Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Девојки јас преживеав :whew:
    Толку бев фокусирана на тахикардијата што не препознав класичен напад на паника. Сега ми е многу глупо поради тоа оти сум имала и претходно и требаше да знам подобро, ама тоа е што е..
    По ваш совет вчера вечер исклучив се од моб до таблет и излегов. Уште во моментот кога сфатив дека е напад на паника ми беше боље.
    Сеуште имам тахикардија, ама засега успевам да ја игнорирам.
    Попладне имам консултација со доктор, се надевам се ќе помине ок.

Ви благодарам многу на сите, прекрасни сте :f:

2. mareane

mareane Форумски идол

@Cka често и јас сум размилсувала да пропушам само ради истото.Колешките кои пушата користт и повеќе паузи и пораат...А и против нервоза на мм му делувало...
    Едино ме кочи што треба пари да арчам,а за тоа сум циција...
    Дома куќава ќе прооди а мене само ми се лежи,се инаетчам со вирусов без никакви лекови,ама незнам д кога..

3. Cka

Cka Форумски идол

Пушачите треба да користат време за пушење како за пауза, не може да пуѓи 10 цигари на ден и да користи пауза, а јас само пауза. И окејми е дамибиде тоа пресметано у пауза. Парите не ми се даваат ич, задоволство имам од прв дим, ама не сакам. Сакам само мир, бегање, 5 минути за мене кога ќе се уморам и да одморам.

Глупо би било 10 пати на работа да м речам, одам да гледам у небото. Или дома, да му речамна маж, не влегувам у соба, ќе гледам у зајакот, за 5 минути ќе дојдам.

А ми треба. Нешто друго (кафе не може толкучесто и не мора надвор да одам) да предложите?

4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

:rofl:Ова со зајакот се пред пресмеав.
    Шала на страна и мене ми треба повод за да забегам од време на време. :doh:

Rebecca_R, NarCis@, duffi and 4 others like this.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Д ден и од мене
    Полека ,полека се прибравме:bandit:
    Додуша јас уште не сум дома . Правац на разлепшавање дојдов . Педикир и масажа готови ,чекам ред за фризер . Ќе се фарбам и шишам . Ама малку ќе ја скратам . Немам г'з за поголеми промени :)
    Охрид ,Струга преубави . По втор пат се заљубив у Охрид-он:inlove:. Ама многу изменет . Дефинитивно ми беше поубав пред 20 години . Ама сржта му стои . Му велам на мм кога ќе остане во пензија таму да се преселиме . Има едно имање таму ,ќе си направиме куќичка и ќе уживкаме. Што ќе сме правеле со куќите овде ? Ќе ги продадеме ,лесна работа :). Не бивало така :o.
    Еми нек ти стојат ко така му веЉам :D

Куќата дома гарант е проодена. Страв ме е да помислам колку имам за чистење ,перење , готвење утре . Ајвар ме чека за правење . Дедото утре гарант 100 кг пиперки ќе ми набере ]:). МаШ утре дежурен , значи сама ќе печам и лупам ,среда тој ќе го пржи . Бар така планирам . Ако не ми домкне некое женче да го пржи :)
    За Ручек правење немам време денес , во Боко ќе се јаде најверојатно .

Ми дојде редот
    ОдоХ да се разлепшам:makeup:

@Cka ,а кај вас на работа дозволуваат на пола саат да излегувате на пуш пауза ? Едно цигаре се пуше околу 5 мин ,како што велиш по 10 пушеле тоа е скоро еден час во пушење .
    Барај си одеднаш да си го земеш тој еден час за гледање у небо :)

6. mareane

mareane Форумски идол

Не помина ти во село мое:( или ме заборај?;)

LejlaD likes this.
  7. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Здраво на сите само да ве ооздравам немам што да пишам но ве читам редовно.
    Поздрав друшки

8. kravce

kravce Форумски идол

@zhap4e таман бев sold, ја прочитав локацијата и.. :shake:

Добар ден људи, шта се ради?
    Неделава ме чекаат доста новитети, и дур сум вака во полетна фаза, да завршам што е можно повеќе ствари, оти ова стање само еднаш у месецот ме наоѓа. Пукнав од работа викендов дома, до толку што едвај чекав да дојдам на работа денес. А и у креативен фазон сум, или све ќе смислам, или ништо :bandit:
    Кажав дека брат ми ќе доаѓа? :^) Епа ќе доаѓа :D
    Сфатив дека озбилно ми треба партнер или цимер во животов и треба да се зафатам за таа обавеза. Не можам да чекам да се сакам многу себеси, ќе му дадам на некој друг да ме сака за мене :D
    Мнооооогу ми се патува некаде, да бев барем малце похрабра, којзнае кај ќе бев сега (poolparty)
    И така...
    До после :hug:

9. dunika

dunika Форумски идол

Хај:)
    Не ми се сите овци на број денес,кај Понеделник па и претпоставената ми пререче нешто,ми ја прели чашата:envy:
    Претходно сум викала аха,ке внимавам повеќе во иднина,ама сеа и вратив учтиво дека не можам повеќе со моите две раце,и ако не се задоволни да си бараат друг работник.И стварно го мислев тоа,ич не ми е гајле дали и колку дрско и неблагодарно звучев:emo:
    Не трпам неправди и не ќутам-на никој.

Цка,земи си пура и пола смена лигави ја,ескивирај со стил:emo::smoke:

10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не ми се верува дека си животинка и расист, Кравче. Немогуче! Тоа е ко да кажеш дека сите ние одгледани и остарени во НЛо сме ноу-ноу. :)))) саксиjско шери е, кравчо една. И храброст за шетанции дава и за цимери :D Добар заклучок re: Цимерот и саканjeто себе. И jaс требаше со време да пресечам пред да се самозалjубам :)))
    Штом со моjaна black magic woman почнеме на подолги стази да се тркаламе, те викам. И идеш. :P не муабети ние од НЛо вакви, онакви.

JuLleE, Dust, LejlaD and 12 others like this.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Не поминав
    Не остана време за никаде . За жал :(
    Следна прилика .
    Или па вие ќе дојдете наваКи:)

Dust, LejlaD, dunika and 5 others like this.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Добро утро :lol:
    Ја во мојот природен мод... Ноќе будна, дење да спијам... Најубо :inlove:

Имам што да кажам... имам многу за кажување, ама не ми се кажува. Мрза ми е да мислам и да објаснувам во моменотв.

@Cka , не мораш да имаш никаков посебен изговор за време за себе, едноставно направи си го. На работа, излези си на 10 минути... ако може некој за цигара, ти зошто да не можеш за да гледаш небо? За дома па, уште полесно: Наредниве икс минути, сакам да сум сама и никој да не ме замара... Ја праам така...

Гушка за сите :hug:

13. SV1911

SV1911 Форумски идол

:hai:

@Espadrila тука сум, фала на помислата! :hug:

Темава ми одзема многу време, па иако ми е интересно да пишувам и да ве читам, гледам да не трошам толку време на форумов туку да сработам нешто корисно или да се релаксирам со книга или броење овци.

Почнуваат сериозни планови за преселба. Ептен сум возбудена, ама и малкуцка подплашена од тоа дали ќе успеам мачките да ги земам со мене, ќе ми пукне срцево ако морам да ги оставам. Неќам да мислам негативно во врска со ова, се надевам ќе успееме да ги земеме и нив со нас. (fingers)

На Ириска синчето расте, баш е голем, цакан, најубав. :inlove: Веќе има полни шест недели, скока од кауч и се спушта убаво на нозе, јаде како што треба, си игра постојано, а најсладок ми е кога ќе ме погледне со тие малецки очиња и не го пушта погледот долго, долго. :l: Сите мачки ми се сродни души ми се чини. :sun:

На курс повторно сум најдобра, спомнав веќе? :D Можам проширени реченици да склопам без проблем веќе, па се трудам да учам нови зборови секој ден и да вежбам пишувајќи текстови на теми кои што сме ги поминале, користејќи ја граматиката и зборовите кои ги имаме учено. Професорката проверува после, ептен беше воодушевена кога и дадов цела кратка приказна да провери. :angel: Уште ми остана да воведам ред со спиењето и да сврзам повеќе од 5 саати сон, таман ќе биде. Денес ко зомби бев, едвај разбирав на час од што ми се спиеше - ама ништо што една чашка јако горко кафе не можеше да среди.

Со слабеењето стигнав до 63 кг, значи минус 13 од кога почнав да слабеам и уште некој кг и таман ќе бидам. Ако не баталам сѐ и се поправам пак. :D Се зезам, не се враќам на тие 76 никогаш веќе, ептен лошо и дебело си се осеќав тогаш. :nod:

Имајте убава недела! :f:

M&M, Alishan30, Ane-Goki1 and 23 others like this.
  14. kravce

kravce Форумски идол

@zhap4e ќе тркала ли твојава до Кина? Или авионче да не си купи мори 8-|
    Ќе најдам ја соодветна дрога до тогаш, ич не се секирам :D
    Одам да исправам некои односи :sweat:

M&M, Dust, LejlaD and 10 others like this.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Tajnaotrovna, LejlaD, kravce and 2 others like this.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

И ја сакам дечко :inlove:

17. WildMk

WildMk Форумски идол

И тебе ќе ти местам :hug:

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Црн, постар, паметен...

Skorpija25, kuc, Tajnaotrovna and 7 others like this.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Запамтено (y)

:D

20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Хоум сВит хоум:doh:.

Прибрана, ама скапана од бусот ко да сум била на орање. Сабајле се ококорив во 8.30, по времето за дручек таму:drunk:. Сега пак ми се спие. Битно еден круг направив по селово и се разочарав во пошта кога ми го врачија коректорот и серумот, а не црниот фустан кој со сите сили го чекам:D. Шампон на акција и црвен лак купени такуѓере:makeup:.

ТатЕ пирошки ми донел за добредојде:angel:. Ама од оние убавите и многу полни внатре:D. Ќе се јаде и ќе се изиграва морж по кревети:bug:.

За една недела, овој починал, оној починал... Ми иде диазепам да се напијам од што се издепримирав. Само умирачки во животов.
    Една шака гратче, секој ден по неколку умрени...

@Cka , почни да шмркаш:hai:.

M&M, Alishan30, vitamina and 16 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.