Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Леле бре,баш ми е жал:(..А можеби и навистина не им е иста понудата секаде,не знам..
    Еве минатата недела беа работите за трудници што ги кажуваше Рефи,можеби ќе дојдат подоцна со една недела,немам поим..
    Ај добро утро.Кафе чуре пред мене и се мислам дали да го пијам или пак да си легнам,ми фали сон.Викендов шетавме малку подалеку од дома,и се прибиравме во недела вечерта,и утре сабајле рано со обврски.Ако легнам пак,па главата ќе ме боли после цел ден,кој ќе ме трпи таква...Ај вечер порано ќе си легнам|(ахаа да,како да не,секој ден е истиот муабет..
    Убав ден на сите :sun:

На Skorpija25, WildMk, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.409
    Допаѓања:
    262.301
    Што дилема имаш? Дека е млад? Не ти се допаѓа? Не те привлекува?
    Немаш морални дилеми, немаш проблем со сопругот, оди уживај и пофали ни се ;)

На Skorpija25, WildMk, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.091
    Д утро :sun:
    Чекам маШ од работа да дојде па да си легнеме заедно :inlove:

@WildMk јас па мислам веќе биднала работата со "детето". Она уште во дилема била |(

На Skorpija25, WildMk, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.642
    Добро утро :coffee:.

Доручек истеран на сила, кај сум јас научена ова време да доручкувам:bug:. Пред 12ч.дома не, ама тука од 07-09 се тера доручек, па пењи се не се пењи, пари сум давала мора да јадам:D.
    Типично пензионерско одморче, во 21ч ми се спие, ми се плаче:wasntme:. Времето чиниш не е скоро средина на септември:sun:.
    IMG_20180909_191914.jpg

IMG_20180909_142852.jpg

СТреќна сТреда на сите:d:.

На Skorpija25, WildMk, Tajnaotrovna и 27 други им се допаѓа ова.
  5. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    107.493
    Добро утро!
    Убав и среќен ден
    Маж испратен на работа.
    Симба нахранет среќен многу мило зајаче.
    Бирно ко бајче дај му да јаде водичка и гали се колку сакаш со него.
    И он маза ко мене имам сега занимација си играме се запознаваме душава ми ја стопли срцуш мој:inlove:со маж се расправаме кој ќе се гали со Симба ко деца сме.
    Е сега сите чошиња од регал комода ми се блокирани одма оди кај штекери т.е продолжен кабел па трчаме по него.
    Он скока ние по него си скокаме:Dубавец е мој најмил.
    За курс се чека уште 4 за да се формира група,маж легна на брашно и он мирен ко бајче испаднаа сите бајчиња:wasntme:само јас изгледа волкот:lol:.
    Поздрав друшки и повелете FB_IMG_1534315697563.jpg

На Skorpija25, WildMk, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.872
    Допаѓања:
    142.658
    Добро утро.
    Почнав со мојот сервис. Средив коса, се шатирав, шишав, се средив.
    Закажав у сабота забар, се надевам барем 2 заба ќе средиме, и одма после тоа гинеколог. Значи у петок депилација, има да се заборавам у веце еден саат.
    Остана уште да ослабам упм. Никако не ми оди тоа, а се ми се чини дека ако некогаш имам жена дома дами готви, ќе ослабам.

Работа по струка тешко се наоѓа, секогаш е нешто поинаку од тоа што сме учеле. Теорија и пракса везе немаат. Иако со правен знам и сметководство, понекогаш мора да научиш оти работата те тера. Научив и ИТ вештини еден куп, дури и добив понуда да работам хонорарно во ИТ фирма, и будала, одбив. Немав време тогаш, сега па ич. Требаше да тестирам нови апликации, да наоѓам багови, да ги имплементирам у реална средина и да наоѓам начини за адаптивно надградување, плус правење на упатства за употреба во ворд и обука на кадри. Јас, правникот. Многу интересна рабора и убава. Веројатно нема пак таква шанса да добијам, ама сакам некогаш да учам ИТ вештина некоја. Кога пак држам обуки, си викам, шо не станав еден професор :) Ама засега сум заљубена у работата. Стресно е, еден клик некогаш значи затвор, се потам од стрес пред да кликнам, ама нема лесно.

На Skorpija25, WildMk, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро.
    Вчера главата во 10 ме бутна во кревет. Па и се изнасонував глупости, уште дијагнози и болести |( Раат да се немало ни на сон. Сакам да сонувам некој секси пожарникар на пример, ама без пожар, ете маче нека симнува од дрво :smoke:
    Ја памтите ли првата симпатија? Не можам да се сетам на помали години, памтам само едно дете во основно што многу ми се допаѓаше, беше една година помлад од мене. Не паметам многу добро лица, ама на неговото ми текнува како низ магла. Трчав со другарките по ходниците да го видам :D
    Уште чекам резултати, и додека чекам си мислам уште милион други ствари да проверам. А ич не сакам по доктори да одам, нека ми простат. И сега ми е така... како некоја пресуда да чекам, безврска.
    Ама ете, ни пожарникар, ни професионален пливач нејќат да ме дружат на сон, да се растеретам (wtf)

На Skorpija25, WildMk, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.799
    Допаѓања:
    214.393
    Добар ден и од мене.Се излигавив на сликите од одморците @PUPICA и @Emy867 уживајте,полнете тоа батериите и си знаете :).Убав ден,на синко голем именден.Сакам само мир и тишина,без сколободии што би рекле,а и тровче паричка нема да е на одмет,не сум со големи барања белким:D.Кафе да си допијам на тераса,да поуживам уште малку дури држи времево,оти после ќе се тресам со :smoke:,туку нека држи тровче топличко,оти џанам гревотка сум да мрзнам.@WildMK и јас мислев дека си го стуткала до сега,ти пишман аџија излезе :?:.И то,неоти кажав нешто битно и важно.важно се пријавив на рецепција дека сеуште претам.

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро. Големото и најмалото нахранети, сТредното ви градинка. Ќе мора ѕверката да ја носам на лекар деновиве, ќе да и се појавил пак проблемот со тромбоцитите, а и хемоглобинот и е паднат изгледа :(. Косата и паѓа во прамени. Ах колку ме секира ова мое детуле
    Нејсе, ај нешто убаво, на Недка и никна првото запче :inlove:, не го ни осетивме :)
    @WildMk како што ти кажаа и погоре, уживај и трк овде да раскажеш импресии :P.
    Поздрав друшки, каснете си сутлијаш за запчето
    Sutlijas_72dpi_.jpg

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.803
    Допаѓања:
    145.392
    Ден! :coffee:

За мене ден е. Бебуш како будилник е деновиве 6:15 е буден , ни минута повеќе или помалку.
    Допивам кафето и го чекам да стане. Да одиме да прошетаме низ парк двајцата.

Маж ми донесе појадок и некое чудно кафе од модерните ту гоу. Устари и не е така чудно ама ко да им се истурило малку повеќе цимет.:D
    Нејсе , го шмркнав, да ме крене. :D

Во врска со линкот кој го ставила Мареане би сакала да помрчам малку, ама бебе стана. :D
    До после ако не заборавам.

Да спремам бебето и низ врата.(hollest)

@EuHenIa да и се редат како бисерчиња!:hug:

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.799
    Допаѓања:
    214.393
    @EuHenIa честито запче,бели,сјајни како бисерчиња да се редат.:hug:

На WildMk, Esmeralda-MD, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    153.023
    Добро утро!

Утрински ритуал на деца завршен..сега мој на ред...ми остина кафето ама нема врска
    IMG_20180912_095343.jpg
    Гибаница за ручек...побрзински здравје..

@LejlaD честит именден на синко...за многу години денот...и на брат ми му е името денес....

@EuHenIa здрави и бели бисерчиња да се редат кај Неда...

На Skorpija25, WildMk, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    107.493
    @LejlaD честит именден на синот да е жив здрав и благословен со сите радости со мир во душата.
    @EuHenIa да се редат бисерчиња на принцезата
    И до сите на кои сум пропуштила да чесритам што има за честитање честитки од срце.

На WildMk, Esmeralda-MD, Alishan30 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.799
    Допаѓања:
    214.393
    @WORRIED.BT честито и вековито нека му е името на брат ти :).За многу години на сите кои слават денес.

На Esmeralda-MD, dunika, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.872
    Допаѓања:
    142.658
    некој да ми помогне на Алиекспрес да најдам лед ламби за у кујна?

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.382
    Допаѓања:
    279.150
    Честити имендени на именденковците(дефинитивно во Бт се слават најмногу имендени)
    Бисерно нека е запчето на Неда...
    За еден час треба да направам ручек,да се туширам фенирам и да заминам на работа....
    А јас дремам овде..
    Некоја апатија ме фатило ништо не ми се прави...

На Skorpija25, WildMk, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добар ден женски !!!
    Бевме на заболекар многу ме израдува докторкава 400 евра протезите но сега само на едната вилица таа е неизбежна,а другата не е за брзање,и петок ќе се олесниме во кесето ....но се за децата и тешко на оној што нема.Наместо сето да биде со минимална партиципација за децата за секој да може да направи во нашава мила држава се гледа колку може да се испрофитира,на маката на народот.
    Да спремам ручек и да одам на работа ...ништо друго се нема за кажување исто секој ден...
    Честитки до тие што имаат имендени ,здрави и живи да бидат долги години да слават...
    А,на Неда сите наредни забчиња како бисерчиња да и бидат:*
    Убав ден на сите!!!

На Skorpija25, WildMk, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.382
    Допаѓања:
    279.150
    400 евра само за едната?

На WildMk и LejlaD им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добро утро и од мене.
    Пијам кафе и гледам Фчерашни. Малку на кирилица да се посмеам и јас.
    Денес се мислам што попрво да направам.

Прва симпатија ми беше еден школски. Баш пред некој ден ми излезе профилот негов на фб. Го немам видено добри десетина години. Да ми е денес, нема ни да го погледнам за изглед.

Мојата фиксна пред 10 години чинеше 250 евра за една. Сега не знам колку се, ама тука чини 5000 фунти.

Што празник е денес?

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    153.023
    Св.Александар Невски..

Во Бт.фиксна протеза за две вилици е 500€..
    Некако многу исфорсирани се кај деца во последно време...др.ите печалат на грбот на децата...ова и @Annath може да го потврди...
    Треба максимум да се искористат мобилините протези па откако ќе никнат сите заби да се размислува за другата опција....во спротивно за џабе инвестицијата...

Бујрум на топла гибаница..пола веќе се изеде.. 1536753074385-879188362.jpg

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.