Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    сеа сакав да му пишам. :lol:
    Од нас толку. Барај сам и додека не најдеш и ги покажеш тука со сликО да не си ги спомнал повеќе :D

На Skorpija25, Ane-Goki1, Milobebence и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Бетер од жена сум јбг. :drunk: :D

На Milobebence, duffi, Alishan30 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.091
    Допаѓања:
    154.734
    Само немој пмс да те фати :)

На Skorpija25, Milobebence, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.495
    Допаѓања:
    91.267
    Јас овде му купувам на мм ,пред 2 недели имаше 40% ,му купив 4 џемпери по 5-7 фунти.:D
    Само глуп им е сајтот малку ,мораш во пребарувачот горе да пишуваш што ти треба,така најдобро покажува што имаат на продажба.Стигаат за 7-10 дена,поштарина 1 фунта мислам беше.Имаат добри брендови како jack &jones Le shark,tokyo laundry ,и др, овие ни се пробани.(y) Исто супер понуди се и што имаат по два блузони ко овој на пример
    https://www.zavvi.com/sweatshirts-c.../11397300.html?autocomplete=productsuggestion
    https://www.zavvi.com/elysium.search?search=jacket
    https://www.zavvi.com/elysium.searc...tFilters=categoryLevel2:Clothing&pageNumber=2
    https://www.zavvi.com/clothing/footwear/footwear-style/trainers.list?sortOrder=priceAscending
    https://www.zavvi.com/clothing/brands/le-shark.list?sortOrder=priceAscending
    https://www.zavvi.com/clothing/brands/tokyo-laundry.list?sortOrder=priceAscending
    https://www.zavvi.com/elysium.search?search=kensington

На Skorpija25, NarCis@, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    Да се пријавам за денес... почнав редовна да бидам на темава, три дена по ред ^_^
    Значи, подобро сум се организирала (читај, сум оставила се по дома), па ми останало време за дружба :tmi:

На тема маж и шопинг...
    Од искуство... Одете си сами, подобро ке си поминете, се ке си купите и нема да се изнервирате 8)
    Со мм последен пат во шопинг бев пред 20-25 години. Не е некое друштво, се убаво ми стоело, се е топ...
    Како па да не, само за да не го шетам по дуќани ме убедуваше во првиот се да испазариме!
    Паа, го откачив и секаде сама си одам... Дури ни во маркет не го земам со мене ]:)
    Ааа, и се, ама баш се, јас му купувам... Не се сеќавам кога последен пат сам си купил нешто. Што се однесува до него ништо не му треба, старото му е ново по неколку децении! Мислам дека откако е во брак само масла и филтри сам купува, се друго мене ми остава да одаБерам :D

8-| Мој човек :D
    Нема поголемо понижување за жена / маж партнерот да загледува по други, да не ти е верен во мислите или уште полошо да има „врска“ :punch:
    Мојот партнер издржа 30 години без да „загледува“... Верен ми беше, барем не го дознав спротивното,
    ни по дела, ни по постапки. Сега и да ѕирне, очи нема да му вадам... ете по 30 години до толку сум се либерализирала :^)

И то... Денес се исшишав, добри 10 сантиметри :tmi:

@EuHenIa честита годишница од брак :f::d:

На Skorpija25, boomsleng, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    178.177
    Споредба на шопинг помеѓу маж и жена :D

На Skorpija25, Val-Dim, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Добро утро :yawn:

На шопинг одиме тројцата... Си ги знаеме унапред кои продавници, ама секој за себе си одбира. Ќерка ми моментално е најпребирлива, ние со маж ми 'вртиме' 2-3 работи кои постојано ги носиме и се такви - па такви купуваме. Тој: Фармерки, патики, поло маици; Јас: шалвари, памучни блузичиња, мартинки.. толку. Не ни има некој избор за дебели... |( Коси чешламе со раце. Би рекла дека се вклопуваме и двајцата во стилот кој го кажа @Mr. Right - исфрлени од поплава :D

На забар одам кога имам мака. Секогаш почнувам без анестезија. Ако можам да ја издржам болката, терам така до крај. Последниот пат, два заба наеднаш ми поправи, без анестезија. Ме болеше, ама нема веза :muscle: Е маж ми сака анестезија... a lot of it :D

Швалер е многу убава занимација! Кој е 'за', нека пишува, да си разменуваме искуства... и препорачуваме швалери :D

Убав ден на сите...
    Don't do anything I wouldn't do... Ако има такво нешто :smoke:

На Skorpija25, boomsleng, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.295
    Почна школска година и за мене. Смрзнав на точак дур го однесам ѕверот утрово. Утре дуксер.

Уште кафе ми фали и утрово да биде комплетно. Маж божем на одмор ама на работа ќе одел а баш ми фали да се легачам до пладне у кревет со него...друг пат:|

За забари не ми се смејте, јас сакам да одам.

На Skorpija25, boomsleng, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Повели

На Skorpija25, boomsleng, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ај добро утро. @referentka има работа фала богу, уште "капе" ама за 6 месеци се гледам како успешна. :)
    Инаку мали ми е голем чешит, ќе го изедам какви се глупости не изведува. У прилог една слика.
    Да ви покажам отприлика кога не сум на работа и он е вратен од градинка како движи денот.:D
    Бујрум на кафе лепотици и по некој лепотИЦ. :D

Прикачени фајлови:

На Skorpija25, boomsleng, mira.mira и 27 други им се допаѓа ова.
  11. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро и од мене:coffee::coffee:

На Skorpija25, Ane-Goki1, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    Кратко , јасно и гласно :)
    Барем да кажеше од каде ти се гумените чизмички :) Преубави се :inlove:

Д утро и од мене . Уште легачам и чекам маШ да ми пушти бурече по такси . Лигавешка:D
    Ама ќе ме тинтри деновиве ,кандисав на забар да одам ,нели :rofl:

На Skorpija25, boomsleng, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Да си го чуваш :hug:

На Skorpija25, Ane-Goki1, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    И тоа да знаеш како го чувам :D
    Не мрда без мене никаде :). Вчера оти беше без мене три часа на предавања и коктел ( за втор пат од ко сме земени :)) два дена ќе ми се улизува сега :)
    Се шалам . Не сум толку лоша . Ама убаво ни е сегде да одиме заедно . Барем засега е така :)
    :hug:

На Skorpija25, boomsleng, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Морген. Што се прави?
    Јас изгледа пак ќе го баталувам кафето :sweat: Нека ми е со среќа.
    За шопинг, во последно време ретко сум расположена. Ако можам да купам нешто уште во прва продавница, најсреќна ќе сум. Летово само еден фустан што купив, ништо се немам подновено :?:
    За забари, мене ме успиваат. Носев порано протези и се навикнав често да одам, па сега како релаксација ми доаѓа на столчето. Неколку пати ми се има случено да се сецнам пред заспивање (facepalm)
    Исполнета сум некако со негативна енергија што би се рекло, не знам како да се обновам себеси. Морам да почнам повеќе да вежбам. А бе, ептен ми е смачено од себеси, ептен. :@ Башка што не ми испадна да одам до кај брат ми, скапичко ми е :(
    И то.
    :hai:

На Skorpija25, boomsleng, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    Хелоу! :coffee:

За мене добар ден, будни со малиша од 6 часот. Денот да се фати на време.:D

Маж малку болен ама големи драматизации околу тоа.:D Сепак замина на работа, а инаку на одмор е.|(
    Бебац дремна јас набрзина доручкував и пијам кафе.

Дома начекав цакум пакум. Мајка решила оти стазите се за перење и ги пратила, килимите чисти биле. Викам да се бунам или не.:^) Добро викам мајче арно си направила. :D
    Кај нас она има повеќе знаци на свекрва.:tmi::rofl:

Маж ми купува и сам, а купувам и јас. Знае да најде некоја замерка и помрчи ама после пак си го носи. :D Главно е спортски тип и дома имаме куп патики, шорцеви и маици. Маици мислам има за цело лето уопште да не перам. :D Истото со патиките му го прави сега и на бебето. А знаете бебе колку носи обувки-ич. И кога ќе му облечам ќе ги соблече , ги шутира од количка ,па ги барам по нас.
    Патики по можност со потпис да се. |(
    Главно купува далеку по квалитетна облека од мене. Или купува како треба или ништо. 8)
    Пицајзла не е , повеќе е практичен. Коса кец стрижена, брада носи ( за тоа секогаш се бунам) :devil:.

Кога стигнавме дома ,комшиите кај моите распослани со зимници, мириса на оган. Дури тогаш се освестив оти есен тропа на врата. Септември, годишнина од свадба. На тоа тек денес ми текна. Многу сум расеана периодов. Кој знае што ми е. :?:
    Туку викендот на две свадби во различни градови. Кој знае каде ќе се оди. Без врска ситуација.(waiting)

Честитки за годишнините и сите останати поводи! За арно да споделуваме!:f::hug:

Бебка почна да мрда. Кај и да е ќе се буди. Па може да прошетаме двајцата некаде.(hollest)

На Skorpija25, Ane-Goki1, boomsleng и 24 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.799
    Допаѓања:
    214.388
    Добар ден и од мене.Чекам синко туш да мани,на забар треба да го носам,дури чекам кафе тегнам.@EuHenia честито годишнина,да ви множат годините исполнети со радост и смеа,правнуци да си дочекате заедно:f:.Денес празник,па помалку ќе тегнам теписи и слично,за многу години да е,само да сме здрави,живи.Се читаме покасно,оти морам прпаџија на забар да носам,јас ќе потам место него:sweat:

На Skorpija25, Ane-Goki1, boomsleng и 16 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Д.утро и од мене!
    Си направив кафе и чек да му звонам ка мм да му кажам дека денес се пости.Не сме некои големи верници ама неколку дена во годината кои се како построг пост ги постиме.Ни останало од старите.
    Ама додека му звонам ми текнува дека кафево со млеко ми е .Ајде го истурив па друго си направив.
    #многубитенмуабеткажав#|(
    Бубче кога опишува за со мажот и стално ми текнува на она што порано го викаа постари ;имаат уште од медот.(fingers) Демек бракот бил едно буре кое само најгоре имало мед а здола се *омна...
    Да даде бог @Bubce38 кај тебе цело буре да се погодило со мед:hug:

На Skorpija25, Ane-Goki1, boomsleng и 23 други им се допаѓа ова.
  19. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Само да ве поздравам
    Некој ме помисли @flower30 :hug: поздрав до тебе.
    Ете јас бев во болница пишав и во соодветна тема,многу крварење,болки во абдомен Докторите од Ремедика дадоа се од себе ама до тука било.
    Прекрасен тим ако повторно забременам здравје боже и биде се како треба довербата на нив ќе им ја дадам.
    Ајде да не полнам тема со глупости.
    Поздрав до сите тука Лепојки,ќе пошам повторно.
    #книгитенасинмикатастрофаневидена#

На Ava.84, Skorpija25, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.866
    Допаѓања:
    142.600
    Црн Свети Јован денеска. 2 години од земјотресот.

Кое уживање е, машина за садови мие садови, машина за алишта ги пере, за сушење ги суши, правосмулакла ти мете, има пеглачи си носиш да ти пеглаат, жена ти чисти, градинка ти чува дете, пвалерка одржава маж, платата ти плаќа сметки со налог за трајно плаќање, твое е да се облечеш и да отидеш до работа.

И после тешко било. Аха...

На Skorpija25, Ane-Goki1, boomsleng и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.