Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Знам, само меѓу мене и дете стои еден огромен, огромен страв :)
    Не се нервирам веќе во овие години, туку кога ќе ми речеа пред едно 7-8 :)

На duffi, Ane-Goki1, LadyC и 8 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Абе истово бебе на неполни 2 месеци леташе преку цел континент :)
    Секаде има доктори ако е за тоа, реално и јас и сестра ми како деца сме се разболувале во странство, не е проблем.

Него, кенкав е, нервозен, едноставно џабе седат родителиве кога никаде тој не седи. Го носиме на плажа под сенка, ама дека грчеви има се буди и бара утеха во цицка. Нормално сите можеме да го чуваме и не е проблематичен, ама сега е болен и само мајка си бара. А на мајка полесно и' е дома да истрпи него тука.

Инаку сме блиску, намерно така одлучивме ради него, знаеме дека е мирен во авион, не знаевме како ќе биде во кола.

На Skorpija25, vitamina, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.089
    Допаѓања:
    154.725
    Ако слушаат на телефон само зазвони им и ќе ги прекинеш :D . Вака братучетка ми ги викаше на јадење од соба да излезат, вика чабе ќе викам никој не ме слуша сите со тапи во уши :)
    Не можам да заспијам, дете ме загрижува па ќе дежурам ноќеска :(

На duffi, Bubce38, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.089
    Допаѓања:
    154.725
    Искрено не сум сретнала некој волку да се грижи и да мисли пред се на комодитетот на другарката со бебето, посебно додека е на одмор и посебно што е без деца, ти се дивам стварно :hug:

На Skorpija25, vitamina, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.984
    Зошто страв?
    Дека нема да знаеш и успееш или некаков друг вид страв?!

Оти првиот е нормален и мислам оти секој совесен човек го има...
    Пред да се роди ќерка ми мајка ми ја гњавев со такви недоумици...та како ќе знам дали исе јаде,дали ја боли нешто или сосем трето е....ама излезе оти истинктот е посилен од се...сам те води......

На Tajnaotrovna, vitamina, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    Неколку години кога бев тотално даун,не ни помислував на музика,на нерва дури ми одеше,сега почнувам да се оправам,или пак дефинитивно полудувам.@CameliaMiller мислам дека ќе биде одлична мајка,мајка на место што би се рекло,така да нека се фаќа за работа;),не ми се лути,те молам :)

На Skorpija25, vitamina, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.492
    Допаѓања:
    91.258
    Тоа се стереотипи.
    Но не го менуваат фактот дека таа музика нема никаков квалитет, обичен шунд без никаква музичка вредност.
    Децата треба да се насочуваат да препознаваат квалитет и во музика и во се друго,а тоа ке го научат преку примери.
    Порано имало комисии да препoзнаат шунд во музиката пред да се издаде албумот,сега нема,па Сека Алексиќ се нарекува уметник.Епа не е.

На lunicka, duffi, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    Здраво друштво... Кафе? 70ba1b95aaf7f876b0b5476060d91584--martinis.jpg

Ова е од вчера...
    Бубале :hug:
    Пааа, еднаш и јас да пишам надвор од мој термин... Пишав и тоа од телефон :!: за да Ве потсетам на јубилејната страница, во последно време почнавте да ги заобиколувате „правилата“ на темава :nod:
    Јубилејка пропуштате, примате нови членови без да почастат кафе... а и за Кока-кола не сте муабетеле оддамна!!! Цццц... минусииии :D
    Се зезам, знаете :hug:

За тинејџерите... Оставете ги децата, не ги „замарајте“ :)
    Ова е нивниот главен збор, сигурно го слушате по неколку пати во денот!

Секое дете различно го поминува пубертетскиот период... Некои стануваат бунтовни, некои гледаат по секоја цена да ескивираат од книгите, некои се повлекуваат... Сето ова и не е толку страшно, ке им мине.
    Ноо, отворете десет очи и внимавајте на друштвото! Дрогата и алкохолот се најголемото зло, а лесно се достапни... Внимавајте каде Ви оди детето и со кого се дружи. Ако имате и најмал сомнеж не се двоумете, следењето не е забрането за родители :tmi:
    Пред многу години доаѓа момче од околу 17 години во аптека, касно пред затварање... Носи 10 денари, по денарче и бара шприц и игла. Целиот е испотен, а надвор е -20... Излегува и победнички го подига купеното пред уште двајца другари и вика... журкааа :(
    Пред многу години доаѓа жена од околу 30 години во аптека, касно пред затварање... Бара табличка Трамадол, излегува надвор и одма почнува да ги вади од блистерот... 1,2,3... ги проголтува без вода и оди до блиската клупа каде што ја чекаат две мали дечиња :(

... Зборувајте, зборувајте им по цел дена на своите тинејџери! Кажувајте им колку е убаво да излезат со другарите и да поиграат фудбал, колку е убаво да си ја фатат симпатијата за рака и да прошетаат на кеј, колку е убаво да отидат во теретана и да се „издуваат“... Кажете им колку е убаво да бидат нормални :)

За возењето мотори... уффф. Познавам моторџија кој што вози мотор 40 години... се изјасни дека возењето мотор во денешно време дури и за него е страшно!!!

Последна измена: 9 септември 2018
    На Skorpija25, Tajnaotrovna, lunicka и 27 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    @Val-Dim моторите и за мене се страшни,затоа што за моите деца се работи,но тројцава што ѓи имам да можат со моторот ќе спијат,е до толку се.Да живеевме некаде надвор,досега сигурно на трки ќе беа,ако не со мотори со формула сигурно,душа немам,нека ги чува господ:worried:.Кај нас беше до пред години мирно,но сега страв ме фаќа,средношколци со џоинт,се надевам не згрешив,наместо цигара,која за нас беше нешто опасно,овие сега цигарата им е ништо.Зборувам,проверувам,не си ни легнувам додека дома не стигне.Со теретаните,и со нив маки,почнаа еден куп деца да користат недозволени сретства побрзо да се набилдаат,многу со здравје имаа големи проблеми,и таму кога е отиден и за тоа го мислам,додуша не ни има пари во него да купи,но ѓаолот ни ора,ни копа.Маки на денешницава:worried:

На Skorpija25, lunicka, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.984
    Се немам потпишано одамна на јубилејна ама "кока кола"убава попладневна пиев...;):$...
    Бевме сами со мм 2-часа па паметно ги искористивме..:P
    Ретки ни се таквите моменти ...

На Tajnaotrovna, lunicka, vitamina и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    @WORRIED.BT се гледа дека си од старата гарда на +/- 40 (highfive)
    На времето, Кока-кола муабетите предизвикуваа најголема активност на темава :$ :emo:

Многу ми е познато ова... Моторџијата што го споменав погоре во периодот кога му растеа децата се „воздржуваше“ од активно возење мотори... Се дружеше со моторите, но на поинаков начин :tmi:
    И успеа во самозададената цел! Децата пораснаа, земаа возачки дозволи... и не се моторџии!!!
    А тој... денес вози луд и бесен мотор :tmi:

На Tajnaotrovna, duffi, Bubce38 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.492
    Допаѓања:
    91.258
    За следењето ..што го спомна Вал Дим,пред 10 години една колешка на работа ни кажува дека син и фатил девојка,и за да го видат девојчево ги следеле со мажот и ,избрале ден кога врнело ,да се скријат со чадор,за да не ги видат.:tmi:
    Се смеевме сите,а сега тек ја разбирам.:sweat: 100 очи треба да отвориме ,исто на колешка синот се фати со една мала дрогашка ,додека го тргнаа и спасија детето од тоа друштво,пукнаа од нервози луѓето.

На Skorpija25, duffi, NarCis@ и 14 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Па од се'.
    Анксиозноста направи да бидам сомничава и во способноста за себе да се грижам, па грижата за недолжно бебе ми делува како преголем залак. Пошто има денови кога просто сум никаква, и уште сега на неродено се самоосудувам.

Знам дека звучам како идиот, вчера кога се' заврши другаркава ми вика ти ми личиш на поспремна од мене, ама знаеш, јас во моментот бев и мирна и сталожена и стискав заби, кога си дојдовме ни Хелекс не можеше да ме смири, се тресев. Не бев веќе ни исплашена, не паничев, телово само ми се тресеше. А на бебето му требаше некој смирен и отпосле, не само во моментот.

Не ми е страв дали ќе знам да го нахранам :) туѓи бебиња знам да чувам сосема добро, ама стравот како ќе го воспитам... е тоа е веќе друга димензија на страв :)

На Skorpija25, Tajnaotrovna, lunicka и 18 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Другаркава ми е како сестра :) Веќе 20+ години.
    Рикав како магарица кога се породи, рикав како магарица кога прв пат го видов, и се здробив од плачење кога веќе тој почна да ме препознава и да пружа рачиња накај мене, па и да кенка за да го земам :) :)

На Tajnaotrovna, lunicka, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.984
    Црни денови имаме сите...не сме идеални...има денови кога до ништо не ми е и мене...ама баш од нив ја црпам силата....
    Тие ми се двигател во добро а во зло уште повеќе...

За воспитувањето го имам и стравот и себеиспитувањето постојано...секој родител го има ...

На Skorpija25, Tajnaotrovna, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Инаку првото бањање во море со мене му беше :) тоа дека мајка му сама ќе се удави од страв од вода, неа треба некој да ја пази :)
    Среќа не е на неа метнат, баш лабав си беше, заспа во гумата ;)

На Tajnaotrovna, M&M, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    (waiting) Да си легнам, сабајле имам обврски :tmi:

Во последно време сватив дека треба да го следам ова...

young-woman-2194038_960_720.jpg
    Сватив... и веќе почнав да го реализирам :tmi:
    Се менувам со годините... Ви реков пред некој ден, ние со 50+ сме млади, а зрели (fingers)
    Добра ноќ :hug:

На Skorpija25, Peco, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Преживеав:)се вративме

Неможев да одбијам,сите парови-сам несакаше ни он,ни јас, да оди.

Гужва,гужвааа од Неготино до Кавадарци за 40 мин:o

Битно бевме качени на зграда у центарот на 7 ми спрат,прекрасен стан.прекрасен поглед.страшно за тие долу што беа.у таква гужва јас не би издржала.
    Тука 15 тина бевме и ок беше.
    Иди док си млад ми ја испеа.другите не и ги знам песни.ама интересно беше да видеш колку луѓе просто дошле да ја видат:)

Само неможам да сватам зошто со бебче од 2 месеци и со куче во рака дошле на концерт.колички буткаа низ гужвата.страшно:envy:

На Dust, Peco, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    На тема Цеца.. мене таа не ми смета.
    Не ја слушам, ама не ми смета. Не ми смета зашто нема дебилни текстови.

Од оние кои ги мењам макар сите се лутеле, се: бела циганка (не постои поидиотска песна), и сите оние дебилштана од звезде гранда, млади пилиња сељачаана со по една песна, после оној Адил, има и други... ми иде да пукам во некој, што од музика, што од текст.

На Цеца ниту одам, ниту намера имам да одам, ама пак... можам да ја сварам.

И не знам што акл имаат оние кои се дрекаат на "коштачу те али никада не жали"... абе ајде. Не можам да се сетам сега на некои "предобри" рефрени.

Цела турбо фолк музика е шунд, ама и таму има градирање.
    Не се исто Цеца и Стоја на пример.
    Не се исто Адил и Џиновиќ на пример.

На Skorpija25, Dust, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.492
    Допаѓања:
    91.258
    Текстовите се врв.
    "Pitat ću te kad još jednom popiješ na eks - da li si za seks"
    - jedva čekam da saranim majku / pa u kuću da dovedem snajku
    - ženit ću se i ja ove zime / da se majka ima svađat s kime
    - nećeš čak ni pasulj da mi skuvaš / a kamoli decu da mi čuvaš
    - kažu da nismo par / zato što si podstanar
    - imam garažu i mercedesa tri / još mi samo fališ ti
    - ispred kuće metar drva / ti si moja ljubav prva
    -ja sam seljak veseljak, a u duši tugu skrivam / šta ću jadan kraj Morave kad ne znam da plivam
    - moja mala nema prednjih zubi, kada ljubi jezikom me ubi

- lažeš kao pas / gledaš me ko zver / stvarno nije fer

Не,ова се стварно бисери,не би сакала дома ова деца да ми слушаат.
    Камелија,Адил им е хит сега...:headbang:

На Peco, M&M, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.