Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.992
    се плашиш да не треба гаќите на жена ти да ги переш на рака :D:D??

Кога бев во Англија фамилијата кај што живеев ми раскажуваа баш за овој проблем што го имале после 2ра светска војна, поради недостиг на работна сила масовно населувале луѓе од нивните колонии, Пакистан, Индија и дел од Карибските држави. После мрчат дека имаат премногу странци, претежно муслимани значи пак им се врти кругот. Имаме "зет" за другарка асли Енглез и човекот е злато, од онаа средна класа на Енглези и ептен е на место. Ама од тие 1г што бев таму знам на што мислиш кога ќе речеш дека грото се пијандури.
    мене ова ми беше чудно исто но верувај во сите фамилии е вака, моите беа средно висока класа и воопшто не се потресуваа колку се наоблечени децата, ако плачела дека не сака јакна ок нека оди без јакна, во сред зима и тоа. Веруваш дека во 1г додека бев таму ниеднаш сериозно не се разболеа и двајцата. Ок немаат големи температурни разлики, друга е климата може и тоа има влијание.

За бананите не коментирам ама Џули само дете во трговски и тоа во Сити мол не зезај, знаеш ли каде најлесно исчезнуваат деца, си слушнала колку случаи имало низ трговски низ Грција само на киднапирање на деца. Јас во сити мол не можам да се снајдам од кај сум влегла кај да излезам не па дете од 7г. Ова ама ич не е за оправдување па било од која причина да е, оди па најди го у тоа хаосот у сити мол.
    И од ова па го затеравте кој како воспитува и гледа деца а не беше тоа муабетот, барем јас не го разбрав така
    Ете и ја давам таблет и телефон а знам дека не чини.

пушти му ја онаа една снимка со писмото на Босанецот што се преселил во Канада може ќе престане :D

Јас живеев сама пред да се омажам :)
    Пак се изнацитирав, ама да надокнадам де, цел ден не стасав до телефон :)
    Отиде и овој викенд бе :whew:

Последна измена: 16 септември 2018
    На Skorpija25, Ane-Goki1, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.462
    Допаѓања:
    143.967
    Здраво млади!

Викендот заврши. Понестандарден не можеше да биде.

Недела вечер е, а јас:
    - не се исфенирав и излакирав
    - не направив ручеци за следната недела
    - не испеглав ништо за носење за следната недела.

Ама затоа:
    - супер си поминавме за роденден. Роденденката беше ептен среќна. Претходните 2-3 родендени не сакаше да ги слави, а ме секираат кога се диви. Особено таа, бидејќи вообичаено многу е дружељубива.
    - супер си поминавме и на уште два родендени кај блиски;
    - се видовме прописно со фамилија по повод роденденот, и конечно сите прибрани од одмори.

Нова недела е пред нас. Да видиме кои од плановите ќе се остварат.
    Добра ноќ!

Последна измена: 16 септември 2018
    На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.925
    Допаѓања:
    143.022
    Сум ви кажала дека имаме див зајак кој ни иде до двор, желки и светулки? Денеска решивме побрзо да садиме дрвја за да дојдат и верверички:)

Сум ослабела 300 грама. Гледаме сексот и градот првиот филм. 200 реклами :(

На Tajnaotrovna, душленце, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.507
    Тахикардија па проследено со стегање на некој мускул околу срцето да не можеш водух да земеш имам од 8 одделение.Како резултат на воената состојба во тој период и вестите на Јутел(ако некој се сети што беше тоа) Добив апчинја Персен.Кога видов пред некоја година ги рекламираат се сетив на тоа време...(facepalm)И моите ништо посебно не се засекираа да сме сега ние леле филмови ќе правиме...
    Научив да живеам со неа и да ја контролирам...Чував едно време верапамил а сега веќе не...
    Ама не е за занемарување ако оди преку 200.Обично на сите ни велат дека е од стрес ама кај блиска испадна дека е од физиолошки проблем и после интервеница на срцето веќе нема...
    Помина викендов и бетер од што очекував на релација:болница- една дома- друга дома.Денес и физичка работа работев сега пиев бруфен кај за болките на мускулите кај за што сум грипосана:нос тече,грло боли... Кијам ,кашлам да беше некој в кревет ќе легнеше а јас пиј лекови и терај...

И не би и јас да коментирам за некој дека не се грижи доволно за свое дете.Можеби е момент,можеби така мисли и можеби така мора...Иако има и екстремни случаи.Секојдневно се сретнувам со разно разни случаи на грижа и негрижа за децата,ама некои и животот така ги научил...Се додека нема правилна социјална политика за планирање на семејство и следење на семејства со деца од ранливи групи ќе има секакви случаи...

На Ane-Goki1, duffi, Esmeralda-MD и 17 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Добро вечер девојчиња.

Сите дома имаме башка компјутер, башка телевизор, мобилни (нормално), таблет кој е веќе вон-употреба и сите знаеме некогаш да се 'обесиме' со саати.

Псујам многу.... ама многу значи. Ќерка ми најголем дел од времето го минува со мене, па не псуе. Гоу фигјр. Моите на времето пушеа ко турци сите, јас пушам, брат ми во животот нема запалено цигара. Сите се конзервативни, вклучувајќи го и брат ми, јас сум скроз обратно...

И таа слуша музика (покрај мене) од секој жанр.. имало периоди кога сум била исклучиво на турбо - фолк, или исклучиво на електронска музика, исклучиво на чалгиска.. Не слуша ништо од тоа.. Вергла за некои песни за кои јас појма немам... контемпорари..

Дека нема да им купиме мобилни до 14, ко ќе си го видам тилот. Мобилниот не е само за трошење време, туку им дава и чувство на сигурност.. кога знаат дека од мама и тато се оддалечени само со еден повик...

За паничење, паничам некогаш, за грешење, грешам некогаш... Знам она што се знае: ова чини- она не чини, на таа возраст треба вака, на таа треба онака.. и шо? Домашниот есап не излегува на пазар....

и то...

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    178.502
    Тука сум, уште не сум скинал конци.

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, Esmeralda-MD и 9 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.113
    Скраја било,не збори такој.

Понеделник :)
    Не е некој лепотан ,ама оџаџар е :lol:
    FB_IMG_1537003036064.jpg

Ај :* ,убав ден и од мене :)

На Tajnaotrovna, душленце, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Anarchy

Anarchy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    75
    Порано многу имав проблем со мигрена, пиев секакви медикаменти и од ништо не ми поминуваше главата. Две недели одмор ниту еднаш не ме заболе ништо. Прво работно утро и веќе осеќам тегоби ме стега од десната страна само што влегов во канцеларијата. Случајност не мислам. Ајде добро утро и лесен почеток на новата работна недела. :):hug:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро ви утро. Ја на рапорт да се јавам.:D
    Сестра ми ја примија на воена академија, па да ве почастам нешто. Денес ја носат моите, па за 30 дена идеме на заклетва.:inlove:
    Маче едно и тоа дојде ред да оди на факс. Колкацка беше.:inlove:
    Ајде да ви "лизга " денот понеделнички. :D
    champagne-flutes-pouring.jpg Party-Food-Ideas-Photo-Collage-with-title-text-copy.jpg

На Skorpija25, Jas!, Tajnaotrovna и 31 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.015
    Добро утро :) :yawn: :coffee:

Прв пола саат од прв ден на работа... и веќе почнаа нерви да ми играат. :|

Не беше Камелија родена за меѓу луѓе да постои... :)

Повелете кафенце, нека пројде денов побрзо :)
    coffee-cup.png

На Skorpija25, Tajnaotrovna, душленце и 27 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.925
    Допаѓања:
    143.022
    Размислувам да станам пушач. Ми треба 5 минути повремено да си седнам на раат, и никој да не замара. И дома, и на работа. Да се вратам кога ќе допушам, т.е кога мене ми одговара.

Мраазам трошење на идиотски работи, мразам да смрдам, мразам болести кои идат од нив, ама стварно ми треба мир. Друг начин да одморам повремено, не гледам.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.015
    Купи си електронска цигара :) бар не е штетна :)
    Јас раат ни со цигара немам, па не би ти препорачала пушење како бегство на 5 мин. :)

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, Dust и 14 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.992
    Добро утро :)
    Да се почнува денов или не :)
    Компјутеров ми кочи, и него не му се почнува.
    Со тешко срце излагам од дома, не знам на малово што му е во последно време, ептен е тажна што одам на работа, дури навечер едвај заспива по 100 пати прашува дали ќе одам некаде, и после онака тажно плаче "не сакам никаде да одиш" , срце ми се кине да ви кажам право, а колку се радува петок сабота кога ќе и кажам дека нема да одам. Да знае само колку и јас би сакала да си седам со неа :(
    Се излигавив по сабајле, знам дека мене ми е потешко отколку на неа, дека така растат и не треба до толку да им се потресуваме ама ептен ми е жално :(

На Skorpija25, душленце, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    85.377
    Добро утро и од мене !!!
    И овај месец половина помина ми лета брзо времево..туку неубава вест викендов жално е кога млади луѓе одат ,но никој не знаеме што не чека...
    На детево му се смирија болките од протезите фала богу ,инаку жал ми беше да ја гледам како се жали ...мајка тоа ти е никоја не сака дете нешто да го боли...
    Да се исфенирам и да фатам патот на работа понеделник нова работна недела пред нас само убава да е..

На Ane-Goki1, Dust, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.462
    Допаѓања:
    143.967
    Јас ова со кафе го решавам. Си правам кафе и си седнувам на тераса. Не мора да сум пушач за да излезам на тераса. И дома и на работа знаат дека кога сум со кафе не треба да ме закачаат :D

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.925
    Допаѓања:
    143.022
    Ама кафе се пие и У канцеларија и дома пред тв... е тоа е. Ако речат дојди можеш да дојдеш. Мене пречка ми треба

На Tajnaotrovna, Dadusicka, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.822
    Допаѓања:
    214.653
    Добар ден и од мене.@Cka цигарчето не ти е решение,како на ноктите да си гледаат кога ќе запалиш и кафе пиеш,е баш тогаш им требаш,така да џабе пари трошење на цигарчиња,маки пушачки да си кажам:D

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    У ниедно време им објавив војна на сите секти органика:D Цели тринаесет шери патлиџанчиња имам годинава. Стартна цена 1.000 денари:P:D пошто, секој ден им е зборувано убави работи, полни се со љубов, позитивни вибрации и убави новолисичански сончеви зраци. :D
    Моргеннн, народецу ти красен и понекад гнасен.:wasntme:
    Вчера бев на Треска после сто години. Толку е прекрасссннноооо, штета шо пропаѓа.
    Нешто треба да се промени со животов. Уште немам решено што. Чекам универзумот да шепне погласно. Сега за сега, само сметња у прием има:))))))
    Вие арни? Ја да. Скроз(hollest)

На Skorpija25, LadyC, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.822
    Допаѓања:
    214.653
    Честито да и е,успеси нека си реди :)

На LadyC, Dust и malerozna им се допаѓа ова.
  20. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.176
    @LiliBoz , @ivi1987 , @SV1911 , @papillonP, @Bubce38
    некој подолго, некој пократко, ама ги нема да се јават
    Се надевам дека сте добро

Добар ден, понеделнички.
    Во најава динамична и турбо недела, и на работа и по дома. По дома започнување со дополнителни активности кај баткото + стоматолог, дур влеземе во шема, ќе биде интересно. Плус најавени 2-3 дружби со драги луѓе. Сум прометила дека има период кога никој никаде нема. Да сакаш да викнеш луѓе на гости , нема никој (нема од аспект кој по патишта, кој по одмори, кој со обврски...), А веќе некој следен момент, кога веќе пример имаш договорено со едни,се јавуваат и трети, и четвтри и сите со поводи, некогаш вистински, некогаш измислени :D:D, ама све то за добра дружба.
    И не кажавте точен рецепт за модри патлиџани...ќе ми скапат :(

Имајте убав ден.

На Skorpija25, LadyC, Alishan30 и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.