесувате со клиентите како да се ГОМНА!
    И си отидов во редот позади пензионерите. Ме гледа таа што ме прати и ми вика, зошто се врати? И викам, колешката твоја ме врати не сум била правно лице (а правни лица немаше моментално и пред мене услужуваше пензионер):^)
    Ај таа со мене на трет шалтер, па завршив побрзо.. А додека мене ми ја средија уплатницата, таа викна уште еден пензионер од редот кај неа8-|
    Што е најтрагично, татко ми ја обучуваше таа што ме врати:D
    И се вратив на крај и и викам, аууу види молимте овие пензионериве што ти стојат на шалтер сите правни лица да ти биле:smirk: :rofl: кого лажеш Петкана..:^) кажи дека не сакаш да ја услужиш ќерката на тој што те научи и ентер да стискаш:envy:
    Лелеее ти си ќерка на чичко Тој...
    И викам, ич да не те занима.. не си вредна за да ти одговорам..и си отидов:doh:

Знам дека преку ред не е убаво:!: ама не отидов сама преку ред, туку по препорака на директор на експозитура..а директорите се за да се почитуваат..нели:wasntme: :lol:
    Поарно кажи му на човек не сакам да те услужам, отколку од околу да го заебаваш|(

П.С... Скопје и денес на дневен ред.. ама го зграпчив денот од уште порано..
    За да си одам најрано што можам :D

3. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро!!!
    Што е вака тивко на темава женскиве кај ни се заминати ,слабо активни има ...или по одмори шетаат или зимници прават:?: но битно е сите да се добри..
    Допивам кафе и со снашка ќе одеме да шетнеме некоја пара да потрошиме ..
    @stetoskop нека пиши дали е добра и потоа нека одмора...
    Ајде убав ден да имаме!!!

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Добар ден веќе е...

Ми се спие, многу, иако рано си легнав... Знаев дека ќе бидам воведувана во ред со спиењево откако ќе почне учебната, ама овај ред, не ми пасова. Уште телото ми се бори да ми функционира по јапонско време. |(

Ни требаат реформи во образованието: Помалку часови, покасно почнување, порано завршување. :yawn:

И, колку години се учи предметот Етика на религии?

5. kravce

kravce Форумски идол

Добро утро.
    Немам ништо паметно да кажам, сакав да ве прашам нешто. Гледам на фб многу бутици што продаваат онлајн ми излегуваат често, а никогаш не сум се заинтересирала да разгледам сериозно или да купам. Пазарите ли вие од фејсбуковиве дуќани?

6. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Добар ден :hai:

Дремам под сенка додека мажите играат фудбал. Ќе се спремавме за на плажа ама ја чистат собата па ќе почекаме малку. Ако, мене ми одговара :D
    Ми треба уште една недела одмор дома, само да седиме тројцата и ништо да не правиме.... ај здравје следното лето така може ќе се организираме :) Ми фали да поминувам време со нив двајца, само тоа ми е тешкиот дел од работата.

Ми се оди на работа :o :DСериозно ова. 4 години седење дома доста беше, и многу беше богами. Се надевам ќе потрае ентузијазмов :D

Убав ден на сите :f:

7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Добар ден женички:)

Ве читам но немам ништо паметно да напишам.минувам низ еден турбулентен период и не би сакала да ве замарам тука-ќе помине се'

Сакав само да го пофалам маж ми.аквариум исчистил (50 литарски,голем ни е).
    Клима исчистил-свете како нова.
    Тераса изџогирал и заспал.синоќа се враќам од работа и дома се свете.:inlove:дали заради тоа што сум во овој период или не.но навистина многу ми помага.
    Нема зборови со кои би му се заблагодарила. Избањат, намирисан, си заспал.само се истуширав и се згрутчив до него.силно ме гушна и заспав;(
    Ете го испофалив-но вреде.

Дали и колку ви помагаат вашите мажи по дома?
    Гледам тивки сте на темава,па еве една тема да разговараме.

Втора сум на работа,додека ме депилираат на козметичар ви пишувам и потоа сум втора смена.

Убав ден имајте:hug:

8. mareane

mareane Форумски идол

Не знам што ми е ама не можам да се изнаспијам.Како да не сакам да станам од кревет...
    Треба да се оди до маркет ,нешто ручек набрзина и втора сум на работа...
    Ми треба малку шопинг ама за мене да ме крена малку.Ама ќе остане изгледа самo на „ми треба„
    И нека се јават жениве кај се што се...
    @Bubce38 ,@stetoskop ,@WORRIED.BT , @Val-Dim @LejlaD ,@CameliaMiller @lunicka ,и остали отсатни...

9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Тука сум (highfive)
    Нема ама баш ништо што да шкртнам деновиве ,затоа ме нема.
    По цели денови сум у кревет ,де во спална ,де во дневна ,де на тераса на лежалка . И ќе ми се чудите на умот што правам :tmi: Гледам една турска серија . Ја имам гледано пред повеќе од 10 год . Сега пак се закачив на неа . Езел- сигурно ја памтите . Не знам шо ми текна , ама пак ја пуштив . На 30-та епизода сум ,има 70 мислам . Така да уште 4-5 дена имам занимација.
    Што да правам друго. Маж има многу работа деновиве ,не можеме да мрднеме .
    Ама затоа ,со душа го чекам наредниот викенд . Четири дена ќе сме Струга и Охрид :inlove::inlove:
    Којзнае ако е вакво времето ќе има ли бањање у езерото :^).

ОдоХ ,Ајшен плаче ,да видам што и е сега :).

Ручек ,грав . Еден казан ставив . Ќе се јаде два дена. За мене маш ќе донесе ќебапчиња. Не можам и не можам да го јадам тој еден грав , а домашните умрени се по него :(

Не можам на @Dust да и пишам ЛП . Маче , киселината ми е на крај . Не е лошо да ја пратиш деновиве :)

10. Dust

Dust Game Over

Немам забрана за ЛП8-|
    Утре ќе ја пратам, ќе се чуеме после:hug:
    Не е во мене, иначе денес ќе ја пратев а не верувам оти ќе стигнам на време до дома..

Ми ѕвони сега еден од Брза пошта.. ми вика, ало..имате пратка..
    Се чудам што сум порачала:?:
    Од каде пратка?
    Од АМЦ..
    Си помислив Алек нешто нарачал од мојот профил.. и се надоврзува тој.. Фрижидерот ви го носам
    Реакцијата моја... штооо?8-|
    Не заборавив дека го нарачав ама рекоа дека ќе се јават за да договориме ден за испорака.. (facepalm)
    Му викам - а кој ти го прати да им го вратиш:envy: јас не сум во Берово денес, се возам натаму ако сакаш да почекаш 2 саати:@
    И тој...ааа не јави се на некој во Берово каде да го оставам:worried:

Боже нездрава работа(facepalm)
    Тешко им е телефон да кренат да кажат дека го пратиле. И онака е платен пред повеќе од 2 недели, немаше на лагер па чекав да донесат.. АМА се договоривме да се јават! Ако бев на одмор?! Да им речам на сред плоштад да го остават:^) ептен се изнервирав:@

V.odolija, M&M, boomsleng and 20 others like this.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

^^прати го и фрижидерот навакИ. Јас сум дома :)
    Не знам заШо не можам да праќам ЛП . Нешто до мене е :).
    Не е зорт толку да мора и утре . Ама деновиве да е :P:hug:

M&M, boomsleng, Dadusicka and 15 others like this.
  12. Dust

Dust Game Over

Да ти го пратам, ако ти треба Горење без комора:D
    Ептен се изнервирав, не си свесна:envy:

Ова ќе морам денес или утре да ти го пратам затоа што иде викенд..каргото не работи тогаш:lol:
    А јас не можам да ти дојдам на гости|( :D

boomsleng, Dadusicka, kuc and 10 others like this.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Здравоо:hai:
    Нешто сите сме во лер деновиве,самртајм седнес не фаќа изгледа,дека си оди летото:sun:>:rain:

@kravce немам искуство со фејсбук шопинг,ама од тие “дивите” не би нарачувала од принцип.Нелојална конкуренција се,не е фер некој да плаќа кирија,индустриска струја,вработени итн,а паметниве ке наполнат соба дома и си заработуваат.
    И не само тие,нокти,депилации,торти кифли,свашта...уште операции што не прават по дома.Данок никој неќе да плати,и после државата не чини.Епа нема да чини(n)

Чао сега,ми заврши паузата:o:

14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Ама Дуника, не се диви бе, бутици се кои си постојат, со локација, со се:D. Во најголем процент се такви, а и по сликите ќе си видиш за каков бутик станува збор.

@kravce јас (батко Горѓија:tmi::D) сум нарачувала, се ми стигнало уредно.

Јас кога велам дека кај сите е обратно, кај мене терсене|(. За денес депилација закажана, вчера ми дојде:headbang:. А пред 10ти не требаше. Ај па верувај оти не е ко за инат:envy:. Дома ќе се кубам сега, сакала-нејќела, морала:|.

Мама битно се изнасекира оти тампоните ќе останат:rofl:.

Last edited: Sep 6, 2018
  15. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Од фејсбук бутици не, не ми мења ништо тоа Л, ХL... пошто секоја серија е различна. Некогаш и во М бе собира некогаш Л ми е мало. Од страни како ибеј и Али - да. Има табела со димензии на се, од ширина на производот, должина, должина на ракави... и полесно се погодува.

се надевам мајка ти ќе заспие вечер :) Певаљка има, и тоа не било која :D

16. Dust

Dust Game Over

Јас имам порачано неколку пати од ФБ, ама од проверени, не од некои што ги плукаат во ЖДМ:rofl:
    И се било ОК досега..

Повеќе што мразам од непрофесионалци, се лажговци... Пробувале да ме добијат МНОООООГУ пати..мхм да..
    Ај да се кладиме|( дајте ми бесплатен фрижидер ако сум во право:envy:
    Тоа ми го кажаа откако им се истурив за сите 500 евра:D.. барем бесот си го извадив на нив, да не му мрчам на мојов дома:tmi:

17. Mar4i

Mar4i Истакнат член

https://radar.mk/?p=21036 - И органската храна е ГМО

ane.bella, LejlaD and Rebecca_R like this.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

@WildMk една година Етика на религии, изборен. Моите друго учеа, класична култура на европските цивилизации. Глупости.
    Имаа и предмет танц и ора. Не можеше тоа да се вклучи во музичко?
    Ме нервира предметна настава. Море школо ме нервира, генерално.

19. referentka

referentka Moderator Staff Member

Неоти се осеќа дека ме нема:D
    Ама оти немам ФБ, на плажа чув виц за тие што немале ФБ.
    ...најопасни..нит знаеш кај одат нит што прават:D

Што ми е битно каде е некој и дали ако кажал дека е во Париз лажел или не.
    Како ќе ми каже така ќе восприемам.И баш ме брига дали лаже или не|(.
    А си има такви 8)
    И што си подлажуваат и што следат дали некој лажел:!:.

Само едно ќе кажам и за едни и за други:ѓаолот немал друга работа па си ги ... децата:!:.

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Мојата најомилена активност. :inlove:

Кај госпожа во класот, повеќето одбраа Етика на религии, па ај и останативе, да не се делат демек...
    И мене ме нервира школото :) Ако зависи од мене, 'троа' поинаку ќе биди организирано ]:)

Thread Status:
Not open for further replies.