Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.997
    Па околу 3000-4000 ама се наоѓа некогаш поефтинки на попуст ако начекаш. Старки ние си ги викаме иначе се converse all stars, без оглед дал се до глужд или високи. Старки сме ги завикале на тукашниве простори како скратена верзија на all stars. Точно е дека и не се баш најудобни ама се убави, барем за мене :)

На Ane-Goki1, NarCis@, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    Многу сакам да гледам жена која е секогаш убаво скоцкана ,средена ,со штикла,сукња,фустанче,нашминкана...Им се дивам на таквите.Ама да се секогаш во тој стил барем за на работа или илзегуввања..А не еден ден нашминкана и со фризура и фустан а друг ден нечешлана..(имам таков пример )
    Јас и да имам подобри финансии,и работно место за таква гардероба сепак не сум таков тип.Може некое време да ќе ме држи ,ама после пак би си носела пантолона, блуза,рамна чевла,џемперче...

Досадно ми е а од досада само јадам и пијам...

На Skorpija25, Ane-Goki1, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    @M&M детски гумени вчера во вајкики видов. 600-650ден убави беа.

На NarCis@, LejlaD и M&M им се допаѓа ова.
  4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Stalno drzat startkite ista cena. Porano jas dete koga bev pred edno 18 godini i gi posakuvav kostaa isto kolku i deneska nemozese da se najdat da gi ima bilo kade isklucivo vo Skopje gi imase vaka pogolem izbor, vo Veles samo golemi broevi i toa vo eden butik. So razlikata sto togas 3000 denari i sega 3000 denari ne e isto. Togas imase lugje so zimaat 3000 denari plata.

На EuHenIa, NarCis@, stetoskop и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.930
    Допаѓања:
    143.042
    Старки не носам, дебела нога има и не стојат . плус скапи се. Балетанките се ужас грди ама неам друга опција по автобуси да одам на елегантна гардероба до работа. Маж ми би ми ги запалил.

Комшиите изгледа имаат топла вода у базенот преку соларниот. Љубоморна сум оти уште се бањаат.

Кармата е ако правиш добро дњка ќе се врати добро, а не да правиш добро од себични причини со цел да се врати.

Имам осет дека народот е многу прост.

На Ane-Goki1, mal.ecka, EuHenIa и 10 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.997
    Кој ваикики? Во капитол немаше пред 10тина дена, ќе одам утре да видам да не ги разграбале само

На NarCis@ и LejlaD им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    Capitol. Завчера имаше.

На LejlaD и M&M им се допаѓа ова.
  8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Ova za karmata...
    Mi se nasobra pred nekoe vreme edno cudo bebeski raboti koi sedea u podrum i mi bese zal da gi jade vlagata vremeto i gluvcite i pisav na fb deka ke poklonuvam. Alistenca inace. I se javi edna zena dojde i izbrav dve kesinja alistenca za devojce i ok.
    Pominaa 2 nedeli mm go izgubi telefonot. Pisav na fb objava deka e izgubem telefon a itno ni trebase karticata posto trebase mm da dobie biten povik utredenta. Pisav deka koj go nasol da go zadrzi samo karticata da ni ja vrati. Arno ama nikoj ne se javi da rece jas go najdov. Ama mi se javi zenata so i dadov alistenca. Ona razbrala koj go nasol i mi dojavi samo rece anonimno da ostane. Go najdovme telefonot im go ostavivme na lugjeto karticata si ja zemavme.
    Koga ne ocekuvas dobroto so dobro se vraka. Ama trebe da osetis vo sebe koga sakas da pomognes na nekoj. Sum pomognala na uste xy lugje taka. Ama i jas sum bila vo nivnata situacija da nemam gaki na gazot i znam kako e.
    Na edno devojce neznam od koja pricina osekam tolku golema empatija kon nea, Selma se vika ne mi e bliska od izvidjenje ja znam ziveese vo blizina na zgradata kade sto ziveev lani, a tuka vo blizina ima crkva... i koga ima vencavki ovde e obicaj od kolite da frlaat bonboni. Taa Selma redovno nadvor sama ke izleze i sobira. Mene srceto mi se kine na parcinja... toa dete nema ni za bonboni. Koga ke ja videv taka, obavezno ja vikav i i davav cokolada za nea i za brat i. Kaj mene za decata koj ke dojde ke donese po cokolado a ne se tolku stradni ne ni jadat seuste kolicinski mnogu cokolada pa taka mi se naogjalo ke i dadam nejze greota e.
    I ja nemav videno edna godina. Dodeka slucajno ne ja vidov vo noviot komsiluk nejzinata tetka mene komsika. Sobrav alista so imav a ne nosev 3 kesinja i napolnav i gi dadov. Ja gledam koga sum na rabota od skolo koga se vraka go nosi toa sto sum i go dala... zdravje ke podsoberam uste ke i dadam za zimoska... Ne ocekuvam deka utre ke se razbudam ko milioner bi bila srekna taa Selma koga ke porasne da se sekava na mene a i dovolno mi e koga ke me vidi da i zasvetkaat ocite od blagodarnost. Mi se stopluva dusata...

На Skorpija25, Tajnaotrovna, EuHenIa и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.563
    Старки носам, од дете. Удобни ми се.
    Балетанки не носам, заради кичмата, строго нешто подкренато и удобно, тежок избор ама се наоѓа. За обувки најнежалам кога купувам.
    Со први братучеди добро стојам, ги поврзувам, ама ми пука филм често од нивната преголема себеважност.
    Верувам во доброто со добро, но има еден долг кој си го носиме, а не е направен од нас самите и е малку потежок за исплаќање и поболно е да се надмине. И при тоа кармата не се однесува само на лошотија, се однесува и на било каква тешка и лоша емоција.
    Не правам арно со пресметливост и не заради свое лично чувство на големина и доброта.

Денес... по не знам кој пат се убедив дека простите во толпа се најгласни.
    И ако сакаш некогаш да пројдеж фино у животот, прави се глуп. Зошто глуп? За да бидеш успешна алатка за со тебе да го менаџираат менаџерот.
    Колку неосвестени луѓе има... ужасно е. Толку немање чувство за другите... страшно. Па некако се надоврзува и на темата претходно, некако се подзаборава дека и себичноста се враќа со себичност, не е само донирањето литар зејтин и 100ка добрина, туку и на оној кој не е во потреба, да се има грам сочувство.
    Вчера една познаничка која многу ме повреди и ме повредуваше низ годините, но повеќе не контактираме, но ете вчера ми се јави. Ми вика, епа подобар човек од себе не познавам, ај белким ќе ми се врати во животов да се избалансира. Заќутев зошто не знаев како да и објаснам колку злоба има во неа, па само културно и реков извини морам да одам.
    Сите мислиме дека сме добри. Ама колку навистина сме?

На Skorpija25, EuHenIa, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    Сто пати изиграв Кенди краш, исчитав цел форум,толку безкорисно се чувсвувам,
    Да не сум во ова мизерно градче ке најдев дополнителна работа,нешто хонорарно ,поладне за викенд да работам.Што било тањири миење.чистење само да не сум вака безделнички...:bandit:

На Skorpija25, mal.ecka, EuHenIa и 14 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Никогаш нема да бидам доволно добра за своите критериуми. За жал премногу самокритична сум и многу пати ми се удрило тоа од глава. Највеќе зашто кога работиш повеќе од деценија во фирмата кад тад ќе се издадеш кога нешто нема да успееш да скриеш зашто во моментот било посилно од тебе. Па ќе те чујат како сама себе се критикуваш и после на глава ти какат знаејќи ти ја слабата тачка.
    Но никогаш нема да сум доволно добра. Колку и да правам добри дела. Не набројувам и знае тој што мора да знае. Личноста која сум и помогнала и маж. Толку. И не сакам да се шири. А верувам ако ви кажам што ми е во план да сторам во блиска иднина ќе се чудите. Ретко кој тоа го може . Зашто и чуства се мешаат. Знае една личност од овде зашто една е таа од двете на кои сакам да им го сторам тоа. И не го правам тоа за фалење или за тапшање. Туку се трудам да си докажам дека ете .. има и такви ко мене, почнувајќи од самата себе.
    Иначе измесив. Замириса куќа на месено. Седнавме на куп сите и јадевме топли полжави со ајварче и сиренце. Убавини. На крај дете заспа меѓу нас така во дневна стуткани. И тоа убавини.
    Арно ми е. И поарно ќе има. Тркалото оди горе и доле... Дали од карма дали од не знам што.. ама оди..
    Еднаш Рефка пиша за бастунот во староста... И го кажав тоа на свекрва ми пред да и ги кажам последните реченици што некогаш ќе ги чуе од мене. . Верувам дека кармата врска нема со мојов случај. Ама и верувам дека имам Среќна ѕвезда. Не сум некој малер тежок да речеш.
    Вие арни?

На Skorpija25, Ane-Goki1, NarCis@ и 15 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Секој за себе така си мисли.
    И дека најголеми добрини прави.

Затоа, не се збори за својата добрина туку се остава некој да си помисли дека си добар.Немора да каже.

Ама ај па разубеди ме дека не сум добра:D

На Skorpija25, Ane-Goki1, NarCis@ и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.521
    Допаѓања:
    91.443
    Замесив слатки буфли,книга треба да ја завршам:o:,а волја немам,ке чекам сама да се заврши.:doh:

На NarCis@, M&M, Espadrila и 6 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.113
    Ја па не верувам дека доброто со добро ќе ми се врати директно/лично.
    Повеќе верувам во она ,,Фрли зад себе-за да најдеш пред себе" .
    И кругот...он секогаш мора да се затвори .....да биде перфектен круг .

Ладно у пм.
    Спуштате ли ролетни навечер?Мака ми е од тоа спуштање/кревање |(

На Skorpija25, Ane-Goki1, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    Спуштам. Ми текнува да спуштам од коа ќе се разсоблечам крај прозорот (facepalm)

На Skorpija25, Ane-Goki1, EuHenIa и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    Ја спуштам преку ден заради сонце. Многу ми е топло, зима лето. Ноќе јок. Ќе се успијам сабајле гарант така.

На Ane-Goki1, EuHenIa, NarCis@ и 9 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.824
    Допаѓања:
    214.685
    Секој со својот крст низ животот врви,често тоа си го велам,за да се утешам самата себе носејќи го својот.Како врват годините се повеќе верувам и дека има нешто вистина во она дека гревовите ги плаќа наредна генерација.На свој грб осетено,па затоа гледам колку можам помалку ,,бељи,,да правам ради овие по мене што идат.Карма ли е,судбина ли е,прифаќам се од овај горе што е,но многу ме боли од луѓе што е.Во секој случај досега на лошо со лошо не сум вратила,не ни сакам.Како што вели @stetoskop кругот кога и да е мора да се затвори:hug:.Намачкав на коса маска со авокадо и масло оти оштетена е некако,да ја подоправам малку,барем се надевам.

На Skorpija25, Ane-Goki1, EuHenIa и 14 други им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас велам полесно е да се даде што не ти треба, ама тешко ни е да одвоиме од она што го сакаме и ни треба.
    Вчера ми се откачи тушот од држач и ме мавна по рамо, денес ногата од чешма ја удрив. Утре со влажни марамици ќе се капам :D
    Имам проблем со јазикот...многу учители не е на арно |( Фрка ми направија во глава, името да не знам да си го напишам :|

На Skorpija25, Ane-Goki1, EuHenIa и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.563
    Абе види, ако човек еднаш бар во животот за себе не помислил дека е лоша личност е човек со реален и голем проблем, уствари проблем за другите, за себе си е супер.
    Секоја здрава личност има сомнеж во себе, патолошките случаи ич па.
    Не мислам дека секој за себе мисли дека е добра личност, ама и не очекувам јавно да го каже.
    И се додека сме свесни за својата лошотија арно е.

Пример дотичната за која зборував, вреѓаше се живо директно во фаца, на вработена и збореше дека е крмак и дека лошо и влијаела на бизнисот од што е дебела, на друга и купи фустан не знам за каде, да не ја избрукала кога ќе се појавела со неа. Им бранеше на соработници со други да соработуваат, драми каде и да се појави. Мене да не кажувам што ми изнаправи. И ете она мисли дека е добар човек... не, она е болен човек, нарцис.
    Какви проблеми ми направи таа жена, не може човек ни да замисли.

Има и друг тип на тн добри. Добри се од позиција на жртва, видете ме сирот јас колку сум супер, смилувајте ми се.

И така.

А дека некако генерациите плаќаат. Плаќаат и тоа како.
    На никому не дошло до пишливите 100 денари, кои пак со тешко срце се дадени и за утеха познатата реченица - едно кафе си скратив ама донирав, па ќе си испере 300 други гадости уз тоа. Фуј.
    Ако си бил себичен не очекувај широкоградост, ако си мислел само за својот леб утре не очекувај некој да мисли за твојот, ако си местел, не се лути кога те местат и така натака...

На Skorpija25, Ane-Goki1, EuHenIa и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Добра ви вечер друштво
    Дојде сезоната на суви раце, испукани усни и ладни стапала... :(
    Јас не верувам во она доброто со добро се враќа, одамна помина тоа време.
    За мене се покажало точно она, не можеш да очекуваш луѓето да бидат добри спрема тебе затоа што ти си добар спрема нив. Тоа е исто како да очекуваш лавот да не те изеде само затоа што ти не јадеш лавови... :) Во моево опкружување, за жал на прсти се бројат луѓето кои вистински ценат кога нешто ќе направиш за нив, сите останати се само користољубиви и лицемерни...
    На тема запознавање и прв впечаток обично сум тивка и ненаметлива, повеќе слушам - помалку зборувам, почитувам културни и воспитани луѓе кои иако не те познаваат пружаат рака, и јас се сметам во таквите...
    Со првите братучеди добро стоиме, со кој повеќе-со кој помалку, со некои редовно се слушам и се гледам, со други поретко, но битно се почитуваме.
    Времево ми е само за завиткување под кебенце со топло чајче во рака и добра книга...

На Skorpija25, Ane-Goki1, EuHenIa и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.