Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Ве исчитав сите.
    @WORRIED.BT :hug:
    @Bubce38 пишувај ни почесто за свекрвче, јас 3 пати ти ги препрочитав псотовите, што од милина што од смеа за Вера и миљардите :)
    :hug:

Гледам зборувате за есен.
    Секаде ли застуди наеднаш?
    Кај нас преку ден е океј, преска дури запече малку ама сега е ладничко :)
    Гледам кога разлика ја има во темп во македонија а која тука и во англија и се чудам.
    Толкав пад нема.
    У англија стагнира со по неколку степени во тек на ден, си држи ниво. Тука исто.
    На пример денес до 19/20 степени а навечер до 10 највеќе.
    А во мк преку ден 30 степени навечер 5.
    Мислам дека таквото менување у крајност е болест на организмот.

Туку треба ѓезве да си купам, отворам сезона какао. Го купив и стои.
    Чека подобри денови :);)
    А мене се што ми фали е маж ми да ме гушне на времево :|

Кај да е собни влечки ке купувам
    Кај да е ќе одам мк на една недела да си земам официјално се што имам таму и да си го донесам тука :angel:

Нека се угоди.
    За арно за убо.

Јас сакам да помагам од срце.
    И сакам сите да бидат среќни на земјава. Да немаме толку проблеми, да нема глад, жед и болести.
    :|
    Тоа ми е најголемата желба.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.824
    Допаѓања:
    214.682
    Едвај коса измив,навикната на долга ставив масло повеќе од што требаше,небаре за коса до половина маска спремив.Кој ќе ме зезне ако не самата себе(facepalm).Важно сега светам,намирисана капена,а не е недела,параспура,трошаџика:D.Замрзнав на тераса,свежичко кај нај бааѓи,ќе се мрзне допрва,за цигарче жртва се паѓа,важно двете саксии лаванда ѓи прибрав дома,накако ниски температуриве навечер,да не се уништи ми падна жал.

На Skorpija25, Ane-Goki1, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    За патики не скржавеам :)
    Мада често имаат попусти.
    Овие зимскиве оргинално беа скоро 8 000, ги земав со попуст околу 5 ипол.

Штикли не купувам скапи и сеедно ми е колку се квалитетни, и онака од свадба на свадба носам :)
    Ама патика мора да е добра :)

На Ane-Goki1, EuHenIa, NarCis@ и 10 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    На evangelina.ina, mal.ecka, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.112
    Допаѓања:
    154.997
    Во спална се горе доле стално спуштени, на прозорот што има мрежа за инсекти бидејќи е најчесто отворен малку е подкрената ролетната за воздух да влезе, кога беше жешко јанкревав скроз. Ниско сме има и дрва нема кој да ме гледа :D, вајда :worried:
    Ако можам на некого добро да му сторам не очекувам дека ќе ми се врати со добро, не ни размислувам за тоа. Сте приметиле ли дека нај лошите луѓе се нај суеверни, мислам дека со ова се покажува дека се доста свесни за лошотиите што ги прават па мислат дека со разни суеверија бајачки и слично ќе им се исперат гревовите. А да им се невиди па и не проаѓаат толку лошо во животот. Кај е тука кармата

На Skorpija25, Ane-Goki1, NarCis@ и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.447
    Многу теми а јас немам време да вратам.само читам,лајкнувам и се гасам.турбо викенд имав и веќе е продолжен викенд.
    Три дена празнувавме,задоцнети гости синоќа имавме (несакам гости понеделнички:(),денес до 17 ч. на работа и од 20 ч. на детски роденден.
    Сега дури најдов време да ви пишам.

@duffi среќна годишнина,уште многу да си славите:inlove:

не носам старТки а сакам да гледам други кои носат. гумени чизми исто убави ми се на други но јас никогаш не би носела (тато вели тие биле за вадење на лозјето:D) обично носам ниски чевли и чизми и балетанки,купувам и скапи и ефтини работи-некогаш марка а некогаш не:)

13 први братучеди сме,блиски од деца, со сите живееме,така сме воспитани.и за добри и за лоши работи сме тука.родендени,слави,погреби сите на куп.знаеме периоди да не се слушнеме но и периоди кога надокнадуваме па без престан се дружиме

верувам во карма секојдневно.
    Често искусувам работи кои ми се вратиле од некои лица неочекувано.дури и сум заборавила дека сум помогнала.не ги вреднувам на таков начин луѓето,сум купувала лекови на луѓе кои не ги знам ниту сакам да ги знам.едноставно сметав дека можам да помогнам па зошто да не.ми се вратило на друг начин доброто.

нонстоп сум со луѓе,немам проблем со запознавање.на изглед многу ми кажале дека сум им личела за сериозна и строга личност.по 1 мин сваќаат дека сум зборлива,насмеана и позитивна.такви и луѓе сакам да среќавам.велат сум им била со среќна ѕвезда.незнам-така велат.исто и мене такви луѓе ме привлекуваат,намуртени и тмурни ги избегнувам за да не ми го уништат моето расположение,со мм кога сум и тој и јас го запознавам ако сретнеме некој наш познаник

Денес беше убав ден за нас,едно скалило погоре во животот искачивме.
    Многу ми олесна и голем товар од душа ми падна,вечерва полесно ќе спиеме:inlove:

@mareane секој ден ве читам но немам време да пишувам секогаш.се трудам барем да ве исчитам:hug: :*

Малку претерав со постот,ако ви е долг слободно прескокнете го:D8)
    Едит:
    FB_IMG_1537911720293.jpg

Последна измена: 25 септември 2018
    На Skorpija25, Ane-Goki1, lunicka и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.662
    Допаѓања:
    178.517
    Е да бе, сега на крај кажуваш, откако го прочитав :rofl::rofl::rofl:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.447
    Ами мене како ми беше.сите содрЖајни и долги постови пишуваат.па морав се да исчитам:D :D :D
    Затоа цел ден не пишам, неможам да дочитам.
    Ти не се устручавај стави некоја интересна сликичка или песничка.се исплаши некња за содржајните постови и те снема.само набљудуваш сеа:bandit:

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.113
    Чекав шефица прва да пише ама ја нема,се успала изгледа :)
    Надвор ,,бистро и јасно" ,у главата некоја магла.Надвор свежо ,во душата некоја топлина .Не е од двете кафиња ,ниту од трчање по кучката.Ваљда сфатив(конечно) дека секој ден е ден плус.Ништо не е онака ради реда дадено ама и тоа даденото треба да се зграбчи зошто...не се знае дали ќе има ,,утре".
    Филозофии рано наутро на ште срце.... личи на мене.^_^

Ај :*,убав ден имајте .
    (Облечете се топло,,,само"8'С е надвор )

Едит-Кафето :)

IMG_2808.JPG

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 29 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Стеки не вреѓај молУ ти се.
    Ми е срам да пишам прва.
    Ние старите луѓе знаеш дека рано стануваме:D.

Кога на времето ми збореа фолозофии ем се нервирав ем им одвраќав-..е како да не, ти се знаеш..
    Е знаеле, ама не тепале доволно:D.
    Ама со годините си идело.

Мене главата чиста ми е.И со себе сум на чисто.Знае и да ми се замати, ама сама се преслушувам прво додека не соџвакам па после во етер пред него ќе кажам.
    Помина времето " што на ум тоа на друм".

Јас добра..кафе, цигара и балкон.
    Вие?

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 26 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.113
    ^Ја па друго мака си имам-неможам да преќутувам.Додека Молчев -го кркав .Сега-некоја дизна се откука па што на ум-то на друм.И боље ми е така.Бар знаат на што се со мене.Нема лажна надеж ,нема очекувања,нема што да рачунаат на мене.Ова општо зборам ,за сите сфери у живот.
    Синко ми вика-како татко му сум станала,уште да сум се уозбиЉила малку(facepalm).
    Па нормално дека како него ќе станам-негови ,,чевли " обув , ,,големи" ми се ама се ,,движам" у нив и уште не сум се сопнала.

Реков ја,филозофии ....(facepalm)

Ај достами е,оЈдОх

На Skorpija25, Tajnaotrovna, mira.mira и 29 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Добро утро
    Блуза дукс од маш и кебе врз мене. Не е ко вчера ама вели 10С.
    Пијам кафе и тегнам една на тераса. Синоќа куфер у 10 се сторив ама ѕвер стана во 15 за 5 да си игра. презаспа пред 1 саат. Си знаев дека вака ќе стори па затоа со петлите си легнав. На репертоар за ручек денес има од вчера. Само за дете да се спреми нешто. НеКако ич не ми се оди на работа денес, ме фатило желба за седење дома јер ладно ама ке кренам гаС некако ќе се одвлечам.
    вие арни?

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.347
    Добро утро (highfive)
    Среда :inlove:. И на септември му се гледа крајот . Како само лета времето :|
    Сношти за прв пат од кога сме земени со мм спиевме во различни соби. Нели после ручекот се подсксравме малку, т.е тој ми се налути . За прв пат . Го оставив да дремне попладнето со мисла дека кога ќе стане ќе биде "друг". Ама не беше така .Дремна пола саат и пак стана истиот ,љут:(. Што не ми беше работа отворив тема муабет за референдумот . Имаме различни ставови по ова прашање ,па така додатно се искаравме;(. Пошто ни е прва кавга не знаев како да реагирам . Зедов пижамите и директ сама у спална . Не го ни викнав . Станувам сабајле у 5:00 ,го нема до мене . Гледам спие на фотељата клацкалица у дневна . Кога се раЗринцав ;(;(;(.
    Направив кафе ,сокче цедено и овошје здробив . Послужавникот и подарокот му го оставив на масичето и пуштив музиче :inlove: да го разбудам . Е, кога стана и го виде сето тоа ,па и кога ме виде отечена од плакање и тој почна да плаче . Па следеа извинувања јас сум крив ,не јас сум крива .:)
    И така.... Важно се смиривме . После дозата гушкање си ветивме дека ова ќе ни е прва и последна кавга . :).
    Ааааа и за прв пат у 35 год стаж задоцни на работа . Ама важно се дотера во сакото и кондурите што му ги купив . Што убав ми беше :inlove::inlove:

За едно глупо паркирање два дена ве замарам :headbang:. Ама се познава дека си ја сватив грешката и дека се каам ,нели ?:o

Казаните за ракија официјално пуштени во погон .
    Ќе сефтосаме денес . Да одам да купам некое мевце , ќе печам скара денес . Ќе има приговор од старите дека многу месо е тоа и дека со истото ќе поминиме цела недела во манџа ,ама ќе го искркаат за пет минути :D

Ај кафе да послужам и овде . И на вас да ви се извинам за замарањето :) 29096184_176471729653118_9091405666286829568_n.jpg

Последна измена: 26 септември 2018
    На Skorpija25, Arabella M., Ane-Goki1 и 29 други им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Stalno koga kutis go krkas. Toa e opstopoznato.
    I jas si slapkam se na krajot sekako na lugjeto nema da im bide pogodeno vaka barem neka ima za sto. Nije se rodio ko je narodu ugodio. I uste edna na fb ja procitav - Ne si tolku biten za da bides fin so lugjeto.

Tuku ovde zima stipe po obrazi. Jas zivri si oblekov pod farmerkite i gi stegnav dole so carapi. Vaka izgledam koga ke me vidis macka ipol so bekoi fensi dzemperi i cizmi na puna peta, a odozdole zivri nosam so carapi so mecinja i 2 para bluzi. Ama dzemper ne soblekuvam. Ladno nek si ibe majkata.
    Taka e i so lugjeto. Moze odnadvor koga go gledas izgleda deka e se super ama kojznae sto nosi so sebe. Ko jas zivrite na primer. Koj bi rekol oti nosam zivri? Nikoj :D
    Aj na zdravje kafeto:coffee:(hollest)

На Skorpija25, Thallia, SV1911 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Aaaa не се разбравме.
    Не преќутувам:!:
    Ама сакам тоа што ќе го кажам да биде на место и издржано.
    Често со будалетинки кога имаш работа и НАСА одговор да ти спремила, џабе ти е.
    А и јас знам будалетинка да бидам, не сум исклучена од тоа друштво.
    Сакав да кажам дека инфлација од зборови не сакам.Ќе го ,,испечам,, проблемот во глава и ќе изустам..бидејќи кога сум љута знам и глупост да тропнам па да се каам, и тоа најчесто знам да навредам некого за инает:devil:, не од што заслужил некој.

Кога бев помлада не преминував преку се:tmi:.
    Глупава.
    И дома и на работа сум се докажувала дека нешто нечини, ама нервозно и дрско, на моменти безобразно.
    Сега ми доаѓа шамар да си удрам кога ќе ми текне.
    Краток јазик требало и трпение.
    Ништо повеќе.

Ете...почнаа Рефини-те филозофии.
    Сократ и Платон а богами и Џон Мајнард Кејнз може вода да ми носат:D

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Раат да ми е. Толку е битно. Што и да се случува, раатот да си го наогам на краjот и да не се тормозам сама себе. Оти тоа е моjoт жулj.
    Со оглед на тоа каква сум, како функционирам...и не можам да очекувам другите да играат ко што мене ми се свири, кога ми се свири. Секоj своето на своj начин се справува. И на краj, па би им се нашла,и па со исти очи би ги гледала и би ми биле драги. И па ништо нек не добиjaм од тоа. И ради тоа, не сум добра,оти, тоа лошото кое некои биле за мене,jaс сум била за други. Пред некоjа година имав пишано на форумов дека заклучив дека не сум добар човек. Али сега не мислам и дека сум лош. Обичен смртник коj само живее,осека,прави,реагира во граници на своaта природа,оти и еволуциите,промените се тие... детерминирани. 'Садам семинja'/правам работи со мисла х време потоа. Не се' родило, али ,еве, ги живеам семинjaта од 2010-2011. Не е баш карма. Е некако...таква сум,и хаос околу мене, и хаос во мене, и ме газат, и ке ги згазнам али се' ке направам со 100% душа и труд. НевозМожно е да е поинаку. После ке си одам,коа ке сум раат па ке се вратам да направам. 35години живот, тоа, па тоа.. И кога сум мислела дека правам поразлично,поинаква сум...тоа било. И сите луге биле тоа па тоа,само имале други иминja,и мислеле за сене дека носат друго нешто. Ко и jaс. Затоа раатот, присебноста пред се'. Само тогаш ке можам да го правам и да бидам за себе и другите 'тоа па тоа'. дур ме има,тоа ке е...ке ме вади од патики:)))) ко шо викаше некоj...насмеj му се наjсилно што можеш. Шуби,дуби. Арни иначе? :)))))))) ja скроз. Симболично си земав нови патики. И они симболично ми се неудобни. И ja симболично ке продолжам да ги носам оти...и дур... Trust me,ич не сме паметни ние човеците. Не ни замеруваjте затоа :)

На Skorpija25, M&M, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  17. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Добро утро , да се надеваме дека и денот добар ќе е .

Се натокмивте со чизми а :D, ако видам некоја со гумени ќе знам дека е од тука.

Старки сакам , само што се имав решено да купам , отидовме со мм , темна црвено-бордо , преубава боја , се замислив веќе и на долг фустан со иста боја кармин како нив , ама број не се најде за мене.Едните ми беа така накај мали а наредниот број големи а и не стоеја убаво баш се гледаше дека апла поголеми на ногата ми се , и така останав без старки.
    Се мислам да си купам ниски ама обични од овдешните продавници.Некои 600 денари беа пред две години.

А за другово , кога ќутиш си го кркаш тоа секако , непишано правило си е .Особено во домашно роднинските врски , ама па кога збориш се што мислиш , лоша си , иако си во право и така.
    Лисица да се правеш , народски кажано , само итро , на шала да кажеш се , и пак се да ти е кажано а и "арната" да испаѓаш дека си. Е за некои работи треба лицемерие и челични живци, ама па така и најмногу работи си користеш од сите.Докажано и веќе видено , тоа е тоа.
    Јас за многу работи не премолчувам а и немам трпение , и постојано се нервирам а и башка што вештица сум оти кажувам се.Лошотија нели.Почнувам да учам лекции од животот , како да функционираш меѓу лицемерни аждаји, а бога ми и да си направеш да ти биде удобно.Како што ми кажуваше една другарка , киселата ќе ја правеш и готово. Незнам кај сите дали се користи тој израз , тогаш од неа прв пат го слушнав.

Нејсе , ајде денот нека е убав.
    5955e6da2b3764f01c91d6457772adc8.jpg

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро.
    Лелеее, јас сега сфатив дека референдумот е во недела, а не сум размислувала и сега немам одлука :D Осеќам притисок да морам во следните денови имам дуел сама са собом за ова прашање :tmi: Кога зборувам со други луѓе, ако се они против јас сум за, ако се за, ја сум против. Не од инает, туку така си се расправам и со сама себе :headbang:
    4 степени беше кога станав
    Ми се присака Божиќ. Ако може да ги прерипаме сите месеци помеѓу септември и јануари, и јануари и април фмп :ninja:

На Ane-Goki1, M&M, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Епа кажи дека немаш, јас ќе ти кажам:|
    :rofl::rofl::rofl:
    Ќе те убедам:!:

Се шалам:D

На Ane-Goki1, M&M, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Здраво и од мене :hai:
    Ја отворив сезоната на затнат нос и отечени синуси и сумамед :envy: Се надевам ќе ме покрие за цела сезона.
    Ве читам ама немам шо да кажам

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.