Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Хај друштво!

Праќам морски поздрав. (poolparty)Додека бебе спие да пишам збор -два. Тегнам кафето, со едно око пратам маж и детето. Нем да ми ги земе некој. :D
    Времето створено за плажирање по цел ден. Слушам брановите и уживам . :coffee:

Наспана исто колку и дома , ама па доволно е . Се научивме да функционираме и вака и арно ни е .

Маж ми помага , колку што му дозволуваат обврските. По мене и повеќе од доволно. Додека сме на одмор организирав женчето да ми исчисти, бар на чисто да си дојдеме.:tmi:
    Ја пратив мајка надгледнувач, па ми прати сто слики како доказ.:rofl: Маж ми ме мајтапи, сум си ја редела како сакам. Еми сам ако не си наредиш, та кој.]:):wasntme:

Бебка среќна, ја брцнуваме по пет минутки во море. Па се чуди каде се наоѓа. Атракција му е во базентчето, таму може и подолго.(poolparty) Со татко му дрим тим, солзи крокодилски по него. |(:rofl:

Се почесто поклонот кај мене се сведува на поклон во :e:. Тотално сум без идеи во последно време. На децата обавезно со тоа и некоја играчка или некоја игра, пластелин што и да е. Да се радуваат. И на маж му иде бдеј следен месец. Откако се роди бебето оно расте со брзината на светлината, ние старееме. :worried:
    Треба да се смисли нешто.

И сестра ќе има наскоро повод ама за неа веќе смислено. Само чекаме датум.(fingers)

Цело време зборував оти ќе готвам за малото затоа да резервираме апартман. Аха ,како не. Хип и Холе готват неделава.:lol:
    Затоа маж само ме ремети. :devil: Другата година он организирал.(y)

Бебка се успа.(waiting) Да стане и време за ручек.

Сакав и друго да пишам,ама доста тормозење од мене! :D

Убав празничен викенд! :sun:

На Skorpija25, eli25, bittersweet и 33 други им се допаѓа ова.
  2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Да, во Шведска. Убо е да ти кажам право :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Кога јас би се тетовирала
    IMG_20180907_072301.jpg

Кафе испиено, паузата скоро помина. На повидок е слободен викенд. Начекав и јас.
    Вечер на пијанка, од утре ќе му ја мислам за друго.

Имајте убав ден.

На Ane-Goki1, boomsleng, Dadusicka и 16 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @green.eyes за Исланд нејќам да почнам да зборувам, верувај подосадна од за Норвешка ќе испаднам :tmi:
    Едно време и работа барав за таму. Најдов во едно селце на бензинска бараа за во кујната. А во селцето само три куќи :drunk: Ќе почнам сама со себе муабет да си правам :D

На Skorpija25, душленце, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.285
    И ја сакам на Исланд.
    Тетоважи само туѓи, понекогаш. Да ви кажам у доверба многу сакам да манијачам згодни жени на плажа. Тежок воајер сум.

На Skorpija25, bittersweet, V.odolija и 25 други им се допаѓа ова.
  6. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Мене можеш колку сакаш за Исланд и Норвешка да ми збориш и да не станеш досадна, dream destinations ми се :) Можеш и по лп да споделиш нешто од слики и видеа :angel:

Ама скапи се и двете :doh:

На Ane-Goki1, mareane, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.940
    @green.eyes јас мислам зависи од тетоважата, големината и сложеноста. Ми кажа другарка, кога се тетовирала, одела 2 пати да и ја завршат. Мене ми рекоа за тоа јас што сакам околу 1,5ч со цртање, и по потреба со паузи.
    Ти најдобро договори си уште пред да дојдеш, пушти слика и се ќе ти каже дечко/девојка што ќе те тетовира.

Аууу ама се опседнав со тетоважите:D Едвај чекам:inlove: Само кој ќе ги слуша старите после :D:(
    Татко ми ќе ми рече : "Се глупираш ти", мајка ми : "убаво, ама што ти требало сега тоа" , свекрва ми пред некој што одобрува ќе рече "ако млади се, што сакат они тоа.На само ко ќе сме ќе ми превртува очи" :D. Свекор ми ќе се насмее... ....
    А мм вика "прај и не фермај никој" :D:D

Ај здраво,
    Кај шо тежок Пмс, па уште потежок циклус:( Среќа дома е мм, па е со малата.
    Повелете на смоки и ресани:tmi:

На Skorpija25, bittersweet, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.383
    Бајадерата стуткана,еве ѓи само вртат,си бараат по една лајца да им тупнам па нека сркаат,да не можело да се почека,да олади(facepalm),налет друго туку петок е,а деми постат.Немало проблем ми рекоа стариве,не било месо:tmi:,баш кој како ќе си ја нареди.@duffi уживајте:hai:,си знаеш ти:* да не се повторувам.

На Skorpija25, Viktorijaaa5, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.517
    Добар ден..
    Глуп ден. Како за петок ептен глуп|(
    До општина, до карго, до мајстор..
    Па притисокот 300 ќе ти го кренат најблиските ..и така се тешиш до тебе е, не се другите криви..
    А во себе вриштиш и сакаш да убиеш некого|(

Имам една желба да го фатам мојов и да го истрескам 20 пати од земја.
    Утре на свадба, не ми се оди. Ни невестата ја знам, ни младоженецот. Невестата пред некој ден ја видовме од кола, мојов ми вика - еее онаа е невестата..:D
    Да ја видам пак, нема да ја познаам:D
    Сакам и јас тетоважа ама цврц..страв ми е|(

@LejlaD честита годишнина..:hug:
    И кој друг славеше, нека е честито:hug:

Ај да бегам:envy:

На bittersweet, Viktorijaaa5, V.odolija и 27 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Се спремам за втора тура на плажа.
    Сиестата помина, јас се спакував , уште дете од спиење са стане.
    Ќе плиФкаме ,ќе ја давам "случајно" за да и наполнам носе со вода,па вечер ќе седнеме на рипче во таверна.
    Што трговци се грциве, алал им вера.
    Како народ ич не ги сакам ( као тие плачат по нас) ама ги бидува за туризам и угостителство.

Иначе среќна сум што не гледам ТВ и не сум пасивен слушател на разно-разни дебатни и убедителни емисии.Мирна ми е главата од политика и прокламирање на нечие болно убедување.
    Ако сум решила нешто, ни ТВ, ни митинг, ни маж неможе да ме убеди во спротивното...да не зборам за постови, реклами или флаери.

Вас може ли на пр. реклама на флаер оставен во сандаче да ве убеди да купите некој производ?!

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Прво мажи прочитав, нив сакам да ги манијачам, жени не, од нив комплекси си набивам :tmi:

Ако е на акција и оди со нешто гратис ехеее одма одам. Сеа да не е нешто што кошта многу и што не се купува секој ден. За производи за секојдневна употреба прва ќе се истрчам :D

На Ane-Goki1, Dadusicka, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Добар ден.
    Хаос од ден.
    За на крај и дур чекам за цигари во продавница типката што не ја пуштив преку ред да ми рече дека ми го глеала карактерот каков ми е и дека немало никој да ме сака.
    Да потсетам-зашто чекам ред за цигари и збор не изустив дур чекав.
    Што им стана на луѓето? !?

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    @green.eyes
    Само некои многу големи и комплицирани тетоважи се прават во повеќе сесии. Пример цел грб. Тие помалечките скоро секогаш се завршуваат во еден ден, освен секако ако ти не можеш да издржиш и сакаш да прекинете. :)

Зависи каков стил на тетоважа сакате таков артист треба да барате. Мене омилена во последно време ми е
    Ина од Нејмлес студиото.
    Може да погледнете изработки на: https://www.instagram.com/inna_nameless.tattoo/

И јас сакам тетоважа, ама ми прпа. :devil:

На kuc, bittersweet, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @x.Daisy.x , фала за информацијата :) Видов фотки на инстаграм, ми се допаѓа она што го има изработено (y) Се надевам ќе одлучам деновиве и ќе пишам да закажам. За мала и едноставна тетоважа се работи, се надевам во еден ден ќе издржам :sweat: Не сме многу пријатели со иглите, па ќе видиме што ќе излезе на крај :D Уште сум храбра демек, до кога-ќе видиме :rofl:

Се расипа времето како за последен ден, па искористивме се спакувавме и се средивме. Брзо поминаа 2 недели, уште толку би седела овде....ама нема ]:) Се враќам дома со едно големо рокче на челото, го погодив ќошот на комодата, буквално ми се стемни во моментот 8-| Барем модрица немам, засега :D

На kuc, bittersweet, x.Daisy.x и 22 други им се допаѓа ова.
  15. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добар ден ај да се пријавам и јас. Сите спијат а јас си уживкам под клима. Ќе ги разбудам кон 7.30 да не ми затераат многу.
    Се плажираме за сите пари :) уживање до максимум. Големава е во елемент, животот ми го скратува повремено. Битно секој ден си дрмам пи едно узо за релаксација на нерви :)
    На плажа немам време да погледнам кој седи до мене а камоли да видам згоден маж/ жена. А се свртам а ми го снемува детето, како бубашваба е брза.
    Убав ден на сите

На Skorpija25, duffi, V.odolija и 25 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.750
    @mareane ти благодарам,што помисли на мене.
    Мислев оваа недела ќе заврши агонијава,дури си ветив дека заедно со ќерка ми,ќе се частиме еднодневна екскурзија до Грција.Може за некого е ова смешно,ама ете за мене не е...
    Ништо не заврши...ми доаѓа и на пеперутки да пукам...
    Повторно сум под дејство на белите апченца,толку што сабајле не го чув алармот...:|
    Хаос...

На Skorpija25, duffi, malerozna и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.089
    Хелоуу(highfive)
    Конечно да здивнам . Од серијата ,де :!::tmi:. Ве исчитав на раат .
    Честитки до сите кои имавте повод деновиве:f:

Ништо да се немало да се каже ,тоа е чудо некое. Четири дена не сум излегла од дома . Ама затоа вечер ќе се шетка :makeup:.
    Другарките ми идат, па ќе се забављаме . Ама , се знае , и маШ со нас :D. Не дека не ме "пушти" сама со нив :), туку моиве инсистираа и тој да дојде со нас |(. Забавен им бил 8-|. Ама тоа дека ги тинтре многу :)

На темите . Немам ниту желба ,ниту ми се свиѓаат нешто тетоважи да гледам на друг.
    За помагање на маж во домот имам неколку пати кажано . Маш сеуште е гостин во сопствениот дом :o. Нека си го, не ми пречи ,се дури сме сами можам да постигнам . Кога ќе имаме дете еден ден ,му кажав друга песна ќе се пее. Ќе ми нашол три жени ако требало ,ич да не се косам ми вели :tmi:. Т.е тој нема намера да се смени ,така ми стое работата .

На плажа и јас зјапам по убави жени . МаШ само ме опоменува дека не било вкусно така , ама ќе ставам наочарите и продолжувам да мањачам :D

ОдоХ да купам фЛизура :makeup:. И маШ со мене ,тој ќе одел маса да резервира . Абе нигде еден без друг :D

На Skorpija25, duffi, malerozna и 21 други им се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.427
    Допаѓања:
    183.879
    Хај :hai:
    Пред некој ден го прашувам мм дали би ставил тетоважа и кога ми кажа дека сака и одамна си размислува, останав ваква :o И јас ќе ставам, само прво ќе се стегнам и ќе станам најзгодна (hollest) И да заштедам некој денар де :cash:
    Големава носи црвен капут цел ден, сакала да биде Црвенкапа. Ај сето тоа убаво, ама жива вода се направи, а нема шанси да ѝ го извадиме. До пред малку ме шминкаше :makeup: страв ми е да се погледнам во огледало.
    И јас манијачам, мажи, жени, небитно, згодно да е. Ама дискретна сум, сѐ под темни очила 8)
    И јас како би фатила, не само да шетам, туку да живеам таму накај Скандинавијата. Норвешка сум била двапати, ги сакам луѓето, храната, начинот на живот. Се надевам еден ден ќе ја прошетам цела Скандинавија, само треба време да најдам :cash:

@LiliBoz може сакала влошки да купи, а ти не си ја пуштила преку ред ]:) Ѝ кажа дека Нарциса те сака? :*

На Skorpija25, duffi, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Нема шанси.
    Единствено што постигнуваат е што ме нервираат оти ми го полнат сандачето, и оти комшиите, по земја ги фрлаат флаерите.

На LejlaD и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    ма шо го вртам :) однесов дете на авионот се изнавртевме на коњче. прво не сакаше а после не сакаше да стане :D
    коа виде деца се џитна право кај нив да оди. радост жива. Од април не бил меѓу деца. помина и изолација. грев да го фати човек колку е уназаден зашто не се дружеше. . ама ги прати о пази да не згреши нешто. Многу примерен е. чека ред на лулашка да седне.:inlove:
    одам да бањам наранам успијам и да правам торта. Ќе ви пишам пак :*

На Skorpija25, duffi, malerozna и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.