Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.484
    Допаѓања:
    184.679
    Добар ден :hai:

Рано започнат ден со обврски. Сега на ред гушкање, малово ми спие во раце, големото до мене се гали и само бара начин како да ја штипне сестра ѝ ]:) Јунешко се динста, боранија спремна, уште салати да се направат.
    Баба и дедо, ми недостигаат до бескрај ;( Дедо ми секогаш ми правеше ќеиф, многу ме сакаше. Ептен бев мирна и послушна со него. Ми купуваше индијанки и ме оставаше да јадам леб со паштета врз хартијата од лебот :) Шетање секаде. Баба ми го правеше највкусното пржено јајце со сирење и палачинки директно врз шпоретот на дрва. Стаклената витрина секогаш мирисаше на шеќерните бонбони. Спомени колку сакаш...
    @M&M гушки до малата, стварно е смешна ѕверка :D

На Skorpija25, WORRIED.BT, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    So da se prai so komsii koi se derat?
    |(|(|(:envy:

На WORRIED.BT, M&M, Dadusicka и 4 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    ^приклучи им се :rofl: (facepalm) :hug:

Еве го,дојде...беснее скоро саат време-гранки и диви костени на сите страни летаат.(facepalm)

Денеска по 100ти пат дојдов до сознание дека дипломата нема врска со знаењето и способностите на оние кои ја поседуваат истата.
    Вода можат да ми носат ,,стручњаците со соодветна диплома",ама ова сериозно го зборувам.Ама активисти јбг,мора и они да ,,седнат у некоја фотеља"

Ручекот почнат-чекам јајЦЕТО да се свари (waiting) .Со к.млеко мака ќе си имам како и увек :puke: ,не го можам ич ,ама ќе стиснам заби
    За што се во живот имам,,стиснато заби,па за едно канче кисело млеко ли?:muscle:
    Кога сме кај канчињата,да си го поздравам ортакот @Petar80 :hai:

На diskreten32, WORRIED.BT, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Клин со клин се избива. Дери се и ти. :D

На Dadusicka, JuLleE, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Почна да дува
    Погодуваат, да си и*ат векот:D
    Само што убаво поцрнев ова лето, бојата неможам да ја покажам:envy:.

Комшии кои се дерат.
    Ништо.
    Ќе си ќутиш.Во мои 50м2 сакам ќе си пеам, сакам ќе се карам.Ако после 22 навечер вознемируваат ќе пријавиш, ама ако се некои дерливи, ден-два ќе ќутат, после јово на ново.

Одамна сум рекла, не е секој за во стан.
    Пред 30 години еден од комшиите од село дојде во град, ама човекот си бил приврзан со козата па ја врза во подрум.Козата сирота исплашена во темница па коа рече беееееееее..Едвај го убедија да ја продаде:)
    Човекот сега е починат, а добро човече беше.Тогаш се убедуваше со сите дека козата за сите деца во зградата тазе млеко ќе давала, само да не се раздели од неа.

Многу е лошо кога ќе си умислам дека сум ослабена.Па и некој ако ми рече, тогаш мислам дека сум Хајди Клум.Па и кога се движам, ако начекам стаклена врата се огледувам дали стварно сум узгоднета:lol:
    Ама човечка особина е.
    На некои кои сакаат да примаат комплимент, ако не им го дадеш и ќе се наљутат.Некои мислат дека се што ќе облечат дека убаво им стои.
    На некои од култура ќе им речеш ,,мх,мх...многу вкусно,, па ќе зајдат од перчење:D

Дали треба да почине некој за да се соберат роднините?
    Зошто сме такви?
    Во глава си направив список на сите први братучеди, ѓоа ќе им се јавам на сите до еден онака, ама за жал на 70% телефон не им знам.На добри 50% незнам мажите/жените како им се викаат.
    90% незнам какви деца имаат, а не да знам како се викаат.
    Е сеа ко ќе почине некој од морланост ќе се сретнеме, ќе искукаме ,,зар треба на ваков настан да се видиме,, и толку-секој свој пат фаќа.

Сретнувам соученичка после 25 години.
    Збрчкана, остарена, коса проретчена-метла.
    Се гледам во огледало - јас помладо изгледам...поубаво, посвежо|(
    Како да не....зашто се гледам секој ден.
    100% и таа за мене истото го кометира сега на некој форум:D со комшивки:coffee:

На Skorpija25, fina erika, WORRIED.BT и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Ozbilno ova gi premina granicite vise. Sekoj den u 1 decata koga spijat ide od komsikata jatrvata gi istovara nejzinite deca tuka i na mojve pod prozor im se derat. Ama sekoj den lugje. Aj decata se deca ke reces ama i starive se nadvikuvaat ko sred selo mi pukna zolckava vise. Eve sega so me natera da go napisam mislenjeto, posto vrne verovatno sedele doma, izleze jatrvata da si odi zapali kolata zatvori vratata i sega brci ama oni i ponatamu se nadvikuvaat i si pravat muabet. Neznam ako recam ke izleze oti se mi smeta, a mi smeta ne deka ne. Neznam koj e problemot da se bide tivok. Stvarno ova e preterizam.

Ne e do kvadratite doma so saka neka si prai ova vo dvorot e derenjevo ama malce u obzir vaka da se ima oti tuka mali deca postojt koi prespivaat vo razumno vreme i uste tuka mi se zbira gradinka sekoj den kratok mi e fitiljot.

На M&M, duffi, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.347
    Јадам крофни и пијам фанта :inlove:
    Си се подновив :clap:
    Мислам дека сите чизми ги купив од Лидл-от во Поликастро . Уствари останаа само 36 бр
    Ако ме претресеа на граница шверцер ќе ме направеа .
    Повеќе од 10 пара купив :D
    Маж се чуди кај ќе сум ги носела ,посебно црвените . Ич не ми ги бендиса :tmi:

Ќе се руча конечно дома . Господинов не сакал подварок од вчера ,јајца да сум му спржила:headbang:.
    Изгледа ќе раскрстриме со готвење веќе .

На прво запознавање ... Па љубезна сум . И секогаш насмеана. И многу зборлеста :talk:.
    Некогаш мош и досадна сум ,ама па обично ми велат дека сум им забавна на пријателите ,поготово оние поновите . Има прикаски уФ меН:D

Убав ден :f:

На Skorpija25, mal.ecka, fina erika и 27 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    @Bubce38 со здравј да си ги носиш(hollest).Тука имаше само 37,а и искрено не ме бендисаа многу,на сликиве овде слатки,ама џитнати во Лидл на рафт ко за во автопарална ми е беа:D
    Ти во твојот топол крај само во бавча можеш да го носиш]:)
    Покажи му ги на свекор ти,ке биде пресреќен:)

Рефке,ова со родниниве ме врати на свадбата.Застанати ко росни зајци и насмеани од 6ка до 6ка со м.м на пречекот,после секое ракување со гостите се прашувавме мои или твои се:D.

Да се редактирам.Статијава за Лидл-чиња:puke:.Тоа може да е муабет на комплексаши само,од деца во градинка не верувам.Они паѓаат на бои,обувки со светкав ѓон,и принтови од омилени цртани ликови.

Последна измена: 24 септември 2018
    На fina erika, WORRIED.BT, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.501
    Ви реков ли дека ќе стасаат :makeup::makeup: Инаку мене не ми се нешто убави. Ама ете ствар на укус. Честита нека ви се на сите што си купивте.
    Пред некоја година цветни гумени чизми беа на мода. Малце чудно изледаа, нетипично за кај нас... се надевам овие подобро ќе се уклопат.

@duffi Среќна годишнина, нека ви се множат :hug:

За ова секогаш се караме со мајка ми, порано и со баби ми. Одржувајте контакти додека можете да уживате заедно. За болести и погреби никој не ви треба да ви иде.
    Не знам дали дека порано многу деца, па и многу роднини не можеш со толку народ да си близок и да одржаваш контакти. Јас ,,дури'' двајца први имам, и неколку втори со кои сум ептен блиска. Двајцата први ми се ко браќа, пораснавме заедно, редовно се слушаме/пишуваме, ако ништо друго по некое линкче во инбокс си праќаме околу нешто што сме го збореле претходно, па на линкчето и друг муабет ќе се надоврзе ама у контакт сме. Мајка ми има први братучеди што и сама не ги памете
    Не изгледаат сите исто на една возраст. Мајка ми изгледа споредбено со некои жени од нејзина генерација како девојче. Не дека мене ми е мајка и други го рекле исто. Е сеа реално, према неа има и ко маникенки што изгледаат. Дека генерација се со свекрва ми, коа коментираат нивни соученички се чудам зар е могуќе сите тие особи да се иста возраст, некои не би им дала повеќе од 40, ама некои и ко повеќе од 60 да се. Сепак многу фактори влијаат на изгледот. Повеќето не можеме да ги контролираме

На fina erika, Esmeralda-MD, WORRIED.BT и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.347
    Мене за парите ми се и повеќе од убави :)
    За чизмите лафам:D
    @dunika , истото ми го рече и мм. Вика : овие за тате на казано коа ќе варе ракија , топ се.
    Ама немаше над 40 број:lol:

На fina erika, Esmeralda-MD, eli25 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Ветер ќе ме однесеше :whew: ама сериозно ќе ме однесеше. Не сум била толку тешка колку што мислев 8-| Чмаам дома со џукелата дур дете спие. Да одморам коски. Не знам после како ќе му објаснам дека нема тао-тао денес. :| Ќе збрлавее по дома. Ручок за него напрај маш а јас уште не сум гладна.. Али има ајвар за мене не е фрка. мож ќе си спржам со јајца. Без леб :!: Предновогодишна детоксикација ми е есента. Да можам раат да се дебелеам за празници. .
    Сега кога спомнав ми се пријаде. Ај да си напраам.

На fina erika, Esmeralda-MD, WORRIED.BT и 18 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.505
    Допаѓања:
    260.715
    Чизмите јас ги имам од пред 5 години, ама не од Лидл. Имаа и машна напред, ама падна.
    Пред некое време беа ептен тренд.
    Јас ги сакам и ми се фенси, ама ме знаете дека имам чуден вкус:D. Еве ги моите
    20180924_161341.jpg

Последна измена: 24 септември 2018
    На mal.ecka, fina erika, Esmeralda-MD и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.501
    Сите работи шо ги кажавте за чизмите сакав да ги пишам, и за на аутоперална, и за нива, и за на казан .. ај си викам да не навредам некој :angel:

Доаѓа невремето и на кај нас... издува ветер, сите алишта од жица ми ги помести. Ај нек залади малце, редно време е.

На WORRIED.BT, Thallia, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Мислев точак да возам, до парк и назад, ама сега нема шанси... ќе ме однесе со све точак:lol:
    Ми се јаде, па се мислам што да јадам, па и кафе ко да ми се пие:?:

А чизми имав, маста им ја извадив, и на дожд и на суво:D

На Skorpija25, fina erika, Esmeralda-MD и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.399
    Хељоу(highfive)Никогаш порано не сум ја отварала темава, сега сум секој ден тука. Старост - лудост.
    За братучеди- вчера на скајп ги видов првпат бебињата близнаци на братучетка ми. Не живее во мк, но е отидена сега и брат ми ме побара. Се изненадив и се разнежнив. Ке заплачев, две кифли мирно нанаат во колички. Секако знаев дека се породи, ама ете немукаетчија суж да се јавам . Срам, не срам партнерот не и ги знам, иако дечковци кога живеев мк стално ги запознавав кога ке дојдеа на лето . Јас сум тип што и со брат ми ретко се слуша, а пак сме блиски ко вчера да сме се разделиле. Најдоверливи работи, дилеми и тајни можам да му кажам и тој мене. Имам и мала внука од него и многу е цакана, ама пусто ќе бидам тета од странција. Како мојата што беше. Живот
    Ве поздравувам со песната......нешто по ваш избор:P

На fina erika, Esmeralda-MD, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    Оти да навредиш @Sesil :wasntme:
    И јас имам,и кажувам дека не се убави,па и која естетика да се бара во наменски гумени чизми за дожд.
    Битно е дека се практични:!:

Заборавив да честитам годишнина на @duffi :l:
    Да сте вечни,сложни,заљубени и се побројни:hug:

На Thallia, LejlaD, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    Бубче чизми ми купи вие за нива биле ;) ама неам нива ама иам двор ќе се шетам во него :)
    Е баш фенси ќе ми се, иако веќе ми се испосмееа кога ги покажав. Реков строго у нив ќе искачам атер за мрчењето. Инает сум, јарец да не речам коза.

Не ми беше верно дека ќе има невреме ама еве го дува ко лудо. Све затворив не се седи со отворени прозорци тропа од сите страни. Главата ужасно ме болеше, еден кафетин ја напраи поднослива болката. И едно јаболко ќе се почастам. И ја ко Рефка, еден ќе ме пофали за -500грама и одма мислам кејт мос сум |(

На Esmeralda-MD, LejlaD, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.501
    Од дека да знам кој како реагира ако му кажиш дека чизмичките му се за на лозјето :D
    да се малце повисоки кај нас човеците за вреќи плавење ќе си ги облечат :lol: :tmi:

На LejlaD, kuc, EuHenIa и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.347
    Коа ќе се сликнеме сите од форумов со чизмите ,ќе видите вие за на нива биле :P
    Јас и црни и црвени купив .
    Ама очајно сакам и ж'ти
    И не се гумени . Пластични се

Лелеее и кај нас дува :clap::clap::clap:

Не ме карајте ама морам специјален поздрав да упатам до најубавата ми сваќа .
    @duffi вечни да сте . И поскоро на Ристенка золва да и родиш :D
    Специјално за тебе :*
    170418135829267_buket-cveke-shareno-prijatelstvo_6.jpg

На Skorpija25, mal.ecka, fina erika и 21 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    279.517
    Легнав да дремнам ама баш тогаш се раздува како ненормално..
    Чизмите не ве набиваат бре?Мислам мене рани ќе ме направат.
    Братучеди први имам 10 (+2).
    Со дел убаво си живееме по родендени имендени свадби и она другото.А моите имаат по 20 ина ако не и повеќе први братучеди па јас имам неброени многу втори со кои пола не се ни знам.
    На прв контакт може изгледам намќоресто ама тоа е мојата интровертност.Пример кога се вработив малку време заедно поработевме со татко ми и некои од вработените му рекле а бре ова ќерка ти многу големџивка ,муабет не прави,а јас со години ми требаше да се вклопам.
    Исто и во зградава имам чувство дека така ме сметаат оти не сум стоела пред зграда не сум муабетела со сите.Е тоа не го можам.
    Сега кафе од ќерка направено ќе пијам а после америчка пита ќе јадам од неа.Се думам на гастрономија да ја запишам или да ја мажам.:wasntme:

На Skorpija25, mal.ecka, Esmeralda-MD и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.