Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.410
    Морнинг! :hai:

Постот е од синоќа почнат. Дојде маже ми донесе Февекс оти чемреев и сум се комирала.

Да се јавам од хоризонтала. :DИстуширана, тинтрана со маски и млека, можам да си легнам сега чиста.|-)

Денес со бебе една мини прошетка колку да не фати воздух ама не фати ветерот. Не знам што ќе правиме зимата по цел ден дома. Кај нас вистина нема некој затворен простор каде би го прошетала. :doh:
    Со душа го чекам маж ми да се прибере и да не носи до маркет. Колку да мрднеме од дома, не дека нешто посебно ни требаше.

Бебето таму е најпримерен. Ужива во тие шарени рафтови. Гледа со внимание како сечат сувомеснато, кој ли знае што му личи.:D
    Ако добие и нешто во раче тогаш е најсреќен .

Маж ми знае да каже фрли пред себе ,за да најдеш позади или пак што дава не се суши. Дали е вистина така не знам. :?:
    Јас тврдам дека маж ми е подобар од мене. :rofl:

Свекрва ми ја гледаше свекрва и на постела. Не беше долго, ама бараше нега.
    И покрај три ќерки , таа ја бараше снаата. Имаа однос за завидување. Во мои очи свекрва ми е голема жена. Знаеше кога да премолчи а кога да каже тоа што треба, со вистински и избрани зборови. :bow:
    Кога ќе пораснам сакам да бидам како неа.:D

Денес да продолжам:D

Ех @Bubce38 , со маж му со казните уште една кола ќе купевме. Што дека се лутам. Џабе и казни и се, он пак по негово. Лета, не вози.:punch:
    Пред бебуш да се роди кај тебе во родниот град го беа опрчиле 300 евричи. И пак исто.:swear:
    За него само возачката да му ја земат.

Старки имам ко да немам. Не ги носам или ретко. Не се мој стил. Сакав за бебуш да купам ама татко му не дава. Шангајки ли ќе носел. Исто за него и балетанките не се обувки.|-)

Бебуш заспа. Да апнам јас на раат оти во спротивно вака јадеме. Неговото јадење со перипетии му го тутнувам, ама за моите глупости прв е . :worried:
    6D5877A0-671F-48BB-9C62-9613FB3E444B.jpeg

На Skorpija25, mira.mira, Ane-Goki1 и 30 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    @senjorita-v само лајкува а никогаш збор не напишала тука.
    Кај тоа, па и не не чести денес:)

@stetoskop Стеки, со то ноктите се си средена:envy:...да не имаш аргати дома:^)

На Ane-Goki1, ♡BuBaLe♡, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.218
    Допаѓања:
    330.004
    не зборите за казни аман |(.Ко добро утро ни се дома.Уште малце и без возачака ќе остане па ке се сликаме тек тогаш :D

@duffi дај му да гризне знаеш МАШКО Е :D

На Ane-Goki1, M&M, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  4. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Kako прво таблица од кола во никој случај не смее да ти вади,строго е казниво за полицајката,а како второ пријави ја во внатрешна контрола за несовесно работење и однесување,боже кога ќе се научиме на ред,а сакаме во ЕУ.

Еве јас кафе пијам и муабетам у исто време.
    Надвор залади дури капуљача ставив на глава.
    Едно време мислев и високи кондури да облечам ама пак се вратив и си реков не се прави будала ќе ти се смеат.
    Е изгледа градоначалникот во Кисела Вода реши да ни ја асфалтира улицата уште сега фали лежечки полицајци да стави.
    Да ја поздравам и @fana :hug:имајте убав ден.

Да се редактирам имало време.
    @senjorita-v СРЕЌЕН да ти е роденденот да си здрава и жива

Последна измена: 26 септември 2018
    На Ane-Goki1, ♡BuBaLe♡, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  5. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.955
    Допаѓања:
    11.303
    @referentka па немам што да пишам и не ви се вклопувам баш во друштвото али ајде да почастам за роденден :) download.jpeg 11.jpg

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.347
    @fina erika кај нас рачно ги вадат таблиците . Немаме нит пајак служба ниту од тие железата што се ставаат на тркала
    Не дека несовесно работеше жената . Ме изнервора што 45 мин изгубив време со неа ,а можев да си платам и за 5 мин да сум готова . Никој нит чул нит разбрал . Вака цел град ме виде и слушна .
    Маж затоа се донервира. За глупости вика ќе ме зборуваат по градот :(
    Ај бидна веќе :)

И јас сакам да ја поздравам @fana и да ја поканам и таа да почне да ни пишува овде .
    И @wannaBeMomma ,ЗаШо ма ти не не дружиш тука ?!|(

@senjorita-v среќен роденден .
    И јас мислев дека нема да се вклопам у друштвото ,ама баш убаво ме прифатија кукличките овде .
    И Пецо де (highfive) @Peco

На Ane-Goki1, M&M, ♡BuBaLe♡ и 19 други им се допаѓа ова.
  7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Ја сум тука падобранец ма :)
    На времето коа сакав да пишувам не ме сакаа некои, сега не знам да пишам содржаен пост, па наминувам кампањски кога имам што да реплицирам некому :rofl:

На Ane-Goki1, M&M, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.347
    И мене не ме сакаат некои ,осеќам превртуваат очи коа ме читаат ,ама шО ме гајле :P
    И јас не знам ни што е содржаен пост ,ни што е квалитетен .
    Затоа пазам само да биде долг .
    Шо подолг тоа поарно :rofl::rofl:

Те и @WildMk се има налутено нешто . Нема ја да пише (fingers)

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Поздрав...шо да чкртнам дете дење ноќе пишти, темп.мрсули,лош вирус ја фати....дома сме во изолација пак.
    Да не сум ја мешала со деца,е ај си баби ќе се мешаме.
    Хаос сум,сношти 2 часа зркав со неа од што незнаев повеќе што да направам.
    Ја отворив грејната сезона,дома едвај 18степени.
    Незнам ни шо пишав...те гушкам.

На Ane-Goki1, ♡BuBaLe♡, EuHenIa и 13 други им се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.484
    Допаѓања:
    184.675
    Абе толку не сум читала ехехеее, арно не треба семинарска да пишувам :rofl:
    Добро утро :hai:

Од обувки сакам сѐ, ама последниве години не можам да носам рамно или многу високо, па приоритет ми е удобност.
    Со кармата уште не сум начисто, ама дефинитивно се сложувам со тоа што го пиша @Sesil дека деца гледаат, па стануваат како нивните родители.
    Не сум добра, особено вчера не бев. Некој успеа да го извади најлошото од мене, за кое јас не знаев дека постои. Сега чекам уште да ми речат дека хормони се во прашање, па да добијат еден голем естрогенски шамар.
    Големата гледа Петко, малово нешто се буни. Напорен ќе биде денот. Тензичен и емотивно напнат. А ако ми стане сеедно, најлошо е.
    @duffi среќна годишница :inlove:
    Убав ден на сите :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    85.377
    Добар ден и од мене!!!
    Ајвар готов нема што не ме боли сега но фали уште оган да запалиме ...ладно многу за овај период..
    Гумени чизми никогаш не сум носела ,а убавко ми изгледаат можеби ќе се излажам некогаш да купам,а палтенце ми треба и тоа планирам да си купам ...старото ми е големо ,а и веќе го подарив..
    И јас мислам дека во животот се се враќа не џабе се рекло дека како правиш така и ќе ти прават...
    Братучеди имам многу си живеам со сите но времето и обврските си го прават своето и не сме така слободни ...
    @duffi Среќна годишнина ...
    Убав ден да имаме!!!

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Morning другарки :coffee: :yawn:

Во кола греење пуштив сабајле, цели 8 степени беше :|
    И сега пуштив клима да грее.
    Не е ни октомври, де.

И немам ништо зимско за облакање, па изгледа ќе да прередувам шкафови викендов :)
    Ајде кафуленце да шмркнеме, малку живот да нѐ фати :)

^ ова беше во 8 сабајле.

Нос ми тече. Грло по малку грепка.
    Изедов цело пакетче од оние бонбони со крем...
    Овие

Не знам за крем, мене вкус на карамела ми имаат, благи се ептен, и после дебела, епа дебела :)

Сакам да кажам нешто.
    Докторите специјалисти кои сепак остануваат тука... секоја им чест.
    Да го имам нивното образование и нивните можности, нема сила што ќе ме задржи во државна болница во земјава.
    За некоја година веројатно нема да има доктори, и нека нема, со оглед на односот на државата (и пациентите) према нив.

На Ane-Goki1, bittersweet, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    @Bubce38 а да го послушаш сопругот, да излезете на гласање. Па ќе прошетате стокмени после гласање, рака под рака , ќе седнете во некоја кафнка :wasntme::wasntme:

Ние ретко дома за политика дискутираме. Јасно ни е дека било кој и да го слушаш коа збори од политичарите ти иде уште одма да гласаш за неговата опција и нема потреба меѓу себе да се препи*аваме за други :tmi:

И кај нас го има собирањето. Жарот да се искористи за мавце и колбавче :angel: За адет кај нас кокошки се печат, на последниот казан .. не дека има некое значење ама повод за собирање сите на ручек :D

Порано многу се докажував за шо и да се дискутираше, и сега знам да ,,откачам,, ама многу ретко. Сега ако не сум лично засегната со тоа шо се дискутира, гајле ми е кој што мисли, викам ,,така е'' и не трошам енергија, време и зборови на небитни ствари.

На Ane-Goki1, bittersweet, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Не сум лута @Bubce38, само ме мрзи да пишувам од мобилен. :)

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.347
    Море ,муабетот не ти е погоден :P
    Да фатиме "сочни " муабети да видеш како нема да те мрзи :P

Се шалам :*,оти знам дека не се лутиш ти :hug:

На Ane-Goki1, M&M, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Не ни читам бе.. Шведска сум. Не можам да закачам слика, вика големи биле, а на другата тема ставив |(

Nordic museum Stockholm

IMG_20180925_131623-1200x1600.jpg
    IMG_20180925_141210-1200x1600.jpg

Најдов апликација за намалување фотографии :)

Последна измена од модератор: 26 септември 2018
    На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 27 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    ^ јас не слушав политичари и не слушам.
    Го симнав договорот во оргинална, англиска форма, го прочитав внимателно.
    Го направив исто со верзијата на македонски.

Размислив добро, не беше лесна одлука, но одлучив за.
    Не ми е нај по ќеиф, ама тоа е што е.
    Размислив за pros и cons.
    Повеќе тежеа pros.
    Така донесов одлука.

На lovestoneddd, M&M, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    Од сабјале тешки филозофии сте почнале ,ама после ја опрајвте.
    Кај нас нема традиција на собирање околу казан,ама јас сакам да пекнем некое мевце.
    Годинава два пати .
    И ние со мм некако сме обратно пропорционални околу референдумот.Ние и досега никогаш не сме се договарале кој за кого гласа често после се шалиме,а за кого гласа?.А знам да гласам за едни за советничка листа ,за друг за градоначалник а за трети за претседател.
    Јас искрено незнам кое зло е помало...
    А најмногу ме нревираат убедувања,звонење на врати(не им отварам никому)...

На Ane-Goki1, bittersweet, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Гутен таг од топлата страна на светот! :sun:

Баба ми многу пати ми има кажано дека кога била млада, мислела дека никогаш нема да остари. Дури денес сфатив што точно сакала да ми каже! :wasntme:

Мислењево секогаш буквално го сфаќав. Сите знаеме дека растеме, па после одреден период на време старееме и тоа е тоа, не е тајна, ниту пак има голема филозофија тука. Арно ама, додека сме млади можеме да се занесеме со погрешни одлуки, неправилно распределено време, круг на луѓе кој не ни одговара и нѐ истоштува, работа која не нѐ исполнува и итн не размислувајќи нешто посебно дека на младоста ѝ има крај и некои работи не можат да се остават за подоцна.

Што знам, не дека ова не го знаев и порано, ама едно е да знаеш, друго е да разбираш, барем во мојот случај.

Верувам во карма, тоа што ќе го посееш, тоа и ќе го жнееш. Се трудам да бидам добра личност, ама не сум баш, имам уште многу пат да изодам додека стигнам на тоа ниво да се викам себе си добра. Има работи кои што сега веднаш би ги направила, за доброто на повеќето, а и за лична сатисфакција, ама немам можности, па подголтнувам и терам понатака.. со надеж дека ќе се смени нешто наскоро.

Денес ме пофалија дека не изгледам ко да имам 27, туку сум изгледала многу помладо. Данке, данке, знам. :rofl: Пред некое време една ме праша колку години имам, па после се зачуди од одговорот, мислела дека само што сум почнала со средно школо. :D

Ај да работам сега, треба и ручек да си направам.. пфф, а ми се спие ептен, ни кафе не оправа. (wfh)

Уживајте во денов! :f:

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.824
    Допаѓања:
    214.682
    Добар ден и од мене.Многу за читање сте ми оставиле.ама суредив се.Од сабајле за лична карта со синко бевме,за мин работа завршена со сликање:clap:.Кажав дека чистев дури и бојадисав за особа која ми иди денес,тоа на нејзин спрат се е веќе скоцкано,јас папсана.Селско веќе готово уште шопски да се насецкаат,компир се пече,благо сум стуткала.Денов рано го почнав,сега веќе кафе пак ми се пие.На рефендум ќе одам-разбирасе.како тоа јас да фалам,и за чудо едно со мм прв пат ист став да имаме,се сме биле обратни порано,ете ,,прв пат ќе ни биде,,со аирлија да е:rofl:,демек без кавга референдумска при нас.

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.