Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Погоре сакав да кажам дека искомплексирана не сум,самаБендисана пак ич,реалната слика од огледало си ја гледам,повеќе сакам реалноста да ја гледам од колку во филм да влегувам,од секогаш сум била таква-реалист,можеби пак и моево не чини,но тоа е,да се сменам настарост тешко.Можеби за некого чинам,за некого не:)

Alishan30, Ane-Goki1, duffi and 12 others like this.
  2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

И стартките ми се преисфорсирано чудо. Не ми се ништо посебно. Посебно ме нервира фустан и стартки. Па патики се, патики освен со тренерки или евентуално комбинација фармерки и блузон, со друго нешто ми одат. Сако или фустан заслужува бар балетанка да се облече.

Околу прв впечаток мене до сега секој пат ми се потврдило правилото дека ,,првиот впечаток е лажен'' Обично тие што ми оставиле на прва најлош впечаток, послето ми станале многу блиски, и ниту биле намќори, ниту вообразени, ни лоши.

Додека пишувате за првите братучеди да искористам прилика уште збор два за моите 2ца да кажам :D Не знам дали тоа што заедно растевме, баба ни не чуваше сите 4ца, ја создаде таа блискост меѓу нас ама функционираме буквално како браќа и сестри. Покани за роденден нема,ниту за било каква прослава, си знаеме кога ни се или што и да славиме, нацртани сме тој ден кај славеникот. Нема потреба од ,,ало, можеш да ми помогнеш''. На време си знаеме кој што работа има и свесни сме дека (не)може сам. Без повик сме нацртани кај треба. Сред ноќ ако треба нешто, па макар и муабет може да се јавиме... И никогаш, буквално никогаш, дури ни деца коа бевме не се скаравме, за ништо, макар и за една играчка
    Ама и ист ,,калибар'' на луѓе сме, многу исти/слични размислувања, сфаќања имаме, слични карактери, генерациски блиско...

@Dust проблемот со перниците секаде го имам. Ама никој не ми е крив што спијам во полуисправена позиција... тоа е не можат на секој висината да му ја погодат ама нема да биде лошо резервна висока перница ако стаат некаде :D

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Пред да задремам, сношти, гуглав и читав статии за слабеенje без кардио вежби, читаj, без да си ги докршиш раштраканите и ошуплени стари коски :))))) и, една од точките: Шта и како урадит :))) беше...да си легнувате порано за да прескокнете оброк и грицканje и мезенje. Речено_сторено. Одма заспав. Гунджав малку за како веке не можам ова да правам, она да правам, ова да jaдам, она да jaдам, ал си задремав и се разбудив ко за пред-доручок :))) кидинг. какао, цитрон енд лимон на мени. :)) посуштинското иде подоцна-- jaб'ки и моркови и млекце. :))
    гутен морген. Гунджам од ниедно време, убав ден на повидок :))
    студови доагаат. Ми фали животинка, да ми тежи на ногите.

4. M&M

M&M Форумски идол

@duffi среќна годишнина, среќни да сте и златна да си исчекате :)
    @Dust муабетот за перниците памтиш :) ? Значи не било само по апартманиве у Грчка. Јас најлоши во Грчка и во некои пансиони ефтини во Турска на времето имам начекано. А најнеудобен кревет ми се падна у ресорт у Турска на алл.инкл ѓавол и пол што го плативме. Ама среќа од едната страна па после го ставив синко таму да спие мал беше не му сметаше :D
    мене само ова ме спасува да не вечерам :), среќа со децава многу често заспивам. Мада вчера имавме 2 оброка во 2 часа. После работа нормален ручек боранија па деца запнаа пици да правиме и накај 7 и пица си кркнавме :$
    Ај да се издигам од кревет, што да се облече денес :?:, треба и доколенки да барам по фиоки:envy:

5. malerozna

malerozna Форумски идол

Ќе претрпи баба еден леб, па ќе изеде два. Така и јас. Синоќа после саат време од пицата огладнев пак (чудно нели) ама инает нели, фатив си заспав.
    Се разбудив во 3, гладна, жедна, и си направив брзинско смуди. Ама дека уште сонував изгледа, успеав цело смуди да го истурам врз пола кујна. Па 10 минути ја рибав кујната. Ми тргна денот у пм.

Ај добро утро.
    Јас пак сум гладна.
    И кафе се напив пред 5. Дозата за денес рано рано си ја зедов.

Највеќе мразам кога некој ќе ми јаде од храната. Синоќа планирав бисквити и млеко да си каснам. Ама, ми оставиле само 2. Од пола паковање, само 2 бисквитки.

Вие арни?

6. M&M

M&M Форумски идол

Со цимери си? Како функционирате за јадење стварно? Си има секој своја полица во фрижидер? Не сум живеела со цимери никогаш па баш ме интересира :)

Ane-Goki1, Mr. Right, duffi and 7 others like this.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Секој си има своја полица, си купува што јаде. Ама јас сум си гурман и си јадам "наше јадење", бисквити, ишлери, смоки, ајвар, сирење (еднаш во годината) еве и бисквити од нашите (турски се)
    Обично купувам многу и си стои, ама тоа не значи дека никогаш нема да го изедам.
    Кафе постојано ми земаат, повеќето од времето имам барем 2 вида на нес и турско, па мислат не приметувам.

Најјака беше бившата цимерка, прашок купуваше еднаш во годината од малите ариел, а мојот се трошеше со брзина на светлината. Омекнувач као не користи, а алиштата на мојот и мирисаа цело време.
    Ама тоа се минорни проблеми за мене и не обраќам внимание. Се дури не се прават журки дома, ок сум.

Ама сам не се живее. Како прво, за женско не е баш сигурно, второ, изгор скапо е. Или треба малтене надвор од Лондон да живеам па секој ден по возови да се влечам, а тоа плус чини пари и време.
    А искрено, преферирам парите наместо на кирија да ги трошам по одмори.

Еднособен стан со сметки, 4та зона, е околу 1200 на месец. Плус превоз и храна 500. А минимална плата е 1200 месечно.

Ane-Goki1, Alishan30, M&M and 18 others like this.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Д утро :hai:
    Дувка ветре тука ,ама и :sun: опекнало . Го носев маж на работа ,се наоблеков и жива вода се вратив .
    Кафе се пие и ја чекам свекрвче да дојде . Ќе ја бањам :) и ќе ја носам на фризер :makeup:. После сакала и на 'пазар' да ја носам ,имала желба нешто да ми купи . Си викам нека даде :cash: јас сама ќе си купам. Ама не, сакала 10 миљарди да потроши . Кој знае колку пари се тоа :^)
    Чизми спаковани за испорака . Коа ќе ме види тој од каргото усфет ќе фати. Цело комбе ќе го наполнам :D

Вторник ,а |(.
    Ич го нејкам како ден . Незнам зошто ,ама радо би да го преспијам

Убав ден :f:

9. kravce

kravce Форумски идол

@zhap4e во 8 да не си легна, што си станала пред 4 :D Јас да станам во 4, до 12 на пладне 3 пати ќе треба да јадам :tmi:
    Штом се разбудам сакам или вода или некое овошје, ама одма. Да се стави у функција вилицата, да не ја фати мрза :worried: Имам некој ред на јадење, па таков чудак сум, дури и кога не ми се јаде, јадам по тој ред, да не ми се наруши редоследот во денот :tmi:
    Добро утро.
    Патики сакам, ама не сум љубител на старки. Гледам дека се во мода, и убаво изгледаат со комбинации, ама ништо не ме влече да купам.
    За братучеди, оние со кои растев и бев најблиска, сега не сакам да ги видам. Нека си седат здрави прави кај што се, ако почнам да пишувам што се направија само денот ќе си го расипам. Од другата страна што ми се братучедите, сега ми се поблиски. Се слушаме, се гледаме, заедно излегуваме. Не би настојувала да бидам блиска само затоа што се роднини, затоа што често роднините најлошо ти мислат (wtf)
    За први впечатоци и односи, секогаш сум културна и насмеана.
    Друго што се шпреха? :^)
    Чај испиен, куп работа на маса, ветер ми го смрзна лицево од рано најрано, жилите мислам ме болат. Ова ни кафе не го лечи, само за у кревет. Барем сонце сега ме грее од прозор :sun:

Ane-Goki1, Alishan30, M&M and 18 others like this.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

У десет. Не дочекав ни порака на чат на фб. :))| туку.. Не смеам ни да мислам на 4x jaденje до 12. И мислите директ у г'з ми се складираат. :)))
    Свежа сум, уште. Ке видиме до после.

Alishan30, M&M, Peco and 8 others like this.
  11. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Добро утро на сите :coffee:
    Утрово кај мене се 5 степени,доаѓа зимата:worried:ич не ја сакам..Пролет и лето се за мене,ама нема..
    И за мене првиот впечаток е важен кога некој прв пат запознавам.
    За мене многу ми имаат кажано оти кога првпат ме запознале мислеле оти сум ептен "дигната "и вообразена:^)..Тоа што нејќам воопшто кај некој човек.Никој ниту го гледам од високо ниту пак сакам некој мене да ме гледа од високо,сите сме луѓе и исти.Бројката на контото не е мерило за вредноста на еден човек..Спрема себе сум многу самокритична,и секогаш прво во себе пробувам да најдам кривица :!:ако има.
    Први братучеди имам многу,и пола и повеќе од истите се расштракани по светот..
    Контактираме на месинѓер,а на неколку години и организираме средба за видување..На сите им ги знам дечињата и како се викаат..
    На братучетките кои живеат во мк.редовно им носам и подароци на нивните дечиња,и секогаш се видеме на кафе или ручек..
    Гумените чизми веќе се во функција и се многу практични,нема страв реќа ќе ти се натопат чорапите..Патем,@Bubce38 овие модели ги немаше тука,со здравје да си ги носеш.И навистина ми е многу убаво кога пишуваш како се грижиш за родителите на маж ти,:clap:секоја чест..
    @duffi Среќна годишница:f::f:
    Мене една друга работа ме маче..Вежбавме со малото за тест по математика и се беше ок,сигурна бев оти добра оцена ќе добие,на крај пак 1:@..
    Се си мислам оти тремата и стравот да не згреши,го прават проблемот поголем..
    Денес сарма ќе се јаде..
    Убав ден на сите

Skorpija25, Ane-Goki1, M&M and 17 others like this.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Добро утро друштво :coffee: :yawn:

Да ве почастам кафе додека има време, пред да ме фати лудилото :)

Од последнава страна што ја прочитав
    Гледам викате старки биле модерни и преисфорсирани :)
    Модерни не се баш, со оглед дека од 27 години, 26 години барем :) А преисфорсирани, не знам :)
    Јас ги обожавам, must have ми се за секоја облека, единствено со тренерки не ги носам, тогаш носам “нормални“ патики. И планирам со венчаница да ги носам :)
    Зашто кој ме знае, знае дека старка од раѓање со мене имам, секогаш и секаде.

Балетанки имам еден пар, до душа квалитетен, и го носам веќе 4 години. По потреба.
    Глупа обувка ми се, не ги сакам.

13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^Камелија е мој чоек (highfive)старки само со тренерки не ми идат :!: за со фустанчиња се топ ]:)
    Не сум си купила одамна, Божица скржавата.
    Доручек, кафе све по список. Ај да поработиме нешто :mm:

Ane-Goki1, senjorita-v, M&M and 22 others like this.
  14. referentka

referentka Moderator Staff Member

Се си е до времето и возраста.
    Некогаш може и ке облечев старки, ама сега јок.
    Уствари , убаво ми е на некоИ да гледам, ама на своја нога такво нешто не.

Добро утро
    Јас веќе поработев.
    Денес рано завршив работа, сега кафе ќе м'снам.

Кога имам работа најарно ми е во тишина да ја завршам, без луѓе околу мене.Баш се неможам во гужва.
    Ми се смеат на работа, дека не се плаќало ова што го работам:^)
    Прво, од каде знаат дека не се плаќа;).Исплатните листи се во плик;)
    Второ, неможам да рачунам висока математика и да зборам со луѓе, а штом чукне 08.30, постојано некој сака нешто да праша:tmi:
    Трето, незнам што е лошо да се дојде порано на работа или да се остане за да се заврши нешто раат:shake:

Хладно напоље...а?
    Едно саковце го извлеков од закачалка ѓомти во рака да го носам, рано е уште за долги, ама ме стресе утрово па си го натнав.

Skorpija25, Ane-Goki1, M&M and 18 others like this.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се малку повеќе модерни старките во последниве десетина години. Сега ги носат и деца и млади и стари, не е ништо лошо тоа. И убаво изгледаат. Ама јас за такви комбинации со тие пари ќе си купам 3, 4 пара еспадрили во различни бои и ќе си ги менувам :) Т.е. не знам дали се викаат еспадрили оние ниски патичиња со малку врвки напред. И јас како Божа, скржава сум си.
    А патики носам и со фустани и со сукњи, балетанки имам, ама за подолга прошетка патика си е патика. Не знам, не сум многу модерна, сакам да ми е удобно и да не ме гуши облеката, па сеа дека најдобро изгледам...знам дека не е така :)
    Ми требаат и патики и кондури и мантилче сега. Многу трошок за еден месец :sweat:
    Се прејадов кикирики :|

Skorpija25, Ane-Goki1, M&M and 17 others like this.
  16. Dentina

Dentina Форумски идол

Балетанки глупа обувка?!(n) Нијесу глупа , вала.... си ги сакам . Имам 5432 пара и со мерак ги носам
    Гумени чизми јок, мада едни од мајкл корс во око ми влегоа и ги посматрав заљубено, ама знам дека нога ке ми се свари. Овде дождовите не се поројни, ама чести. Може и со регулар обувки да се помине. Зимски чевли/ чизми одамна не купувам, нема потреба. Од хулахопки такоџе. А многу сум зиморлива.
    Маж ми ми прати сега податок дека лани во земјава имало над 6000 еутаназии. Многу:x . Радикална сум, ама се растажувам. Од друга страна, има и многу породувања дома. Е тоа не можам да го сварам, ама се дешава. Кои им се предностите, поим немам.
    Денес да потсредам станов, не ќе е лошо. Мачката прави лом, барабар со нас. Ама лепота мека е и не можам затоа да ја лансирам некаде:rofl:

Ane-Goki1, kuc, M&M and 12 others like this.
  17. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ве молам употребувајте модерна комуникација:!:
    Тоа не се вика СКРЖАВА туку ЕКОНОМИЧНА:lol:

И мене запишете ме во друштвото на економични:hai:

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Јас старки со се носам, освен со тренерки. Од патки само и тоа имам. Други патики не сакам и не носам, ама за старки сум болна.
    Омилена комбинацика ми е со сако, или на фустан. Прејако.
    И гумените чизми ги износив.
    Балетанки не сакам, ама имам едни сега мохиканки, и едни црни. Морам нешто вакво да носам, за на интервју за работа кога одам. Во останатото време носам старки.
    Ех маж кога требаше да доаѓа и да ме бара за жена, сакаше старки да ми купе:D. Сепак го предомиалив дека жена со прстен се бара, старките ќе ги скинам, а прстенот вечно ќе ми е. И така и остана, ете го прстенот стои, ама мажот не:D:D:D.

@duffi Среќна годишнина, вечни да сте:hug::hug::hug:.

kuc, M&M, Alishan30 and 24 others like this.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ај добро утро.
    Утрово дебел џемпер и чорапи.
    Смрзнав!
    По сабајле живци ми се кренаа нешто на работа и решив да ставам крај на еден детал кој со години ми омета. Уште да смислам како и арно ќе е.
    За ручек турлитава, за дете кускус со лосос.
    После до кам ќе одам брашно сум снемала. Ми се меси нешто вечер.
    Времево е за нешто топличко да направам и да замириса низ дома.
    Сега на пауза ќе тркнеме со колеЧки до пластичарска, да се апдејтираме со кујнски докулатки.
    Вие арни?
    Еден поздрав ваков ако може...

Skorpija25, Ane-Goki1, kuc and 16 others like this.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Мајка ми е постара од тебе и носи, не е до возраста :)
    Уште од бебе ме натнувала во старки :)

До вкус е секако, мене и "чизмите" ми се уствари водоотпорни старки, со посебна "чорапа" се внатре.
    Вакви:
    SmartSelect_20180925-095408_Google.jpg

И ги носам со најчесто тегет фустани зимски и вакви марами/шалови :) а и со фармерки... и со се' уствари :D

@Bozica1980 Бошке и мене ми е време за подновување, во "функција" сега имам само едни бордо + едни крем, и зимскиве. Сега таман попусти ќе има :)

Ane-Goki1, kuc, senjorita-v and 18 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.