Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.521
    Допаѓања:
    260.790
    Од штикла, крем имам за комбинацијата.
    Имам и фустани ама не ми прават мерак, особено со косата.
    Ама што знам, кај нас одат дотерани на свадба.

На CameliaMiller, Dust, kuc и 3 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро
    Црни темници
    20180921_055526.jpg
    Па и тишина,кога штракнав со упаљачот мислам дека до Чаир ме слушнаа.

За некои работи ич не ме бидува.
    Еве пример за одгледување цвеќе.
    Кога купувам цвеќе барам нешто што не бара нега (па и вода)зашто заборавам.
    Мајка ми ја бидува и има многу убави собни кои ги одгледува со години.По мое настојување, ми даде едно.Не на драга воља ама ај..Едвај го пикнавме во кола.Јас пикам, таа припаѓа во несвест како сум го свиткала.
    Го ставив во ќош и толку.
    Поминаа две-три недели, се јавува таа-одамна не сум дошла,ставај кафе идам.
    Прво што сторив се опулив накај цвеќето, што да видам- то лисјата сите како обарени, поджолтени, земјата од што е сува распукала.
    Трчи поскоро да го опоравам, ама за 30 мин ништо не бидува.
    Толку беше љута..љута..до ден денешен кога сака да каже дека сѕм немарна секогаш знае да плесне " едно цвеќе од 8 години гледано за две недели го исуши":D.
    Сега и седам на балкон и ги гледам саксиите на комшивката.
    Блескаат.
    Ама и кај мене морковот свети:D.

Имајте убав ден, денес е петок, време е да се љупат пиперки:hai:

На Skorpija25, CameliaMiller, Ane-Goki1 и 31 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Добро утро
    Иста поза иста шоља исто кебе ко вчера и цигарата во уста :D
    Мало сам се успала ама таман си е. Дојде ли петок и одма се осеќам ко диви кози да трчале врз мене :drunk: ручек пиперки со урда и јајца и колбаси. немам навика грав у петок , почесто за викенд правам.
    Цвеќиња сакам и имам чувано многу и тоа.. пред едно 10 тина год ептен ги негував . Сега нешто 'изучувам' за орхидеи сакам да размножувам ама ќе сачека да пркне дете зошто едино што може сега е или да ми ги откорне или да ги умрам од што немам време.
    Вие арни?

На CameliaMiller, Ane-Goki1, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро
    Ама се насмеав за Рефи @referentka како сликовито опиша како буткала цвеќето,ми текна на мене кога мкнев орхидеи од Лидлот од Грција.Колата полна до тРт,уште китката фале опрчена напред во раце кај мене..
    Сега сум раат.Овде ги има секаде орхидеите и ги имам во сите бои.
    Кога ве читам за цигарчиња како парите со кафе,ме фаќа стрв пак да ги зачурам, со тешки маки ги оставив(морав)и после удрив на лапкање ,сега фластер на уста,ама пусто тешко се слабее.

Денес една погачка ќе замесам за здравје.Во мк.кога бев секогаш кога одев на црква си носев погача.Овде немам во близина црква,но сепак,ќе направам.

Ручек уште го мислам што да биде,изгледа ќе отидам во инстаграмот,за идеи..
    Убав ден

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Денес празник.
    Нека ни е вечен, а на сите Марии вечно да им е името.
    Поминавме покрај Соборна, гледам народ, па ми текна.

За критика сум, морам малку да се посветам на верата.
    Барем свеќа да палам на големи празници.
    Ич не почитувам.Освен Велигден и Божиќ, ниту еден друг празник не славам.Срамота дури.
    Кога ќе чујам дека луѓе месат лепчиња, одат во Црква, носат дарови....се осеќам како изгубена во свемирот.
    Важно, кога поминав со кола покрај Црквата се прекрстив|(

На Ane-Goki1, Sesil, dunika и 15 други им се допаѓа ова.
  6. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    ^ Ако не постиш во петок, почни, тоа е еден чекор поблиску.

На Skorpija25, dunika, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро и убав ден друштво. Кафенце македонско на тераса. Полни гради Македонски воздух и набиена агенда за шетња низ Скопје.
    Да ве поздравам и посакм убав ден.

На Skorpija25, CameliaMiller, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.931
    Допаѓања:
    143.063
    Рефке една литургија кај Агатангел :) Кога зборува дедото, ми е срам што не постам секој ден, ако ми веруваш :( Толку е со убав глас, кој дава спокој, кој ти кажува дека Бог дал жртва за нас, а ние преку добрри дела и пост му забагодаруваме што годал животот и воскресбал за нас... Кога би можела, секој ден би одела на литургија кај него. Желба ми е да ме венча, секако мо маж ми не сме венчани. Само он има направено на литургија да се расплачам и да дсе сетам како полетно се осеќав кога постев 48 дена :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Ова не е баш за фалба :|

На Ane-Goki1, M&M, Mr. Right и 10 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Petar80 брзо ќе ти здосади :D
    Добро утро. Еве ме, да не ме мислите, не дека фалев :emo:
    Денес ќе се почастам пола чашуле кафе :coffee:
    И јас не сум многу по цвеќиња, т.е ич не сум. Мајка има многу мерак за такви работи, имаме цвеќиња дома, ама ниту ги загледувам ниту ги вадам :tmi:
    Почнав со курсот неделава и многу ми е забавно. Како којзнае што да правам во животот, ама ем учам, ем нови луѓе, ем пополнувам време со корисни работи. Ова може ми е најдобрата одлука годинава, и се надевам нема да зажалам, зашто малце тешкичко ми се гледа. Ама ме прави среќна ^_^
    Некои работи треба да дојдат до кулминација денес, ама си се тргнав на страна, ќе одам на пиво фест, или на некоја друга журка, сум поканета денес...освен ако не останам дома со филм :bandit: Ма јок, ќе мерам по скопскиве улици, може ќе видам нешто интересно, може ќе ме види некој интересен (hollest)
    Влегувам во пмс, и во чест на тоа вчера во 10 ноќта се почастив една индијанка :wasntme: А благо немав каснато повеќе од 10 дена, овошјето ме држеше. Пмс ни е непријател |(
    Поздрав до сите, арни да сте, ви пуштам добри мисли и :hug:

На Skorpija25, CameliaMiller, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Дечки, паметно ли е да се запишам на курс по албански ?
    Некој посетувал ли?
    Велат дека имаат тешка граматика.

На CameliaMiller, Ane-Goki1, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Не се сеќавам кога последен пат сонував нешто, сабајле очи неможев да отворам ,:inlove: што бев унесена у сонот. .дури мислам на јаве беше.:)
    Уште под импресии и во очекување да стане реалност:angel: го туркам денов:smirk:
    Цвеќиња порано многу сакав и чував и имав, сега немам време за ништо, дури и за кучево грев ме фаќа, што не го игра никој:|
    Има уште од денов, да се направи план за шетња(hollest)

На CameliaMiller, Ane-Goki1, zalosna и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Паметно:!:

На dunika, NarCis@, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.399
    Жени, ужасна работа се случи вчера ваму каде што живеам. Четири деца загинаа во тешка сообраќајка , две тешко повредени. Дадилка ги возела на сегвеј поврзан со кабина пред него, ги носела на школо. Се заглавиле преминувајки.на шини, ги удри воз. Ужас, ужас. Две сестрички, а третата им е во тешко повредените. Пекол за сите родители, во мозок не ми влегува грозотава. Животот е нежен и беден и страшен некогаш. Лесно се гаси иако си негувал.
    Денес почнувам подоцна на работа.
    Донесов важна одлука, се надевам ќе ми се исплати. Иако не е херојско дело, пролонгирање е за 6 месеци, се осеќав на праг на burn- out.
    Запознав интересни луге. Ми значи.
    Одам сега да ми отстранат некои папиломи на врат. Со анестезија. На здравје со второто кафе ви посакувам. Овер енд аут. Референтка, пак комплименти, мило ми е што те открив на форумов, имаш дар со зборови многу да допреш и поентираш . Топол поздрав

На Skorpija25, CameliaMiller, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    По сабајле се растрчав.
    Градинка па друга градинка. Ми го префрлиле детето каде што сакав уште сега а барав за септември 2019. Морам да признаам... службава овде да се зачудиш дека е државно. Па ми ги викнаа негувателките да ги запознаам иако немало да оди сега. Па муабет со едната другата само се поздрави и отиде кај дечињата. Абе прекраснотии овде.
    Уз пат отидов да запалам свеќи во црква. Си сретнав бивши мој момак. Дојден од странство. Ми сврте глава ни Здраво не рече. А пред мене стои жена му со бебенце. Тоа едно слатко убаво а плаче. Па ја од позади се глупирам да се смири.. па ми се смее. Па се лигавам и ја.. а он само глеа и ќути ко намќор. Твоја си е културата . Мојата не е да се понашам така.
    Уз пат некој ме излажа пиперот 20 ден било. Па се опрчив 120 ден за 2 кг на пазар глупо ми беше да речам не сакам коа веќе реков сакам. Портокалот 90. Што е со цениве?? слатко у декември ли да праам..

На Skorpija25, CameliaMiller, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  16. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Ide e zgjuar- паметна идеја
    Duhet ta kuptojme-Мора да се разбираме кај буквата Е има плус две точки одозгора.
    Si jeni-Како си
    ЈАС се мислам син ми да го дадам незнам дали е рано има само 11 години.

На Ane-Goki1, SV1911, M&M и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.350
    Добро утро (highfive)
    Абер нема кај нас да залади . Пече ,жеже како сред лето :sweat:. Климата од мај како е пуштена ,не е изгасена .
    Се уште сум во мисла како треба да изгледа еден квалитетен пост во темава :^)
    Ај да си кажам за сношти . Бев на забар ,имав мала интервенција . Ќе си одам уште две недели сигурно. Важното е што одам веќе без да пијам бар б6 пред тоа . Првиот пат и Хелекс се напив .
    И... Еве го квалитетното во овој пост ( бар се надевам дека тоа е тоа ):P
    После забар седнавме на салата демек . Епа... Кавалитетно се салатосавме . Завршивме во Фламинго . Мм вика ај стави 10 евра за зар . Ги ставив и не видов на колку ми е направена играта . Мавам прва рака без да видам на влог од 5 евра . И оп,бонус . Коа почна да врти да свири машината :clap:. Ни повеќе ни помалку 540 еврича . Мојо коа виде ж'тко на гаќите доби :D. Одма ми зема 40 евра и нормално ги исчуре . Па коа спукав ,евро не му дадов. Си ја скрупнив у една петстотка и ја бутнав у цицкарник :lol:
    И така .... Квалитетна вечер нели :inlove::inlove:
    Ќе се распиштолам утре на панаѓурот . Можда и Штип да се продолжи на Северина ,ама тоа маж ако најде замена за недела :|

Ручек денес само за старите една мусака ќе збрчкам . Ние, се знае :). Кафанка ,да частам од ќарот :)

Имајте убав и квалитетен викенд (highfive)

На Skorpija25, CameliaMiller, Ane-Goki1 и 28 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    После вчерашно целодневно трчање,една виртуелна гушка ме успа пред 21ч. Фала ти другарче (highfive)

Обновував документи за семејна пензија вчера.Шика шана-ниту папирче ми дадоа како доказ дека навреме сум доставила док. ниту знаеа дали ќе има прекин у пензија.Важно службеникот со нога под газ седеше |(.

Одсабајле ,на работа -салата краставица ,уште ракија фалеше |(.Интересна дружба-петочна ,ама само денеска-таква е агендата.

Ај :* ,да го рчнам другарчето за грозје :rofl: -ми вети ќе ме учи вино да пијам :lol:

Чек да се дополнам - Шефице ,паметно ти е албански да учиш-не само ти туку за сите,ако ништо друго бар муабетот меѓу редови да им го фаќаме.
    Додека пишувам ,лапам кебапЧЕ:doh: ,знам дека е празник ама знам и дека храната не е мерило за тоа дали е некој ,,поблиску до Бога".

Последна измена: 21 септември 2018
    На CameliaMiller, bittersweet, marama и 20 други им се допаѓа ова.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    85.404
    Добар ден !!!
    За многу години празникот честитки до тие што слават имендени ...
    Бев до црква погача си пеевме за здравје гужва имаше ,а и денов е убав ,но попладне со мајка ќе се шетне да се подновиме нешто ако ни фати око...
    Убав ден да имаме!!!
    D32DA0BE-B4F2-4891-805C-8B83DE8C1B8D.jpeg

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.824
    Допаѓања:
    214.697
    Добар ден и од мене.За многу години денот и честито на сите кои слават.здравје пред се и убавини да не пратат.Цвеќиња сакам,малку имам од овие домашните,исусов венец кој лани конечно прв пат процвета по 17 г(facepalm),ама тоа од советите на феминките(y).Море и косава ја средив со советите од овде,така да :hug::hug::hug:,ќе биде ваљда Жена и од мене,еден ден на куково лето:tmi:.Секојдневие ме гази,промени слабо,за мене сеуште живот не е дојден.Сакам и јас албански да учам,но дали црпкава ќе ми фаќа,е тоа ме плаши,да не се исилам за џабе.Имајте ми убав празничен ден и повелете на кафенце:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:на тераса со билки,небаре билкарката сум.

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.