Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Мене ми немаат поента.
    Ако веќе сакам кондура, ќе носам штикла или оксфордка :)

На dunika, Dadusicka, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  2. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    :coffee: :hai:

Облеков бели панталони, додека стигнав сиви станаа. |( Ама не им откажувам љубов, удобни се и не ми е жешко кога носам бела или светла облека.

Летово овде беше таман, околу 30 и некој степен постојано, таман за таквите ко мене, ама сега е веќе 40+ преку ден, не се трпи. :|

Јас сакам удобни, квалитетни и модерни парчиња. Стартки носев во средно еден период, па ми помина меракот, ама затоа разни модели на патики имам постојано. Ретко се замарам за тоа каков впечаток ќе оставам на другите со облеката и шминката, па еве со месеци се немам нашминкано повеќе од лабело во боја.

Балетанки сакам. Има многу убави модели, можат да се комбинираат и со едноставни и со елегантни парчиња. Штикли неќам, освен тие чизмите од 4-5 цм со дебела штикла, тие ми се удобни. Удобност пред сѐ. :D

Прв впечаток често е погрешен и кај мене, дури и петтиот може да е погрешен. :D

Први братучеди имам на една рака да се избројат, сите доста помали од мене, па јас сум им ко постара сестра. Втори братучеди имам многу, ама дали неколкумина знам како се викаат, ништо повеќе од тоа.

@duffi среќна годишнина! :inlove:

Додека да допишам стигнав дома, сега на ред е едно колемко кафенце, па арбајтен. :coffee:

Имајте убав ден! :f:

На Ane-Goki1, kuc, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Може да е погрешен.Какви ,,лисици,, има:D
    Ама е многу битен.
    Ако првиот впечаток е лош, втор нема ни да има.

Барем јас, шанса повторно лошо да се изненадам , не сум давала.
    А и не ми дале.Свесна сум.
    На некои има изгледам пре-принципиелна.Не сакаат луѓето многу стеги и правила:).

На Ane-Goki1, kuc, boomsleng и 11 други им се допаѓа ова.
  4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Ако се работи за колеги и слично тогаш ќе има многу повеќе можности за впечатоци. Ама си ја научив лекцијата јас на потешкиот начин, сега што се вика и на јогурт дувам. :D

За ваквите ситуации пишував погоре, зошто луѓе кои што сум ги сретнала само еднаш ќе ги заборавам доста брзо, не памтам многу вакви работи. :D

На Ane-Goki1, kuc, boomsleng и 10 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Јас мислам дека се разболувам.
    Веќе традиционално периодов... :(

На Ane-Goki1, kuc, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.824
    Допаѓања:
    214.693
    Добар ден и од мене.Кафе второ на ред,оти како успорена снимка сум,рацеве тапан потечени,не можам прсти да свиткам.Читајќи ве вака сваќам дека голема стипса сум,или како што вели @referentka економична,ама за себе само.Не дека не ми треба,туку се пресекувам самата себе,за дете ќе треба,него му е повеќе потребно од мене,и така се нешто што ми треба веднаш прецртувам.Понекогаш мисла ме пресекува дека животот поминува,стареам де,па кога ќе носам ако не сега,ама стипсата во мене пак за уво ме потегнува и си се прибервам:D.Мантилче црвено сакам,ама тоа на попуст ако налетам некаде,лани и оломнати не начекав,ѓи купиле дури да разберам,па љубовта за црвено мантилче неостварена ми остана(facepalm).Неоти кажав нешто битно и важно,важно се пријавив дека претам.@CameliaMiller се надевам ќе прескокниш традиција годинава,само со мала настинка нека е:hug::*

На Skorpija25, Ane-Goki1, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Престани да бидеш стипса кон себе :)
    Децата секогаш ќе имаат потреба од нешто, но и ти си човек :*

На Skorpija25, Ane-Goki1, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.347
    Стартки немам и никогаш не сум имала . А ми се допаѓа кога ќе видам на друг,поготово искомбинирани со фустанче ,или некое типско сако. Ама на мене не ми личат :(
    Сега ги пробував чизмите . И дефинитивно не знам на што ќе ги облечам . Поготово црвените . Ќе чекам некоја феминка да ставе слика па да видам . На фармерки би се носеле ?! @Bozica1980 тебе ќе те чекам да видам на што ќе ги натнеш :)

Свекрвче ошишана . И на доктор ја носев ,кс и направија . Пресреќна и со синот кафе пиеше у болница . Дигнала глава ,горда ќефна . На сите им раскажа таму колку се мачела и работела дур го школувала синко :)
    Пазар за заедно одложивме .Се уморила . Ми мушна неколку миљарди ,т.е богородички:). Па јас веднаш да потрошам . Му купив на маж убаво бордо сако и кафеави кондури :inlove:. Ги спаковав убаво и ќе го изненадам после .
    Ручек не готвам за нас . За старите има уште за денес .
    Ние ќе фатиме некоја кафанка :tmi:

Економична сум за одредени работи . На пример не трошам многу на гардероба ,т.е купувам поефтинко и на попуст . Ама на шетање и кафани трошиме без усул. Татко ми не вика параспури.

Лежам у фотеља и не знам што со себе до 14:00
    Понекогаш ми е баш досадно

На Skorpija25, Ane-Goki1, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    За со фармерки ма Бубче. Или хеланки ама ја не сум за хеланки.
    Ај ќе видиме. Ако не ќе стојат у фиока.
    Него времево чудно. Јас да не смрзнам фустан со долги ракави облеков:|

На Skorpija25, Ane-Goki1, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    143.987
    Од сите пороци што ги имам, најлоши ми се следните:

1. Желбата да бидам постојано во трчање.
    Најсреќна сум кога треба да бидам на 5629 места во еден ден. Дури и кога треба да се откажам од спиење. Подочњаци до земја имам, ама многу сум среќна.

2. Потребата постојано да се натпреварувам сама со себе.
    Чудно, воопшто немам натпреварувачки дух кога треба да се натпреварувам со други. Ама таква фаустовска страст имам кон учење нови работи, и не само тоа, имам неверојатна потреба да се надминувам себе си во секој поглед. Да бидам подобра домаќинка, да поминувам поквалитетно време со семејството, да бидам поорганизирана.

Двата порока колку што ме исполнуваат, толку ми креираат фрустрации, затоа што природно тежнеам кон хаос и спонтаност.

И додека цел живот декларативно се стремам кон умереност, секој ден одам во се поголеми крајности.

На Skorpija25, Ane-Goki1, kuc и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.399
    Eриел фиш, ама затоа си инспиративна за читање:muscle:

На kuc, duffi, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Алал да и е на мајка ти што те воспитала вака.
    Сигурно се стари над 80.
    Сигурно се досадни (како и секој стар човек)
    Ама до сега немам прочитано нешто да гугниш на страна.
    А ваквите работи во животот се враќаат.Како постапуваш така ќе ти се врати.
    Карма.

На Skorpija25, Ane-Goki1, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.503
    Допаѓања:
    260.701
    На мене гледам како ми се врати:D.
    На мајка ми исто, и на пола и повеќе снаи кои тинтрат родители на маж, ама за возврат добиват клоца во г*з.
    Која карма Рефке:D.

На Skorpija25, WORRIED.BT, eli25 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Да не спомнувам роднински врски, ама општо раскажано: снаата на свеки (легната на постела) не и даваше да јаде за поскоро да умрела.
    На крај исто и се деси.

Тркало е работава.Се врти, се Вти , се Вти ..:D

На Skorpija25, Ane-Goki1, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Не се сите исти Јулке.
    А башка има време за твоите ;)
    Чекај си трпеливо....

На Ane-Goki1, kuc, eli25 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    Се враќа во смисол како постапувате со вашите родители, така детето ваше ќе постапува со вас. И со било кој како и да постапувате, исто ќе постапи и детето.
    Скоро една персона се жалеше како ќерките не ги почитувале неа и маж и, не им оделе на гости, ретко се јавувале, они болни тие не доаѓале. Вака прв пат да ја среќаваш ќе ја жалиш ама :!: и ги памтам некои муабети, дека мајка и е досадна и не оди кај неа, не може да ја трпи. Маж и не оде кај мајка му оти е лоша, алапача, свашта збори, само на болници мисле... Да не очекува сега подобар третман да добие од ќерките.

На Skorpija25, Ane-Goki1, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.943
    Допаѓања:
    143.151
    Здраво,
    Не дека фалам, ама ај да пишам нешто.
    Прво, @Bubce38 со здравје да си ги носиш чизмичките, многу се убави и на фармерки ќе стојат убаво. Јас имам такви летни и на фармерки ги носам. И јас сакав да искоментирам ко Рефи, за старите многу значи тоа како се однесуваш со нив, и бабата (и јас така ја завикав:)
    ) кога ти дава ти дава со алал, а не од што мора. Добра снаа си ти;)
    @duffi со задоцнување, среќна годишнина и да ви се множат годините заедно и да сте побројни догодина:)
    @CameliaMiller одма земај Фервекс или Тајлол хот, витамини оти има страшен вирус. А ти како што си меѓу многу луѓе мораш да се пазиш.

Друго, кај мене ништо ново. Тетовирањето се одложи малку, ама уште стојам на тоа дека сакам. И ќе биде! Ако не, за 3 месеци ми е роденден, па тогаш ќе биде:D
    Мм инаку настинал, па сега се грижам за две деца дома:)Стварно е болен де, ама претерува. Па, и по цел ден готвам и средувам дома(facepalm)Се уморив ептен, ама си викам ако само да не ме боли глава. Тука дува, терасата како што ми е на северна страна, со ветеров вчера - ќе ме однесеше:D:D:lol:

На темата браќа/сестри/ братучеди- имам брат, не е да речеш дека се слушаме секој ден, ама и некако така сме пораснале без некоја блискост меѓу двајцата, ама секогаш сме тука еден за друг. Од кога се омажив мм се слуша со брат ми 3 пати повеќе од мене:D:)
    Братучеди имам, сега не се гледаме често. Со едната се осеќам блиска и да не се видиме и цела година. Другата, не знам зошто, се оддалечи од мене, па пак се зближи и на крај веројатно и ми се лути, дури не се јави ни да ми честита кога се породив. После начув се налутиле не сум им кажала дека сум трудна. А кога ??? Кога не се јавила, не дошла, не сме се виделе:!:Други двајца се во странство, со братучетка ми стварно се сакаме ама преку интернет:D Кога ќе се видиме знаеме да се поткараме, ама е таква без влакна на јазик и кажува се без да размисли дека те навредува. Е порано ок, ама сега со нервите на нула, не можам да трпам.:doh:Ама тоа е.....

Леле и јас колку сакам да се подновам со нешто, и мм исто, ама нема. Треба за детево да се купува, едвај за неа ќе има, така да ние двајца ќе чекаме "бољи дани" :(

Ајде имајте си убав ден:coffee::sun:

Едит : Старки или СтарТки ??? ( инаку не сум носела, а сакам)

На Skorpija25, Ane-Goki1, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.347
    По 86 имаат и двајцата . Маани имаат еден куп . Сум кажала ,свекрва ми е со мозочен пред 5 год . Заборава скроз . Подвижна е ,ама многу работи не може сама .
    И да, досадна е често :). Знае да се тупне и во полноќ , да провери дали сме ја затвориле терасата , да праша дали сме јадени, да провери бољерот дали е исклучен,да се пожали дека многу шетаме и трошиме :tmi:. Ама не и замерувам. Стари луѓе ,и они не сакаат да се такви . Дај боже сите да дочекаме таква старост .
    На почетокот не ме сакаа баш :(. Као не бев доследна за син им
    Ама сега :), влакно не даваат да ми фали :!:
    Кога ќе и речам мајче и тате и кога ќе му го видам задоволството на маж во очите сум пресреќна .
    Пред да се омажам велев :јас на друга мајка да речам --никогаш . Ама не можам да ги викам на име бе , нит па со тетко и чичко да ги ословам:)
    Нејсе ,небитно . Да се гура еден живот.

П.с Името уште не ми го знае . Ама кога ќе рече моја Вера најуба е , се газам од смеење . Вера ме вика . Не ја преправам веќе . Вера сум и тачка :lol:

На Skorpija25, Ane-Goki1, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    ^Стар-ки All Stars:*:
    Јас ги обожавам,и општо патики.
    Не сум балетанка тип,некако сум габаритна и висока,а тие ми се за нежни женствени типки:)
    @kravce тие што ги сакаш со дебел ѓон и врвки,јас ги знам како бродарици,нели за на јахта:rofl:

Чао сега,рацете ми се мраз едвај пишам со ќебапчево укочено:D

На Ane-Goki1, kuc, LejlaD и 19 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    кучково гори 24 часа гасат пожар и уште трае. Тоа се вика грејна сезона.. како да ги спремиме дрвата за сечење.. не мислат на народот ама баш ич. .

На kuc, LejlaD, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.