Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.910
    Допаѓања:
    173.602
    Денес да можеше и ѓаволот ќе избегаше од мене:D
    Бевме до Делчево и ми поматија малку некоја вода, а јас и онака на лева нога бев станата..добро не не избркаа од канцеларија:rofl: :whew:

На враќање му викам на Алек, ај до Пехчево на риба...Јас вриштам од нервоза меѓувремено... си седиме така и по некое време ми вика - знаеш ли колку добро друштво си ми? Онака и кога си релаксирана и кога се лутиш.. и намќорот во мене се насмеа:rofl:
    Кое добро друштво бе Алек, кога од сабајле сум намуртена:?:
    Намуртена си ама со мене не си:lol:
    Си помислив..па во право беше човекот:D
    Мавна две риби и 2 пива и сега едвај мрда:tmi:
    Раат ќе сум:lol:

@JuLleE јас проблеми со кичма имам може 15год.. откако си стекнав една убава повреда поради туѓа вина..
    Тогаш бев мноооогу послаба од сега ама болките ми се исти:)

Знам дека што е можно послаб, тоа подобро ама не секогаш другите здравствени коцки се поклопуваат..
    Ти си слаба, па што:D

На CameliaMiller, Ane-Goki1, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.521
    Допаѓања:
    260.793
    @Dust за докторите и јас сум дебела, уште требало:|.

Туку, на свадба дум и си бендисав корсет црн. Сакам да го носам со црни фармерки и жолто сако.
    Ок е да одам така на свадба? Комбинацијата не ми излегува од памет:bug:.

На CameliaMiller, WildMk, green.eyes и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.523
    Допаѓања:
    91.465
    Немам ништо против барањето на модераторите но самата организација на овој подфорум (Кафе Муабети) значи чет.
    А на чет, длабокоумни ,опширни или квалитетни муабети на тема секојдневие,нема,а и нема потреба.
    Обичен разговор ,ништо повеке.
    Објективно целиот овој подфорум,нема квалитет.Не е само проблем оваа тема.
    Од тоа што видов.
    Трета смена-онлајн флерт на некои членови и безвезни муабети.
    Младинско ќоше-рапорт од јутра до сутра.
    Мак јавни фаци- трач

Не мора постови да бидат опширни за да имаат содржина,најдобри форумаши се оние кои ке срочат се во една реченица.
    @JuLleE
    Мене фармерки не ми се свадба.

На Skorpija25, CameliaMiller, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.910
    Допаѓања:
    173.602
    Ако БМИ индексот ти е до 25, нема што да сметаат дека си дебела..
    Си има стандарди и во медицината, некој доктор може да ти рече дека на 170цм треба да имаш 50кг најмногу..и што?

За фармерките и корсетот, како ти е убаво, така да одиш. Не се потресувај толку ;) тоа што мене ми е прифатливо, на други не им е..и обратно..
    Руба краси, руба гнаси..рекле на времето

На CameliaMiller, Ane-Goki1, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Имс ли некој линк да се прорачунаме тука кој колкав БМИ индекс има?
    ..па да видиме кој е за во категорија полнички жени:D
    Јас само предлог дадов]:)
    Одма ќе се постројам и без рачунање во дебелКИ:D т.е. жени со содржина:D.
    Епа неможе сите слаби да бидеме,мора некој и убав да е]:).

Рефче гледа како пишувам и ги коментира емотикониве.
    По нејзина желба овој ќе го ставам:punch:

На CameliaMiller, Ane-Goki1, SV1911 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.350
    Моето БМИ индексче е 28.
    Мм ми вели дека тоа е здрава жена:D
    Т.е он за оние како мене , сочно пополнетите вели дека се здрави |(

На CameliaMiller, Ane-Goki1, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    279.524
    Незнам колкав ми е БМИ(а би сакала) ама знам дека имам ужасен апетит кој никогаш како сега не успевам да го контролирам.
    Едноставно чувствувам физиолошка потреба од храна.Желудник ме боли,црева кркорат,раце ми се стресуваат...И не можам да се контролирам...
    И одма се гледа на мене,утрово едвај ги закопчив пантолоните...:(

На CameliaMiller, Ane-Goki1, SV1911 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    пишете бми индекс и одма излага табела. Јас сум 24.0 на граница помеѓу нормална и овервејт :D
    зимоска сигурно накај второто ќе тегнам... мада и летово нешто не припазував и си гнетев ко да нема утре. . (facepalm) недела дена сум на режим и добро ми иде. Ако нишо друго фацата и стомакот смкнаа. ..

На CameliaMiller, Ane-Goki1, SV1911 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.910
    Допаѓања:
    173.602
    https://www.nhlbi.nih.gov/health/educational/lose_wt/BMI/bmi-m.htm

На duffi, LejlaD, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    143.988
    Сега се вратив од работа, мртва уморна сум. Ама :!: (едвај го најдов смајливо :!:):
    1. Утре е петок :l:
    2. Пред некој ден дадоа плата :l:, па уште ме држи (читај: имам уште пари на сметка).
    Сакам да кажам, ќе си поќутам.

Ај не туку се оправајте за темата, убаво објасни @referentka. Секој треба барем по малку да биде модератор, да види како е :D. После ни оф топик, ни латиница, ништо :D

Инаку вакви теми до сега неколку се затворија и се покажа како контрапродуктивно. Едноставно, ги сакаме, ова е тоа што те врзува секојдневно да го отвараш форумот. Ама не е лошо сите малку да се дисциплинираме, да не претеруваме со чат, станува тешко за следење.

На Skorpija25, CameliaMiller, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Надвор Хелена си беснее, ветер прилично јак дува.
    Јас слободна, ама не ми се излегува надвор. Викендов иде дожд, јесен стигла дуњо моја.
    Сезона на зимни чизми е отворена.
    Чекам и јас плата, чекам, ама нема.
    Тоа значи дека кога ќе ја земам, брзо брзо ќе летне. Тоа е животот.

БМИ шо знам, не ми е верно многу. Сега демек сум малтене 27. Да намалам малку, ај да се симнам на под 25. Ама и кога бев најслаба во мојов живот од кога сум полнолетна, на истите кг да се симнам, ќе сум БМИ 22. Плус, мускулната маса тежи повеќе од салото. Ама ајде, докторите знаат најдобро, па ќе гладуваме сега.

Готвам гравче и јас. Се замуабетив денес, касно ми текна да почнам.
    Ја слушам Шеќеринска сега. Мора политички да се наелектризирам на време.
    Глава ме боли, температура пак качувам. Еднаш јас си настинам, после вирус фаќам, и се така во круг.

Дијагнозиве што ги кажувате, поима немам што значат. Ама знам дека боли.
    Кога мене нешто ме боли, си ќутам. На доктор не одам. До кога ќе терам така, ќе видиме.
    Одам колбаси да надробам на графчето мое, петочки ќе се мрси. Грешница сум, признавам.

На CameliaMiller, Ane-Goki1, Anarchy и 20 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигара, чекам сонцето да изгрее, кој заспива во 9 со децата пред 5 ќе се ококори, уште маж да беше дома па да го измалтретирав по сабајлечки.:lol:

Јас здрава, жива, инфекција на непцата ми кажаа, голтам антибиотици, како нема да фатам кога децата везден раце во уста ми ставаат.:doh:
    Колешка постара така чешит жена ме прашува што ми било, и кажувам и онака мртва озбилна ми вика:you naughty girl you’ve been sucking dirty co*ks.:rofl::rofl:

Да кажам или не за БМИ :wasntme: за греота сум 16.9 ми е.(facepalm)

Ај да се фатам нешто да сработам низ дома мада празник е не се работи ама нешто од нешто да под завршам да немам работа викендов.:)

На Skorpija25, CameliaMiller, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.447
    Некој праша за панаѓурот па да одговорам поопширно и други да се информираат.
    Трае три дена почнувајќи од утре.Вечерва е манастирска вечер и се оди на манастир св.Ѓорѓи.
    Потоа во неколкуте кафиќи кои ги имаме има жива музика,гостуваат многу пејачи.
    Од утре почнува панаѓурот до недела трае.
    Секој ден е гужва,коли неможат да поминат.3 дена кола не користам.сега доаѓајќи си од работа веќе видов тезги.се е испоблокирано.имаме многу тезги.на цел плоштад и низ старата чаршија.има за секого по нешто.и преку ден се седи на скара по рестораните.
    Фулл е.народ многу.
    Јас никогаш не го шетам панаѓурот.само додека бев дете.обично најмногу гужва има во сабота попладне и во недела попладне.Недела тезгаџиите сакаат да си одат и многу од робата ја намалуваат на цена па затоа и народот гледа последниот ден да купи.
    Пример истите фармерки во петок се 1200 ден а во недела и за
    600-700 денари ќе ги купиш.
    Сакам гости.но 15 години славиме роденден на маж ми.точно на панаѓур се родил.и нонстоп сум со гости.торти и славење имаме.
    Скарата ми е сомнителна и никогаш не ја јадам.многу ми мириса.торта правам.чекам гости и убав ми е овој период.

Втора смена и денес и утре.и во сабота до 13 ч. Сум на работа.
    Фреквентно е.помини замини во центар работам па секој влегува,де за притисок,де за кивкање итн...

Денес слушнав многу убава вест.и утре е многу голем ден за мене и маж ми.доколку се е во ред ќе ве частам сите до еден:)

На Skorpija25, CameliaMiller, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  14. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.597

Извини вака што упаѓам, но за кој панаѓур мислите, каде??

На WildMk, LejlaD, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.447
    ^ Неготински панаѓур.по повод празникот за мала Богородица.
    Пишав и пред некој ден,сега подетално го опишав.
    Повелете кој милува;)

На Ane-Goki1, WildMk, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Мене темава ми беше засолниште за ете поопширни постови, секојдневие, инфо, искуства, другарство, подршка, помош, совети, поошпирни теми со ставови искуства, мезење тука со по некој тањир итн многу години сум тука, доволно за да стварно се пронаоѓам во темава и пред се луѓето во нејзе ги почитувам и не би ми било мило доколку се заклучи за засекогаш.
    Би ми било разочарување..
    Верувам и за многумина од тука.

Во последно време откако се појавив поентизвно на форумов бидејки имав стен бај секоја вечер кога сум слободна за да пишувам и талкам низ форумот а со тоа се и релаксирам наидувам на четови, скролам и гасам нормално па одам во мајчински бидејки таму ми е некако спонатано, искуства, еве ингормации секојдневие и живот и така си читам релаксирачки и да, малку посодржајни постови.

Ова е мој личен став, и мое видување на работите што ете не мораме сите да се сложиме за едно исто.
    Чат пат да заобиколеме и не е страшно колку што е страшно она што немаш уствари што да прочиташ во катчево, некоја мисла, извлечена поука или само едноставно ислуства од животот.

Референтка секогаш сум ја читала и ми се допаѓа нејзиното пишување овде, остава печат исто како и многу други ликови..

Баш ми е мило кога ја прочитав сесил и референтка со простапот модератосрски кон темава.

Јас денес чистев односно правев генералка оти не беше возможно на 50 степени да правам, ама и денес не беше ништо поарно ко запече надвор, викаат вакво тешко лето немало, па утре да прошетаме малку па да досредам по дома. Многу некако сум незадоволна, мразам плочки голи и ламинат си сакам теписи да доскоцкам со некакви ствари да дадам енергија на домов, не дека и сега е лошо ама сепак..
    Периодов немав време од животов да мислам на ова па сега веќе кога ближи есента некако ми дојде тоа чуство
    Викенд доаѓа па ќе шетаме, малку да олабавиме од периодот на стеги и топлина.
    Телефонов вика 20 степени со 8 навечер од вторник, сполај да биде само.

Не можам да дофатам значи колку само ствари и предмети има под комодите и креветите.. ахх
    А јас дека демек чиста бев од порано, аха сега жими чистово и средено што е плус 2 пати смукам и средувам.

Да станам да правам сендвичи за маж, сокче, да му спремам нешто за утре..
    И да легнам.

Периодов сакам да се вклучам и во други теми ама нема, нема конверзации, нема нови мислења нема раздвиженост.. за разлика од порано на пример..
    Ама нормално е да постојат периоди и периоди, животот не е само црно и бело нели.
    Промени секаде има, живот.

На CameliaMiller, Ane-Goki1, SV1911 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    па уште и ж'та штикла ако облечеш - савршено (y)

@Alishan30 скара во таква гужва, пиши пропало. дека голема побарувачка малце сомнително е месото, кој знае што се се шитка во колбаси, ќебапи и плескавици :worried: И онака е сомнително се што е со мелено месо ама на вакви дешавки најмногу, башка на отворено, прашина одоколу ... ма јок.

БМИ- то високо ми е. Не е 30 ама околу 25ка :worried: Едно 10тина кг да намалам и доволно ми е. Ама не си ги ставам при срце тие 10те вишок, здравјето побитно ми е него изгледот, манекенски амбиции никогаш не сум имала.:makeup:

На CameliaMiller, Ane-Goki1, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Јас си идам у маркет по мелено често пати, одбирам месо какво сакам го сечат пред мене и мелат стават у хартија и ајт.
    По проверено здравје..
    Ама скапичко е дупло од меленото што е сортирано у кутии..
    А и доста повкусно плус нема сланина ич.
    Си вреди..

Иначе маж ми вика друго мелено ако не е пред очи сомелено пиши пропало.

Јас многу сакам џигер тврд на скара, се чудам и јас како го сакам дека сум маанџика за храна.
    Ама преубав ми е

Исто многу ги сакам тие плескавиците со кашкавал ама малецки што се, сакам увијач исто.

Е не можам да јадам чисто месо на скара свинско многу ми е суво и тврдо и ич не го можам.

Скара јадам 2 пати може годишно а ни толку.

Од месо купувам само стек и мелено.
    И кокошки печени од маркет. Префкусни се ми така мекани соленки.

Ама у принцип и тоа ретко правам и јадам или на периоди.
    Не сум некако месариште последните години ич.

Сега се закачив на ќофте и на пилешки прсти
    :sweat:
    Па уште оној рецепт со компир варен и грашок и магдонос па се тоа пропржено малце у кромид
    Оргазми :nod::!::D:D

10 ипол е се збори за храна :!:
    Јас после не знам колку време си мавнав две школки лиснати со кремче од лидл.:emo:

На Skorpija25, Ane-Goki1, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.447
    @Sesil на тераса ги мирисам тоа чудните мириси.кој знае какво месо се спрема.
    Ич не ми е сигурно за јадење.
    Значи прошетајте го панаѓурот а за месо сами размислете дали би пробале:D

Се убаво е тоа што ни го посочивте за темава.се сложувам.
    Но оваа тема стварно вреди да се чита.иако знаеме да претераме брзо се враќаме во колосек:)

На Ane-Goki1, WildMk, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    155.015
    Хелоу :)
    Модератори не туку се заканувајте дека ќе ни заклучите тема :!: ако не сте приметиле до сега скоро сите тука сме екстра емотивни и со слаби нерви само уште тоа ни треба:D. Ќе треба на групна психотерапија да одиме :D
    Сериозно сега немојте :!:
    Утре петок фала богу, само да помине. Уф мака ми е да се жалам, сама на себе сум си досадна, ама ужасно напорен период ми е на работа, психички напорен. Тамам еден проблем ќе се подразреши излага друг и така до недоглед, не се трпи искрено :doh:. Во комбинација и со зафрканции по дома скапав :whew:
    @JuLleE мислам дека супер ќе ти е комбинацијата, и со некои шарени штиклички тамам. Не сметам дека кога е свадба во прашање да мора де се носат балски долги фустани, може и едноставна елегантна комбинација да прилега баш добро.
    Кој спомна кучиња мора да е од аеродром. Претерано многу ги има, сакам кучиња не ми сметаат може многу ама како знаат да се пуштаат и лаат по луѓе тоа е страшно. Имаме еден чопор околу зграда, не познаваат не не рчкаат ама многу се пуштаат по други луѓе. Преска едно кога се затрча и разлаја по еден човек и претрча на малава така разлајано пред фаца. Се утепа дете од плачење, уплав ќе добие од нив некогаш а никогаш не сум ја учела да бега и да се плаши од нив. Мора нешто да се превземе ептен е аут оф контрол ситуацијава.

На Skorpija25, CameliaMiller, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.