Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Толку од фамозните содржајни постови? Гледам пак чет муабет се прај...

Одамна немав станато накај 9-10 и убаво ми дојде. Баш онака наспан и свеж. Земав дури и да чистам, па и лежајот го смукав, менував постелнина. Па варев јуфки па ми истече вода од тенџерето...|( Денес бев права очајна домаќинка. :D
    Душава ми бараше кока-кола па земав си ја почастив иако не сум за газирано. :angel: Гледав една емисија на Јутјуб и гзот ми се здрви од седење.

Се надевам постоФ одговара според правилата и прописите. ;)

На Ane-Goki1, LejlaD, marama и 12 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    154.999
    Хелоу :hai:
    Стандард ова веме, опружена во кревет, големи спие мали гледа цртани пред спиење, ја да ве читнам жими ова време успевам :)
    Од надвор ечи некоја музика, дал од кафаниве околни не знам, класика Петок вечер :)
    Паметно да, ама тежок у ПМ. Учев неколку години ич не научив, не ми легна некако :shake:
    Искрено терминов Агностик прв пат го слушам ама по описот се најдов. Сум рекла и др пат верник не сум ама поголемиве празници (Божиќ, Бадник, Велигден) си ги сакам како дел од традиција и обичаи, како денови за семејство и пријатели. Од другиве празници почитувам само слободен ден ако има :D
    Јас кога викам нема поисплатлива продавница од Кам :!:, и ја фркнав 100че на портокали и пцуев. Штета што не ми е пред зграда ко Тинекс, живот ме кошта ова тинексов. А кога ќе чујам некој да искоментира дека "не пазареле они во кам, строго веро рамстор и чат пат тинекс" ми се блуе искрено:envy:
    Ајриш ми е едно од попријатните места во градов, сигурно има и доста други нови ама јас со моето минато искуство за излагање и кафиЌи до Ајриш сум стасала и сопрела :D
    Друго паметно нема што да кажам, за мрчење пак имам на вообичаената тема ама ќе молчам :x

На Ane-Goki1, bittersweet, LejlaD и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.509
    Многу ми се интересни изфеминизираните мажиња.
    У машко - женско друштво они увек се шушкаат со женските. Потези поженствени имаат и од самите жени. Па нога преку нога коа ќе стави и со стапалцето на таа што му е одозгора врти цело време. Спомнуваш дека ти треба некој да те фарба и он се нуди.
    Иде момент да треба да се премести потешка ствар, пример маса, стават мажите да дигаат, он се трга на страна со жените.
    Додека мажите ги поминале низ муабет сите жени, коли и кладилници во градот он со жените дискутира што зготвил и како се убил од чистење.
    И коа мажите ќе земат да се напијат уште по една ракија за фајрон, он со жените си го пие мирно сокчето или коктелчето така нежно лижејќи го цевчето... а бе срцка :inlove:

@M&M мене Кам ми е ептен блиско. Треба нешто ептен специфично да ми треба па да влезам во друг маркет. Инаку претежно во Кам пазарам.

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Мислењево ти вришти од предрасуди.

Последна измена: 21 септември 2018
    На LejlaD, poenta, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.509
    Ако де ... Ти како викаш тука сите глумат светици, фини... Еве не ми е до глума :angel:
    И не ми се трн у око немој грешка да ме сфатиш. Имам такви другарчиња. Од шо ми се срцки ги спомнав.

Ако има некој со аквариум нека пише, или нека ми пише лп околу тревите ми треба една консултација :)

На Ane-Goki1, LejlaD, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Не глумат сите, реков некои. Кажав и во другата тема, секоја чест на тие членки кои се искрени до коска.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.600
    @mareane ,@LejlaD ,@mal.ecka фала на,помисла...тука сум ..редовно читкам ама некако не ми се пишува..
    Заглавена во турбо секојдневие,нервозна и неодморена не би да ве трујам...
    Ко ќе сум во подобра кондиција ќе пишам...

А и интересот за пишување ми е намален..

Ве поздравувам сите!

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
  8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Хелоу 8-| шта се ради? Не ради се, спава се м :?:
    Ми текна пред неколку години на одмор во Црна Гора и таму со некое друштво на српски, ама мене спрскиот ми е мешавина од све бившо југословенско што сум слушнала. Скршив малце јазик, иако сум родена у Ју. не сум растена, па на крај си реков е*аве ви матер ќе си зборам јас на македонски, па вие сакале разберете ме, сакале не :emo:
    Многу нервози неделава на работа, арно не утепав некој, и како тргна работата ќе ми продолжи и следната недела. И симпатија више неам :envy: т.е. имам, ама одамна го немам видено и го заборавив :D
    Утепав време во дм прееска, гледав разноразни тонери, масла, креми, серуми... и на крај си реков, џабе кравче, не се лажи себеси, ништо не праат овие и си излегов со празни раце :| Ми текнува како дете, гледав по филмовите како ставаат маски на лице, и еден ден земав бекутанот и го нашлакав цело лице бело да биде...оти такви беа маските на тв. Уште памтам како не можев да се измијам како што треба и колку ми беше масно лицето :tmi:
    Имам домашна за пишување, ама тоа утре здравје. Не знаев дека ќе дојде ден кога пишувањето домашна ќе ме прави среќна :D

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Ола!

И јас се пронаоѓам во постот на Вајлд во врска со религијата. Маж ми е атеист, јас сум нешто измеѓу. Одбирам да верувам дека постои нешто повеќе, тоа ме прави да се чувствувам посмирено. Во црква сакам да одам кога нема гужва, ретко кога за празници сум била.

Искрено, сметам дека религијата како таква била создадена за контролирање на луѓето и ништо повеќе, историјата го потврдува тоа. Сум за баланс. Луѓето може да веруваат дека постои нешто после се додека тоа не се претвара во опсесија која ќе им го загорчува животот на останатите.. пример за ова се државите со радикални религиозни сфаќања.

И јас се пријавувам во групата - проблеми со грбот и вратот! Мене многу ми помага редовното вежбање, што повеќе вежбам кардио, тежински тренинг и планкови, тоа помалку ме боли. Мојата состојба на вратот е неизлечива, барем за сега и треба да се трудам да не се влоши, зошто ако дојде до тоа можам целосно да го загубам осетот во рацете и нозете. Премногу сра*а за мои години, ама тоа е.

Го проверив BMI-то, 21.3 излезе. Ама не е некој репер ова, посебно ако некој вежба постојано, се храни здраво и балансирано, но тежи повеќе од нормата поради мускулите.

@referentka да се запишеш. На почеток ќе ти биде тешко додека се уходаш, ама после станува полесно.

@fina erika доколу има време син ти, запиши го, зошто да не.

@kravce на каков курс се запиша? Со среќа! :)

До толку се прости да мора да потенцираат од каде купуваат. Големата работа, на кого му е гајле од која продавница им се пиперките? |(

Со маж ми сакаме самди да шетаме, најубаво ни е така. Друштво некогаш да, ама попрво сами. Со него и тишината ми е ептен пријатна.

На тема чет разговори - многу сериозно се сфаќа "редот и мирот" на форумов.. јасно ми е дека некои од вас сте модератори и имате обврски, ама до толку ли? Ако се затвори темава, повеќето нема да бидат активни на форумов воопшто. Мене повеќе ми пречи кога читам индиректни навреди или закачање, отколку ако некој напишал два реда само. Ама вие си знаете, ваша платформа е ова. :)

Имав уште за пишување, ама утре треба да се станува рано.

Гуте нахт!

На Ane-Goki1, bittersweet, LejlaD и 20 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @SV1911 Deutsch 8-| Опкружена сум со луѓе што го зборуваат и користат секојдневно, па ќе имам со кого да вежбам и зборувам (poolparty)
    Викендов ќе биде доста топло, ама следната недела што не чека :doh: угх мразам ладно.

На Ane-Goki1, LejlaD, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.663
    Допаѓања:
    178.534
    Не знам како се вика, ама убаво изгледа :P

На LejlaD, M&M, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Станата од 6.30|(
    Понекогаш се прашувам дали навистина имам проблем со будењево:^).

Денес закажан ручек со пријатели.Едвај чекам 13 ч да дојде да ги видам.Еден месец апстиненција за вакви човеци ми е многу.Неврзани муабети, совети, искуства..многу ми значат.

Вчера попладне правев ајварче.
    Знаете дека сум во стан и немам каде, ама неможам да се откажам од самиот ритуал и традицијата.
    Јадам и правам.
    Не печам пиперки туку купувам готов ајвар од КАМ од 63 денари па го доработувам.Со години наназад исто.
    Оригинал.
    Препорачувам за оние кои немаат услови.

Рефо го пратив на пазар,Рефче спие, јас со политура бришам:).
    Перални, пеглање..
    И да го осмислам менито за неделава.
    Имам тазе боранија, за еден ден.
    Останатите 4 мора да смислам, а смислувањето нај го мразам.
    Коа нема кој да ми принесе , тоа е.

Денес кај Веро Тафталиџе во 11.30 ќе бил Петко и два часа ќе има циркуЗ за деца.Ќе искубам таму еден час пред ручекот да се забавува и детето.
    Понекогаш имам грижа на совест ради него.Што ви рекла @Cka само грбот ми го гледа спремајќи во кујна нешто:(

Имајте убав ден девојки..и по некој дечко:hai:

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.348
    Д утро.
    Поспавме и ние. Додуша маж уште дреме, јас нарачав по едно фредо капучино(facepalm). Параспурка:)
    received_278459439499708.jpeg
    Си заработив и сношти. Ситно нешто, доволно за да си купам некои ситници од панаѓурот после:)
    @Alishan30 @Sesil дај препорачајте некое добро ресторантче во околијата ви:^)

Направив мени за деновиве. Денес, сега, ќе им направам на брзинка еден грашок од конзерва со пушено. Утре ќе готвам, гулаш со телешко, турли тава со свинско и една зелка манџа со некое ребренце.

Убав ден :hai:

На Skorpija25, Dust, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  14. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро. И ние денес ручек со убави луѓе. Во дворче, без деца, убавини :)
    Ајвар ќе се прави здравје неделава, ако не ајвар онда лутеница.
    Ми се спие ми се плаче.
    Убав ден на сите

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.509
    Објаснето во ЛП

Ај добро утро на сите

На Ane-Goki1, Dust, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    154.999
    Добро утро :)
    Ме налутија децава по сабајле, ми качија притисок сега сум им лута и не им зборам. Малоно сега се лигави на татко и а мене пробува да ме скрши со трепкање очиња, ај да видам до кога ќе издржам лутина :D.
    Ние денес решивме надвор да јадеме, малку лабаво.
    Ќе залади а? Многу? Немој бе сега си е најтамам

Нема нешто помачно од смислување ручек дефинитивно
    Ај малку да распафтам по дома па шибаме надвор, нема да дозволам да ми продолжи денов ко што почна, построени, искарани вајда до вечер ќе ги држи :)
    Убав ден на сите :sun:

На Ane-Goki1, bittersweet, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.931
    Допаѓања:
    143.060
    Добро утро. Ај помош :)

Вчера замесив тесто, го остаив да расте. Арно ама дете се израсплака, па дојдоа гости па отидов на свадба и го заборавив. Сега можам да направам нешто или да го фрлам?

На LejlaD, LiliBoz и stetoskop им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    Уште е у здела тестото?Не излегло по раб.површина? Најверојатно е престасано,со кисел мирис .Не се мачи,замеси одново.

Ај д.ден и од нас.
    Станата од 5ч.,почнав да се спремам за на работа .Не ќе ми беше првпат да отидам на работа у неработен ден .Среќа се освестив дека е сабота додека се туширав,па опнав тренерка и трк на кеј со кучка.Се се надам дека некое утро ќе ми пријде насмеана женичка и ќе ми каже-здраво ,ја сум Луничка :).

Мени?Од денес за утре ,а се почесто и од денес за денес.:tmi:. Е за денес по жеЉа на синко Сања-лазања,а малото неможе да ги смисли па ќе мрчи ,па у инат ќе бара нешто у стил ,,и она е душа"|( и на крај ај уште еден ручек ќе мора да се смути:whew:. Колку повеќе синко по газ и оди ,она толку повеќе му контрира -пубертет ќе да е,ама одамна не сум ја седнала да и одржам буквица.

Второ кафе на рингла -решив да се препуштам на судбина (facepalm),нека се дига, ако е така пишано.На притисокот мислам.

Ај :*,убав ден да си имате :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Ај добро утро - добар ден.

Спиење на рати... жими Стојко. Грло и мене почна да ме боли, сега сите тројца сме 'спастрени'.
    Денес планираме шопинг да тераме.

Се испокарав со сите потенцијални и бивши швалери и сега, рает ми е глата искрено. Демек од драми бегам, а тие драми ми прат, бетер од жени . |(

Ај да се расонам, па да тераме денот... :smoke:

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.399
    Вајлд, не биди сурова толку:angel:
    Јас како што претпоставив, мамурлук денес. Ту мач вино не е на арно. И тоа аналгетик зедов превентивно утрово. Дехидрирана сум скроз.
    Ајвар најдовме мамас во една балканска онлајн продавница, фала богу испорачуваат. Од слично дели најдов и други балкански чаролии. Фета сирење има по маркети. Овде чиз е кашкавал углавном. И има 4135 видови, што ми прија.
    Оф кажувајтр лек за алкохолна истоштрност. Не беше премногу, 3 чаши, ама јас сум осетлив створ.;(;(

На Ane-Goki1, EuHenIa, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.