Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Знам дека треба психологија, ама не знам дали воопшто постои такво работно место кај нас..

На LejlaD, Milobebence и Dust им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.904
    Допаѓања:
    173.541
    Технички (кога одев на пракса во МВР) не постоеше профајлер ИЛИ не го видов за сите 5год. Имаше луѓе задолжени за да направат профил на злосторникот..НО јас само една личност сретнав во моите 5год:D
    Дали тоа беше по струка или некој инспектор, не знам.. битно тоа беше дневната задача:lol:

Кога живеев во Њујорк имав прилика да запознаам двајца од таа област.. никогаш не би сакала да работам тоа. Не сакам да се плеткам на луѓето во глава:shake:

На mareane, Ane-Goki1, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Лелее.. е за ова ти љубоморам.. стварно ..
    Јас сакам да знам 'зошто'. Многу ме интересира то.. за се'... 'Зошто?'

На NarCis@, LejlaD, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    И ја сакам да знам -Зошто е небото плаво ?:wasntme:
    Добра си ма,ти у другиот ресор им влегуваш на луѓето у глава .;)

Им влегувам и ја(на овие моите),ама циркузант глумам за да ,,допрам " до нив |(

Ај д.јутро.
    :*

На Tajnaotrovna, M&M, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Во кој ресор? Ме заинтересира.. не туку ми пишувај со шифри!! :)

На NarCis@, LejlaD, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Во мојот де.... ;)
    Иначе да треба сега да бирам -сакам кај другар ми ,у негов ресор.Се окози човекот додека стигна до каде што е сега ама па бенефициран стаж -мераци.
    Пензионерка на 50 ќе сум си била :makeup:

На M&M, mareane, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.904
    Допаѓања:
    173.541
    Јас ниту сакам ниту можам да се замарам со прашањето - Зошто?
    Кога се другите во прашање, не ме интересира зошто, нивни живот, нивни проблеми, нивни правила...кога сум јас во прашање веќе си знам зошто па нема потреба да се прашувам..
    И така..

На Tajnaotrovna, M&M, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.423
    Допаѓања:
    262.473
    @Dust вредат семос академиите?
    Сеа разгледував

На NarCis@, LejlaD, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Е јас обожавам да размислувам за психологија и однесување. Ме фасцинира човековата психа. Ме фасцинираат екстремни психолошки појави..
    Секој човек е богатство... не знам... Можеби поради фактот што многу малку знаеме за тоа како функционира мозокот...

На Skorpija25, poenta, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.904
    Допаѓања:
    173.541
    Вредат, АКО се стегнеш и научиш. А после се докажеш со јако портфолио..
    А јако портфолио тешко се прави.. или ќе работиш за џабе или ќе работиш малку на читинг..т.е ќе изработуваш дела по сопствен ќејф, ама ќе ги презентираш во портфолиото..
    Како и да се свртиш, треба добро да се загрее столчето и дома да се работи. Инаку дефинитивно не вреди само за слушање настава.

11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    И скапи им се обуките.. Се запна едно време маж ми да ме запиши на графички дизајн... Јас ко циција (иако тогаш го работев баш то), не ми се даваа пари.. Плус, не ми се дава пари на лицето б.ц. :D

После најдов некои други курсеви... поефтини.. и со нив си 'играв' :D

12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.904
    Допаѓања:
    173.541
    Види сега.. академиите не им се само курсеви. Да знаеш дека се учи многу повеќе од само програмите за работа ..
    За комплетен графички дизајн, не е доволно да се научи фотошоп, илустратор и индизајн..
    НО..ме мрзи сега за џабе да објаснувам.. имам некаде во минатото тука разглабано на таа тема..
    Не е цената крива, криви се нашите плати ..
    Плус и полагањето за меѓународни сертификати ти е вклучено во цената..
    И ред други бенефити.. ама не би да ги рекламирам.. Не ме плаќаат за тоа..

На LejlaD, Milobebence, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309

И то шо викаш...

На LejlaD, Milobebence и Dust им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Стандарт во недела - кафе во кревет. :angel:

И братучетка ми викаше не се мажам, на некој гаќите ќе му ги перам, а он да шврља па ене ја сега во брак и две деца едно по друго ги роди. Истово размислување како неа го имам, па сè си мислам да не завршам и јас како нејзе. :D

funny-pictures-shaving-makes-you-look-like-a-baby.jpg
    :doh:

На Tajnaotrovna, duffi, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    @WildMk англија е посебна приказна.

Имаат пош луѓе, што се ок, богати и со манири, се држат на ниво. Ама имаат и куп новопечени богаташи, алкоси и дрогираши, кои го користат системот за да се збогатат.
    Третиот слој е обичниот британец, кои за наши услови се богати, живеат комотен живот, исто со проблеми со зависностите имаат, тепачки по дома, скандали се целите. Тука работат од 16 години, имаат пристојни плати и баш им е гајле за се. Кај и да работи, без 1200 на месец нема да е.

Четвртиот слој сме ние, највеќе пољаци, романци и бугари. Работиме по повеќе, оние што немаат куќи дома, купуваат, градат, работат екстра ама вложуваат во недвижности.
    Колега пољак е тука 15 години, платил во кеш два стана вредни 150 000 евра, сега за третиот дособира пари. Ко ќе реши да бега, зема плус парите што ги плаќал за даноци и назад во Полска. 500 евра од кирија ќе зема, плус да работи некаде за 400,полна капа има. Ќе живее во свој стан. А многу така прават.

Животот е скап, кога веќе имаат финансии решаваат да се вратат дома.
    Новите што идат се неискусни, без занает, тука и да работиш во канцеларија, платата е мала и не е доволна. Сите бегаат од тоа, секој сака фунта повеќе.

Ако искусните бегаат, работните позиции се пополнуваат со неадекватно обучени работници, паѓа квалитетот на се и газдите губат пари.

Некој што има искуство зад себе, има финансии да се врати дома и да живее царски, ни плата од 2500 нема да го задржи тука. Тогаш сфаќаат дека не е се во парите, откако ќе ги имаат на сметка.

Ние работиме со колеги алкоси, џанки, не доаѓа на работа а и да дојде само е присутен,а зема исто колку тебе. Им треба број на работници, а веќе фалат секаде. Огласи фрчат, качуваат дневници, па ако градежници ги користеа за 50 фунти дневно, сега по 150 нудат и пак нема асални луѓе.

На 1209, Tajnaotrovna, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Ти треба да известуваш од Англија.. Врзи се со некој весник и терај неделни/месечни колумни.. Со дневни муабети.

На Tajnaotrovna, Dadusicka, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Да дополнам категорија бенефити што клепаат деца и дремат дома и се сто тона тешки хахаха.
    Жалчиња греота за децава се
    Ич не ги пазат
    Еднаш се расплакав јас
    На минус температура една мајка ја имаше изнесено керката по гаки долни и сукња а она помодрена се тресе и плаче оваа муабет си прави дури и сукњата и ја крена нагоре од муабети и држење у раце..
    Бенефитите се многубројни ама се ужас од народ.
    Британци де..

На Tajnaotrovna, LejlaD, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.461
    Допаѓања:
    143.928
    Тешко ќе се вклопам во муабет за теписи и завеси, пошто ги немам. И ич не ми фалат.
    Важно е човек дома да се чувствува убаво. Ние сменивме распоред и иако сега дневната ни е многу, многу мала, само затоа што е посветла и заедно со кујната и трпезаријата многу повеќе уживам. Прв пат станот го чувствувам како свој, прв пат уживам како што треба дома.

Последна измена: 16 септември 2018
    На duffi, Ane-Goki1, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Недела ко и секоја друга, на работа ама сега за промена прва смена. Местеа вчера некоја бина пред Рамстор, се затворено, па живо пиле нема.

Колегава каснеше 20 мин. не дека ми прави разлика кога ќе дојде ама па јави се дека ќе касниш или кога ќе дојдеш речи извини.

Кога сум кај работа, не разбирам да влезеш во дуќан и да не поздравиш. Неколку пати им се обраќам и скроз ме игнорираат, која е таа култура? Или доаѓа за замена и наместо да биде љубезна, нема ни фискална, купено кој знае кога безобразно ми се дере. Мислам дека сме една од фирмите која навистина ги почитува клиентите и нивните права ама луѓево веќе немаат граница.

Теписи имаме и си ги перам сама. Среќа немаме веќе теписон во ходник и со мајка ми сме на ратна нога за него. Таа сака, јас не, огромен ходник, едвај со џогер се брише не па да се средува теписон.

Да фатам крпата на работа, да не дремам џабе.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    Перење тепеци ми е омилена активност. Сет бес си го вадам коа ќе ја грабнам четката. Еднаш пратив само тепих на перење пошто беше зимо и немаше шанси да перам на ладно, надвор, а и да перев кој знае колку време требаше да виси на тараса. Ми го вратија со флека жолта на едниот ќош, а немав флека сигурна сум. Си ги поминувам еднаш месечно со вода, прашок, оцет и сода. Перење на лето само. Е во зграда ако живеев друга прича ќе беше. Ќе морав по сервиси да перам.
    Тоа со навлаките не можам да го сфатам. Шо коа ќе имам убав тепих и одозгора навлака |( Ако е за навлака ќе купам некој најефтин шо може, бар да не ме боли душата коа ќе се оштети. Па за еден тепих ли да се поболам. Од една веридба гледав слики. Еве уште се чудам зошто луѓе пуштиле дома. Најлони по земја испослани да не им се оштетува паркет и тепих, на гарнитури прекривачи, па врз прекривачи пак најлон, арно и комодите не ги покриле со чаршави (facepalm)(facepalm)

На Skorpija25, duffi, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.