1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.146
    @WORRIED.BT значи не ми се верува во што се претвориле битолчаните.Не беа такви бре,зарем времето и немаштијата си го направија своето...
    А дека има љубомора помеќу колеги да знаеш дека скоро секаде е така.
    Ако ти сметаш дека може да се снајдеш на новата позиција и ако тие полесно и поисплатливо таму да си одиш и ич да не ги е’еш!
    А ако сепак не тие е и тебе по ќеф работата откажи се ,се гледа дека се изеде,мила!
    Јас неделава да знаеш за каква глупа работа сум трн во око на цел колектив за нешто за кое нит сум јас крива нит ми донесе поголема плата или полесна работа,ама ај докажи се.Други кои не можеа да се сносат со притисокот ја окашкаа, за трети да си ја наредат ,а јас сум ебаната страна на крај...Се нервирав првите дена ,сега баш ми е гајле почнав со остар тон да одговарам;ми се можело бе е така последно одговорив на една оти до толку ми дојде...

На Skorpija25, green.eyes, Milobebence и 18 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    :hug::hug::hug: Цврсто те гушкам.

Моите ко мала, ме влечкаа по бајачи.. Да ми баат, од уплав!
    На крајот дијагноза испадна: Анксиозност и депресија.

На Skorpija25, duffi, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.414
    Во гатачи и бајачи не верувам. Овде не ама во Скопје додека живеев редовно ме среќаваа и нудеа само за 50/100 денари да ми кажат од чија љубомора патам, кои ми се душманки (зборов :headbang:), каков маж ќе земам, каков брак ќе имам... една дури и бројаница за среќа ми понуди оти многу ,,зли очи'' ме прателе :rofl: Онака те среќава и еве душо за тебе дрн дрн ... ама фала, пријатно.
    Е во средношколски денови бевме со другарки кај гатачка, па не ни одеше у љубовта шо да прајме. Сеа се смеам на тие глупости. Гатачкава прво распрашуваше во куќа живееш, дечко имаш такви некои прашања. Па после ти вика има една личност секој ден иде со тебе до портата кај тебе... логично нели, пошто секако дечкото те испраќа до дома :D а тогаш реакција ,,леле се ми погоди'' 8-| :D Лудост - младост.

Последна измена: 8 септември 2018
    На Skorpija25, green.eyes, Milobebence и 23 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ставив една маска, пише до утре убава ќе бидам. Ако е вистина, слика ќе ви ставам :D
    @WORRIED.BT вакви луѓе има речиси во сите фирми. Во една фирма кај што работев нов човек да дојдеше, жив ќе го изедеа. И на крај тој ќе си отидеше, а тие пак кокошки ќе си го задржеа работното место. Јас за инает не би си отишла. Да пукнат од мака. Не знам какви обврски би добила со новата работна позиција, но мислам дека се може да се научи ако се има волја, и ако се има добар учител. Ама знаеш, на крајот, ако од една работа само нервози имаш, џабе се и пари и позиција и све. Можеш само да се разболиш. Гледај си се себеси, ако сметаш дека можеш да издржиш и од инат остани, ама ако сметаш дека до тука ти е, чувај си се себеси и поштеди се од натамошни притисоци. Сепак секој знае најдобро за својот живот.

@M&M Во глобала освен Рејкјавик другите места им се многу мали, ама бензинска сегде треба :D

@green.eyes Едно време сакав да студирам во Норвешка. Читав дека е бесплатно студирањето на еден универзитет таму горе најгоре на север, во Алта. Ама за норвешки студиите се одвиваа во Нарвик, и ја кај сеа во Нарвик, во Алта сакам, што е можно погоре, па и поблиску до Норд Кап. А оди види го местово на гугл, а бре ништо нема, да се чудиш што толку го засакав. :D И бесплатно пишеше дека е студирањето, ама смештај под 500евра немаше и си реков ај и така ми е касно да бидам пак студент :D

Се изнапишав, а замижана сум од што ми се спие. Ај да вадам маскава :makeup:

На Skorpija25, green.eyes, Milobebence и 25 други им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Кравче мило,со волку сеопфатни информации,Норвежните треба пасош да ти дадат,се гледа дека си заљубена во земјата(fingers)

Мареане и Лејла,одма да ми дојдете:hug:.Само да ве предупредам,малце е досаден животот,се што треба е да одите на раб,да си платите данок и сметки и толку.Никој со ништо не ве замара,не е интересно:smirk:.И водата од чешма се пие,а надвор можете по чорапи,до толку е чисто|( :D

@WORRIED.BT ке ти речев јас за инат би одела.Ама па не бива бе и у таква “отров” атмосфера да седи човек цел ден,не е еден саат и еден ден.Земи на еден лист напиши си +/- ,кај ке тежи повеќе,така пресечи:hug:

Гуте нахт,јас имам серија,упс сезона за гледање(waiting)(poolparty)

На Skorpija25, kravce, green.eyes и 29 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.414
    Ајвар прајте ли? :D оти сезона па да прашам

Нас комшијата денес ни викна инспекција, дека оган сме запалиле во двор за зимница. Дојди инспектор. Се извини што морал да дојде по службена должност, не утврди неправилности пошто не е на јавна површина. Го видов коа не сликаше од прозор мме :envy:

На Skorpija25, kravce, green.eyes и 23 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.146
    A ние овде што имаме еден интересен живот,остај(facepalm)
    За нас е успех сметки да си платиме...:D
    Ај да се договориме со Лејла ,палиме авионо и идеме:D

На Skorpija25, green.eyes, Milobebence и 19 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    :D Пилоти мои најубај :hug: :D

На LejlaD, Espadrila, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.159
    Дали би пееле караоке за бесплатен бензин?

На Skorpija25, Milobebence, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  10. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    Пиши ми,јас не можам.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.089
    Допаѓања:
    154.723
    Добро утро :)
    Сум се преспала :) , море како ми требаше да се наспијам.
    И мене ми с има случено на улица да ме застанат жени да ми зборат што ќе ми се случувало во иднина. Првпат во центар негде беше, ми застана една пред мене, мислев ќе сака нешто да праша, ми рече нешто демек те чека голема среќа... не се сеќавам точно, знам само дека избегав одма, ме извади од памет. Еднаш со мм излагаме од кола на паркинг и ни дојде една бабичка и полна нешто да ни збори дека несреќа ќе ни се случи, мм и даде одма пари и и рече оди си одма. Не верувам во ништо вакво ама шубе некое те фаќа, многу непријатно се осеќав.
    А во средно една другарка не натера да одиме исто кај гатачка, некаде кај бит пазар беше (facepalm), си имаше девојчето љубовни маки па ај друштво да и правиме, 3,4 девојчиња бевме. Не натера кондурите да ги соблечеме надвор пред куќа, и мене додека она бажбореше паметот ми беше само во кондуроте да не ни ги земе некој како ќе си одиме боси :D. Детска работа бе, со кој памет сме се заакале не знам (facepalm)
    Ќе се излежавам уште малку да не будам деца, а ми се пие кафе:coffee:

На Skorpija25, green.eyes, Milobebence и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Одамна се неам наспано, се си викам утре дома сум и ќе си поспијам..како не бе. Уште у 6 очи отворени. 8-|
    Деца спијат, ја однесов стари, па у маркет и уште чекам колава да ми ја исперат|(
    Денес на распоред фризер, па кафана....:D
    А пред тоа песничка за учење:drunk:... за доручек кроасани, а ручек може пица да биде:nod:.... и то.
    Убав ден друштво:*
    #многубитенмуабетнапраив(facepalm)

На Skorpija25, green.eyes, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.146
    Ајде кафе ,да не го пијам сама !

На Skorpija25, green.eyes, Ariel и 17 други им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Ако има турско јако без шеќер, тури за мене.

На Skorpija25, kuc, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.089
    Идам на кафе @mareane . Фаќа око ова твоево :)

Д утро :sun:
    МаШ испратен на работа. Ќе лаПа празнично :emo:.
    Убаво си поминавме сношти . И диско фативме ,се изнаигравме за сите пари . Најрасположен беше мм, ептен му прија дружба со другаЧките ми :inlove:.
    Денес ништо посебно немам у план . Ќе пржам тиквици и модри ,некоја пиперка и то . Да носам маже да апне .
    Утре ќе се оди до морето . Да се испратиме , поздравиме . Доста е за годинава . Од година повеќе .

Во бајачи ,гатачи не верувам . Ама во сонови , да ! Ретко сонувам,ама што сум сонила скоро па се да ми се има остварено . За жал почесто неубави работи сонувам . Ама не се жалам . Сонував и еден убав сон , можеби најубавиот до сега . Ми се исполни :inlove:. Со душа чекам да сонувам и нешто уште поубаво . Ако го сонам,ќе знам дека ќе се исполни . МаШ ме зеза да почнам по повеќе да спијам. Е колку повеќе , 12 ч ми минуваат во спиење :tmi:

Убав празничен ден да си имате :f:

На Skorpija25, green.eyes, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.979
    1536395883821-879189093.jpg
    И јас со вас го пијам...

Не спиев ко шо треба...и пмс ме дрма а плус и проблемот што го имам не ми дава мир....

Се јавија пријатели спремни за скара ..ги излажав оти не можеме...не ми се тегни по ливади цела куќа да ја влечкам и 2дена да не можам работите на место да ги ставам....

Ама в кафана ми се оди...и тоа надвор од градот негде..
    Ќе видам маж шо ќе речи...

На Skorpija25, green.eyes, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    :bandit: helloo
    Remember me ? :wasntme:
    Јас арна, тераме некако, школо, градинка, плажа, дома.
    Филмот го закажав да се снима, од понеделник без деца да го гледам. Не ми е гледан досега.
    Какви магии какви бајачи какви бакрачи :x Ама маката на се ќе те натера велат :x
    Јадам бурек втор пат месецов. И махинално на @Bubce38 ми текнува :*
    :hug: до сите

На Skorpija25, green.eyes, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.089
    И јас прееска сакав да те прашам нешто ,ама не можам да те тагнам.
    Шо мислиш ,ќе може да се капиме в енЗеро следниот викенд ? !:^)

Само у бањање ми е умот :headbang:
    Ненаситна !

На kuc, boomsleng, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Добар ден... :yawn:

Ми се гледа некоја добра серија, бинџ... Ама нема да можам, чекаме гости.
    Напомена: Тие што ги примам дома, очекувам да се чувствуваат и да се однесуваат како да си се кај нив дома. Во превод: Ако сакаат нешто за пиење-јадење, нека станат и нека си земат.. да не ме оптерват мене на секое (освен првото принесување). Седење на маса за ручање не претпочитам, на каучи со подлегнување - да.

Имајте убаав ден сите :sun:

На green.eyes, boomsleng, Milobebence и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.517
    Добро утро..добар ден:D за кого како
    Станав во 6ипол, направив пирош перничиња, се најадов и во 9 си легнав пак:rofl:
    Е сега друга мака, коските ме болат од спиење(facepalm)

Во гатачи и бајачки не верувам, АМА пред неколку години долго време продававме стан и тешко идеше, сите беа албанци околу и сакаа да намалат на цена..
    И се јавува типката од агенција, да одиме да отклучиме некој сака да го види станот.. јас тргната накај Железничка, ме пресретнува една ромка и ми вика, девојко тебе денес голем товар ќе ти падне од грб, ќе слушнеш убави работи.8-|
    По два саати на нотар бевме:D поубави здравје:sweat:
    До тој ден секогаш ми викаа - ќе си најдеш дечко, ќе те остави дечкото, те вара дечкото бла бла..:drunk:

На бајачка ме носеа како мало дете, не можеа температурата да ми ја симнат со денови. Наводно ме урочил некој. Памтам дека кога се вративме од кај бабата, заспав и кога станав немав температура8-|

И толку од моите патешествија:D
    Да се оди да се работи нешто денес не е на одмет, вечер свадба, да ја активирам ногава на едно оро:sweat:

На Skorpija25, kuc, boomsleng и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.