Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Што си купи Дани?

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Веќе се испофалив низ темите :rofl:.
    За бебуш ситници, и два јоргани, 4 постелнини.

Пекач немам сеуште купено. дуќаните за електроника ми се на ту ду листа^_^

На bittersweet, Mekuska, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Чек да видам кај што си се фалела :)

На Mekuska и danichap им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    И слико во модни критики ќе имаше да беше свеки у тек со модернава технологија :rofl:

На kjukli, bittersweet, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  5. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Ич да не му ја мислиш за цената. 2400 денари месечно, за еден час неделно. :D Бар во Скопје е толку, на золва ми девојчето го запишаа.

6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    За два часа неделно, те. осум часа месечно.

Да ви кажам право, бевме и програмата е супер. Интересна, учење преку игра.
    Е сега цената е малку повисока за нашиот стандард, треба да се плати регистрација на годишно ниво од 3990 денари за материјали и потоа 2000 денари (промотивна цена) месечно.
    Со сопругот зборевме и одлучивме да го запишеме. Сакаме да вложиме за оваква работа, ќе се откажеме од друго ако треба, ама сметаме дека вреди. Па ќе видиме :)

На MacenceEna, Esmeralda-MD, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Одличен избор сте направиле,за образованието на децата секој денар што е даден ите како вреди.

На Esmeralda-MD и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.824
    Допаѓања:
    182.837
    @Eli23 немој да го будиш бебето ако спие врзани 6часа нека си ги преспива ако она е гладна ке стане верувај ,моите од 2 месеци цела нок ја преспиваа
    @Esmeralda-MD во скандинавија си некаде?
    @vitamina намали со земјотресот и бегај од форумов користи времето со либето
    Јас окапав со овие вирусите и температурите аман веке ке помине ли у пм?

На Annath, Esmeralda-MD, Mekuska и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.053
    Хахаха, ова се вика кондур-папуча, а може и да се јаде, само треба добро да се зготви.
    Еве погледнете

Ве поздравувам и ви посакувам пријатна вечер.

На ozbilnazena, Esmeralda-MD, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  10. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    I da gi zapises da ne ispustas taa moznost.
    Jas pred 15 god koga nisto neznaev za Montessori gradinka, po nekoja slucajnost (zasto gradinkata bese najblisku do kade ziveev i primase novi decinja, a bese skapa (a nie bevme so mnogu limitirani sredstva)) go zapisav moeto dete i eve uste se custvuva benefitot.
    Obrazovanieto vecno ostanuva, a ubavi alista ostaruvaat i nisto ne ostanuva.
    Lugeto te biraat po intelektualnosta , a ne po garderoba i takvi slicni raboti na koj zaludno se trosat pari.
    Edna osoba koja e nacitana , obrazovana (toa ne znaci kolku fakulteti zavrsila), prosetana.... e ubava vo sekoja smisla na zborot , a posebno emocionalno ubava.
    Pomogni im da postanat emocionalno bogati, a tie sami ke se doteraat i nabojat koga ke bide neophodno.

Jas toa od iskustvo kako majka koja prakala dete, a podocna kako edukator ( imam nekoj cerifikati i 2 god iskustvo vo Montessori gradinka).

На ♡BuBaLe♡, MacenceEna, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Влегувам во темава и зона сумрака.:bandit: (Опростите ми на језик али тако се лакше изражавам.:lol:)
    Туку навистина нема никој.:?: Каде сте бре феминки?

Btw ги нема @tessie , @Teodora* и @zalosna?

@toogood Добра идеја учење на англиски преку игра, само кај нас во Мк кога станува збор за професионализам во работа многу почесто се импровизира, отколку да се засукаат ракавите и работата да се заврши така како што треба. Ги нема сите услови како на запад, за жал.

На Eli23, Annath и zalosna им се допаѓа ова.
  12. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Nemojte toa da go idealizirate deka tuka kojznae sto se pravi.
    Veruvam deka se vraboteni luge so zavrsen fakultet za pretskolska vozdrast.
    Eve kako bese mojata storija.
    Jas od takvo obrazovanie ni al ni aber.
    Da napomenam deka ovie struki, znaci gradinki, rabota po molovi i sl se slabo plateni, odnosno bedno plateni.
    drzavata ima problem da najde luge i zatoa dava bezplatni kursevi i gi targetira novi imigranti.
    Se razbira spored logikata na eden taze vlezen vo drzavava ke rece podobro da rabotam za....., odosto vo fabrika na noze za....(recisi ista plata).
    Znaci se taka trgna. Zemav nekoj kurs, jazik mnogu slab i pocnav.
    Sreka imav vo soba se padnav so edna Kanaganka koja gospod ja daril za ogovaranje i cel bozji den mi zborese.
    Jas od decata nemav trema pa koj tocen koj netocen zbor, gurkav.
    Drzavata isto taka ni davase po 1000 exra za obrazovanie, a vo togasno vreme sekoj kurs bese 200 od prilika.Nemoj nekoj da pomisli deka moze da gi zemes parite i da ne se obrazovas, toa ne dolazi vo obzir.
    Taka jas i trgnav tamu, za polesna rabota i da naucam jazik.
    Kako jas taka i site moj koleski nemale predhodno obrazovanie za ovaa rabota pa ni dale sansi.
    Jas imam tehnicki fakultet, ama da prepovijam dete, da ispeam pesnicka, da crtame, boime, craft da pravime,.....da gi spremam za nadvor (nadvor se izleguva dvapati dnevno do -25, nema sakam , nekjum, ima programa i mora da se tera) i takvi slicni raboti ne treba nekakva filozofija.
    Pa ke napomenam za takva rabota , parite se minimalni i zatoa drzavata stimulira za da ima luge koj bi rabotele.
    Vo taa profesija nikoj ne gradi kariera.
    Site tie luge gledaat na noze da zastanat i begaat prva sansa.
    Na kraj kraeva nemoze inzinjering da bide isto platen so rabota vo gradinka, soodvetno i educiranosta.
    Kako i kaj nas plati so Filoloski fakultet i so elektro, masinski, arhitektonski....

Od se e najvazno koga ke dojdat decata doma da bidat srekni, najadeni, suvi i da znaat da vi kazat sto rabotele, da pokazat nesto od toa , da primenuvaat.
    Sami znaete sto deteto naucilo tamu po toa sto toa ke kaze nesto sto vie doma ne pravite.
    Pr; mi kazuva deteto za tea party, vakva solja treba, kolaci po ime, kako se redat, vo koj servizi, kako se sluzat, sto se razgovara, sto e pravilno da se oblece....
    Jas toa ne sum ja ucela zosto toa ne e nase svojstveno, koga jas sum bila na tea party? (mislam vo toa vreme stlotuku vlezena vo drzavata).
    Mi tekna sega; mi zbori nesto detevo (3.5god)Machu Picchu,Machu Picchu,koga ke odam tamu, pa po skli, pa priroda, pa piknik ke imam i ke se setam na magarence....
    Nie gledam sekoj den za Machu Picchu zborime doma, pa sigurno ne na taa vozdras i so tie site obvrski kako novo vlezeni vo zemjata. Ete znak deka tamu taa ucela na vozdras od 3.5god za svetski poznati prirodni ubavini.
    I red drugi raboti koj sami vie ke se uverite deka nesto se raboti tamu.
    Sme imale programa i se moralo da se sledi po red. sekoj mesec imalo po najmalku 2 necii praznici.
    Da receme se padnalo Hanukkah i Christmas vo isti mesec.I za dvata praznika se sprema kako site da sme izrealci i katolici. Muzika od biblioteka, crafts idei od internet, pokana na nekoj roditel da zboruva na taa tema i cel mesec se crta , se boi, se cita i slusa muzika na taa tema. I se razbira na kraj tie deca , a bogami i nie ke naucime nesto novo.
    Toa e toa.
    Netreba kojznae kolku educiran kadar, treba programa i zelba da se sproveduva.

Se izvinuvam na dolgiot post.
    Blagodaram za trpelivosta

Последна измена: 11 ноември 2015
    На galapce, Kaetana, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  13. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Dobro utro i ubav soncev den:sun:
    Nasmevnete mu se na ogledaloto! Kafeto e gotovo.

На galapce, Kaetana, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    добро утро и од мене, убав сончев ден, кај нас денес пазарен ден, па се стана рано се испрати синко на школо, и се равреднив како домакинка денес,, одма на лаптопот :D прво да ве поздраввам да видам што има старо ново, па ке се факам за работа, бебче спие, кај и да е ке стане, ке треба оган да се апали, а тоа мн ме нервира, па ке планирам да одам на пазар. да се купи некоја здрава храна...па ручек алишта, и се тоа па тоа, кога си си дома цел ден едно исто.. мм на работа,, беше на одмор денес тргна, само колку ми олесна... се знае маж си е за на работа, не дома да се межа по тоа кујната, не дека не ми помага туку понекогаш и одмага,али ајт да не се жалам убав ден на сите,, и кафе да ве послужам 11178196_10153241752788666_462311436623342698_n.jpg

наздравје нека ви е...

На ozbilnazena, LUCERKA, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добро утро, добри луѓе...:)
    на денешен ден , 13 години наназад се собираме со поранешни и сегашни колеги и седнуваме на ручек во чест на еден колега кој го загубивме на денешна дата пред 14 години, тоа ни стана еден вид традиција, после поменот на гробишта да седнеме и евоцираме спомени, случки, згоди и незгоди поврзани со него...
    инаку пак сум настинал...упм..:doh:
    дома не пиевме кока кола десетина дена, затоа вчера се удавивме...додека ни држеа нозете..:lol:
    и то...:)

На galapce, Kaetana, ozbilnazena и 14 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро
    Токју од мене за сега.
    Одам да шмркнам административно кафе па после муабет

На Peco, vitamina, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро на сите.Денес рано станав дури пред да звони алармот,но ич не ми се стануваше.Дури сега го пијам првото кафе,и после да се зафатам со ручекот,за денес мусака.Од утре сум на школо:D.@Alisa000 не,не сум во Скандинавија во Германија сум

На Kaetana, vitamina, Tajnaotrovna и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Жени добро утро.
    Да се чекирам само и ве оставам да се забавувате, мене ама ич не ми е до забава.
    Имајте убав пролетен ден.:)

На LUCERKA, vitamina, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Dobro utro i od mene !

Samo da ve pozdravam pa da fatam da citam dogovori 8-|

Ubav den za setanje, vremevo e prolet, a ne esen !!

На menelele, Peco, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.051
    Здраво друштво :f:
    Првото утринско кафе оддамна не сум го испила на темава!!! Денес втора смена, па да се „поправам“ 8)...

dobro_jutro_3844.jpg

Сончево, топло, како да не е средина на ноември!!! Ако, мене ми се допаѓа :sun:...
    Денес ден за чистење... Колку пати ке си речам, чисто е, зошто да пуштам усисивач, ама кога ќе ги избројам деновите од последното чистење (facepalm), знам дека е време... Децата откако пораснаа воопшто не ми прават неред по дома (освен растурени алишта и куп за перење (facepalm)), а мм од секогаш си е примерен 8)...
    Денес имаме тема или ќе оговараме (poolparty)...

На galapce, ozbilnazena, LUCERKA и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.