Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Ние дома сме апла поделени :)
    Ама може е до генерациска разлика.
    Татко ми бојкотира (пензионер е, му прошло неговото), јас гласам за, мајка ми не знае или не кажува :)
    Никогаш дома не сме имале "традиционално" гласање, на многу мои познаници ако родителите им гласаат за една партија, и децава за таа, не оти стварно сметаат дека така треба, туку да не се двојат :)

На Ane-Goki1, M&M, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.347
    Баш ми е безвеза едниот од нас да излезе на гласање ,другиот дома да седи:doh:
    А пусто не ми се излегува . И сама не знам зошто ,ама ете не ми се оди :tmi:

Осеќам маж ќе ме изненади нешто :inlove:. Ми "дошепна " колешката ,крчкал нешто :inlove::inlove:

Да почнам со скарата не е лошо .
    И салата некоја убава сакам да направам .
    Патлиџаните сега најслатки ми се. И корнишоните свежи здробени во грчка салата
    ОдоХ да наберам (highfive)

На Skorpija25, EuHenIa, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.824
    Допаѓања:
    214.681
    @CameliaMiller чудо некое ме снајде,за прв пат навистина да усогласиме ставови.Порано морав да кажам дека се согласувам со друѓиве,а на гласање си терав своја песна,и ќе кажев дека гласав како нив,зрела сум за во политика:rofl:,ама за мир во куќа морав.Сега иста песна пеат,не дека е до мене работата па сум им наметнала,ете така испадна.Да не ме помислите лошка,сечи-печи,па по нејзино играат.Не сум до толку,туку типична македонска жена која прави компромис барем и со збор само због ради мир во куќата,но барем нешто ќе си истера по свое,не мора се јавно да е кажано.Кога не можиш да им се спротиставиш,придружи им се барем не им оди против.Снајди се да преживееш е работата,кога се мора тоа е.Ау кога се читам самата себе сваќам дека за политика сум си истерала по свое,за ништо друго во животов:tmi:

На EuHenIa, Ane-Goki1, душленце и 13 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Јас скроз различна, за сѐ се оправам.
    И најчесто победувам :P

Лично нешто е гласањето Бубче, не семејно.
    Секој за себе си гласа.

Последна измена од модератор: 26 септември 2018
    На EuHenIa, Ane-Goki1, M&M и 10 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.824
    Допаѓања:
    214.681
    @CameliaMiller пробав еднаш од дамна,младост,да ја оправам,видов дека не оди.При сила нема правдина,па си ја оправам по мое со ќутенката,важно од својот став и мислење не дадов да ме преобратат:muscle:,за толку сила се има.Досега сите нивни одлуки се покажаа погубни,за нас секако.

На EuHenIa, Ane-Goki1, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Абе милум или силум, до своето да си дојдеш!! :D

На EuHenIa, LejlaD и NarCis@ им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.501
    Допаѓања:
    260.681
    Знаете дека бев омажена за Вмровец, а јас тежок кумуњар од ко знам знам за себе:D. Какви дебати, кавги паѓаа, двајца правници, плус инаетливи, ма ставови, пи*ки мај*чини:D
    . И на крај пак ќе си се смиревме:D.
    Со татко ми сме иста партија, т. е цела фамилија сме исто. Ама ние за друго знаеме да се оправаме и често ќе се скараме]:). Референдумот треба да го тргнеме настрана од партиите, ова е нешто што не засега нас и нашата иднина.
    И на мене Договорот не ми е по ќееф, ама е ситуација каде бираш дали ќе одиме напред или ќе тапкаме во место.

Синоќа бев излезена на отворено. Премрзнав. Со 3 ќебиња и чорапи не се стоплив, до сега и климата ми работеше.
    Треба пак да излегувам, баш после 17 часот кога е најладно. Се мислам капут да облечам:tmi:.
    Зимурлива сум.

На EuHenIa, Ane-Goki1, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.410
    Маж ми не знам ни дали знае дека има гласање и за што е. Не знам дали е добро или лошо што е толку исклучен од политика.

Неговите дома имаат сосем различни размислувања. Па не ми е така чудно секој да има свој став, а едно исто семејство.

Нека даде некој некоја:cash: може ќе одлучам полесно.:rofl:

На CameliaMiller, Skorpija25, EuHenIa и 17 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Добар ден.
    Сушам коса и кивам во исто време. Уште трески ме тресат.

Мене мама никогаш ми нема кажано за кој да гласам, ама јас сум малку безобразна и и кажувам сега да излезе да гласа. И се договоривме да си дојдам и ќе излеземе да гласаме.

Само ќе кажам дека јас, од хард кор патриот, откако заминав странција пред неколку години, сфатив дека ние сме никој и ништо во светот, другите народи не ни знаат дека постоиме.
    Џабе се мачиме и страдаме со векови, кај што има сила нема правдина.
    Пример, курдите. 50 милиони во 4 држави поделени, немаат своја. Многу се расеани по светот, ама си ја држат каузата.
    Ние само се караме, белата чума не изеде.

На ред е кафе сега. Ајде кој е за?

На mila89, EuHenIa, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.875
    Допаѓања:
    99.712
    Ова многу нагло залади бе:^).

Во 09 сабајлево излегов и како Џек некој|(, облеков само памучна блуза на 3/4 ракави. Пешачев 15тина минути и стигнав до дестинацијата буквално укочена од студ.
    Дебелото ќебе го извадив дома, ставив горниот дел пиџама во долниот:wasntme: (оти ме мрзеше долна маица да си облечам:D) и легнав. Па после станав и чорапи си наденав:bug:. Ваквите драстични временски промени се убивање во поим, ама ај...

Референдум...па баш ми е гајле за истиот. Како и да се викаме, овде нема оправија. Некако многу цврсто сум убедена во тоа и дури не видам спротивен ефект, не верувам во друго освен дека си тоневме, си тонеме и ќе си тонеме. Не следам, не читам. Не сакам. Немам желба.

За гласање, порано бевме приморани да гласаме за одредена партија, па се знаеше редот, нели. Сега, немаме таква мака и не можам посреќна да бидам. Муабет дома за гласање повеќе не паднал, одлучуваме обично последниот ден дали ќе одиме или не, а кој за кого гласал не се прашуваме:D. Така ќе биде и за референдумот, ќе знаеме во недела каквО ќе станЕ:D.

Објаснување со луѓе, зависи кој е и за што станува збор. Ама во последно време сум се полетаргична за такви работи. Ептен, ептен ако сум станала на лева нога, па на некој да му се закачам:D.

И да, уште еднаш се уверив во тоа дека работите не се случуваат кога ние сакаме, туку кога тие сакаат. Ни труд, ни желба се битни. Само кога коцките ќе решат да се наместат... само тогаш.

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Епа доста беше.
    Се преморив.
    Седнав сеа завршив за денес.
    Ве исчитав ама лајкој не поделив. Не стигнав.
    Мое мислење е дека се што сакаш можеш да оствариш на овој или оној начин. Што би рекол еден мој колега-се може само панталони преку глава не може.
    Вие арни? Јас огладнев веќе.

На Skorpija25, EuHenIa, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Nie pocnavme i doma greenje da palime od sandali direkt vo cizmi se staviv. Od goli noze vo zivri u pm.
    Se osekam ko da me zgazil voz. I mi se spie mi se korne, eve legacam na garnitura ama ne se predavam deca spijat a znam deka ako zaspijam sega oni za 5 minuti budni ke bidat. Ne mi se isplaka da zaspivam za tolku malku.

На Skorpija25, kuc, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    Малку да се испукам:
    Пак треба да се оди на онко со свекрва.Немам сили веќе ни физички ни финансикси никакви...Плус и роблеми на работа за денови ке си направам.Лутеле не лутеле и реков на золва ми сега нека оди прво таа нека бара денови,после јас.Оваа година колку имам обврски,нервози и трошоци уште ова ми фали...
    Надевај се на подобри денови де,ај....

На Skorpija25, Ane-Goki1, Anarchy и 18 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Kolku mi e ladno duri grcevi me fakjaat vo nozeve.
    Za rucek ispziv ogan piperki so jajca.
    Tolku luti sto site se prepotivme.
    Mnogu losa navika imam koga se vozam od i do rabota zaspivam.Minatiot pat so avtobus koga stignav na avtobuska nekolku minuti ne mozam da se osvestam kaj sum i kakvi se tie svetla...denes sum zaspala mm izlegol da kupi nešto a edno romce se zalapilo na prozorot i se smee.Valjda sum mu bila smesna sto sum podzinala :lol:
    Nikogas kako dosega ne sum se dvoumela za glasanjevo.Od edna strana bie vo mene patriotizmot a od druga sakam da odime napred iako i toa e diskutabilno.:?:
    So poslednite 250 den.i kupiv bodi na kjerka mi.Mnogu i se dopadna i večer kje go oblece vednas.
    I sega denar nemam.Kje mora da se grebam kaj mm.a ne sakam :worried:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    143.979
    Ние само еднаш сме биле на гласање заедно со мм. Кога еден од нас оди, кога ниту еден.

Долго време и на различни адреси се водевме, од немукает. Требаше да се пали кола за гласање, тешка работа. Во нордиските земји ќе не разведеа по службена должност на толку години живеење посебно :D.

Сега не знам ни дали ќе оди, ни ако оди за која опција ќе гласа. Не ме ни интересира, што е право.

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Не знам ни јас и искрено не ме ни интересира.

Ист сум и јас. Ако нешто најмногу мразам тоа се политика и турски серии. Нè отруја веќе.
    И твоето мало маже е пресладок. :inlove:

Да се доискажам...
    Досега немам воопшто гласано ни за едните ни за другите. Не гледам ни зошто би гласал. Ќе гласам за било кого тогаш кога ќе видам дека сме мрднале од место и дека гледам надеж во државава. Сега за сега трн ми е во око и државава и тие што ја водат и нивните следбеници. Сите до еден! Па уште се карале и спиеле во одвоени соби - доказ колку е навлезена политиката под кожа. Толку што се замарате за Заев и Грујо наместо да се замаравме за некои химанитарни акции досега нечиј живот ќе спасевме.

Сезоната на спиење со пижами и затворен прозор ја почнав од вчера. Ама преку ден не ми текнува да се облечам саглам, за мене уште е лето. :D
    Се навлеков периодов на капучино. Сакам некое јако со мирис, вкус и шмек. Купував од Стокомак, ама не ми се свиѓа. Вие кое капучино го купувате и од каде?

На Ane-Goki1, bittersweet, Thallia и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    За на гласање секогаш дречлив лак ставам. Впечатлива да бидам коа ударам потпис таму. Па коа ќе дадам прстЕ да видат со ламбата, убав впечаток да оставам.
    Пред вакви настани се буди идиотизмот во мене. Па ми иде со саати да буричкам у ташна за да покажам лична карта/пасош, да застанам со некој што го познавам сред гласачко место и да делкам муабет... лани го земав внукот со мене, а дедо му беше во комисија. Овој коа го виде шизна, дедо па дедо, сакаше да остане со него, па врискаше не сакаше да излегува, хаос..
    #многубитенмуабет

@Mr. Right вакво

во сите маркети го има

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.875
    Допаѓања:
    99.712
    Мајке ми, никад не ми текнало вака да се подјебавам на гласање Сесилијо, заЈебана си:D.

@Mr. Right Franck капучино, најубава пена прави. А и некни видов нов вкус некој у маркет или не е нов, ама во селово сега го донеле:D.

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, Thallia и 10 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.511
    Пијам четврто кафе денеска,со надеж ако ме стрефи шлог барем фатален да биде...
    #малкуцрнхуморнасвојасметка#
    А срцево некако чудно ме стега цел ден...
    Не сум нормална ама одкако пола го испив се пребројав...

На Tajnaotrovna, Offspring, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.467
    Допаѓања:
    120.113
    Имам покана од прекрасна личност за во темава па одлучив да се придружам иако веќе неколку месеци ве читам.
    Здраво од мене куклиња и по некој џентлмен:hug:
    Да се претставам ко шо носи редО. МаШ и бебе скоро годинка.
    Е сега моментално пиеме пиво со маШ и гнетеме по некој чипс безврска,двајцата се вративме од работа најадени. Ќе не држи чипсов, до кога не знам :tmi: Пишувавте за зимници.. Мислам нема тоа никогаш да правам, не од мрза туку не јадеме ни јас ни маж. Единствено краставички кисели ама па тоа воопшто не е скапо, кога ми се јаде си купувам од продавница.
    Чизми од Лидл сакам и убави се, со здравје да ги носите сите што си купивте :inlove: јас може повеќе среќа наредна година:|
    Со маж заедно одиме да гласаме но овој пат двајцата нема да одиме.
    Кафе и благичко од мене, повелете:*
    kafe.jpg
    blago.jpg

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.