Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.984
    Јас имам кусо искуство до играорна...така да скоро сите ора ги владеам...и сакам да ги играм...."куцаното"ми е најмераклиско и омилено...
    Се,пријавувам за ораџиски тренер...
    А и ова на @mareane го знам...

Чопоративно на одмор никогаш не би одела...мене тие денови ми се за релаксација а тоа со 20души е невозможно...
    И не можам нон стоп да се прилагодувам ..нит очекувам некој тоа за мене да го прави...дома и во слободно време сакам ко шо мене ми чини..

На Skorpija25, Milobebence, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    Како бивша играорка се пријавувам за асистент на @WORRIED.BT,има сите ора да ѓи везите,свекрви и баби за пример да сте,и Малешевското на @Dust небаре везено ќе биди;),и на @referentka за асистент се пријавувам.Туку кога ќе размислам,банка отворивме,уште нешто што беше и тоа го средивме,еве сега на ред играорна,ораџиски тренери имаме,асистент и тоа-готова работа:D

На Skorpija25, Milobebence, NarCis@ и 21 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Наргиле бар ни остана -наш ресор ;) ,ама слаб интерес ќе има :(

На Skorpija25, boomsleng, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    Уф,да знаеш каква замисла имав за наргиле бар,џоа среде Анадолија,ама сите кои имаат мерак си купија така да ништо од бизнисот(facepalm)

На Dadusicka, Ane-Goki1, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.517
    Јас сум за наргиле8)

На boomsleng, stetoskop и LejlaD им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    Наш човек,на место:*,после нека речи некој дека не знаеме да уживаме:D

На Alishan30, boomsleng и stetoskop им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Не разбираат ништо ма |(
    Боље си е у друштво (fingers) ,на јаст'ци 8)

На boomsleng, Espadrila и LejlaD им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    Нормално дека е поубаво така Стетоскоп,затоа си се занесвав со идеата,арно ама слабо пари на тоа трошат,одма пресметка маваат,нарѓиле ќе си купиме,тутун и сл,поевтино ќе ни биди дома,за селово мое си кажувам.Во Охридот забележав има наргиле во тој кафичот близу Летница мислам беше,ама обичен амбиент,нормален кафич,друга замислав имав,автентична:tmi: за нарѓиле бар

На Milobebence, Ane-Goki1, Alishan30 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.863
    Допаѓања:
    142.589
    Шопката и Ибрахим оџа се мои! Ги везам орцата! Жално само по свадби што имам можност да ги играм.

Комшиите ги слушам... цел ден у базен, па скара па сеа пеат македонски песни, Бисер балкански, па твојте очи Лено, па Турунџе... мерак ме фати да зеам виното и да пеам со нив.

На Skorpija25, Milobebence, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Еве и јас ке ви праам друштво за наргилето било чиле да се распушам на старост....:devil:
    Ми се расипа машината ,ќе перев од старите алишта оти и таму е расипана и сега уште ова ми фали..
    Ако видите утре на река некој пере алишта јас сум...:@

На Skorpija25, Milobebence, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Шубав настан . Не памтам со години вака да било. Вирго на Гоце Делчев , тераме 3то шише.

Се слуша ли кај вас у дворот? Ако не да си закажам за утре една маса? :D @dunika

На Bozica1980, Alishan30, boomsleng и 4 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132

Еве ти најдобар пример за малешевско. Жими мене и мое играорско искуство, најлесно е. Најтешко ми е Елено моме. Тоа престапување двапати ќе го погодам, на третиот го грешавам. Од цела фамилија јас најтруп сум за играње.

Добро вечер.
    Лежам болна. Знам дека не сте изненадени. И јас не сум. Почнав рано сезонава.
    Гости во кафич чекав. Не сакале дома. Ок. Помалку за миење за мене.
    Ми се јаде... ќотек.
    Фервекс испив, чекам да заспијам сега.

На Skorpija25, душленце, LejlaD и 15 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    @Ginger^ на Љубојна ли си?
    Да,се слуша,плус имам летниковец па ако врне супер е за запивање(fingers)

Мајка ми со другарките се ставиле на плоштад вчера ама скапо им било шише вино,300 ден,во маркетот било 109:xСо останатите пари си купиле ќебапи и седеле со 01 во дворот:rofl:

@Sesil ја нема,и она е на журче.
    Ке правам ајвар да,само да ги прашам комшиките кога се слободни да ми полупат]:)

Стајте ме во играорки,едвај чекам да се фатат главните на свадба па да се стрчам и јас во редот,посилно е од мене:tmi:

@Dust малешевско не го знам,ама ке го научам(fingers)
    Многу ја сакав “Ајде Милке да одиме,наше село Малешево”(y)
    Дедо ми ја свиреше кога бев мала,јас пеев:rofl:

Со м.м сме претежно сами,па и се радувам на секоја дружба.
    Сакам луѓе јас,не за по одмори и патувања,ама да се посмееш малку,убаво е.Осаменоста е тивок убиец на духот,ко зомбија сме станати сите,нема повеќе ни фамилијарни моменти,сите по собите со смартфони:|

На Skorpija25, LejlaD, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.416
    Јас волку кромид да видам у чинија треќи светски рат ќе избие дома. :tmi:
    Во вашето езеро јас и во средина на август не можев да се бањам. Мраз тоа водата море. Златна дорјанска бара, топличко. Кај вас за шетање само.
    Јас ќе идам да попушам. :tmi: И ако знаете само сад за вода, за големо наргиле кај има да ме информирате. Ојде и оваа сегашната. Сеа импровизираме со туба, среќа па фаќа тоа навртката убаво

Сега се прибирам. Љубојна ја скокнав. Агушеви половично, Некст Тајм ги ислушав доволно па и паркот го фатив ама сме остареле за таму. 15 години горна граница беше. Па и пиво грабнале децата.... ах море.. :envy:

Од ора правото, и тоа едвај. 6 напред 3 назад ако го свират подолго па да фатам ритам. За греота сум, не ме бива

На одмор сами одеме. Не можам да темпирам слободни денови, циклуси, пмс, потреби со цел чопор (facepalm)Ама затоа мм е комуникативно створење што не му е проблем да прошири познанство и да се здружи со некој. Тоа за кафе и ракивче само 8)

Последна измена: 9 септември 2018
    На Skorpija25, LejlaD, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Здраво девојки :)

Не сум ве читнала неколку дена, ќе ве прочитам во текот на ноќва.
    Ние со бебево бевме до сега во болница, 2 дена е со температура, и покрај сите напори прееска качи 39. Па го однесовме до првата "дежурна" амбуланта, не работеше, па до втората "дежурна" која исто не работеше, на телефон не ни креваа... се јавив во Брза Помош па тие не' однесоа на Ургентен.. од таму не' препратија 50км до болница кај што има педијатар...

Јас имам "јак стомак" ама дека бебево наше ни е, стискав заби за да не ја плашам мајка му уште повеќе, стварно сум отпорна на пиштење и вриштење, ама кога му земаа крв срцево ми се распарчи. Го држи мајка му, го држам јас, душа зема да цица од страв и да плаче истовремено ;( па на едното раче не погодија вена, ај на другото... си викам, моево срце едвај ова го издржува, кој знае како и' е на мајка му...

Среќа сите резултати се добри, рекоа вирус, па ни дадоа два сирупа. Битно сирупот со вкус на банана си го кркна со сласт сиротиот на цела мака :)

Само што се прибравме, кафе правам, нема шанси да заспијам после ноќва. А и секако во 6 треба да пие сируп, па ќе дежураме двајца по двајца.

И така, дојдов да ви се пожалам, бабите во Скопје не знаат, оти и да им кажеме нема што да направат освен да паничат.

Се надевам сите сте добри. :hug:

На Skorpija25, Val-Dim, Rebecca_R и 22 други им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе пијам во двор, ме оставил мм да поспијам, да се наспијам де:lol:, деЦите средени, натокмени, ме чекаат да се освестам па некаде се шетне.:)

Вчера бевме да гледаме филм, поглуп детски филм немам видено Teen Titans go to the movies :@јас си го преспав дека сабајлето од работа си дојдов а не спиев ич.:wasntme:

Во астрологија, бајачи и слични глупости не верувам, имам пишувано кога бев во Мк заглавена бев на гости кај едни роднини на татко ми, на нивно инсистирање, инаку појма немав кој се и на одење облакам јакната ама си имам навика да проверувам дали ми е се по џебовите, да не сум заборавила нешто и најдов една крпа, женава пребледе кога ме биде дека ја најдов, ја отворив, внатре конци некои црвени, мали ковчиња и ја подадов со насмевка као ово не е мое, им се заблагодарив на гостопримливоста и си отидов, останаа и двајцата забезекнати со тоа парталот во рака. За што им беше парталот појма немам а и не ме ни интересира, кој верува во такви глупости може ќе им делувало психички, јас не верувам и остана само да им се чудам на паметов на луѓево а двајцата божем интелектуалци.(facepalm)

Маж си работи по дома што има да се работи и пред мене да ме запознае сам живеел плус мајка му не ги тинтрала по дома дека се машки па освен што не пушта машина за перење друго се си работи кога е дома. Децата исто ги учам од мали да си работат по дома без избор машко, женско, исто и ние од дома со брат ми сме учени, тој знае да готви, исчисти, јас знам да сменам гума, бушон, сијалици итн, дрва немаме за цепење, редење.:lol:
    Највеќе ме нервира кога ќе ме прашаат како сум го “дресирала”(facepalm)да работи по дома, прво као да е куче па јас ќе го “дресирам” а второ како да е светско чудо маж да работи низ дома и да оправа деца без да му се каже, па колку се мои децата толку се и негови и не живее во хотел па да има сервис по него што ќе оди, Бог да чува сме некогаш ние жените.:wasntme:

Ќерка ми сега и облакав патиките да прошетаат до паркот со татко и додека се спремам јас за да излеземе на ручек и ми вика Многу ми се големи за мене веќе, како големи и викам може мали да ти се веќе, Е добро де маааааалииии ми се веќе, имаш од бато други или нови ќе ми купиш?(facepalm)

@CameliaMiller :hug:
    :hug::hug:

На MacenceEna, Skorpija25, Val-Dim и 26 други им се допаѓа ова.
  17. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    8.034
    Камелија не знам колкаво ви е бебето, но во грција го има најдобриот сируп за температура. Понстан се вика. Викендот не фати температура ни блок Макс не ни помогна, само со понстан.

На Rebecca_R, Bozica1980, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро:sun:!!!
    Кафенце за убав ден од мене и денес фамилијарно да шетнеме да го искористиме убавото време..
    6088DADE-7E32-46F5-85AF-B10042013999.jpeg

На Skorpija25, Val-Dim, NarCis@ и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.089
    Д утро :sun:
    Чекам маШ да дојде од работа . Да го освежам со едно кафе и туш и ќе тргаме (poolparty). За прв пат со друштво на бањање ,т.е со фризерката моја :). Ќе одиме до Паралија ,мажите нека се сончаат на Олимпик ,ние ќе поровариме малку низ тезгите . Мош и ќе си купам нешто :)
    Да не спомне човек сонови . Сношти ги сонував @duffi и ергенот . Ама многу плав дечкото , една плава косичка и зелени очи . Сосема поинаков од тоа што е :) И имал околу три годинки . Ми рече : Јас знам дека ти ќе ми бидеш баба еден ден ,така мама ми кажа ,твојата керќа Ристена ќе ми била жена :tmi:. Го отепав од гушкање :).

У меѓувреме се врати мм . Му кажувам за сонот ,ми вели ептен сум се опседнала јас со Дафи :D. А навистина често се зезам дека веќе имам зет . Така да, Дафи :!:мора да пиеме кафе некој ден :)

ОдоХ.
    Имајте убав ден :f:

На Skorpija25, kuc, NarCis@ и 23 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    :rofl::rofl::rofl::rofl:
    Готово, ќе умрам од смеење.

Воспитан малиот значи, знае кога и што треба да каже. :inlove: Си ја чекаме Ристенка. :hug:

@CameliaMiller а баш ве мислев синоќа да ти пишам. :( Знам дека ни се совпаѓаа одморите. Да прашам како е бебче.
    Многу ми беше страв од ова, промена на клима, вирусче, малиша и затнат цел го донесовме. За еден ден од солта како ново беше детето.
    Чувајте се ,ќе помине. Среќа не се сами, па ќе им бидете кураж.:hug:

На Skorpija25, kuc, NarCis@ и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.