Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.465
    Допаѓања:
    260.520
    Па 10 години не е баш мало дете.
    Ок, вие си знаете. Претераната грижа создава деца паразити и зависни од мама и тато. Примери еден куп. Мајка му оди и го брани на лулашки оти постојано му виси на глава. Зошто другите народи волку не им се тресат на децата?
    И остајте алхолизираните англичани, ама како народ да не се преценуваме многу. На 30 год со мама и тато живееме.

Ете осудете ме прва, јас давам таблет во рака за да пијам кафе на раат.
    Поинаку не седе, а јас не планирам по цел ден на лулашки да седам и да го анимирам.
    За своите одлуки и начини на воспитување нека ме осудуваат, ама пак никој не ми знае како јас растам дете. Ама нели први ќе сме да коментираме кој каков родител е.

На Tajnaotrovna, duffi, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Кај се фати за Брајтон :o нај геј френдли град е.
    Студентски град, плус на море, станот и таму е скап.
    Секаде кај што претежно живеат британци, е скапо.
    Мешаните градови се поевтини, ама затоа имаш шкарт од цел свет, а работа толку лесно се наоѓа. Ама улицата ќе ти изгледа како гето во Њујорк, или предградие на Делхи.

Морам да нагласам дека факултетите од кај нас тука не важат, секако мора да дополагаш испити, плус англискиот да ти е на завидно ниво. Ако не е, стануваш само еден од листата на физички работници кои бараат било каква работа. За минимална саатница.

Во Лондон работа се наоѓа за пола саат, ама соодносот на плата со сметки не е баш ок. Или опција да делиш стан, па и соба со други луѓе. Штедиш пари, трошиш нерви, твој избор е.

Во помалите градови јесте дека станот е поефтин, ама дискриминацијата е толку силна, што и работа на иселеници не даваат.
    Бирмингем им е центар на радикалните исламисти, затоа и даваат куќи на кредит без депозит. Џабе ефтино кога немаш мир.

И да се разбереме, бегаат назад тие со поголемо купче на сметка и со деца што се.
    Јас сама, исто ми е кај ќе живеам

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Хело :hai:
    Цел двор ми е оси и пчели, стававме грозје за вино :d: Сега седам внатре и уште ми зуи на ушите.
    Ќе ви ги оставам мајчинските и странскинските теми :D можам само за селово да си раскажувам. Ама ја нема бабата две недели и за тоа не знам многу многу што се дешава. Освен дека нова докторка има у амбуланта, млада и убава.
    Деновиве сум многу спанка, дали дека кафето го откажав :^) едвај доседувам навечер. И изморена сум. Ама нема антибиотик :whew:
    Да фатам да се задепилирам малце, влакнава негде се трчи трчи сопни се, негде митинг ко да прават. Тумачинформејшн знам :tmi:

На Skorpija25, Ane-Goki1, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.399
    За Канада не ви требаат посредници, скилд мигрант програмата е жива и здрава. Ние добивме виза, ама пак на друго место заминавме:)

На WildMk, mareane, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    91.412
    Мене ми се оди заради децава.
    Инаку не ми се почнува нов почеток,во нова средина.Затоа не сум паметна што е паметно.:)
    И јас се исчепкав за Канада,и град избрав.:lol:

На Ane-Goki1, kuc, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.941
    Допаѓања:
    143.130
    @Dust значи да се спремам за во Камник на пукање, да ми помине стравот:DСе имам, треба само да имам желба за таму:)
    Ти доста стравови си поминала богами:(И супер е како факултетот ти помогнал да ги надминеш стравовите.
    И редно време да извадиш една лична карта од Берово:D:D:DИ алал да ти е како патуваш често Скопје - Берово. Јас мразам да патувам, тешко ми е а поготово со автобус:)

Јас знам дека за некој од вас е смешен овој страв, ама посилно е од мене. Од мала сум со истиот страв. Сега сама пробувам да се охрабрам, ама не ми успева. Во голема куќа, на потивко место со помалку комшии... И да викнеш да побараш помош прашање е дали ќе те чујат:( И не сум единствена што се плаши, ама можеби мојот страв е неколку нивоа повисок од другите. Или шо вика @malerоzna земи папучата и мавај:DМи вика мм да ми купи пепер спреј. Му викам, јас кога сум уплашена толку не знам што праам, во паника сум па гарант самата ќе си прснам во очи:D:):DИ на крај ќе ме утепаат:DМожам само да се одбранам кога сум во ПМС:devil:

За тоа кој каков родител е не знам, лесно е да се осудува. Има разни ситуации. Јас пример одам секаде по ќерка ми не за нешто друго, туку заради мојот паничен страв и стравот дека нешто ќе и се случи. Заради ништо друго. Порано и јас осудував, сега откако имам дете веќе не.

@Sesil тиа на прославата дома среќа што не им дале на гостите оние капи и мантили, и за кондурите такви стерилни во болниците што ги носат:D:rofl:

Еј да, здраво:hai:Заборавив погоре да пишам:)

На Skorpija25, Ane-Goki1, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    дај линк

На LejlaD, Espadrila и Alishan30 им се допаѓа ова.
  8. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.399
    На LejlaD, Milobebence, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Вчера сендвичи, денес здрава храна.
    Утре којзнае што ќе ми се пријаде
    Бујрум
    IMG_20180916_140607.jpg

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    91.412
    Што е претерана грижа е прашање кое различно го дефинираме.
    За мене чување дете на лулашки не е претерана грижа ,бидејки постои можност за повреди.Треба да се повреди за да биде независно,треба да го згази кола на булевар зошто мајка му на 5 год.го пратила во стокомак ,а неа ја мрзело да оди?
    А не,има приоритети во живот.Односно секој има различни приоритети.
    Кој како сака нека сфати.Нема осудувања само различни мислења.
    Како чуваат во странство деца незнам,но да не се потценуваме,поради грижата кон детето во нашето друштво,ние имаме блискост со децата.
    Не сме отуѓени со сопствените деца.
    Тоа што е поврзано не станува паразит,паразит ке стане тоа што е емотивно отуѓено па ке стане себично ,неемпатично човече .
    А тоа што кај нас живеат до 30 со родители е поради немањето на работа и пари за самостоен живот.Да имаат работа нема да седат.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.491
    По такви ,,агенти'' пари не си давајте. Ако веќе сте решени и ги задоволувате критериумите на Канада никој не ви треба да ви собира пари и да обеќа брда и долини. Твојата професија е дефицитарна секаде така да по тој критериум си за таму. ИЕЛТС само треба да положиш со просечна оценака 7 (мислам).

На WildMk, dunika, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.917
    Допаѓања:
    142.975
    И работа имаат и жената им е вработена и пак со мама седат.

Имаше една тема за тоа зошто не живеат сами откако ќе се вработат, излезе дека сама живеам оти сум несалам. Менталитет таков. Познавате воопшто некоја немажена сама да живее во истиот град? Апсолутно ниедна. Од мајка на свекрва одат. Мозокот им треба само за алапачење, шминки и гардероба.

На Ane-Goki1, Viktorijaaa5, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.619
    Допаѓања:
    185.218
    Ве молам за совет ако некоја се разбира да ми пише ќе се самоцитирам овде

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.917
    Допаѓања:
    142.975
    Прво мери притисок после лекови. Јас бев убедена дека иам висок притисок а уствари ми бил паднат.

Полежи, мери па види.

На LejlaD, Yowannty и Dust им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Б6 или магнезиум имаш при рака?
    Вдиши длабоко и издиши. . тоа кај мене помага.
    Некои 5 мин. така.

На Skorpija25, kuc, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.907
    Допаѓања:
    173.568
    Мери притисок па после лекови.
    Штом ти се спие можно е да ти е низок, таква сум и јас ама ретко со тахикардија.
    Дијазепамот од колку мг ти е?
    Си пиела претходно?
    Мене дијазепамот ми нема ефект.. б6 и магнезиум па ич..
    Лежам и одмарам тогаш.

На kuc, LejlaD, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    91.412
    Е има и такви,да.
    ама пак помалку од порано,од пред 15 години.

На LejlaD и Dust им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.465
    Допаѓања:
    260.520
    Секој оди и го пази детето, ама буквално стоење над глава додека игра или вози велосипед, не дозволуваат да се заиграат, ги бранат и се расправаат со други деца оти им го закачаат детето, а детето ништо не прави само, за се помош има од мама. Треба децата да се оставаат да играат сами, од мали полека да стануваат независни. Па и 10 години дете е спремно само да појде и да купе храна.
    Ех маж е дете кое за жал никако не расте оти секогаш за се овде била баба и мама. Претераната грижа создаде големо дете, а не дете полно со љубов.

Претходно кажа дека осудуваш мајки кои тупнуваат таблет за да пијат кафе. Реков дека јас го правам истото.
    Не дека се гордеам со ова, ама морам да балансирам некои работи за да можам сама да функционирам со детето.
    Затоа полека со осудите. Се додека децата не се злостуваат, занемаруваат, не се хранат и слично, ние немаме право да судиме кој каков родител е и дали има право дете да има.

На Tajnaotrovna, kuc, wannaBeMomma и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.442
    Со кардиолог си се консултирала?

Верапамил се пие за тахикардија,не сум ни за хелекс ни за диазепам.но мора да се најде причината зошто се јавува.
    низок притисок да.но исто и слабокрвност знае да даде тахикардија.магнезан со Б6 на др.Витон се добри.можеш и со нив да пробаш

На Tajnaotrovna, fana, kuc и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.907
    Допаѓања:
    173.568
    Мислам дека сеуште е во Грција членката:D ако не е на одмор кај нас..
    И јас еднаш ги барав тие за мајка ми, ама ги немаше таму. Па ми ги препорачаа на Garden of life и Solgar. Задоволна беше. Јас веќе кажав, мртов коњ сум, џабе е:lol:

Ова во склоп на муабетот, ако не најде такви..

На kuc, Yowannty, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.