Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Реално, можеле да ја поделат смената на повеќе луѓе, ама заради недостаток на работници, не најдоа 15тина жртви да работиме денес, ептен долга смена.

Многу почнаа да ја напуштаат државата заради брегзит, новите што идат не можеш да ги ставиш на одговорни работни позиции, плус и јазик баш не знаат, секаде е хпл. Огласи со месеци ги вртат, добри работници не се наоѓаат.
    На некои места не можеш да ставиш било кој, оти скандали почна на секој чекор да има

Ane-Goki1, LejlaD, Cka and 15 others like this.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Aу,страв од седење дома сами,А бре ај не се зафркавјате.Јас сама ко сум со децава заборавам и влезната врата ноќе да ја заклучам.Во 4 некој звони и јас отварам без трошка страв (уствари се уплашив дека некој комшија е болен).А тоа сварно некој безвеза некое име бараше сигурно бараше празен стан за провала...
    На фак сама со секира в рака го бркав духот или крадецот од другата соба се додека не открив дека тое е патната торба која паѓа уз зид)а цимерките стуткани в кревет стоеја)
    Е сега си имам и јас стравови,ама страв од иднината посебно на децава ми е моментално најголемиот страв....:(
    Горе долу не е лошо некој психолог почесто да биде на темава и да не советува.Озбилно мислам..

3. M&M

M&M Форумски идол

Да доаѓаме да попуниме празни работни места м? Нека олабават малку со тоа визите прво па ќе им помогнеме :)

Ane-Goki1, LejlaD, NarCis@ and 8 others like this.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Ептен,богами те жалам искрено,што е многу ,многу е.
    Што не ги отвараат вративе за наши работници барем,најтешко доаѓаат на работа таму,нели?

LejlaD, NarCis@, WildMk and 4 others like this.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Подмочав!

@bittersweet да пише нешто.

LejlaD, bittersweet, NarCis@ and 5 others like this.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Да отворат, ама не отвораат граници. Намерно затвораа. Ама се зезнаа ептен јако со брегзитот, сега се чешаат кај што не ги чеша.

Пољаците пакуваат куфери и заминуваат, романците исто, ми се жалат романци дека децата во школо ептен биле жртва на булинг, цигани и секакви зборови им кажувале. Имаше дури и неколку самоубиства на тинејџери.

Фамилии што работеле тука над 5 години со штедење и екстра работа накупија станови дома и полека се враќаат.
    Имам колеги што се вратија дома, идат еднаш на два месеци, две недели ептен турбо работа и пак дома.

Овдешниве британци се алкоси и џанки, само тоа им е во ум, од среда до сабота се троват од алкохол и дрога, овие образование што имаат па сигурно 80% се на кокаин, асален работник тешко се наоѓа.

Врвот иде април наредната година, ништо чудно да пуштат и за со мкд пасош да може да се работи.

Од Бугарија и Романија тие што планирале странство, одамна се иселени од таму. Сега де помалку идат а многу се враќаат дома.

7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Старбакс е еден од напреценетите брендови на кафе по бел свет. Мене ми има кисел вкус.

Мене не ми е баш нормално да чекам ред саат и пол за да пробам поховани батаци. Има ден и утре, наредна недела. Веројатно нема да го затворат за една недела, м?
    Ни бургер кинг не е којзнае што, барем не во споредба со 7ца. :D

Страв немам, ниту од манијаци кои се прилично живи, а ниту од духови. Дома секогаш е заклучено, прилично е тешко некој да влезе без некој да забележи. Рефлектори имаме, кучката се јавува, прозорци отворени само во собата во која седиме.
    Кога бев мала не смеев да отворам на рандом особи по ниту една цена. Смеев да отворам само на мама и тато откако ке им го слушнам гласот. Не отворив ниту на комшивката која ја видов од прозорец. Се преправав дека не сум дома. Претпоставувате дека подоцна жената ме накодоши дека ме видела како си одам дома од школо а не сум и отворила?

Туку, пред некое време читнав дека некоја од вас има керка тинејџер? Мој совет е да ги оставите на раат а со едно око да набљудувате. Се додека не доаѓаат тангал пијани дома, не корнат на цигари и не се дрогираат, ке биде се во ред.
    Кај тинејџерите често 'пали' муабет со постара дада или бато, зависи како гледаат на работите. Совет од некој што е некоја година постар од нив, а го чувствуаат за близок, може да има позитивен ефект.
    Имам брат, веќе не е тинејџер, ама сеуште е млад. Муабет и совет од моја страна го прифаќа многу подобро, за разлика од сериозен муабет со мајка и татко. Имаме кул родители, ама ете, мене и дечко ми не чувствува за поблиски и ние сме му рол-модел за тоа како треба. Од желба да има свои пари, а гледајќи не нас како функционираме, работеше месец-два.

8. malerozna

malerozna Форумски идол

Добро утро
    Станувајте да пиеме кафе
    Некој пак е на работа, а вам ни тука не ви се пиши
    #неделанаработа

Требаше да ви пишам во 5,утрешна гимнастика. Ќе пишев да не се успиев, ни аларм ни бутур сум чула.

Сега чекам некој А да каже и назад во кревет

Ајде некоја да послужи кафе, ако не истото од вчера ке го клаам на маса

9. M&M

M&M Форумски идол

Aaaa :)
    Бујрум и кафе, тегнам јас прво се наспав со зверка моја до 8. Она големоно вампирче у 6 стана го пратив кај татко му и си продолжив
    image-20160615-14016-njqw65.jpg

duffi, mareane, Ane-Goki1 and 12 others like this.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Добро утро и од мене...
    Двор мајстори пол...будна сум од пред еден час...
    што беше тоа наспивање?!

Tajnaotrovna, duffi, mareane and 10 others like this.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Не знам ни јас.
    По правило требаше 2.5 саати да спијам, ама се успав и спиев 4

Очекуваа после 19 саати смена, да спиеме 2 даати и пак назад на работа во 6.30

Сега прво кафе и сендвич, па после ќе влезам во зграда
    А да кажат, и си се враќам назад дома да спијам

Уши кафе, недела во 8 отвораат

duffi, mareane, Ane-Goki1 and 12 others like this.
  12. Peco

Peco Форумски идол

А ние мажите што да правиме?

Tajnaotrovna, LejlaD, kravce and 6 others like this.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

@malerozna аман бре до толку чи стана работава?
    Ние у зградава дека бевме 3 фамилии си заминавме на еднаш. Меѓу кои и покјлаци, жената кажа плати се дигнале таму па не им се исплаќало а цел живот англија беа што се вели со години..
    Некна ѕвонев на роднината моја од лондон вика соте си одат, ај да чуеш еден два ама сосе фамилии фамилии бегаат..
    И да, таму секогаш има работа само нема доволно пари т.е плата.
    Платите напрема становите се нула :doh: а тек кансел такс (facepalm)
    Мене ми фали англија по малку :$

Tajnaotrovna, duffi, mareane and 14 others like this.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Не заебавај и ти.. не е смешно.
    Со се' можам да се соочам, ама со бидување сама со денови, не можам.. фак ит..
    А за мислење, мислам на секакви работи... Можеш да видиш по постовите... :)

Добро утро иначе :yawn:

@malerozna @vitamina ... ме зачудивте со инфото за исселувањето од UK.. не знаев дека до толку ги зае*ал брегзитот (??) А и ова со дрогата и алкохолот.. Знаев дека се binge drinkers ... ама не знаев за другово, а и мислев дека само за викенди се 'будалат'. Гледав еднаш документарец баш за тематикава.. Ама сниман пред брегзит.
    keep us updated :)

ај да дочитам по темине, па да видам со кој не се согласувам, па да му појаснам шо е- како е :smoke:

15. Dust

Dust Game Over

Мисли само на убави ;)

Не сум наспана.. тек денес ќе одам за Берово и напната сум.. пола вечер закони читав(facepalm) несудениот правник во мене збесна:D
    Арно ми викаа оди на правен, јас нееее... детектив ќе станувам.. после неее, малку е тоа и политички ќе учам..курац работа, вива ла Семос:party:
    Се ме боли и не можам да се спакувам.
    Ќе дојдам еден ден и со камион ќе се преселам. Жими се:envy:

П.С...во кфц не чекав саат ипол... 15мин преку сила, со се подигнување на нарачката. Затоа што на два шалтери се чека @Rebecca_R :D

П.П.С... мразам недели..
    Добро утро..

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Мислам и на убави и на тврди.. на се' мислам :angel:

Шо студираш? Шо факултет е тој за детективи? Сакам и јас да бидам детектив :inlove:

17. Dust

Dust Game Over

Аа одамна завршив. Магистрирав безбедносни науки. Дипломирав и детективи и безбедост ама и политички...(со мало задоцнување:tmi:)
    Ама работев како графички дизајнер. Затоа викам Вива ла Семос..

Ама сега седам по куќи..ништо не работам, дури и ме мрзи да чистам:rofl:

18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Добро утро
    Да се чекирам само.
    Дете прошетано доручек даден сега второ кафе ќе се пие. Стомачен ме држи веќе 4 ден.. не знам што ќе беше ова.
    Кратка ќе сум зашто ако почнам ќе сум ептен долга.
    Имајте убав ден !

Tajnaotrovna, duffi, mareane and 11 others like this.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

На шо факултет е то? Има факултет посебен?

У ствари, она то би сакала да бидам (ко ќе пораснам) е, профајлер.. :D
    Не знам дали има такво нешто кај нас ?

20. Dust

Dust Game Over

Има неколку во МК.
    За профајлер нема.. не е ни некоја струка за посебен факултет.. психологија ќе учиш за тоа...:D

Thread Status:
Not open for further replies.