Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Колумни на тема, зошто брегзитот беше лоша идеја. Како сами да не знаат во што се впуштија со нивниот расизам.

Голи деца насекаде, врне, ладно, таа си навлекла јакна, детето на куси целото посинето.
    Што може да се очекува од мозок испржен од алкохол.

Трето кафе пијам, денес не јадам.

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, NarCis@ и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    Бар социјалните служби функционират ли? Еве да пријавиш таков случај ќе реагира ли некој?

На Tajnaotrovna, NarCis@, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.442
    И јас тешко ќе се вклопам во муабетот.немам пердиња,имам само едно теписонче под маса у дневната.
    Машински ми го перат и задоволна сум.
    Затоа пак сум чорапа човек, и зиме и лете и пролет и есен чорапки кратки си носам.неможам да поднесам боса да бидам.имам едни за преку ден,едни за спиење и едни за на работа.пералните највеќе со чорапи ги полнам.

За странство сте збореле,дома за ништо не се караме освен за тоа странство.маж ми е пукнат да живее и работи во друга држава.нонстоп чита за Канада и многу загреан е,а јас не сакам ни да слушнам.
    Задоволна сум си и со тоа што тука го имам:)

11 часа спиев,ова не е нормално.сонував како бебе на другарка додека сум го држела ме помочало и повратило:puke:
    На арно нека е.
    Грб ме боли:(денес на репертоар правосмукалка,џогер и крпа за прашина да испобришам.
    Маж стандард работи и цело време сум сама дома.3 дена освен до тераса надвор не сум излегла.

Антисоцијална викендска личност:^)

Страв немам кога сум сама,маж заборава и стан да заклучи кога оди на работа.само цркам за оваа работа.
    Вели мал град-безбедно е.хммм:wasntme:

Ај добар ден на сите:*

На Skorpija25, Tajnaotrovna, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Тука 90% така прават, за нив тоа не е грев.
    Реагираат при насилство, ама штом доктор на дијагноза гнојна ангина ти вика пиј вода и чекај сама да оздравиш, што да очекувам за едно палто.

Овде се бања и излегува со мокра коса, зиме, лете, гајле немаат.
    Изгледа отрпнале сите.

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    Леле леле :worried: мислев само кај нас има вакви безосеќајни суштества, како би ги пријавила да знам дека социјалните служби ќе си ја завршат работата ко шо треба. :envy:

Ужасно ми е коа гледам неодговорни родители. Една пред некој ден во маркет, 4 деца влече по неа, они се лигават за една крем бананка, она урла како биле ненаситни и си купува кутија цигари, 100че за неа. А децата ќе ги подмиреше со 20ден сите. Тоа ли суштество може мајка да се нарече?
    Една друга седната во двор, децата трчаат по улица, кај стигнат, едно за малце кола шо не го шибна, возачот преплашен излегува од кола детето за рака и го носи кај мајката. Оваа мртва ладна вика ,,ооо зар на улица отишол'' :envy:

Да не зборам во какви се средини растат еден куп деца.

Aх море да ја имам таа сила, размножување само со потврда од еден куп специјалисти би смеело. Не може секој да биде родител, едноставно не се сите способни.

И да биде иронијата уште поголема, луѓе кои можат буквално се да им пружат на децата, и материјално и здрава средина и љубов, треба Господ да го фатат за да допрат до дете.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    91.411
    Дoбри пoстoви @malerozna ни нaпишa,oдлични!
    Вредaт нo сепaк се прескaпи.
    Прoбaј нa lynda.com првo,имaм кoлеги штo тaму си плaтијa сo ментoр.
    Јaс ги нaучив фoтoшoп /илустрaтoр сaмa зa мoи пoтреби.
    Грaфички дизaјнер без рaбoтa немa,лoш или дoбaр сите имaaт рaбoтa.
    Зa мене лoш дизaјнер е oнoј кoј немa никaкoв тaлент зa цртaње,тукa веке еден скил ти е недoстaтoк.Пример требa дa се нaпрaви лoгo сo бaлеринa , a aкo незнaеш дa јa нaцртaш ке требa дa јa укрaдеш скицaтa oд нет и тoгaш веке не прaвиш oригинaл туку импрoвизирaш.
    Нa dribble еднo лoгo се плaќa и пo 500 ,1000 еур.нo мoрaш дa имaш квaлитет, a зa кoмплет требa дa ги имaш сите скилoви штo ги спoмнaв.
    Нaтпревaрите зa грaфички дизaјн нa 99designs се дoбри зa пoчетници.

На Ane-Goki1, kuc, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.904
    Допаѓања:
    173.541
    Вчера само што седнав да јадам во молот, ми се приближува едно детенце, нека имаше 7год и плаче..
    Ми вика - дадичке може телефонот да и се јавам на мама?
    Му викам - не плачи, каде е мајка ти? Ја изгуби низ гужвата?
    Плаче ли плаче детево.. ѕвониме...госпоѓата отишла да пие кафе, детето го оставила да чека во кфц(facepalm)
    Ми идеше да оставам и јадење и ќеси и да одам да ја зачукам :@

Од такви родители ми се превртува во стомак.. ми иде на сите родителското право да им го одземам. Идиоти.
    Секоја жена заслужува да си роди детенце, но не и да го одгледува и воспитува. Трајно би им го одземала родителското право на некои "мајки" и нема око да ми трепне. Додека некои плачат за детенце, тие што го имаат, го третираат како ѓубре. Епа нече мочи..
    Еден таков третман за мајките, па нека има малку реципроцитет..

На 1209, Skorpija25, Tajnaotrovna и 23 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Не сум чорапа човек, нит влечка :D С'клетџија сум. Зиме, лете.. боса шетам и прозори отварам, да ми е ладно. Летно време умирам, цркам и кукам.
    Сакам минимализам, индустриски дизајн... откриени плочки, паркет, ама сакам и малку меко тепихче тук-таме. Коа ќе си го купам плацот и ќе си ја направам куќата и градината, ех.:inlove: :worried: Ќе треба некому и да плаќам за повремено да проверув апарати, врата дал сум заклучила и слично:tmi: Пола какао отиде на рингла.(lalala)
    Енглези..нек отворат порти бар за прошетка. За друго...отом-потом.
    Привет!
    Френк Синатра ме излуде денеска. Од пред пет ми свирка во глава и не престана.
    I got youuuuu under my skin:music:

И јас се мијам и излегувам со мокра коса (тро). Реткост е со фен да ја сушам.

На 1209, Skorpija25, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.984
    Допаѓања:
    164.448
    Лете носам крокс и апостолки за домаЌа употреба, а зиме дебел чарап у онакви бушави на натакнување, инаку може да умрам од премрзнатост. :D

На Skorpija25, Ane-Goki1, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.462
    Допаѓања:
    260.466
    Премногу осудувате од една ситуација за тоа кој каков родител е.
    Може има причина зошто не купила крем бананки, зошто го оставила во КФЦ и слично.
    Има кога децата се злоупотребени и занемарени.
    И ние како народ не им даваме на децата да се осамостојат и да бидат независни.
    На 5 годишно дете на лулашки, мајка му над глава му стои.
    Оставете ги децата да пораснат.

Затоа, од една ситуација вие заклучивте дека не се грижат за своите деца.

На Tajnaotrovna, kuc, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  11. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    За муабетов за Англија, ме интересираше дали само во Лондон се така лоши платите со скапи станови?
    Во помаливе градчиња не треба да е поевтино кирија? Пр. Брајтон?

На WildMk, dunika, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    91.411
    И ние дома не сме на чисто околу ова.Башка имаме хрватски пасоши..немора бугарски да вадиме.:D
    Јас би живеела исто или Канада или САД :inlove: ,а од европскиве Чешка,Прага ми фака око,немаат плати ко во Германија,ама поубаво живеат,не им е животот само работа и супермаркет.

Од сите со кој сум работела баш канаѓани и американци ми оставиле најубав впечаток ,непосредни нормални,европјаниве не,или мене така ми се погодиле ,а дефинитивно најшвркнати со кој сум работела австралијанци.:^) Со еден Австралијанец директор на издавачка куќа ,додека зборевме на скајп тој дотеран во одело си јадеше :oи преговаравме за книгата што требаше да ја илустрирам.И не беше само тој,сите до еден,сега ги избегавам, не сакам да работам со австралијанци ,а и со израелци и нив да не ги заборавам,само гледаат да ти намалат цена,не била џабе поговорката стиснат ко евреин.|(

На Ane-Goki1, duffi, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.904
    Допаѓања:
    173.541
    Кафето во Бруклин долу НИКОГАШ не може и не смее да биде поважно од сопственото дете.
    Јуле ти се зезаш или сериозна си?
    Ќе го оставиш син ти да си купи во кфц во невидена гужва, а ти ќе се симнеш 2 ката подолу и ќе го паркираш газот во удобна фотеља за да пиеш кафе со другарките?
    Дај не ме зезај жити се..не туку оправдувај нешто што не е за правдање.
    Каков родител е тоа? Го оставаш детето да се дави во солзи за да пиеш кафе..ма немој. Кафето поважно од детето..
    Ако некој го киднапира и искасапи детето, му извади бубрези и го фрли на некоја депонија, баш среќна мајка ќе бидеш...како да не
    За едно кафе...

А тоа со крем бананките не го дискутирам. Некои родители не дозволуваат да внесуваат децата шеќери и тоа е ОК.
    Секој со својот памет.. тоа е неспоредливо со оставање на само дете сред трговски центар во невидена гужва.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    После 100 години седнав пред компјутер и отворив Фемина. Дека цело време од мобилен сум и малку ми е чудно сега. 8-|
    #многубитенмуабет

На Tajnaotrovna, duffi, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.462
    Допаѓања:
    260.466
    Колкаво беше детето?
    Види има деца и деца.
    На другарка детето е 5 години и оди сам до маркет.
    Син ми не.
    Затоа не судете според една ситуација.

Бевме на лулашки и му викам на син ми овде ќе седнам. После 5 мин плаче и со една мајка ме бараат. Јас муабет правев.
    А знаеше каде сум, на секунда од него.

Јас не судам за родители во вакви ситуации. Секој си има свој начин на воспитување.

На Tajnaotrovna, Dadusicka, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.904
    Допаѓања:
    173.541
    Преку сила 7год, пишав погоре.
    Имаше неколку стотици луѓе околу, дури и 10год да има, не се остава само дете во такви гужви. Најмалку па за пиење кафе.

Одењето до продавница е сосема друго. И на 5год ќе ми дадеа 40ден за леб и ќе ми речеа- само кажи 2 леба и се враќав дома..
    Трговски центар и маалска уличка и продавица каде што детето можеш и од прозор да го видиш каде е - не е исто.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    ^Немојте пак за деца, мајки и домаќинки да не ја затворат темава пак. 8-|

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    Немаше да судам ако мајката објаснеше убаво дека нема да купат крем банана затоа што пример тоа не е убаво, не е за вас, расипано е итн, со смирен тон. Ама да урлаш дека се стока ненаситна и дека сега јаделе не морало одма крем банана не ќе да е пример за начин на грижа и воспитување.
    Сори ама се гледа кој има издржана причина за постапките кој е изгубен у преводот.

На Skorpija25, Ane-Goki1, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    91.411
    Ок Јуле,но нема да стане детето самостално ако оди само во продавница на 5 год.
    На 5 оди во маркет за да не оди мајка му,а не дека тоа поради тоа ке стане самостално.
    Самостално за мене се станува со одлуки ,само да одлучи макар и да згреши ,а не да одлучува некој друг за него.
    И на лулашки сум стоела обавезно ,над глава и на моите и на тие во градинка,зошто, зошто јас така сама во парк,додека дедо ми праел муабет сум паднала од лулашка со пресечен јазик на пола ,другиот дел ми го барале на тревник,па едвај ми го составиле,уште се секавам.
    Деца мора да се пазат.
    Самостални ке бидат кога ке им биде време.
    Има право Dust,неодговорно е да си пиеш кафе,а детето пушти го анкапија некаде за да пиеш кафе на раат.
    Или ова што го гледам сега,стави му таблет во раце и раат оди на кафе ,низ маркети ,во кола,на одмор.
    Мразам да споредувам времиња,ама кога ги немаше ги анимиравме децата како знаеме и умееме,а сега дај му таблет во рака со цртани и уживај,па како не е за осудување,секако дека е.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.442
    @Cosmi многу е оптеретен со таа Канада.нонстоп чита.истории им чита.градови,култури.работа ми бара за таму.тој веќе си нашол.
    Се е убаво тоа-но јас сум човек кој не менува работни места,не менува живеалиште туку така.
    Нашол човек дури кој посредува за таму-и да,треба унапред да му се плате неколку илјади евра и не гарантира дека после 2-3 години ке не смести таму.можно е да ни пропаднат парите.

Епа не ми се ризикува дотолку, дипломата ми ја важеле но треба таму да дополагам за работа во таа држава.
    Сакам мирен живот,не сакам турбуленции.а тој е спремен да замине уште утре и се така да остави.
    Иако има добра позиција на работа и добри примања-му се чудам на паметот.:)

Затоа јас сум посмирениот во браков а тој е брзиот.мора да има баланс:D

Секој ден му ја слушам реченицава "ах државо,државо..":(

На Ane-Goki1, duffi, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.