Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    Добро јутро и од нас :)

Конечно сезона на ,,саглам јаболки" започна.Оние од хладњача преку лето што ги има ,само за декорација ги бива-ни вкус ни текстура :doh:. Нормално,пошто сум мегаломан :tmi: ,купив 5кг ,нека има (facepalm).Големиот израсна баш со вакви јаболки,сега не сака да ги види.Малото ,знае да се излаже ,па да земе.Како и да е,ќе носам на работа,таму се живо се јаде.Често се зезаме дека она што дома не може да се изеде,однеси го на работа -метла ќе биде :lol:.

Кафе испиено уз аналгин .Рамово пак почна да зеза.Се се мислам дека кучката има удел во боЉкава ,влече како луда.

Униформи кај малото уште нема .Со душа чекам да им ги дадат и да сум со мирна глава .Попаметно од тоа у школство нема-барем за мене како родител.

Ај :*,да одам креветот да си го средам,што сум правела у сон незнам ,важно постелнината цела е растурена :$.

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  2. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.399
    'Утро и од мене, уште во кревет со кафе неиспиено.
    Денес ќе шеткаме со маж ако не врне, вчера истури. Во план ми е еден музеј, повеќе е куќа со огромна градина , автентична, од пред некој век. Многу сакам музеи, каде и да отидам, проверуваме што има и правец музеи и галерии.
    Си дадов збор ќе паузирам со алкохол некој период, вчера одвратно ми беше, ништо не ме болеше но едноставно преисцрпена бев, можда и некое вирувче е во прашање покрај 3 чаши бело вино.
    Маж вчера зготви и чили кон карне, па не мора и на тоа да мислам. Ке си " зонзирам" ( наш интерен збор за ништо неправење:D)
    Имајте убав ден !

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    85.402
    Добро утро!!!
    Отварам фб и се живо и диво на Северина појдено ,сликано и објавено да се види :!:
    Повозив со точакот односно на снајка и завршував една работа ,а за незе секогаш стојам на располагање оти заслужила..
    Кафенце да испијам и дрва треба да стигнат последна тура за оваа година па ,околу нив ќе се позанимавам да се досредат,оти ладно и дожд во најава има..
    Ручек брзински денес ќе му направам односно ќе запржам нешто за друго нема време....
    @Alishan30 Среќен роденден на сопругот здрав и жив да ти биде,и до година побројни да го славите...
    Се читкаме покасно ...убав ден да имаме!!!

На Ane-Goki1, M&M, boomsleng и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Добар ден и од мене друштво, ме немаше некое време на форумови ептен не сум во тек, потчитнав по некоја страница колку да не сум скроз аут, ама кога ми почна одморот решив да одморам од се, буквално. Рутината и монотонијата мислам дека ме “отепаа“ последната недела пред одмор па морав да се “рефреширам“.
    Одморот помина,се враќаме во нормалното секојдневие. Оваа недела на работа лесно ја минав како за прва после одмор ...
    Второ кафе се вари, па после чистење, машини, пеглање... Дека недела па ефтина струја да се користи :D
    @Alishan30 среќен роденден на сопругот, здрав и жив, догодина побројни да го славите. Тортата превкусно изгледа, секоја чест! :*

Последна измена: 23 септември 2018
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    143.988
    Тежок ден ќе биде денес.
    Знаете кој е најдобар лек против мамурлук? Задутре.

Добро утро, добар ден.

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.521
    Допаѓања:
    260.767
    Јас немам типичен мамурлак, туку ме фаќа пр*лив|(.
    Виното така ми е усладено што во петокот со другарка мавнаме по 1 шише бела Александрија:drunk:.
    И пак не бев пијана.
    Синоќа една чаша, јас по свадби не пијам.
    До некна ви се жалев дека слабо излегувам, епа сега дома не сум седнала. Мислам на ноќни излегувања.
    Да ви кажам поубаво ми е:P.

На Skorpija25, Ariel, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.597
    Да ве поздравам од Октоберфестот во Минхен:D
    Успеавме да добиеме гз место во еден од топ 3 шаторите.. ако не и најдобриот според мене:lol:
    Слободните места се сите резервирани..
    Ама цените и се страшни:rofl: 5.6евра е еден перек:rofl:
    20180923_104450.jpg 20180923_112723.jpg 20180923_103630.jpg Screenshot_20180923-112855.png

На Skorpija25, cresa-jagoda, Tajnaotrovna и 38 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.931
    Допаѓања:
    143.060
    Screenshot_20180923-122308_Google.jpg
    Частам, 8ма година на форумот, почнувам 9та :)

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Добар ден.
    Надвор ладно, јас врела, вријам од температура. Ама ако ми е. Денес пак цел ден ќе лежам болна. Надвор ладно, уште снег да заврне. Еден ден, врнеше три дена. Епа вака и овде. Жално гледам преку прозор, ако врне уште малку, ќе ме пуштат да си влезам ]:) Попладне и парното ќе го пуштам, не ми се мрзне веќе под черги.

Едно кафе испиено, за второто морам да јадам прво. А ич не ми се јаде.
    А морам и низ шкаф да роварам, да најдам зимни блузи. И чизмички треба да си купам, ама ич не ми се излегува надвор.

Недела ми е најомразен ден. Подобро да сум на работа, оти по законите на Марфи, или сум на работа, или сум болна.
    Завчера готвев грав, вчера супа, денес зелка ми е на мени. Седмица на манџите ми е.
    Ајде да се фаќам за работа в кујна, да не ми се пиеше уште едно кафе, немаше воопшто да јадам денес.

Имајте убав ден.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Milobebence и 23 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Ај Добар ден.
    Дете заспа сега а јас не знам од каде да почнам. Ај од пост во 40 си велам. Пушам една и се фаќам за работа . Ручек пилешки надкопани супа и ориз. Алишта за собирање куп. Прозори за бришење куп. А ја си седнав рецепт за роденденска торта да си оформам. Мрдната жена тоа е. Пиперките уште чекаат на мене. Ај нив прво ќе ги средам па се друго.
    Вие арни?

На Skorpija25, Ane-Goki1, Milobebence и 22 други им се допаѓа ова.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Добар ден!

Ириска доби напад од стрес откако се степа со една мачка која ни влезе внатре, не знаете колку се исплашив, мислев ќе ми умре! ;( Поминаа три саати од ова, она е смирена веќе, јаде и пие нормално, ама јас целата се тресам. Пиев б-комплекс (со б6 внатре) и не помага ич! Ако вака се потресувам поради мачка, што ќе биде со мене кога ќе имам свое дете.. :x

Планови имав еден куп за денес, ама сега немам енергија ниту доволно концентрација да правам ништо, па еве ме, дремам тука. :|

@JuLleE ептен убаво дотерана си била, баш ми се допаѓа како ти стои фустанот. Башка со кратка фризура, ептен несекојдневно. :)

После ќе си ја скратам косата, сама! Не ептен многу, до кај рамениците некаде. Ми расте брзо, плус жешко е овде и морам цело време да ја собирам и ептен ми тежи така, па најдобро е да ја скратам. На фризери овде не идам. Ем прескапи, ем не знаат рамно да шишаат, ко дете да си играло со косата на барбика, не професионалец. |(

Утре треба презентација на германски да презентирам, а останатите што се во мојата група се меко кажано глупички и очекуваат јас да им напишам. Се заебале, нека мислат сами, не ме плаќаат да трошам време на нив.

@kravce баш убаво штом имаш со кого да вежбаш, побрзо ќе го научиш така јазикот. Јас пробав со овие од кај мене во група да зборуваме на германски, работи кои што ги имаме учено до сега, ама никој не знае проширена реченица да склопи и не ми е интересно така. |-)

@malerozna побрзо да оздравиш! Пиј вода со лимон, ќе ти помогне. Мене ова ми е лек за многу заболувања. :D

@Alishan30 среќен роденден на маж ти! Тортата изгледа многу убаво, браво!

Тие неколку обиди за торта од моја страна испаднале средно жалосно. :D На маж ми еднаш сакав самата да му направам торта за роденден, на два спрата. Арно ама, во едната форма за печење ставив помалку тесто, во другата повеќе и испадна ептен несразмерно. Кога пробав да го израмнам едниот дел, исеков повеќе на една страна и испадна уште полошо, па на крај ја исеков цела на парчиња, ставив фил и пудинг и одозгоре едно растопено чоколадо и ајт у фрижидер. Тука завршија сите обиди и од тогаш купуваме торти. :D

Имајте убав ден! :f:

На Ane-Goki1, Milobebence, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    До црква бев.
    Одамна си велев дека треба да отидам и денес со дете за раче право свеќа да запалам.
    Ручеци направив.
    Лутеница и феферони направив.
    Чистев.
    Дете заспа, јас телефон земав да видам што се случува во земјата и светот.
    За ручек на плотна ќе фрлам меФце.
    Иначе за мезе
    20180923_091834.jpg
    Афродозијак биле.
    Ма ништо неможе да ме натера на нешто сега..како нерва ме фаќа, ни муабет не прифаќам а не акција.

П.С...мразам бучни луѓе.Дали внимание сакаат да привлечат, дали таков им е стилот или имаат проблем со слухот-незнам.Ама бучните познаници ги заобиколувам.
    Е, неможам веќе да трпам:devil:

На Skorpija25, Ane-Goki1, Milobebence и 25 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Јас сум гласна. Не ни осеќам дека се дерам. Така ми е зборањето ... Ме опоменувале, ме опоменуваат и ќе ме опоменуваат изгледа :x

На Ane-Goki1, Milobebence, boomsleng и 14 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    ^ Има гласно и ,,гласно".
    Првото е кога човек си е грлат,,такво му е зборење" .
    Е затоа вторите ми се :^) уби Боже-гласни со цел да ги надзборат другите,да доминираат |( .За таквите лек само -најсилно што може човек да удри во маса за да замолчат :^). Ова од искуство ми е.;)

Иначе,ми треба и мене некој да ми удри рака на маса (у друг контекст ова) Некако ... некој со авторитет :|, пред кој би си подвила опашка и би си молчела (facepalm).Она кога друг мисли,а ти реализираш само.

Жешко и денеска иначе.
    И тутун не ми оди нешто :wasntme:... ега на арно да е .

На Skorpija25, Ane-Goki1, Milobebence и 19 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Хронично е моево, ништо не помага. Уште ќотек немам пробано. Сега пијам од тоа гнасното, за имунитет. Јас пијам, тоа се враќа, јас пак пијам. Ама инает сум невиден, го допивам веќе. После на ред фервекс. Лемсип де.
    Денес сум очајна домаќинка. Ама не сум Сузан, туку Бри, за промена. Манџата е скоро готова, ајде кој сака, само леб донесете си. Изгледа ептен вкусно. А и да не е, јас си готвев, јас ќе си јадам. Троа соја сос, и ќе ја изедам до утре. Без леб, диетална манџа е.

Чекам да преврне, па ќе излезам у шопинг. Ладно, неладно, немам избор. Не можам нон стоп во патики да шетам во есен. Само 3 степени е надвор, плус ветер дува.

Дури готвев, второто кафе го испив, без да јадам. Сега ми е лошо малку.
    Да си мерам притисок или прво шамар да си мавнам?
    Благословени сте вие што можете по 6 кафиња во еден ден ;(

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Незгодно ми е да кажам, ама ќе кажам-јас дома удирам со рака по маса (ова фигуративно).
    За мир у куќа Рефо остава секогаш на мене одлука да донесам.Додуши, не сум згрешила и не сум направила крупен пропуст.
    Сепак, при носење големи одлуки 100 пати се преиспитувам на глас..за и тој да слуша што размислувам гласно.Па се коригираме, и се доаѓа до краен заклучок.
    Кога два ума размислуваат лесно е.Кога сама сум донесувала одлуки , посебно за децава, ми вило тешко.
    Бидејќи имаме и мои и негови, кога станува збор за децата, гледаме да сме непристрасни.И за пофалби и за критики.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Milobebence и 19 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Кога некој ќе ми рече зашто маш ми е маш. Е баш ради ова рефка што вели. Јас одлучувам. А он секогаш прашува. Ептен сме погодени по таа работа. Имав дечко кој грмеше и тресеше се живо и диво. Многу го сакав не велам не. Ама ете... ваков тип поише ми лежи.
    Смрдам на лук до пинтија се осеќам. А за туш ќе сањам до вечер. Патем. .. од утре ќе залади конечно. Официјално есен и официјално едвај чекам. Доста ми е топло. Сакам есен.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Milobebence и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.567
    Кога сте спомнале религија, во континуитет сонувам иста црква и ист светец, св. Антонио.
    Ни чула до првиот сон дека постоел.
    Што ме собра, еве не знам... и константно сонувам, ако не секоја ноќ, секоја втора. Или светецот или една црква. Бог да чува...

Овие два дена човек да не ме сретне по улица, ако ме сретне нешто ќе се деси.
    Тројца ми се онесвестија, тројца освестував и давав прва помош и брза помош викав.
    Ми се тресе душичкава више, еве не можам више. Страв ме фаќа. Па и татко ми сабајле ми се јавува, не ми е арно, ќе фатам ќе пиштам више.

Еднакво се одлучува.
    Порано не беше така.
    Ми досади. А и не сум секогаш глас на разумот да се разбереме.

Oхриѓанки, ако сакате еден маж да спасите, ве молам за помош.
    На мојот мислам, јер мислам да тепам.
    Знам дека нема да ги има сто посто, ама сепак.
    Пред нешто помалку од месец, видов едни чизми целите од гума, високи и преубави за некои 600 денари, во еден бутик во чаршија, некаде во средината на чаршијата, ич не ми текнува како се вика. Ве молам за можни имиња, за да ги барам. Многу ми се свиѓаа чизмите, но маж не е маж ако не ти рече, абе ова кога ќе ти засмрди ногата, бла бла бла и ме премисли во моментот, ама ... не ги одмислив. Верувам дека ги нема веќе, зошто беа последни (мислам дека).

На Milobebence, M&M, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    И јас во црква бев.
    Ја фативме и литургијата денес,па му дадов знак со очите на м.м да постоиме малце.
    Пее,пее тој попот и наеднаш се сврте и вика-Какви сме ние христијани ако не ја знаеме “Оче наш”:o
    -Ајде сега сите сите заедно(facepalm)
    Многу лошо:|.
    Лани отидов да земам причесна-не бил таму,работел преку недела како ѕидар,а добива плата од МПЦ и стан му е платен.Не знаев дали да плачам или да се смеам.

@Alishan30 среќен роденден на маже,догодина тројца да дувате свеќички,и браво за тортата:^:

@malerozna вчера гледав карти за Лондон во Декември и ми текна дека ке е депре од дождови,а сакам да го видам Божиќниот базар и украсеното.Ако идам ке те консултирам за во кој дел да барам хотел.Брзо оздравување:f:

На Ane-Goki1, Sesil, SV1911 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    Има одлуки и одлуки .
    Ама ова за кое ја пишав погоре,нииту можам со збор да го објаснам,ниту пак можете да ме разберете(скраја било)

На Ane-Goki1, duffi, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.