Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Добро ден девојчиња.

@JuLleE во право си за тежината, дека дополнително прави проблеми при ваква состојба, и знам дека треба да намалам... ама сега не сум 'психички спремна'... Како и за се' друго...треба 'да ми дојде' за да направам нешто. Што се однесува до комбинацијата што си си' ја замислила за на свадба, многу ми се допаѓа. Ќе бидеш различна од сите... и убава :inlove:

Сеуште ми се настинати двајцава.. Ќерка ми ја чувам дома веќе втор ден. И' се продолжи викендот. Ич не ми е убаво кога е болничка. Не кажав ништо што вам не ви се случува.... ама да си речам де..

Не сум некој голем верник. Агностик-христијанин сум.
    Христијанството е дел од мене, ама повеќе научено однесување.
    Последните години Бадник ни стана посебно мил празник, на тројцата.. иако сопругот ми се декларира како атеист. Го славиме и Велигден, ама во минимална форма.. други работи како постење, обреди за други празници не практикуваме. Не ни знам кога е празник, ако не ми каже некој. Одењето во црква (иако ретко) ми е убаво... во тишина, не во гужва... 'Да соберам мир' - викаше една баба (Бог да ја прости). Битно е каков човек си, дали правиш зло и колку, а не колку празници славиш и колку адети правиш.
    На крај, ни еден од нас нема да отиде онаму 'без грев'...

Се чувствувам смирено и интроспективно во моментов многу... ама ќе запрам овде со пишување :)

Имајте убав ден... и смејте се почесто :hug:

На Ane-Goki1, bittersweet, marama и 21 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    279.524
    Д ден и од мене.
    За многу години празникот,би сакала да појдам до црква или манастир денес ама незнам ќе видиме...
    Се думам дали да правам ајвар викендов ама имам утре некои други глупави обврски баш околу пладне..
    Цвеќиња не знам да чувам и кактусот го исушив...
    Не сум голем верник ,ама поголеми празници почитувам ,некогаш знам и да испостам...
    Пишувам а стомак врие кркори боли за а пред еден саат јадев геврек,леле што ќе се прави а имам уште 10 дена до добивање...мечка ќе се сторам...

На Ane-Goki1, bittersweet, marama и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    Јас не гледам никакво добро дело во ова. Зошто дар во црква? Ај да ги дава црквата собраните дарови во добротворни цели, океј, ама не функционира тоа така кај нас. Ми иде ко донација за џип на попот да сум дала. На друг начин си ја смирувам душичата. Барем кај нас околу празниците, разно разни клубови имаат хуманитарни акции, во маркети, коа купуваш можеш да купиш што сакаш за сиромашни семејства. Ги донираат послето навистина на сиромашни. Купувам нерасиплива храна и по нешто облека, долен веш, некое блузиче.
    Исто и оние гозбите по црквите и манастирите по повод некој празник ми се чисто лицемерие. Сакал некој да си даде ,,за здравје'' нешто па ајде се пријавува за ,,кум'' на слава на манастир. А манастирот богу иза леѓа или теренско возило да имаш или хелихоптер да изнајмеш па да стигнеш до таму. Значи таму би стигнал некој стварно подобро обезбеден, бар добро возило што има.
    Скоро се најдов на некое такво весеље, или не знам како се вика. ,,Кумовите'' ај да не ги речам организаторите, даваа ручек јер со години се бореле со стерилитет па сеа добиле детенце и сакале да частат. Мислам океј сфаќам, мило им е. Ама коа више имаш пари да почастиш 100+ луѓе онака дојдени више за сеир и гозба, дај бар на една друга фамилија што го има истиот проблем, а не се во можност да ја платат цела терапија, нек се радуваат и тие, нека си имаат и тие детенце. 100 пати подобро дело е него гозбата.
    Црква/манастир само за свеќа палање и ништо више.
    Шо знам мене така ми е сфатена цела филозофија околу религијата, помагање едни со други, собирање од оној кој има вишок и давање на оној кој нема ич.
    Може и јас не размислувам во прав правец еве..

Во Кам е на акција 58 ден/кг. И ананасот е доста исплатлив, 74ден/кг. :emo:

На Ane-Goki1, bittersweet, SV1911 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.447
    20180921_133746.jpg 20180921_133623.jpg 20180921_133603.jpg 20180921_133511.jpg
    Ај наздравје денот.колку убава глетка ме пречека на работа.
    За многу години денот,честит именден на сите кои слават.
    Преубав денот денес.
    Пробав домашни 3 ќебапи и кромидче.па како пациентите денес така и јас ке мирискам:D

Последна измена: 21 септември 2018
    На Ane-Goki1, EuHenIa, Dust и 14 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.824
    Допаѓања:
    214.697
    :bow:За напишаново,така некако играм и јас.Случка од пред неколку години,детево беше малецко,околу пет г.,шетајќи го пред една трафика врви еден дедо туркајќи точак,малово мое му се насмевнува,а дедово почнува да го занимава,со најдобри намери.Се врти накај мене и ми вели,во петок е слава на мастирот ав.Атанас па да ми го донесиш малецково,дедо на гравче ќе го чека.Нејсе,дали од добродушноста на дедово,или од мислата која останува,петокот се облековме,дете во раце и тргнавме.Додуша далеку е,над градов,повеќето одат со коли,такси,но има и пешки кои се.Времето убаво си реков ајде пешки,ем во природа,ем малку и дете на воздух.Конечно се дотркалавме кај црквичето,а таму гужва кај од луѓе,но и од кумовите кои се таа година.Детево вели гравче сакам,дедото ми рече,арно ама кумовите на никој не давале,само на нивните поканети,седнати по маси со јадење и пиење.Носев сендвиче за секој случај,но дете како дете не сака да јади,бара гравче,дедото не можевме да го најдиме,овие не даваат,дете се отепа од плачење.Купивме играчка од тезгите,ама умот во гравчето,дома да го молам треба. гравче да јади,ваму бараЗа подобар ефект да има почна и да врни,дете в раце и полека по патото за назад за дома.Умот во гравчето му остана,дедото не го сретнавме уште еднаш,кумовите познати познати ликови низ градот.Ако сакам да помогнам давам ако можам онаму каде што треба,во црква ретко оставам.свеќа и до 10 ден во каса покрај икона.Мислам дека наменски и не е лошо да се даде баш онаму каде што треба.Можеби и јас грешам,но се надевам не.

На CameliaMiller, Ane-Goki1, SV1911 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Денот си врви.
    Си пишав на лист што планирам да правам од зимница и отприлика временски период,па викендов ќе ,,сплескам,, нешто.
    Јадеме и правам.
    Зимно време знам да си ја гушнам теглата од една страна, векната од друга и поштено да си се најадам.
    Со топло лепче и убаво сирење (лига си повлеков во моментов:D)

Нај се нервирам кога ќе рече снаа ми -нит јадам нит правам|(
    А кога ќе извадам тегла ајвар за мезе, неможеш виљушката да и ја земеш:D
    Често и велам-ја стопи виљушката:D

Кажи дека е тешко правењето и мачно.
    А дека не правипш оти не јадиш, не е баш така.

Веќе резрвиравме за октомвриските празници викенд.
    Лани цел празник врнеше.Па ми го береа гајлето што ке сум правела во соба:^)
    Уживав. Ете тоа правев.:makeup:
    Цел ден во пижами тројцата, ТВ пуштено, во апартманот се расфрлано, без никаква обврска за чистење и готвење се изналежав.
    Не однесе Рефо на вечера во ресторан, па си поседовме убаво.

@Dust ќе ја посетам наскоро:).
    Ќе и пијам кафе:coffee:...и нешто друго ако даде:d:

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    ^ Лелеееее шефице,ако се погодимо у исто време на исто место па па па па .Ја веќе го ,,резервирав " на работа петокот по 11 Окт. Едино машково ако зезне нешто па да не отидеме.А за смештај,ваљда ќе се најде некое одајче ,ако е ептен гужва.
    Замесив кифлички,бар у тестото нервозата да ја исфрлам .Уствари не дека сум нервозна-само џигерот ми се преобрна од една персона денеска.Смирена си бев (се надевам дека не сум несвесно гестикулирала(facepalm)),неа рацете и се тресеа :|.

На Ane-Goki1, marama, SV1911 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Го изорав градот денес, поштено. Али и поштено си ги завршив сите обврски што ми тежеа на глава. :P И една бабичка почастив пита, и за нови тегли за очиве си средив и сич-ко. Се jaвувам за преглед на едно место, за следен месец ми закажуваат :) еигиди викам, ептем сите , цела мк се запнале натака. :)е, па, неjку и jaс.
    Страшна нервоза ми ствараат луге кои коа се чека ред за шалтер, сакаат да створат своj ред пошто, преку ред и им се влага уствари. И мислеа jaс ке им потврдам пред толпата дека они се после мене. Хехе! Да не иритираа нон-стоп со као, гласно си шепкаме 'момава е па ние', ок, ке ме фатеа на емпатиja, али вака, ja брзам да завршам оти уште пар исти редови ме чекаат, куп луге доагаат и тие чекаат.... цел саат дремеме сите простум, еее човеци. Не иде.

Ви реков дека се залjубувам у градов, така?! :) и ич не ми се слушаат дрн, дрн муабети за колку е заникаде. Како да кажам.. Душата ми е на место, прв пат после повеке од десет години. и дур е така, ке си свиркам и ке си трчам по соништата. Пошо не ке трае вечно, бееjjjбии.
    No woman no cry трала-ла.

На Ane-Goki1, bittersweet, marama и 19 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Ќе чекам да паднат 3 кг за 100 :!: егеец сум за вакви ствари посебно коа нема потреба.
    Се прибрав дома мртва уморна. Мислам едвај дишам. дете спие кај и да е ќе стане па ќе почне журката.
    припреми за викенд што све ќе се прај..

На Ane-Goki1, LejlaD, EuHenIa и 10 други им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    Здраво другари(highfive)
    Кафе на тераса после работа,лисја есенски почнаа да го шараат тревникот пред зграда,и на снагава да и е пријатно со меки блузички по долги:).

Есента ја сакам дека ме асоцира на нови почетоци,секогаш овој период резимирам до кај сум-што сум,зацртувајќи си нови цели и планови.

Синоќа една преубава вест ме живна,најдобрата другарка што ми е како сестра ја запросија.Остана уште таа од друштвото,најмалото и најубавото.Од градинка па се до матура,стоиме заедно една до друга на сите класни слики,цел живот сме си вистинска потпора,па и на нејзиниот најважен ден ке стојам до неа како сведок на нејзината љубов-во улога на старосватица.Многу сум среќна:angel:

Нека ни е за многу години празникот,и на помош Богородица кај сите:hug:

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.350
    ,^^шо не слИташ утре соС хеликоптеро да и честиташ?|(
    Таман и на панаѓур ќе одеме заедно :*

За многу години да ни е празникот . Ај па догодина ова време на крштевка да ве канам :)

Ориз не јадам .
    Ама рижотото во Боко маф го правам . Ај сега де :worried:
    За вечер пак договоривме одење у Фламинго . Жими све коцкари ќе станеме :worried:. Ама пријателите од Скопје многу голем мерак имале да одат таму ,па да не им кршеме атер .
    Уште сега му кажав на мм. Само 10 евра зимам со нас ,и картичка дома ќе оставам . Посекако таму се е без пари . Па и Малборо ќе пушиме :)

Туку @PUPICA ја нема . Едно време се пријави од морето ,дал се прибра дал е уште таму кој ја знае . Пупи пиши нешто бе маче :P

На Ane-Goki1, marama, SV1911 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Да не сте вие ни празник ќе знам, ни бутур:tmi:
    Не прави и не мисли лошо, а јадење ко јадење, мрсно ли посно..за мене исто е. Не можам да постам, ликсур сум, баш тогаш се ми се јаде што не треба. Вчера бомбици праев, посни...за колешките да ги заблажам, дека петок и има такви што секој петок постат.
    Денов скоро пројде, а уште обврски ме чекаат, а ми се спие, ми се јаде, а башка уморна...
    Отидов да носам деца(waiting)

На Ane-Goki1, bittersweet, marama и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.663
    Допаѓања:
    178.534
    Како да пишам содржаен пост кога животот ми е празен?

Гледам владее некој вирус наоколу па превентивно конзумирав витамини, минерали и средство за дезинфекција (шопска и кавадаречка ж'та).

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.350
    Ти не можеш содржаен пост ,ама еве си пишал квалитетен пост .
    Упссс.. квалитетно се храниш де :)
    Стај по едно кафе . Рано е за ж'та |(

На Skorpija25, marama, NarCis@ и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Таман е за ж,та @Peco ако ставаш една и за мене

На LejlaD, Peco, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    Чекај,ја ќе ставам -за сите .Повод-малата скокна 2 степена на англиски -нешто као Б2 -:wasntme:....
    Ајдеееее ,нека ѕвонат чаШките
    65942AMTuesday,September3,2013Rakija Markov Manastir217x642.png

Со лесно нека ни е на двете :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Честитки и само напред.
    А за ж,та ајде стви

На Peco, LejlaD, kuc и 2 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    Богами ,ќе си понесам флаша и од 20ч до 22ч додека ја чекам -ќе славам .:emo:
    (facepalm)

На Ane-Goki1, LejlaD, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    А сама ќе пиеш.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    Сама :( јбг

На LejlaD, kuc, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.