Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    Кога се фативме за балетанките, тие на нога ги купив зимоска во Сфера 5 евра а како нова колекција истите сега во Манго 1990. Е не се тачни!
    Све скапо бре. Ништо не купив све си иам :))))
    20180925_132956.jpg

На Skorpija25, Ane-Goki1, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.347
    И уште два Џек пота да фанам нема да дадам 2000 ден за балетанкиве :). А носам и јас балетанки .
    500 ден максимум давам за вакви обувки 8)

На Skorpija25, Ane-Goki1, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    Не верувам во карма.т.е, дека како ќе правиш така ќе најдеш.Имам многу примери околу мене за жал обратни.
    А и свекор свекрва ако те сакаат ,ценат, со ќеф и ќе ги тинтраш и се ...
    И ако не пак ќе одиш,ќе погодуваш се оти тоа е од почит пред се према мажот ,ама не со исти очи и душа ќе правиш за тој што те цени и за тој кој од врата те пречекува со збор од кој ти иде веднаш да се свртиш назад. Ама карактери ...

Стартки не сум носела,поради цената не сум ни размислувала дали ми се допаѓаат или не.
    Е тоа е и моментот на скржавост.Не сум скржава,ама економична сум и си ја пуштам за себе пред се ногата колку ми е чергата...
    Големава три пара има досега ама ги исносува максимално па вреди да се даде пари...

На Skorpija25, Milobebence, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Јас за ништо не давам јака пара, затоа што ми минува мерак на алиштата.
    Ке ги поносам една сезона и тоа прашање е колку пати нештото ќе го облечам во тие 4-5 месеци, па не ми се даваат пари за да ми седи во плакар.

Обично гледам да ми оди на нешто што веќе го имам за да можам да сложувам.
    Не дека купувам скапа гардероба, ама за партали пари не давам.

Сакам дискретено истакнат сексипил и многу го ценам тоа кога ќе го видам.Просто зрачи од жената , а кога ќе ја анализираш, многу скромно и питомо облечена.
    Убава хулахопка многу значи.Таа ја прави ногата и костимот кој го носиш.
    Дискретно деколтирана маичка под сако.
    Убаво средени нокти.
    Едноставно фризурче.Сарми на глава не.Чиста коса.
    Несакам прозирна гардероба.

На Skorpija25, Ane-Goki1, NarCis@ и 21 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @dunika Не бе такви :D за на јахта :rofl:
    На вакви мислев

Порано верував во карма, ама не повеќе. Прави добро ако сакаш, ама не очекувај ништо за возврат, што би се рекло мирна да ти е душата. Многу луѓе патат и трпат, а не вреди секогаш. Треба заби да се покажат, еден е животов, луѓе се разболуваат од такви ситуации. Јас велам тој што си нема гајле, најубаво си поминува...ама ај оди немај гајле да те видам :worried: Треба да сме добри, ама не по цена на газење и на сопственото здравје и нерви. Со некои луѓе едноставно, не можеш цел живот да бидеш добар ако не заслужуваат, отпиши таму со време и гледај си себе и семејството.
    Још мало па кучи (poolparty)

На Skorpija25, Milobebence, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    Вака коа ќе размислам за балетанка и јас од 500ки повеќе не сум дала :?:
    Купувам често ама ефтино, што е на попуст тоа, пошто реална потреба од ништо немам, т.е не сум кнап со ништо па да ми е итно да го купам без обзир на цена. Користам сезонски попусти и попусти по повод празници, родендени на бутици итн.
    Сега еден тепих на фб на ме бендиса :lol: На попуст е речиси упола цена. Се убедувам дека мала е димензијата :tmi:
    ,,Жена би купила нешто што вреди 500ден, на пример, за 50 само ради тоа што е на попуст.
    Маж би дал 500ден за нешто што е 50 ама би го купил само ако реално му треба''
    :!: Точно е ова.
    Ама се тешам дека поарно да купам две работи на попуст него 1 по редовна цена :angel:
    Е на струја никогаш не штедам и не калкулирам со саати, потрошувачка, скапа - ефтина струја. Ради раат е потрошена. Затоа цигари не пушиме. Алкохол само тоа дома шо е произведено се пие и служи. Струјата е потреба, цигарите се луксуз. Телефон исто е луксуз според мене и не давам пари за скапи претплати само ради тоа што има интернет во претплатата. Пошто дома и кај и да отидеш има интернет. Моја некоја си математика ова...
    ... и така.

На Skorpija25, Ane-Goki1, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Sakate da vi otkrijam eden life hack za kojsto ke mi bidete blagodarni?8)
    Koga nosite salonki koi vi se soblekuvaat pri odenje, kapnete si nazad po rabot vrel silikon i ke go resite problemot. Yeah.:emo:

На Independiente, NarCis@, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Колку и да е згодна без разлика колку год има ако има деца и носи ептен кратко или деколте-не ми иде. пре би у нуркачки костим неголи така.
    И јас сакам скромно стокмено со доза сексапил. А не обратно. Ствар на вкус нормално.
    Пари давам само за добра чизма која 10 год сигурно ќе ја носам. И на добар парфем. Балетанки најскапи 400 ден облека исто така што поефтино.
    Иначе се изнапазарував во продавницана на х што се вика на пластичарска. 4 жени ко за ќустендил да сме биле газ преку глава у кола

На Ane-Goki1, NarCis@, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  9. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    22.801
    Уше малку ,па дома...ама изгледа тт качувам..Пијам смутија,магнезиум,вит Ц, се хранам прилично зраво,е невежбам..Ама ете,паднал имунитетот.Или па зашто варира температурата во текот на денот,и поволно е за многу вируси...
    За купување,сакам квалитетни парчиња облека.Сакам да е квалитетно. Пред се квалитет ми е,па кванититет
    Но незначи дека ако е скапо мора да е и квалитетно.

На Ane-Goki1, NarCis@, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.113
    Ај д.ден :)
    Лелеее all star :inlove:,љубов ми се.За период од 4 год.у Гимназијасамо тоа носев -Levis 501 ,купени исклучиво во Нико(само они орИгинал продаваа,btw 110dm) и старки :црни,бели и тегет имав.Мајка ми јадна ме убедуваше цело време дека сум ,,девојче"|( и ,,не ќе е лошо" и некоја друга ,,ципелка" да обујам (facepalm). Од пуста љубов кон нив и на малата и купив (ориџинале) ,ги обу 3 пати и толку-селски и биле :^).
    Балетанки ,да,ама не ми се даваат многу пари за нив.Еднаш се зезнав,2.000 и кусур купив едни од тука,демек кожни и стварно беа кожни-стапалата модри џивит (facepalm).

Туку си имав едни папучки за у спална (ова на времето) :angel:.Ептен сексиЉави :lol: беа
    Не се сеќавам да сум ги фрлила а нигде ми ги нема.Стареам изгледа ...:doh:
    Толку за на темите.
    Сега ја:Сабајле одвај од кревет станав ,ама ок ,очекувано беше.
    После:Си пеевме песни од Т.Проевски ,не дека до песна ми беше,ама успеав да му измамам искрена насмевка.
    Многу вложувам,многу...и знам дека на другите им пречи тоа ,ама ми е гајле .

И тоа...некои работи за кои глава под секира ставав дека тоа така не треба и не е ок,сега ми се сосема ок.Се менуваат критериумите и ставовите со тек на годините и ситуациите .
    Ма се си добро,само нека трае.

Ај :*, да вртам на застапникот кеси за кирби да ми донесе.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Dust и 27 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Како ќе правиш така ќе најдеш или доброто со добро дека се враќало тоа може во некој имагинарен свет. Не верувам ни секунда во ова. Правам како што ми прават другите, зборувам како што другите зборуваат со мене. Ако некој е некултурен и безобразен спрема мене и јас сум. Што има јас да се правам културен? Кој колку ми помогнал и ми се нашол во живот на тие и ќе возвратам.

Јас сум за тоа дека ако жената има што да покаже нека покаже, нормално со усул, а не со цицки на изволте. Нека се облекува и провокативно. Не е битно дали е мајка шајка или до годините.

Мене ми остана уште со зимска јакна да се подновам и толку. Може уште еден пар високи патики да си зеам. На облека, ако имам пари купувам поскапо ако немам проаѓам и со поевтино. Зимската јакна што моментално ја имам уште не можам да се помирам со кој памет ја купив. :headbang:

Очи ми се затвараат. Да дремнам малку, а? :bug:

На Skorpija25, Ane-Goki1, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Пижами и дебел џемпер. Се бањав со затворен прозорец, ете толку ми е ладно. (poolparty) Си купив фустан до колена, и си направив добра комбинација во глава - тегет фустан, тексас палто, бели патики и црна ташна ама во некоја наредна прилика. Денес дефинитивно не. |(

На тема старки, имам и ептен ми се по кеиф. Ги носам со фустани, фармерки, сако итн. Со тренерки носам спортски патики, конверс ми одат со кежуал комбинации.
    Инаку, не се старТки, туку converse all star - значи старки, барем во мој речник. :)
    Обувки имам многу, најголем дел се патики и чизми. Давам пари за обувки, ама ги носам со години. За друга облека зависи, фармерките ми се излитуваат меѓу нозе, па не давам којзнае колку пари. Меракот не ми поминува, имам едноставен стил и не пратам трендови, ама не ми се вложуваат пари во партали кои порано или подоцна ке мора да ги фрлам.

Колку за инфо, утре во sport vision има 20% на цел асортиман, освен во аутлетите, па ако сакате старки, можете да си ги купите по пониска цена. Ги немаат сите бои, ама класичните - црни / бели / црвени ги има.

Со првите братучеди сме во супер односи. Знаат да наминат на кафе, идам и ја кај нив. По телефон се слушаме почесто, никој не ми е ко брат ми за да ги чувствувам толку блиски, ама немам лошо со нив. Воспитани сме дека роднините не се бираат, не треба да се мешаш у туѓа математика и ако можеш, секогаш треба да помогнеш, па така и функционираме.

На тема запознавања и прв впечаток, секогаш сум насмеана и умеам да свртам неколку реда муабет. Не почитувам луѓе кои се знаат со партнерот а мене не ми пружаат рака. Истово важи за било кои луѓе кои мене не ме знаат, ама ја знаат личноста до мене. Пример, шетам со мајка ми, сретнуваме нејзина колешка - културно е да пружи рака и да си го каже името. Или, шетаме со другарка, сретнуваме некој братучед - културно е да се поздрави и со мене. Истото го правам и јас. Ако веќе сум застанала да поздравам некоја личност, се запознавам со личноста до неа, а културно е другата страна да се насмевне. Не дека ке запомнам ја дека некоја рандом личност се мутрела кога сум и кажала здраво, ама не е баш пријатно во тој момент.

Кој е за кафе?

На Ane-Goki1, bittersweet, NarCis@ и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    ^јас
    Дете ако не те изнервира нема кој. Требаше пред пола саат да е дома, он со другарка му, не може да се раздели, (facepalm) а капак на се па му звонам, не ми дига:@
    Само да ми дојде, има да го постројам саглам:@
    Ова пред пола саат(facepalm)
    Сега, пијам кафе, го чекам од музичко...кажав нема искачање денес, под казна божем(facepalm)..па да видиме8-|...ии па се таман, све се среди, само што требаше сам да оди, а не ја да го носам|(, ама па како ќе пиеше мама кафе:D

Ладно, парно у кола пуштив:!:,

кратко носам, деколте не баш, и не ми смета кај друг, и старки и патики и чизми и балетанки...и сеа ми текна ми фалат чизмички до глужд ко за сега:inlove:

На Ane-Goki1, bittersweet, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Jas startki sakam i sum ljubitel isklucivo na hi tops. Plitkite ne gi sakam ko camci se.

На NarCis@, LejlaD, mareane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.347
    Се паркирав погрешно , ми извадиле таблиците во рок од 5 мин дур ја оставив колата со четири жмигавци. Често ја правам таа грешка , на истото место пред самата банка , одбележано е за таксисти , а јас секогаш таму ја остсвам и истрчувам до банка .
    Се враќам и полицајката почнува да ми се дере . И реков најљубезно -пиши ме сега за ак'л да ми биде ова . Не ме регистрира , си зборува она , ме кара . Па и тел и зазвони , едно 10 мин си збореше со детето . Втор пат љубезно и викам да ми пише казна и дека се брзам . 30-50 евра не знам колку ми рече . И реков одма ќе си платам . Пак не погодено . Уште ме "кара " ,место да сум се извинела јас дрска сум била .
    Некако и текна да почне да работи . Дај сообраќајна !!! Се дере . И ја дадов . Коа направи една фаца коа ја виде сообраќајната , помодре жената . Што ти е Бубо ме прашува ? Викам -сопруг . Нема шанса ми вика , го знам јас него ,не е женет тој . Ај беља работа . Уште сум љубезна . Небитно што ми е Бубо и велам ,пиши ме ,стварно брзам и пак ти повторувам дека често ја правам истата грешка ,сакам да престанам ,ваљда ова е начинот .
    Лелеее луѓе ! Почна да врти на тел да прашува дали стварно Бубо е женет со Бубче :headbang::headbang:. Од кога се увери зема почна да ми ги мести таблиците на место .Се засрамив малку . Пак и реков - ама инсистирам да ме пишеш .
    Ааааа НЕ таа била жива благодарение на мм. Па почна да ми објаснува како пред х год и го спасил животот во Дојран :headbang:. Абе него работа му е тоа и велам . Така и ти работи си ја работата . Не брееее ,не престанува да ми објаснува .
    Еве ! Навистина сакав да си ја платам грешката , ама не е до мене . Таков народ сме си и тачка .

Ама маж лом ме направи . Не му ни текнува која е полицајката . Ќе ја научел и ако не ми пишала казна ќе ја пријавел кај командирот :(
    Лош ден ,лош :@

Не успеав ни подарокот да му го дадам . Ручекот во грб ми отиде . Љут ми е ;(
    Морам да смислам начин да се "простеме " .

А што толку лошо направив ,освен што погрешно се паркирав ?!;(
    Додуша сто пати ме има опоменато тој таму да не ја оставам колата :!:. Ама не слушам. Ако ми е!

Кажав дека го мразам вторник ,нели ?!:@

На Skorpija25, Ane-Goki1, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.521
    Допаѓања:
    91.443
    Старките се култна патика,многу луѓе ги викаат стартки ама тие се старки,во право е Ребека.
    Мислам треба да си тип за носење старки,не стојат секому,и не одат со се.
    Балетанки не носам ,а ни штикли.

Последна измена: 25 септември 2018
    На Ane-Goki1, NarCis@, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.997
    И јас ги сакам многу ама не сум имала многу пара досега, како млада :), тинејџерка де, беа скапи и не можев често да си приуштам. Сега имам еден пар, многу ми беше мерак темно зелени високи да купам ама 4000 не ми се даваа па свети старки нека се. Начекав едни шарени високи на попуст за 2000 (да ме види @referentka ќе рече 15г дека имам не 41 :D) ама си ги сакам многу. Ако начекам некад темно зелени на попуст одма купувам, за 4000 сум скржава, економична де :)
    Инаку сега скоро видов слика од една девојка невеста со многу убава едноставна венчаница и бели старки, преубава беше :inlove:
    И јас балетанки обожавам и ми се најчесто купувана обувка. Еден куп од по 400, 500ден имам ама имам купено од баргала и поскапи кожни и маста им ја извадив и уште им ја вадам.
    Според поимањето на @referentka јас дефинитивно не сум женствен лик иако искрено ми се допаѓаат многу такви жени, но не сум тоа јас. За на работа класично дотерана колку можам (а во последно време ич немам ќејф па само пантолони, маичка, кошули, балетанки вртам), приватно претежно патики фармерки... нормално за некоја посебна прилика знам да де поддотерам колку толку.
    И јас треба да се подновам нешто, сакам онаква тенка монтичка лесна, кога заврши лани сезона се утепав од барање и не најдов а ми треба и убава зимска јакна за на работа (така да ако може некој да предложи кај да купам нека каже). Пантолони веќе имам каде да барам друго не знам што ми фали треба да подсредам шкафови прво.
    Гумени чизми одамна сакам ама не сум нашла соодветни па да земам. Прво на зверка да и најдам имам за задача :)
    Се распишував дур пијам кафе, маШ со мала по тинекси шетаат, деновове многу се дружат :) , големиов ми е лут зошто заборавив нешто од работа да му донесам па не збориме сега :) , секој у своја електроника занесен.

Последна измена: 25 септември 2018
    На Ane-Goki1, Dust, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Anarchy

Anarchy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    75
    Не знам како ви се даваат пари за старки, искрено мене ми се најнеудобни од сите останати патики. Ако сум решена да труснам толку пари би вложила во најк адидас и сл. Сега секој втор ги има и автомарски ми се досадни. Не следама трендови отприлика знам што ми седи а што не, гледам да не се залетувам по трендовска гардероба која за година две ќе ми биде смешна. Пари трошам исклучиво на квалитетна облека. Спремна сум да вложам во кожни чизми, добар капут, фармерки блузи може поефтини, од причина што носам исти чизми 4 години сакам да ми е топло удобно. Верувам дека поскапата гардероба е подобро скроена и каде каде поубаво седи. Во минатото купував во пренди певекс параспури и тргалчиња и на крај никогаш немав што да носам вака едно ама вредно. Рефка ме замисли за хулахопките јас едни усти купувам цело време и не обрнувам многу внимание

На karmenka21, kuc, SV1911 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.347
    А колку пари се старките ?
    Јас и името правилно не сум и го знаела , немам ни поим ни колку се отприлика .
    И . Старки се викаат само оние што се до глужд некаде ? Или ?

На kuc и LejlaD им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Не купувам ни јас скапа гардероба од причина што немам кај да ја облечам.И ич не ми е битно да сум намотирана,нека е чиста и испеглана , за такво раб.место и нема потреба од друга.
    И некако си мислам џабе ми е спрема годиниве,што и да облечам таа сум.Пеесетката ми чука на врата.А да бидам искрена да имаш желба да се облекуваш смислено треба да си на убаво раб,место ,да имаш убаво расположение,јас и најскапо да се облечам се усмрдува во кеса за 8 саати.
    Карма,не знам за тоа.Во животов на никого лошо не сум направила ниту помислила,сум помагала и помагам кога можам а пак со лошо ми се враќа.

На Ane-Goki1, Dust, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.