Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. dunika

dunika Форумски идол

^Бубче и ја на тоа помислив,шо имаш “на живо” издржано па забар:o

Читајќи ве за мажите сватив дека дефинитивно мојов е спешл кејс:tmi:

Можам само чорапи кратки да му купам сама,ништо друго.
    Јас немам видено толку цепидлака човек,ок,освен гејови:D
    Имаше за на плажа комбинации од папучи/купачи/пешкир да му се слагаат.
    За свадба сам си купуваше се,само ми покажа слики на крај.
    Кога и да излегува,минимум 4 пати се пресоблекува,цела спална е со наџиткани алишта после.
    Нека тоа,па и мене ми се меша,ретко кога да не ми искоментира комбинација и да не најде маана|(.И многу повеќе време од мене троши на шопинг/изглед/нега.Џабе,му викам јас сум поубава]:)

2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Е ова, и да сум најсигурна дека тоа е тоа, или ќе се пресоблечам или несигурна ќе излезам. Само комплекси да се набивало |(

Skorpija25, Ane-Goki1, duffi and 8 others like this.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

@LiliBoz Од лозјето на татко ми.

Last edited: Sep 10, 2018
    LiliBoz and LejlaD like this.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Две сме :)
    И поистенчен вкус има од мене, каде каде :)

Јас купувам облека најефтина што можам... тој не баш :)

Skorpija25, M&M, kuc and 11 others like this.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Уште еден мој човек! :mm:

Убави девојки и жени, тип-топ средени скоро секој ден гледам. Машко не памтам од кога неам здогледано да е среден и облечен ко шо треба. Обично повеќето се ко од поплава исфрлени.
    И јас трошам пари на нега и изглед. :bandit:

@Dadusicka фала ти. Ќе наминам натаму неделава да ѕирнам. ;)

M&M, kuc, Ane-Goki1 and 13 others like this.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

@dunika јадам сусамка и читам, се смеам на глас, ќе се задавев:):DИнтересно ви е по дома:D

Јас за никој не знам да погодам гардероба. Ни за мене:)Мм на сите погодува, па иако мрчам кога купуваме неговиот збор е последен (за бројче де:)). Порано мм знаеше да ме изненади со поклон, ама дека на се маана наоѓав, рече веќе ништо не ри купувам:(За жал си го одржа ветувањето:D:(

7. mareane

mareane Форумски идол

Mм е од тие што голи би прооделе само да не се влечка по бутици...Купува кога мора.
    Порано и сама нешто му земав ама ептен наоѓа маани и сега сам си купува ,т.е.кога јас ќе дојде нож до коска,па заедно одиме и зема 2-3 работи одеднаш за сезона доволно му е...
    И јас никогап не одам на шопинг ни за мене ни за деца со него.А и децава се тешки на купување.Се не им се бендисува ,само вртат со очи,па и тие се почесто сами одат да си купат што им треба...

И ми се пие кафе а ме мрзи да мрднам да си направам,Облеков денес штикли за на работа и сега се ме боли.Од нозе до врат...

8. душленце

душленце Популарен член

Дм за облека се консултира со мене некогаш може нешто лошо да избере ама му кажам не и ме разбира АМА за коса колку се замара тоа е страшно.Има четка за фенирање онаа малата и обичен чешел и на секое излегување од дома мие коса суше со фен става восок или лак. А јас само ја мијам и терам не ја чешлам :$ права ми е. Го имам чекано Оти некое влакно му одело на другата страна.:@ До сега само 2 пати си дојде задоволен од фризер и обавезно одма на огледалото да се дошиша.Исто го нервира врвци од чевли да му висат или рипат коа оде и у ресторанТ да оде у патики.|(
    Правев полнет модар сеа и ја сум модар се прејадов.
    После 5недели се појавува денеска една у школо па као заинтересирана за испит:rofl: другите ме прашуваат Албанците дали се нормални и викат повеле гледајте.
    Понеделнички заборавив 2 работи И почнав сериозно да мислам за склероза долг период заборавам и тешко се сконцентрирам.:worried:

9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Преживеав :clap:
    Кога седнав на столот прво си се изнаплакав . Па ме почека докторктата да се смирам . Ме прсна со спрејчето да ми отрпне местото и да може анестезија да ми стави . После две минути проверува дали фатила анестезијата ,јас скокам и ја лажам дека уште осеќам болки . Дур не ми стави уште една анестезија не отварав уста . Маж застанат до мене , ме држи за рака (како мало дете да сум ) и се нервира . Ајде ме боцнаа уште една и почна да работи докторка . Десет минути работа ,мене вечност му се виде . Стави лек и готово .
    После и кажувам дека сум ја излажала дека осеќам болка по првата инекција ,само и само да ми стави уште една . Докторката : А ти мислиш па јас ти ја ставив втората ?!:D.
    Ме укопа :). Не требаше да ми кажа како ме зафркна . Утре тек мака ќе виде од мене .
    Удавив со ова ,знам :tmi:
    Ама битно ќе одам да ги средам сите заби . Конечно се одлучив и колку толку собрав сила :clap:

За ова маШ ќе ме частел едно десертче у Боко . Само да помине уште еден час :emo:

10. душленце

душленце Популарен член

И јас сум за заболекар најдов еден случајно :$топ модел го видов на интернет, ама има уште две у ординација и ако ми се паднат тие ќе ме боле повеќе или може нема добро да ме направат.:D Слушнав има еден од Струмица сите руси презадоволни од него.:^) Матичната ми е германка у ординацијата гледам у рибички на плафонот додека ме праве 4саата заб и незнам. Ќе си чекам пак да ме фатат умниците и ќе одам плачејќи сеедно кај.

Skorpija25, LejlaD, kuc and 6 others like this.
  11. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Мене една од најдобрите инвестиции беше ремонт на забите.И јас многу страв имав,ама после еден два заба со анестезија,сфатив дека тоа е за мое добро и си ја истрчав трката.
    Од маж имам раце дигнато за купување и алишта и поклони.Не му се свиѓа што и да одберам.Жити чорапите за НГ што му се допаднаа До пред некоја година ме фрустрираше тоа.Едноставно,според мојата дефиниција за совршен пар мораше да си ги погодуваме поклоните и да си го знаеме вкусот.Ама не е така.И не сме совршен пар.И немаме ист вкус за филмови.Ја несакам дрангулии(dust colectors), а он обожава...Уствари,некогаш незнам како тоа сме заедно а така добро функционираме.

12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^спротивностите се привлекуваат.

Dadusicka, LejlaD, Mr. Right and 10 others like this.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

На тебе ех маж да не ти е маж:D. Како за него да читам, абе до продавница ако иде, мора и чорапите да му се во тон|(
    .

Dadusicka, LejlaD, Mr. Right and 9 others like this.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Направив чопинг :makeup:
    рингишпил х 4 пати
    џамбо
    веро
    дм 8)
    прснав еден парфем и се заљубив. На маш за нг ќе му го купам бекам ... ептен ми е убав. :inlove: овој што го прснав на пако рабан беше некој и стандард од него увек ми се свиѓа! си ја душкам уште раката. селанка. место да прснам на картонче :D:D:D

Skorpija25, vitamina, LejlaD and 18 others like this.
  15. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро утро, поздрав од ветровитиот Дојран. Вчера и ние бевме да ја опулиме Цеца од далеку, пиевме смедеревка и заминавме за Дојран.
    На дневен ред шопинг во Солун.
    Денес ни е годишнина од брак, вчера го прашуваат шефот колку години сме во брак, вика 100 :D, многу му се гледале.
    Ова е пишано во 8 сабајле :)
    Ништо не си купив, за големава ситно нешто колку да заборави дека два дена сме ја оставиле кај баба и. За годишнина добив ручек, виршли во Икеа :D ол ју кен ит :clap: изедов 4 + 1 крофна, сега ќе умрам ама то е, лаком гаС.
    Мојов маШ се сам си купува, маани наоѓа на се, па јас ретко се осмелувам да експериментирам. Последно си купи парфем на фришоп и маичка од Манго денеска, си се радува како дете.
    Ај одам да сецкам салата, пак ќе се јаде (facepalm) ко дупнати вреќи сме.
    Убава вечер на сите

Skorpija25, mal.ecka, kravce and 21 others like this.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

уште 100 да се множат :*

LejlaD, Milobebence and EuHenIa like this.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Мојот по продавници не оди.јас одам и купувам гаќи,мајци,чорапи.и се остало.
    Не пребирува,што купувам-тоа носи.:)

За косата е ист како и погоре опишаните.повеќе него го чекам да се спреми отколку јас што се спремам.|-)
    Секој ден цркам за лак за коса.нонстоп се прска и шишката си ја прави.ме нервира таа негова шишка.кај проќелавен од двете страни, на средина има шишка со 10 влакна и сите мора да имаат добар правец(facepalm) :lol:

На забар никогаш не сум била.имам добра генетика од татко ми и досега на 30 години ниту еден кариес не сум имала.сите ми се смеат.феномен некој сум.умници немам-ум нема никогаш да ми дојде штом досега не се појавиле:Dи плус имам уште 4 млечни заби.кои не ми паднале

@Annath можеш научен труд да правиш на мене:D

@EuHenIa честита годишнина,да ви се множат:inlove:

Денес во Ск го изнагушкав тетиното малетко смокве:inlove: :hug:

Skorpija25, kravce, Bubce38 and 26 others like this.
  18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Се подиспразни местово кај што сме:) па конечно сум на она кое го замислувам како одмор.
    Од наредната година и книга ќе си носам веќе, Рефче ќе ме остава раат да читнам некоја страна.

Мојот маж никогаш не побарал гардероба.Мислам дека ако јас не иснсистирам да се купи ново, со старото ќе си оди до распаѓање.
    Еве чисти пример: ги отперувам купаќите од солта и приметив дека неговите се " расеани" (мислам дека ви текнува што значи зборов),како излитени на некои места, платното како потенко е.И јас одма- наредната година, нови купаќи ќе ти требаат:!:.Веднаш контра одговор- е како да не|(..ќе тераат уште овие(facepalm)
    Незнам како нема мерак новичко да облече:wasntme:.
    Затоа јас не ни прашувам, купувам и крај.Многу грдо ми изгледа дотерана и пицната жена а маж до неа како клошар:|.Не секој сака да се дотерува, ама сметка еве јас си водам за него.

Друго...покрај грлати битолски одморџии разбравме кој со кого во Бт, која како згрешила во животот и кој имал швалерка8-|.
    Бар пиФцето навечер си го пијам со сочни трачеви:D.

Skorpija25, mal.ecka, kravce and 29 others like this.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Дај сподели некој трач и јас нешто да научам.. и да сум во тек.......

Skorpija25, mal.ecka, kravce and 14 others like this.
  20. referentka

referentka Moderator Staff Member

Шшшшт...почнаа со дискусија.
    Сеа се на тема политика.
    Кај и да е, ќе свртат на озборување:D

Се шалам:rofl:

Thread Status:
Not open for further replies.