Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Добар ден! :sun:

Часови завршени, убав, продуктивен почеток на денот! Со оглед на тоа што спиев помалку од три саати, ептен убаво и свежо се чувствувам. ^_^

Денес требаше да напишеме краток состав за студирањето, професијата, плановите за понатака, па кога се распишав! :D Се исплати учењето.

Ме прашуваат како знам волку многу, се чудат дека речиси сите нови зборови ги знам пред да ги поминеме и сум доста активна на час. Тајната е - учење! Очекуваа да им извадам чај некој за знаење или број од бајачка да им дадам изгледа. :D

@Alishan30 маж ми не ми помага, туку и тој живее во истата куќа, па затоа и негова одговорност е да чисти, готви, џогира,
    вклучува машини и итн. :) Обично јас готвам во текот на неделата, а тој готви во викендите, јас подсредувам низ куќа од пон-пет, а во сабота и недела убаво чистиме сѐ заедно. Ова дека имам скратено работно време сега и од дома ми е работата башка, па повеќе слободно време имам јас отколку тој, но додека работев во студио и бев преку цел ден зафатена, сите обврски во текот на целата недела беа разделени помеѓу нас.

Ако ги пријавиш ќе ги земат во Вардариште, рачунај дека смртна казна им препишуваш во тој случај.

Не бирам повод за подарок. Подарувам од што ми е мерак, да израдувам некого, да го расположам, па така на блиските не им купувам само за роденден и празник. За сега не сум била на некој празник кај некој што не ми е близок (роднина или пријател), не сум таков тип на човек што ќе оди по прослави кај луѓе со кои што немам многу заедничко.

СП до Мистер Рајт :hai: интересно ми е како директно си го кажуваш мислењето, иако често превртувам со очи додека те читам. :D

Чекам одговор за една битна работа, стискајте палци! (fingers)

Имајте убав петок! :f:

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    А кај се пријавува? Број?

3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Сериозно ова? Иако знаеш дека или ќе ги усмртат или ќе ги остават во кафез без храна и вода да умрат?

На karmenka21 и dunika им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Да. Нема сигурно да ризикувам да ме нападнат глутница кучиња, или да ја нападнат ќерка ми.

Во Битола, во зима, луѓе имаат умирано од напади од кучиња.

Тоа што нема соодветно згрижување на кучињата, е работа на државата.

Ако пријавам во Анима мунди? Ќе направат тие нешто поинаку?

На Skorpija25, Ane-Goki1, boomsleng и 5 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Пробај пиши им на нив, кажи им дека се опасни, па можеби ќе знаат што да направат.

На LejlaD и WildMk им се допаѓа ова.
  6. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро.
    Како се редат проблеми во животот, еден решаваш, друг на врата, трет позади него. Си ги замислувам како ред на шалтер да чекаат. Ставаш печат на едниот, друг позади него. Чекам резултати од едно испитување, и како поминува времето ме грицкаат нервите ужасно.
    Утрово ми дојде на ум да се замислам како веслам на кајче на мирно езеро, и само со веслите полека, бавно, смирено ја брануваш водата. Ме смирува вода многу. Или да си легнеш во него, горе небо, одоколу тишина и водата те ниша. Ете, замисли си :D
    Не знам како да се справам со една личност што ме повреди, ако влезам во конфликт ќе трае долго, а некако, немам сила и со тоа да се борам. Слабак сум. Кускуле станав иако се здебелив. Кога бев помлада можев повеќе работи да носам на грб ми се чини...

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.145
    Нешто гледам слабо наспани повеќето...
    Е ја после добра хемија се наспав.Сега сум малку мамурна,ама ќе пројде...
    @kravce толку се пронаоѓам во некои твои последни постови...:hai:

Иде викенд ,а знам дека толку ќе ми створат негативна енергијa,уф ...Сите се релаксираат за викенд а јас се напнувам.Сакам работа и за викенд по 10 саати и тоа...

@stetoskop :*

На Skorpija25, Ane-Goki1, boomsleng и 21 други им се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Вака некако?

unnamed (3).jpg

Замислив.. сакам да сум таму сега!

На Ane-Goki1, M&M, Dadusicka и 15 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.383
    Добар ден и од мене.Испратив дете од сабајле,ќе шетнуваат денес,нема часови,па се молкнев по терасава со кафе.Една молба до вас,рецептата за бајадера ако не ви е тешко,си ја загинав,и со вода можеше и со млеко мислам дека @stetoskop ја имаше правено.Барав во фемина рецепти не можам да ја најдам.Моиве кога ќе им текни нешто за јадење дури не се направи не се откажуваат(facepalm).Инаку и јас си сакам вода,па тоа со кајче кога си замислив,релакс не виден:inlove:

На Skorpija25, Ane-Goki1, boomsleng и 18 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.145
    Мојот рецепт е вака:
    600 гр шеќер,1 чаша вода.1 маргарин се проврива(додека се стопи маргаринот и шеќерот).Се додава 450 гр меленибисквити и 300 гр мелени ореви.Се меша и се прави тесто.Ако е меко додај уште ореви.Се дели на 2 дела и во едниот се ства какао или топена чоколада.
    Се плеска прво кафеавиот па посветлиот фил и згора прелив од чоколада.
    Јас за слава сум ја правела дупла мера за во поголем плех да биде

Имаш разни рецепти во однос на количината или состојките ама основата е таа...

На Ane-Goki1, boomsleng, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.383
    Благодарам @mareane ,не ми текнуваше соодносот вода-шеќер,се нешто 600 гр,800 гр низ глава ми се плеткаше(facepalm),не бев сигурна.Домашниве преблеааја,па да ја стуткам конечно,само што свекор бара со бадеми,наместо ореви,и црно чоколадо за глазура,е не знае што сака богами:D

На Ane-Goki1, boomsleng, Dadusicka и 13 други им се допаѓа ова.
  12. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден :hai:

И јас во ненаспаните денес. Сто пати се разбудив ноќеска и после секое будење не можев да заспијам.

Мм многу ми помага. Од кога работам дури можам да кажам повеќето од домашните работи тој ги прави, а јас му помагам нему :$

За поклони не ме бива нешто баш, посебно за блиските :( Не сакам да повторувам поклони а секоја година купуваме по неколку пати за различни поводи.... и немам веќе идеи искрено :| За мм ми е најпроблематично. Има роденден на крај на октомври, уште од сега се мислам и ништо не смислувам :D

Кога сме кај тетоважите..... за болката ќе ме боли, се помирив со тоа, цената не е толку битна, најбитно ми е колку време трае процесот? Ако се оди неколку пати на колку дена се оди? Стално сме ограничени со време кога сме во Скопје, па не знам дали ќе стигнам за тие 10 дена кога сме таму. Со недовршена тетоважа не ми се шета. Ај некој поупатен ако може да сподели информација :)

Се излежаваме на плажа уште денес, утре дома. Многу тежок и напорен ден ќе биде утре :sweat:

Убав ден на сите :f:

На Ane-Goki1, M&M, boomsleng и 23 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @SV1911 Така некако :)
    Ми излезе едно хотелче во Норвешка на инстаграм па го отворив на букинг па локација му најдов, и на крај гад блес гугл стрит вју си се прошетав низ местото. Баш беше на островче, и патот возеше околу море и езеро и снимката беше од сончево време, се изгледаше толку мирно и спокојно, за момент си влегов во мониторот :D
    Едвај чекам да заврши работниов ден. 8ми септември ќе го прославиме во домашна атмосфера, со семејството околу ќумбе, со мирис на некоја зимница :D

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Може Шведска?
    Да те носиме со нас.. Сакаш? :)

На LejlaD и kravce им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @WildMk Aко плаќате, идам! :D и ако може да ми оставите и џепарац за да преминам до Норвешка :wasntme:

На Ane-Goki1, boomsleng, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Е сега... ме погоди..
    Од циција бараш да те части.. :D

Не гледаш онде, ќотек ќе јадев оти давам дезодоранс за роденден, ти мене.. неколку стотина евричи.. :D

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Бива ли од две циции другарчки? :D Зашто и јас читам за тетоваживе и многу сакам, ама не ми се даваат пари за тоа :rofl:

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Бива! Ако нема дај ми-на ти со пари и поклони :sun:

На dunika, LejlaD, green.eyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @kravce , дојди ти до Шведска, после Норвешка блиску е, ќе се снајдеме за до таму :) Е сеа бајаги поскапичко е, ама пари не се проблем кога ги нема :D

Мене покрај Норвешка, и Исланд многу ми прави мерак.

На bittersweet, Ane-Goki1, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Шведска живееш?
    Еј... шубо :inlove:

На NarCis@, Dust, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.