Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Пак да пишам измумив.
    За разлика од ресторани во англија овде поминувам дупло поефтино. Еднаш јадевме пица маргерита 4 евра средна ко за еден мада што јас би ја јадела на 2 пати и ми се виде пре ефтина. Кафето 90 центи бриош исто 90 центи кога каде на бензинските е поскапо
    Зборувам овде храната и храната во англија има огромна разлика.. у ресторант.
    А за разлика пак по маркети храната овде е поскапа за разлика од англија.
    Кога да видеш...

На Ane-Goki1, Milobebence, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    91.410
    А Ок,сигурно е толку,само скапа е храната во Ит секако.И баш зборев колку сме збеснати во МК кога ги видов цените на овошјето и зеленчукот во Ит.,овде купи 3 кила праски ке скапат пола ,фрли ги,дека ефтини,кај нас 2оден. марула таму 2 еура.

На Milobebence, Sesil, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.811
    Допаѓања:
    214.496
    Беља ми напрајвте со тоа јадењето,па видов не видов кашкавал со ајвар си каснав,се тешам дека без леб нема гајле,и сега да не заслабнам сладолед си лижам на стапче(facepalm),арно си седам на тераса и бројам звезди,со ми требаше ова-пишман аџија де

На EuHenIa, Milobebence, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    153.344
    Со мене теши се...уштипци вечерав...плус леб и салата..и пиво и пол испив...

На EuHenIa, Ane-Goki1, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Имам енергија само да Ве поздравам... до толку сум изморена :nod:
    20180915_221004.jpg
    Бидна ајварот :)
    Сама со тато го правев... тој пече, јас лупам. За пржењето се менувавме :tmi:
    Секоја година им се заканувам дома дека нема ајвар ако не ми помогнат... и пак попуштам... Некако не можам да ги оставам без ајвар :)

Чао, Ве гушкам сите :hug:
    Јас одам во хотизонтала... Книга на кратко па добар сон :hai:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  6. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас до сега лупев пиперки, па ќе ви ја прескокнам збиранката :whew: Денов никаков. Се напнав.
    Секогаш истите луѓе се јавуваат само кога нешто им треба и многу наивна се осеќам што одвреме навреме ги мислам и се секирам за нив. Една таква сега пак бара нешто дури и кавга ни донесе дома, седам и се прерачунувам за сите изминати години, ми иде реферат да и пишам. Никој нема да се јави да ти честита дипломска, нов дом, родендени што и да е..и ете на врата кога ќе им загори под газот. Епа упм веќе

Одам накај 31 и решение за да се омажам (ако сакам) е да најдам некој 10год помлад да го прелажам, оти ни јас се лажам, ниту момците у мои години. Тоа на тема брак.
    На тема кфц и брза храна :shake: нејќу тоа. Ни од слики ми се пријадува, многу ретко јадам. Имав еден период проблеми со желудникот, се научив домашно зготвена храна само да јадам, сега желудник ми се превртува од вакви храни. Освен во пмс, тогаш организамот заборава се и ждере се. |(

На Skorpija25, duffi, EuHenIa и 24 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    МоЛи мало си било ти :hug:

На EuHenIa, Milobebence, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.103
    Допаѓања:
    154.893
    Vredna si bila :) mmm mi se prijade sto ubavo lici
    Neli pred nedela,dve barav kaj da gi davam tepisive na perenje.gi dadov vo rdba firma profesional ama pak sum razocarana, sakam koga ke peram tepisi na deterdzent malku da mirisaat. Vaka izgledaat ok deka se isprani ama ne mirisaat ubavo, duri edniot pa nekako neprijatno mirisa,ama ne onaka kako sto mirisa nedosusen pa svitkan tepih tuku taka nekako grdicko. Ni ednas ne mi se pogodile da mirisaat ubavo, da imav kaj pred zgrada ke se oprcev da peram sama zimi se. Sakam da go pominam so nesto, kazete so kakvo sredstvo bi mozela ama ubavo da mirisa, nekoja penja sto ne bara plaknenje

На duffi, EuHenIa, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    За средство за чистење... појма немам...
    Да ги напрскаш со парфем? :inlove: :D

На Skorpija25, EuHenIa и LejlaD им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    153.344
    FB_IMG_1537044033844.jpg
    Си го купив кошулчево денес..и фармерки s...еластични додуша ..

На Skorpija25, duffi, EuHenIa и 17 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Да, у маркет е скапо.
    Истите производи у лидл се поскапи од англија овде и тоа некои дупло и тродупло..
    Еве пример лешници бадеми во лидл се 1 70 фунти а овде дупло 3 50 еуро.
    Изгор.
    Колку за споредба
    Плус пак цуцлите авент у англија 10 фунти едно паковање 5 фунтин овде истите цуцли едно пакување 13 еуро две 26 (facepalm)
    И се ова со продавачките тука зборувам вика за бебешките работи дека се дупло поскапи оти се пеоизведени у англија..
    У англија цуцлите коштаат помалку од мк.

Инаку за храна низ ресторани зависи кај консумираш на пример во венеција едно кафе би било 5 еуро тука во некое село или помал град истото кафе е 1 еуро или 90 центи, бриош се наоѓа и за 70 центи..
    Така
    Пица јадевме у тревизо 4 еуро јас за глава се фатив истата пица у англија тродупло поскапа плус не толку вкусна како овде нормално..
    Еве пица 2 парчиња со кулен за 3 еуро а едно парче е толку на туристичко место
    Сепак и тоа зависи
    Ама сакам да ти кажам дека вака гледано во англија таквиот живот надовор беше мн мн скап
    Еве едно дабл еспресо у англија 2 50 фунти овде 1 еуро или 90 центи има огромна разлика.

Марулата толку е (facepalm) и јас ја видов ама најдов за 89 центи у друг маркет :$
    Преска пазарував зеленчук и пвошје и најдов банани јаболки тиквици грозје домати за 89 центи :$:$ инаку над 2 еуро се ама јас вака пазарувам гледам што каде како има и што е фкусно и каде имаат понуди :)

Облеката факт е дека тука е поефтина тој прајмаркот у англија џабе беше или азда на пример :D

Имаку чизбургерот е 99 центи плус помфрит 99 центи пакетот до кај 3 4 еуро е бил..
    Толку платив
    Инаку пакетите онака знам дека се скапи ама јас нит земам нит јадам :)
    У мк како што видов даст стави цена дупла за чизбургерот што го купила тој малиот :^)

На duffi, EuHenIa, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.103
    Допаѓања:
    154.893
    Ne,sum probalane biva

На Dust, LejlaD и WildMk им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    279.393
    Jaс еднаш така после перење завесите не ми мирисаа убаво,фатив купив мирис за простории од орнел она не ми текнува Рар мислам се вика и прскав по нив леле после мирисаа корнеа на тоа ,на крај ги преправ...

На Ane-Goki1, dunika, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.460
    Допаѓања:
    184.329
    @M&M купи од аптека Дезинтал, ем ќе ги дезинфицираш, ем на чисто и убаво ќе ти мирисаат.

На Skorpija25, Bozica1980, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.767
    Дечки
    На 30+ сте свесни за многу работи и не прифаќате маани и компромисот тешко оди.
    Да се сплеткаш со некого на 20+ па да си во врска па ќе растете заедно и ќе се свикнувате.
    Ама на 30+ веќе профилиран карактер, оформена личност со свои ставови....малку тешко да најде некого со исти погледи.
    Јас имам братучеда со 30+ ..вработена, со мало станче, убава платичка.Вика: неможам да најдам човек, па за две години ако не најдам ќе си родам од некого и сама ќе си го гледам.
    100 пати аме збореле со саати, сме се убедувале ЗА или ПРОТИВ мажачка, ама несака да чуе.
    Немало човек.
    Па ја критикувам- само за тебе човек не се најде.
    Знам дека не сум во право и дека немам право така да и зборам, ама секогаш се надевам дека ќе се заљуби и ќе види дека брачниот живот е убав.

Иначе, денес на плажа имавме прилика да гледаме како дечко и девојка се глупираат.
    Имено, решиле изгледа да прават фотка како Спејко и Љупка, како тој ја води за рака (уствари изгледа како да ја влече) па плажарскиве ликови изведуваа перформанси за да излезе нешто такво.
    Абе ајт...видела жабата...па и таа кренала нога|(

На Skorpija25, Tajnaotrovna, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.103
    Допаѓања:
    154.893
    Znaes deka imam doma :),nemase ic da mi tekne. Utre ke probam pa moze i od mirisot @mareane sto go predlozi ds zemam posle. Se nanervirav preska sedam u dnevna mi mirisa neubavo epten, pred da gi peram ne mirisaa ic.

На Ane-Goki1, Bozica1980, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.811
    Допаѓања:
    214.496
    За теписите да пробаш вода,сода бикарбона и малку киселина,растворени и со тие вреќите од компири како мрежи рачно да се поминат,.Мене од ланската сколободија што ме снајде теписи од целава куќа по колена рачно ѓи перев на тераса,душа ми излезе,не беа малку на број 8 теписи големи,и два салонски теписони,патеки 9 (facepalm),работата е перам ефтино теписи,на кој му треба кажете:D,нај големата мака е водени да се префрлаат преку ограда за сушење,е тука и мм помогна,но ми се чини дека стомакот на земи ми слегува,за полојната ако се фатам пак,ќе кукам пак,

Последна измена: 15 септември 2018
    На Skorpija25, Ane-Goki1, marama и 9 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Како што запознавам различни мажи.. сум си го мислела ова... Да треба сега (не дај Боже), да се премажам.. не знам дали ќе најдам некој шо ќе ми фати умот. Не дека сум јас совршена, ама како што сум си научена на мој начин на функционирање, што викаш... ставови, карактер изделкани до танчина... да треба да се навикнувам на нечии туѓи потреби и начин на функционирање... тешко.

Да не испадне дека обесхрабрувам некого... ама ептен треба некој да ми го смати умот, па да помислам на живот со него...
    А во љубов.. мислам дека никогаш нема да престанам да верувам...:inlove:

Малку контрадикторни... комплексни...ставови.. тро накај сплит прсоналити мава.. али нема веза :D

На Skorpija25, Tajnaotrovna, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    101.788
    Zasto @stetoskop ne kazes deka imalo večer ubava muzika...
    Kjerka mi mi kaza i kako se vika,izumiv...Ama pokraj kjumbeto mi se pogodi muzicevo..a sega si slušam niz otvorena vrata.
    Utre site vo 6 šest na noga da go fatime denot t.e.piperot...
    Legnuvam ...a kako na koncert da sum,a ne sum...

На Tajnaotrovna, duffi, EuHenIa и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    91.410
    И јас би ги перела сама ама не можам,тешки се ,се зафркнав што земав волнени :headbang:,а сервисиве не ги досушуваат баш, пролетта ми го вратија позеленет одоздола мислев е готов ,па ги перев со разреден доместос тие мувлосани зелени флеки,срека не беа од горната страна.

На duffi, Ane-Goki1, marama и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.