Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. M&M

M&M Форумски идол

исто, какво олеснување се, плус и многу ми се свиѓа што се сите исто облечени. Уште одамна во Турција кога гледав дечиња од школо како излегуваат во униформи сите си викав зошто нема и кај нас. Фала богу во дел од општиниве се воведе и фала богу ние што сме во таква општина :)

Додади друг пат и сода, чуда прави.
    Гледав пред некој ден едно видео за дедовци и внуци, ме разлигави. Јас дедовци немав за жал немаат ни моиве и многу ми е криво. И бабите се ок ама мислам (барем гледано вака од страна) дека дедовците си имаат посебна некоја хемија со внучињата.
    Вие за диети ја се мислам што да мавнам кога ќе заспие зверка. Спиеше до ниедно време еве ја уште зеза, 100 книги исчитав сега гледа цртани абер нема.
    Морам бисеров да го споделам, дете ако не те усрами нема кој, бевме до тинекс за 1,2 работи и не земав корпа, земав 1 кутија секојдневни влошки и она ги зема да ми помогнела. Ред на каса милион луѓе и она на цел глас "мамо овие за на гаќи ти се" (facepalm) , јас со прст и правам шштт тивко она уште погласно "абе за на гаќи ли се овие", избегав меѓу рафтови и викам мама бре не викај толку гласно срамота е, пропаднав во земја :$:tmi:
    Јас се трудам да сум насмеана кога се поздравувам, ми се случува некогаш од ако сум занесена во нешто и безвезе одсутно да изреаѓирам ама гледам да се контролирам и да набацам осмех и кога не ми е до смеење.
    Отиде денов, малку по дома малку надвор, најважно подсредив детска што ми тежеше одамна .

2. Dust

Dust Game Over

Јас обично важам за намќор кога се запозавам со нови луѓе, ама после второ или трето гледање ми поминува намќороста:D и пријателски сум настроена:whew:

Значи...Минхен е скап. Мислам најскап од цела Германија..
    И на Октоберфестов да не останат покуси ги покачиле цените од лани.. Лани кригла од литар беше 10.8 а оваа година 11.4 и 11.5 евра. Пола литар (каде што служат) е 6.6 евра
    Обичен перек е 5,6 евра во шаторите(facepalm) овој кај што бевме ние е најголем. Над 8600 души собира внатре и над 3000 надвор..
    Убаво е, ама догодина не би идела пак. Следно на список од вакви дешавки (фестивали, концерти, карневали) ми е карневалот во Венеција да сме здрави и живи..

Си купив и мече сувенир. Изгор скапи се, 13 и 29 евра.. мали се инаку.
    И погодете што...?! Некаде го изгубив! Знам дека го донесов до хотелот, затоа што една метро станица сме од Октоберфестов, немаше каде во метро да го оставам. Арно ама расправајќи се со поднапиени мажјаци, некаде го оставив. И сега срце ме боли. Кога видов дека го нема уште што не се изнаплакав на цел глас. Е толку криво ми падна. Не е за парите, туку не видов друго исто такво :(

Може ќе речете луда е оваа ама...:|

3. malerozna

malerozna Форумски идол

Трески ме тресат. Се напив фервекс и се скрив под черги. Парното на 28 степени е пуштено. Сушам алишта низ соба, се тешам дека сушарата ги смалува и затоа не ми се фаќаат. Вечерва рекорд на вагата сум. 3 чинии манџа си каснав, да си се пофалам. Со леб. И маж не може да ме надјаде некогаш.

@Dust не зезај, не е скапо пивото. Тука скоро во сите барови, цена на пиво е 5 или 5.5 фунти, 330мл шише или точено пола литро. На фестивали не пијам, ама цената е фунта две повеќе. И тоа од најефтиното точено пиво, што повеќе личи на вода отколку на пиво.
    За сендвичи да не зборам, 10 фунти е обичен сендвич. Или пица, минијатурна.

Баби и дедовци имав, веќе не. Кога бев ептен мала, баба што ме чуваше, памтам понекои работи. Ми печеше месо на жар, а таа постојано постеше. Дедо постојано работеше, само недела попладне одмараше, ама јас тогаш си терав неделно попладне со моите. Другите баба и дедо, исто ко да ги немав. За да им направам услуга само. Перење теписи, средување на дрва...

Инаку, јас, повеќето од времето сум насмеана, весела, кажувам вицови, се шалам, некој ако е намќор го зезам и правам глупости дури не се насмее.
    Ама многу луѓе мислат дека е флертување, па после морам да ги отерам во пм. Или да ги пријавам кај шефот. Така да почнав да си приметувам дека свесно со некои луѓе се држам на дистанца. А тоа ми влијае на расположението.

Обожавам да сум откачалката во моето друштво и сите едвај да чекаат нареден пат да ме видат. Па да се потсетуваме на сите убави нешта од минатото.

Сега почна и глава да ме боли. Супер.

4. Dust

Dust Game Over

Па лани бевме во Берлин и тие таму славеа Октоберфест, паралелно со овој и кригла пиво беше 7-8 евра
    Свинска коленица беше 10-12 евра а тука е 20..
    Переците беа 1.5евра а тука 5.6..
    Парче пица е од 4 до 7 евра..

Сум шетала низ Германија што службено, што приватно, Берлин, Франкфурт, Хановер, Дрезден итн ама Минхен досега најскап ми е, без конкуренција.
    Во Дрезден јадевме пица од оние 32цм, за 7 евра. Со пршута и моцарела. Тоа ми е свежо барем, памтам..
    Шницла од 400 грама во Берлин 16 евра..двајца послаби ќе најаде, а не па еден..
    Тука мизерен сендвич со 2 листови салама и 1 кашкавал од оние ептен малите лепчиња е 8 евра..

Така да, не може никој да ме убеди дека не е најскап:D
    Патем не може да ја споредуваме Македонија со Црна гора или Хрватска.. така е да споредуваш и Германија со Англија..

Bubce38, Ane-Goki1, NarCis@ and 11 others like this.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

:hai:
    Додека правам пауза од перење и пеглање само да Ве поздравам и да си кажам дека денес сум пресреќна :f:
    Инаку, на одмор сум... ке одмарам и ке си гушкам едно дете што неколку месеци само на вибер го гледав :inlove:
    Чао... сите Ве гушкам :hug:

Skorpija25, Espadrila, Peco and 23 others like this.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

The perks of living in the capital... Aw, wait..
    И тука во другите градови пивото е 1 или 2 фунти, ама ние 5 го плаќаме. Коктел, под 15 не се наоѓа.
    Исто како што двособен стан во мал град е 700, а во главниот град е 2000.
    Забавата секаде се плаќа. Ама 12 евра за литро пиво е стварно ефтино.

Јас уште малку ќе заборавам каков вкус има алкохолот. Тука само богаташите пијат жестоко :D
    Чаша виски е барем 12 фунти, за 50мл. Јас ко што пиев по 5-6 на вечер, плус скаричка, такси, влез 20ка во диско, 150 не ме расправаат за една вечер. Ама си знае душичкава дека антибиотиците се поефтини, се почесто сум болна, па си ги пијуцкам дома уз чајче и тоа гнасното за имунитет.

Bubce38, Ane-Goki1, NarCis@ and 10 others like this.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Некој коктел ми се врти у глава, ми се пие,
    А за утре се договоривме, да се видиме со другари...

Многу набиен периодов со обврски, се зезам со другарка ми прееска повеќе време поминувам со неа, отколку дома со деца.
    Деца како деца растат им требаат удобности во животот. Мора да се мисли и на утре...

Колку само одмори имам поминато со баба и дедо во камп, колку убави дружби беа тоа, за жал починати се, се радувам што и децава мои ја чувствуваат таа љубов бабова и дедова..

Зависи како сум расположена, така се понашам у ситуација, ако не ми се прави муабет, уствари ако ми е антипатичен ликот, може и само да го поминам и да не го изрегистрирам...а кога се запознавам со нови луѓе е тогаш сум фина, насмеана и културна...

Не ми се спие, а сабајле сум прва. Ќе биде весело за некој саат

8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Ајде радни народе ,скоро е 06ч,станување.
    Понеделнички денес -фармерки и патики,ќе имам бајаги за трчање ,што би рекол синко,,координирај ги и остави ги сами да сработат".Изгледа уште многу фурни леб ќе мора да изеде за да види дека координирање и целосна реализација се 2 различити поЈма.Ај ,,ќе месам/ќе купувам леб"-ќе даде Бог да се ишљифаат двајцата.
    Диетата со @Lilit ,стартуваме денеска-ја да ,ваљда и Лилит8-|.
    По пат накај друго село портокали и двопек да се купи -се по протокол :lol:.
    Кафе испиено,туш мавнат,косата криминал :doh: ама осмех битно од 6 до 6 :D

Ај :* ,убав ден имајте

Skorpija25, Espadrila, Peco and 26 others like this.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Добро утро, :)
    Кафе веќе на работно место се пие, како што сум спиена само 2..3 саати спиена, топ сум:D
    Ми фали уште некој саат плус да трае денот, што би рекол другар ми, ама толку е.

Убав ден да иаме

Skorpija25, Peco, Bubce38 and 20 others like this.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Добро утро
    правам кафе на раб па да пишам.
    Сум приметила дека само понеделник се успивам. еве овој пак. разбудив маж да шета куче и пак сум заспала :tmi: и пак глеј очајни домакинки до ниедно време у недела :drunk:
    Велат од денес на пладне доаѓа некој бран од север. Со ветер од 90 на час...
    Чекам. Јас само чекам.
    вие арни?

Skorpija25, M&M, Bubce38 and 17 others like this.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Д утро :sun:
    Е нели ќе заладеше од денес ?:^)
    Тука пука сонце . Да допијам кафето , варам јајца . Ќе здробам една мимоза салата . Кај и да е ќе дојде маж од работа . Ќе дрмне едно узо и правац до Лидл . Чизмите да не се потрошат :D
    Ај и во оваа тема да прашам ,да не речете после што не кажа .
    Да не сака некој гумени чизми ? :)

Skorpija25, M&M, Dust and 21 others like this.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

И jaс денес и утре сум на детокс. Плус витамините повторно им се вракам. Се надевам апетитот нема да ми се шекне.
    Се осекам ко потруено од се' и сешто, а богами и издуена сум. Пред да се растече салце,да се обуздам и па да се ставам у погон ..топенje чварци:))
    Гутен морген. Колку повеке време минувам у природа, толку помалку ми се врака и седи у град и зграда. Ми иде ако не друго, у градски парк да си поставам шатор. :))
    джумбир, лимон, магнезиум и витамини у таблетка сркнати. Може да почне понеделников.

Peco, M&M, Ane-Goki1 and 20 others like this.
  13. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Добро утро на сите
    Кафе се пие под кебе,се мислам да пуштам парно,надвор е 9степени..
    На кого му е жешко,Нека дојде на ладење..
    Не ми е ден денес,соништа,мисли,..
    Ќе каже после докторот...:sweat:
    Убав ден на сите :f:

Skorpija25, Peco, Bubce38 and 20 others like this.
  14. dunika

dunika Форумски идол

58239777-F3F3-4ABE-85DC-7135B910BDAA.jpeg Морген:f:
    Ајде кафенце:)

Шоферот во автобусов има пуштено некои хитчиња од 80тите па одма ми е пожив Понеделников.:rock:

@LiliBoz синоќа овде беше хорор филм,летаа саксии и гранки,бев излезена на пешачење и едвај се вратив.Језив ветар.Сакав да ве предупредам бидејќи секогаш ваквите временски неприлики стигаат во Мк за некој ден,ама апликацијава ми вика лето во Ск 31С.Ај си реков да не стварам лажни тревоги кај другарките:)

Денес 13 степени,вчера 28.Па излезе г-жата по маичка и тенка јакна,сеа цел чај ке го испијам на раб(fingers)

Ајде убав ден,и работна недела да си имаме:hug:

Skorpija25, Peco, M&M and 21 others like this.
  15. referentka

referentka Moderator Staff Member

Што да кажам понеделнички
    Ликот не ми е ,,тој,,
    Во последно време сакам да спроведам некои промени во начинот на живот.
    Од сега сакам место кога ќе се разбудам да пијам кафе и да читам телефон, да пропешачам 20 минути низ наслеба, да пијам цеден сок ...туш, фен , шминка....
    Мрзоволна сум.
    Улежана.

Уште една недела и ќе го дочекам месецот кој ми има донесено најмногу радости во живото.
    Секој ден си има своја приказна.
    Имам и за честење, имам и за плачење....

Живот...

Ај, убав ден да си имаме.
    Понеделнички насмеани.

Skorpija25, irenna, Peco and 22 others like this.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро!!!
    Понеделнички ќе го почнеме со правење на ајвар но пред тоа ќе одам на заболеркар додека не сум уште засмрдна на чад...
    Ново ништо се нема секој со своите обврски туку ај да се фатам за работа кафе во двор ќе се пие...
    Убава недела да имаме!

Peco, Bubce38, Ane-Goki1 and 12 others like this.
  17. referentka

referentka Moderator Staff Member

@kravce елај да си се испокараме човечки, ама ќе ги затвориме вратите, да не не слушаат од другите теми.

Иначе, секој си гради свој имиџ и секој сака да е сакан и прифатен.
    Колку и да збориме ,,баш ме заболе,, сепак купуваш кошула, се стокмуваш како мислиш дека е најдобро и си спремен за надвор за пред публикумот.
    Купување кошула е само прост пример, да не збориме за сложените.

Имиџот и кариерата на единката зависи од тоа колку е прифатена во општеството.

Е сега...
    Секому неможеш да се допаднеш.
    Или...ако веќе на сите им се допаѓаш, тогаш тоа значи дека нешто не е во ред со тебе или одредена група луѓе создала мит за тебе:D

Што мислите Вие за стварањето имиџ?

Јас искрено некогаш сакав да створам имиџ, ама бидејќи ме интересира кариера, тргнав во тој правец.
    Сакав да стекнат во мене доверба, да се чувствуваат стабилни покрај мене, да биде речено-сторено, договорено-извршено...
    Искрено се надевам дека сум успеала барем 50% во тоа.

Skorpija25, WORRIED.BT, kuc and 22 others like this.
  18. kravce

kravce Форумски идол

@referentka Ама кога ќе ми помине (не)расположението, ќе ми биде незгодно што сум се карала :D Не сакам многу да ми се ремети мирот, и не сакам да реметам мир.
    Ми се жалеше една пријателка како се скарала со друга пријателка за некои глупости и не можев да сфатам. И велам навистина не е битна ствар да трошиш нерви и да создаваш немир меѓу вас за таква работа. Ако нешто поголемо лежи позади тоа, тоа е друга работа и треба да се поработи на тоа. Ама за ништо да се караш со луѓе и да се нервираш... не ми иде стварно. И толкаво нетрпение владее тоа е нешто ненормално. Да не се почека една секунда како ќе светне зелено, одма се свири да се прелета брзо. И ред други ствари...

За имиџот... повеќе ми беше како одредени луѓе се замислуваат на некој пиедестал до арогантност, а всушност повеќето од работите што ги прават лично ги перцепирам како глума. Можеби и имиџ не е вистинскиот збор за тоа.

kuc, Peco, Bubce38 and 13 others like this.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Пред две год на денешен ден бев возбудена од тука до небото, ама јас чувства и да сакам не знам да покажувам ,па сигурно и тогаш сум делувала многу присебно. :wasntme: Ма јас некогаш не знам ни на маж ми да му покажам колку ми значи. А денес по две години, сме побогати за еден мал ангел кој секој ден се повеќе не изненадува.Имаме успеси и падови, тук тамо и по некоја кавга, ама најважно од се , среќни сме!
    И така денес годишнина од свадбата! :inlove:
    Частете се на моја сметка.:cash:

Бебушка ми спие на гради. :l: Да го оставам и да удрам еден џогер по дома, да ми биде пиц-пец.:mm:
    Од планираниот викенд ништо не испадна, маж со некој стомачен вирус. Као поарен е . Се плашам за малиот, да не префати и тој.:worried:

На прво запознавање секогаш сум љубезна, колку и да ми бил лош денот.
    Па и надвор со луѓе, ставам насмевка и културно прашувам како се. Не сум муабетчика, не со секој, ама збор два од култура секогаш разменувам. Не сакам надменост и арогантност, посебно кога пред некој се претставуваш за прв пат.

Да стане и ќе се пуштиме некаде на шетање двајцата. Да го честам нешто. Тато после нека не почести на двајцата. 8)

Убава работна недела!:f::*:

Skorpija25, WORRIED.BT, kuc and 26 others like this.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Добар ден луѓе! :hai:

:bow:

Се изнервирав денес. Кај ми се падна ваква група за презентација! (facepalm) Од гугл транслејт да се преведувало бре, а пет пати им објаснив како и што. Четири групи и два саати подоцна, речиси ништо не разбрав, џабе потрошено време, плус дополнително оќоравев обидувајќи се да прочитам од ѕидот. |(

Сакав да дадам збор-два фидбек, ама ко што бев љута немаше ништо добро да кажам, па преќутев, нетипично за мене. Некогаш е подобро така, ваљда. :?:

Се надевам остатокот од денот ќе биде поуспешно искористен. (fingers)

Таман го пишав ова и колава се расипа. |( Да нарачам друг Убер ако не.. :|

Уживајте во денов! :f:

kuc, bittersweet, EuHenIa and 17 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.