Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.221
    Допаѓања:
    330.005
    за гумени чизми ли зборите :D
    омилеми ми се :D
    имам вишна боја и тоа високи(малце под колена се) и џемпер ист долг во иста боја купив специјално за нив :makeup:

шо ме гајле на друг дали му се убави :P

На Skorpija25, senjorita-v, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Денес кога се враќав низ Арачиново ,селото или градот беше како апокалипса да го потфатила.Најлони,ѓубре и мноогу прашина...После не можев да ја отворам вратата од колата да излезам.
    Да се чудиш и крстиш е градов.Нели од 1 до 15 -ти кај нас се денови на комедија кои многу си ги љубам.И како што сум ажурна денес меѓу првите на шалтер за карти.Е ама и домот на културата претерува.Ги дале картите на тие што се спонзори ,а ние обичните граѓани може да седиме под прозор и да слушаме.Е арно ама нема прозор домот.Па се закараа ,се исповреѓаа,и тетката од шалтерот го затвори стакленцето ,угаси светло и си отиде некаде.
    И утре има да се нацртам пред Домот.Они мене...:devil:
    Кога се запознавам,зависи во кој вид на расположение ќе ме фатат.Овие денови ниту ми се зборува ниту ми се смее.Во подобри времиња знам да направам муабет,и толку.Не се впуштам ни во анализи ниту дали некој ми се допаѓа ... за да те забележам ми треба нешто многу повеќе од добар ден ,мило ми е .
    Заесенува,почнува и сезона на чајче...

На mal.ecka, CameliaMiller, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.484
    Допаѓања:
    184.679
    Први братучеди имам, ама исто како да ги немам. Кога сестрите, односно тетките се искараа меѓусебе, мајка моја рече: дете ти немаш ништо со тоа, оди си кај нив, тие ништо тебе не ти згрешиле. И одев јас кај нив, а тие против мајка ми да ми зборат. Поминав и преку тоа, ама не поминав преку тоа да не ми се јават дека баба ми починала и мајка ми прочита од некролог и така дознае. Не ѝ се јавиле неа, за родител, а не ми се јавија ни мене, ниту тетките, ниту братучедите. Оттогаш пишав крст на сите. Имаше некои јадни обиди од неколку од нив на фб да станеме "пријатели" и прашања во месинџер кај сме, што сме, што правиме. Културно откачив сѐ и терам живот даље. Немаат никакви детали од наш живот за никој од нас. Сега си гледам мајка, татко и фамилијата на брат ми. Моите деца ќе растат со роднини и братучеди, само здравје да има. И си ветив дека нема да дозволам никакво мочано (пардон мај френч) наследство да застане меѓу нас. И дознавам пред некое време дека и тие тетки што ја зедоа куќата се испокарале меѓусебе. Сега свадби им доаѓаат за нивните деца, па наеднаш бараат прошка преку трети лица. Патетично.
    Инаку, расположена, не расположена, секогаш сум фина при запознавање. А делувам надмено оддалеку. Не сум :!:

На Skorpija25, sanja.burgundy, Alishan30 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.512
    Бидна питата на ќерка ај да ве заблажам малце и да ја пофалам,(не само да кукам),нАли сваќи си имам овде:mm:
    IMG_20180924_194912.jpg

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Alishan30 и 26 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Вакви гумени чизми не би облекла.
    И стартки исто.
    Не сум спортски тип.
    Па во понов време кога ќе видам стартки и сако ич не ми е убаво.
    Сако е сако и со такви опинчиња не ми оди.
    Ама нели свеЦката мода вика дека оди, ќе си ќутам:x
    Синоним за вкус ми е Меланија Трамп.Едноставно а убаво и вкусно облечена.Се што сум видела на неа како посебни парчиња ништо не е посебно и да се удираш од земја по него,ама има добар стилист и знае да ја стокми.Како кукла е.
    Ама нели,секој си има различен вкус па на некого моето му е смешно.

На Alishan30, Glasna, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Значи само јас имам саглам први братучеди. :D
    Шала на страна, во најдобри односи сум со двете. Искачавме заедно, шетавме заедно додека не се омажија. И ден денес чат-пат излегуваме. Зборуваме за сè и сешто. Јас прв дознавав кога остануваа трудни. Се радував на нивните свадби, се радував кога добив внуци од нив и ги гледам како растат. Нивните деца се и мои деца.

Со нови познанства сум фин и културен колку што можам да бидам меѓутоа со доза на сомнеж и дистанца. Не се спријателувам така лесно.

Залади. Мразам ладно. Мразам есен. Мразам зима.
    Туку што бидна сега со ова менување на саатот? Ќе се менува годинава или ќе го укинат?

На Alishan30, Ane-Goki1, Esmeralda-MD и 17 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ќе го сменат сега и ќе било последно менување.
    Ете во ЕУропа со една нога сме.

П.С.Па од млад човек кога ќе го чујам она " еее еден час повеќе.ќе спиеме" ми иде да :@

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, LiliBoz и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ја па мислев дека веќе готово го укинаа. :smoke:

На LejlaD и Dadusicka им се допаѓа ова.
  9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добра вечер :)
    Ми се спие ама ме мачи ПМС, кичма пука, јајници такоЃе, нерва ме јаде, само за во планина со мечките сум.
    Двеве спијат до мене во кревет, осеќам дека и вечер весело ќе биде.
    Гумени чизми сакам ама некој цветен дезен, пролетен. Сакам на големава да и купам едни, она само за такви е.
    Најава имаме за викенд во Дојран, ми се оди ептен ама крај на месец и некако т'нки со финансии. Не сакам да одам некаде и да се стегам.
    На прв поглед сум отворена и позитивна. И на втор сум таква ;). Ептен треба да ми стапнеш на "жуљ" за да турам коса црта. Мм од друга страна пак на прв поглед делува груб и затворен а воопшто не е таков.
    Братучеди први имам и многу убаво си живееме, многу често се гледаме. Почесто ги гледам нив него брат ми што го гледам.

Кога ќе се погледнам во огледало воопшто не ми се допаѓа тоа што го гледам. Си изгледам истоштено, истрошено...
    Едно фарбање да ми стане "акција" значи дека дефинитивно треба да почнам да си го менаџирам времето подобро. Немам желба да се дотерам, да си купам нешто, катастрофа. Сега ќе тргнам на работа и се надевам дека ќе се вратам во нормала.

Убава вечер на сите

На Skorpija25, WORRIED.BT, Alishan30 и 20 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.998
    Хелоу :)
    Роднини м? Со првите братучетки од едната страна сме како сестри, од другата страна сме ок ама многу ретко контактираме. Никогаш не сме се скарале со никого ама едноставно така се одвивале настаните, секој со свои обврски и се гледаме малтене дамо со поводи. Едвај стигам со брат ми и братучетките што ги спомнав да се видам, да бевме со брат ми поблизу сигурно ќе се гледавме нон стоп дека внук ми и син ми се обожаваат, ама сме од еден крај до друг бо градов па преку некој викенд се гледаме кој како има време.
    Не разбрав што е со времево, нема веќе да се менува саатот? Па секаде во европа се менува колку што знам или грешка сум :?:. Како и да е мразам што веќе во 7 се стемнува, а најмногу го мразам зимоска она одење и враќање од работа по темници. Јас сум дневно дете во мракови не функционирам.
    Денес се вратив преморена, едвај извозев точак до дома со ветерон и најверојатно од тоа бев како исцеден лимон. Сржав по дома на сите да ме остават малку да одморам иако првите саат време ме пукнаа после мм ја зема малава до продавница, одморив малку во тишина па си дојдов на себе.
    Веќе сум скапана, се одјавувам за денес :yawn:
    Гуд најт :)

Последна измена: 24 септември 2018
    На WORRIED.BT, Alishan30, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.824
    Допаѓања:
    214.694
    Добра ви вечер од мене.Чизмичките со здравје да си ги носите,моја нога не е за нив-сеуште.Братучеди први имам само тројца,во коректни односи сме,не сме премногу блиски,само со едната снаа од братучед,повеќе од со сестра си живеам,ако ја имав де.Не сум некоја лепота,па уште и комплимент некој да ми дели,а и самодоверба ич,така да не сум многу баш пријател со огледалото,од што морам се погледнувам.За да си кренам цена самата себе тешко,не си се бендисувам,а како рекле-ако самиот не си се бендисуваш,друг пак ич.@duffi честито годишнина,уште многу години да си славите исполнети со љубов и разбирање:).

На Alishan30, Ane-Goki1, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.564
    Не ми зборете за чизми, зошто ниедна не се јави за Охрид да ми каже.
    Многу беа јавачки стил, јаки. Леле како ми е мака...
    Смрдела, несмрдела ги сакам...
    Гризам од што ми се јаде.
    Си велам, едно парче фета. Но... умна ќе бидам.

На duffi, NarCis@, EuHenIa и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    143.988
    И мене до пред година-две не ми идеше, ама сега ми е омилена комбинација. И некоја убава ташна.
    Мислам дека ме влече тоа што знам дека кршам правила. :D

На Skorpija25, Ane-Goki1, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    Јас сум болна за високи чизми. Само еднаш у живот иам купено, беа како од материјал нагоре па ми ја собираа ногава тнка.
    Годинава ќе пробам пак некои, надежта последна умира...

Одлична комбинација!

Лилит, јас кроасан сакам некој. Со поише крем :|
    Ќе си легнам

На Skorpija25, Alishan30, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.564
    Палачинка...или вафла.
    Имам по дома и пица кватроформаџи и плус капричиоза.
    Пиво ем кока кола.
    Да ти пукне душата е....

На duffi, NarCis@, EuHenIa и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Исто. Па кога ќе почне уште од 3 и пол - 4 поручек да се стемнува смрт ми е. :envy: Со душа го чекам март уште од сега.

@duffi заборавив, среќна нека ви е годишнината и убави заеднички моменти. :)

На Ane-Goki1, duffi, NarCis@ и 9 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Заспа во транспортер. Едвај. Ама го сфаќам. Многу убав ден имавме за разлика од вчера.. дете си доаѓа на себе . Уште една тројка пробиена сега видов. 2 мор ту гоу. И јас ќе си легнам.
    Како делувам пред луѓе поим немам.
    Но можам да кажам дека најчесто луѓето не гледаат или тие какви што се или како што на нив им одговара. Посебно ако збориме за луѓе кои гаат некој комплекс. Не знам дали сте приметиле. Ако некој е огорчен прво што префрла во кавга е дека ти си огорчен. Фактички тоа него што го стега во гради.
    Ај доста филозофирам. Да кснам некоја лажица ајвар и да спијам. Добра ноќ.
    П.С. Турете сабајле кафе.

На Alishan30, mal.ecka, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.598
    Преживеав прв ден со полно раб .време на ново место...пааа и не беше така лошо...ќе видиме сама како ќе се снаоѓам....

Во тотален хаос сум од што сакам се да постигнам и секому да угодам...
    Подготовки за роденденот на синко во полн ек...Порасна душата моја...а колку се радува ,чудо едно..

Со маж сме на слатки маки...одбираме боја за фасадата...два часа кружевме низ град и зјапавме куќи...знам што сакам ама тој ми контри...слично било со комшијата до нас...да не било така..

Гумени чизми не сакам...
    Старки носам чат пат ама не за на работа...

Краток извештај за мојот ден...фаќам кревет..будење во 6и пол утре...

На Tajnaotrovna, Alishan30, Thallia и 22 други им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Денов ми е, мех... Иде пмс, болна божем, ама цела пица си мцнав. Купив еден куп апчиња. Дури и на работа стигнав да отидам. Нешто како уште да сум гладна, сега и бисквити и млеко ќе си каснам. И фервексче, секако. Парното на 26 степени е, а јас се тресам. Хулахопки скоро цел месец носам, маица, сите редки, ама...

Косава ми паѓа ко да нема утре. Во скоро време ќе мора и на доктор, да се проверам што ми е. Изгледа пак ќотек ми се јаде.

Први братучеди имам малку, ама ко да немам. Втори имам стотина, ама ретко се гледаме. Некои на фб што ги имам, лајкче од време на време си разменуваме. Многу не ги ни знам кои се. За трети, збор да нема. Ама затоа другари што имам, си ги чувствувам како ептен свои. Минатата недела станав тетка на уште едно бебуле, го доби моето омилено име. Не е Плутон де :wasntme::D
    Штета што сум настината и неможам да го видам.

Обувки, само удобни да ми се. Такви ретко наоѓам. Некои се екстра ружни, џоа опинци, ама гајле ми е.

Да си ибам векот, сликата заборавив да закачам. IMG_20180924_200931.jpg

Последна измена: 24 септември 2018
    На Alishan30, Thallia, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.595
    Даваш тешко заработени пари за нешто поубав хотел, па добиваш перници од неколку цм висина и меки како памук. Ми иде да си пукнам од мака што не можам и перницата да си ја носам:D
    Главата ќе ми експлодира од перницава:envy: и апче мавнав и не помага..
    А само легнав 30мин да дремнам.. да бе|(
    Ќе им пишам 1 ѕвезда, жими се:!:
    Сега што ќе правам цела вечер..глава не поминува, ми се спие а не можам да спијам..имам лименка пиво од литро до мене, си викам да ја мавнам може ќе ме комира:D

Денов исполнет..шетавме доста. Ама ладно е. Еден ветер што не фати, мислам не однесе(facepalm)студ во коски ми влезе:D
    Амаааа..сакам дома. Доста е, си ги сакам креветот и перницата.
    Треба изгледа куфер да купам од тука за враќање(facepalm)

Првите братучеди ми се отпишани од списокот на живите. Не ми требаат, фала.

На Alishan30, Thallia, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.