1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро на сите :hai::coffee:
    Во тишина се пие кафе,најубаво ми е така..
    Денес ќе вадам зимните алишта,и ќе прередувам плакари,тоа го мразам највеќе но ќе морам,ептен фати ладно..
    Утре петок и одма планови сабајле на маж приложив кај ќе се шета..
    Одговор ќе добијам покасно.Не знаел дали терминот за сервис на колата му го потврдиле.8-|
    Да допијам кафе и имам термин за возачката да си ја сменам:party:..
    Убав ден:sun:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, vitamina и 22 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Оти вака ме подболува главава?Приметувам дека кога останам дома ич не се осеќам убаво.Дали си го менувам биоритамот,што ли е...
    Туку синоќа прочитав дека денес и бил именден на ќерка ми.И ме збуни нели има два Крстовдена?Да прочитав порано ќе и заплескав некое посно тортуле или слатка погача...а може и денес нешто да направам...
    Штета што @Serafima не не дружи,ќе ме оправеше за вакви работи.И сограѓанката @Gea ми фали...
    Полека се опуштам и ја прифаќам ситуацијата со тиквичкава моја.Ама многу е тешко луѓе,многу...И се наближува почетокот на академската година и за тоа многу се плашам...како ќе биде...
    Успеала да извади карти за една представа за денови на комедијата.. @stetoskop ај дружи не...(highfive)
    Убав ден имајте...

На Gea, Tajnaotrovna, vitamina и 30 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.497
    И јас сакам на театар. Иако после секое мрчам дека претставите се меххх...
    Си извадив саглам јакна сабајле и не смрзнав. Точакот е уште у употреба, мислам ѕверка ќе забораи да оди строго е на задно седиште. Ми се жали сабајле диктат правеле во школо. Вика тешко мамо не ни ги кажуваше буквите учителката:) ич не е по учење убава на мајка. Некој мора и така :D

На Skorpija25, Tajnaotrovna, vitamina и 31 други им се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    Морген убави:hug:

Маглишта утрово,ко во сцена од Хичкок се осетив.
    Утре Петок,невероватно како брзо минува времето,или нон стоп сме во исчекување на нешто па така ни се чини.

Утре вечер да направам трансфер на летни-зимски алишта во плакар,и еден чек ап,па во сабота да докупам што ми фали.

Кафиња по 2 викенд 3 пијам.Ко пензионер што си ја користи секоја секунда сум:lol:,ептен си се гледам:emo:.

Ако имаме Кристина,Крсте и слични варијации нека им е вечно името:f:

Доволно содржаен пост ко за во 8:30.Чус:coffee:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, vitamina и 26 други им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.483
    Допаѓања:
    184.673
    Оти е интелигентна :!:
    Туку, се мислам вечер дали да одам на концерт на филхармонија? Да оставам маШ да чува дете и бебе, а јас да се стросам? :makeup: (hollest) Немајка ќе бидам така? За 2 саати се работи :?:

На M&M, Ane-Goki1, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро и од мене. Од 7 сум будна и се тресам под кебе. Начекав еден филм и го запулив, ама гаден ко за рано наутро, со егзорцизам и го сменав.
    Си реков ај да постам бар денес, па ми се пие нес, па на салеп ми оди умот, па во фрижидер тортуле и овошен јогурт :whew:
    Ќе си сварам турско па ќе видиме како ќе се тера.
    Плакари ќе прередувам, арно јакните си ги исправ летото 8)

На Tajnaotrovna, vitamina, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ме убеди дијаспората да излезам на гласање :D
    Морген. Да имав м*да, ќе ми беа смрзнати сабајлево. Ама затоа нозете ми се, дали е во ред да почнам со чизми? :^)
    1 степен сабајле на автобуска, си мислев требаше хулахопки да облечам под фармерките. Угх колку мразам наоблекување :doh:
    Не сум религиозна, бурек си купив денес :emo:
    На мака сум, не знам што да направам, не знам како да помогнам, дури не знам ни што да кажам. Гледам како постепено луѓето се одалечуваат, си се штедат, душа ме боли. Што и да прават, стварно немаат право да кажат дека изгубиле надеж...не пред неа. И така ми е...

Седете со здравје. Кафе не пијам, не пијам... ама главава ме уби од времево, ќе се напијам едно :tmi:

На vitamina, M&M, doubleg и 20 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Да.

Добро утро зелчиња наоблечени:hai:

Утрово се закараа едни за изразот ,,селско понашАње,,:D
    Не сфатија дека селско и сељачко се два различни поими.
    Колку луѓе од село имам околу себе, па се културни и колку од град а се никакви:talk:

Рано ми е за хулахопки, ама ако сакаш во фустан или сукња, мораш.
    Затоа деновиве голо ноџе - нема !

Ми тебаат нови есенски работи.
    И на Рефита
    И на Рефињо:D
    Викендов ќе се прави напад на Циту Малл

Се шалтам од тема на тема, тоа што ќе ми падне на памет во моментот.
    Од хладноче мозак ми је смрзО:fubar:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, vitamina и 28 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Проклети Швеѓани! Возот тргнувал во 8:20, во 8:20, точно пред нос ни избега. Буквално!!! Стоевме пред затворени врати.
    Да беше Македонија златна, ќе го запреа да се качиме :angel:
    Појдоја 150 евра јабана :@

На Skorpija25, Tajnaotrovna, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    ^дома си е дома, а?
    Ја пак не разбрав што празник е денес8-|
    јајца со виршли за доручек, ќе прости господ веќе ги изедов(facepalm)
    Плакари прередени, алиштата зимски вчера ги извадив, а уште гола шетам(facepalm) ... се смрзнав и пак памет не ми доаѓа(facepalm)
    Па овие од топлификација шо се занесуваат:^), да ни пуштат тоа парното:emo:
    Утре петок, а:?: па ми се искача:angel:

На vitamina, M&M, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.909
    Допаѓања:
    173.595
    Ако не се лажам, Крстовден

Во странство кога сум била, никогаш не каснеле, особено па возовите.
    Ако збориме уште па за оние брзите, е тие се до секунда точни..не само до минута:D
    Во Италија тие лудите брзи возови гледав на саат, кога се смени минутата одма тргна:lol:
    Вие па не знаете демек дека 10мин порано се оди? Хм

И не се жалете дека е 1 степен ..во позитива ееејј...
    Во Берово сабајле минус 3 :D

На Tajnaotrovna, vitamina, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.489
    Допаѓања:
    260.633
    Јас да ви кажам и капут и чизми вчера облеков:tmi:. Климата вчера цел ден вклучена, исто и денес.
    Смрзнав.
    Од септември до мај ми е ладно:D. Летно дете сум јас:).

На Skorpija25, Tajnaotrovna, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.460
    Допаѓања:
    120.105
    Добро утро куклиња :hug:
    Нека е за многу години празникот, да сме здрави и живи тоа е најважно. Денес моето кукле полни 11 месеци :inlove: срце на мама, уште малку и година и нема да е бебе повеќе, ќе биде малечко девојче:l: ама брзо лета времево :worried:
    Едвај станав сабајлево|-) надвор камен ладно а сеуште е септември, а каде е декември и јануари :doh:
    Ало, топлификација се слушаме?:fubar:
    На пауза ќе одам до шатци да си купам маскара има попуст на макс фактор:makeup:
    Да фаќам работа сега, кафе испиено - бурек изеден :!:

На Skorpija25, vitamina, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Втора тура! :hai:

Многу ми е смешна хиерархијата на работното место. Значи мене не може да ми каже директно што и како, туку преку петти и десетти ќе препрашуваме по сто пати кој што сакал да каже и каков е заклучокот. Точно знам зошто вака прават, ама нека им е, не дека ме погаѓа нешто многу, смешно е.

Јас со тебе имам работа, ама ќе му кажам на Петко да ти пренесе, па ти на него, па тој на мене и така едно десет пати. Продуктивно искористено време, нема што.

Многу бре ладно кај вас, да ви пратам еден шлепер со сонце од тука? :?: Моментално не се седи надвор, ни под сенка дури, вистинско лето.

Еден од плусовите тука е што не морам да менувам зимска и летна облека. :D Во ноември одиш на море, водата мераци. :P

Ама да бидам искрена, многу ми фалат сезони. Цело време лето не чини, на моменти не ми текнува ни кој месец сме, сите се горе-доле жешки ко јули во Мк.

Уште малку и ќе го совладам тој дативот како што треба, јеј! :party: Кога тој ден конечно ќе дојде, има да частам. :D

Прееска на пауза бившиот професор од а1 ни се придружи на муабет, иако имаше час. Ги прати да прават некои вежби, после ќе дошол. (facepalm) Дал да се смеам, дал да плачам е работава.

Ви пишував дека обожавам пенкала, па маж ми пред некој ден ме изненади со едно така добро пенкало, ептен ми го прави меракот. :D Често ми купува вакви ситници, ама ова најдобро до сега, па да се пофалам. (fingers)

Честит именден на сите што славите. Вечно име! :f:

Пред да станам веган, секогаш кога сакав да постам ми текнуваше на сендвич со grilled cheese, па ако не јадев нешто мрсничко ми се чинеше дека ќе умрам од глад. :D

Уживајте во денов! :f:

На M&M, Ane-Goki1, Emy867 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Како народ сме многу снаодливи.
    Мора дупка да се најде каде можеш да се спровнеш.
    Нема - Н Е М О Ж Е !
    Апаши сме сите до еден.
    Сега испаднаа нели безконтактни картички а имало и некоја апликација преку мобилен што се плаќа а и се префрлаат пари од картичка на мобилен.
    Дневен лимит е 750 денари (така мислам, не сум сигурна).
    Се нашле умни, па со мобилните се врткаат околу женски чанти (обично по бутиците каде жените замаени пробуваат гардероба) и си собираат на мобилен по 750 денари.

Кој има ваква картичка, може ли да појасни како функционира ова и дали е можно јас да поминам со мојот телефон покрај нејзината картичка и да и одземам 750 денари ?

На Ane-Goki1, mira.mira, Alishan30 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.113
    ^Абе ај ,зар и тоа измислија??

Незнам зошто ама кога ќе слушнам некој да каже,,готов сум" ,пред очи ми излегува дете кое седи на нокширче и чека да го избришат :rofl:.

Образи ми горат и лева рака ме чешка а никаков прилив не очекувам .

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.462
    Допаѓања:
    143.967
    Сум слушнала и јас дека може да ти симне некој лесно пари од пеј пас картичка, ама мене до сега не ми се случило да ми симне некој пари без да знам.

Не знам колку можат од далеку да симнат, по супермаркети ја допираат до пос терминалот за да се изврши плаќањето. Мене веднаш и смс ми стигнува кога имам плаќање, и тоа стигнува во моментот кога е извршено плаќањето. Значи во мометот дознаваш дека ти се симнати пари од сметка. И мислам дека мора да имаат пос терминал, со мобилен не знам дали би можело.

Последна измена: 27 септември 2018
    На Tajnaotrovna, M&M, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Со децава во драјв ин, они гледаат Small Foot, јас надвор пијам кафе и тргам цигарче.:)

18DDD3F1-4429-4423-8107-BFCB311C07B5.jpeg

Драјв ин-от полн, дека школски распуст а и утре е државен празник, едвај најдов место ама на децава досадно им е сега кога се дома по цел ден па мора нонстоп да ги анимирам.:lol:

@duffi среќна годишница, златна свадба да си дочекате, среќни и заљубени.:hug:
    Имаше и за уште некој да се честита ама заборавив кој па среќно нека е на секој што имале повод.:)

Правев муабет со мм па со надредената на работа и одлучив дека доволни ми се три дена да работам, не сакав скроз да ја оставам работата досадно би ми било дома ама и вака не ја бива работата, кај и да е ќе крахирам скроз.
    Не е исто денско и ноќно спиење а и со три деца колку па се наспивам преку ден и тоа е прашање, вака помалку работа повеќе спиење и ќе бидам како нова за ич време.:lol:

Да пишувам за старки или не:lol:ги обожавам, освен на тренерки на се друго ги носам, летно време со Тексас фустанче ми е омилена комбинација, јас па балетанки воопшто не сакам.како боса да сум, не ми се ни допаѓаат имам некој пар ама ретко ги облакам.

Друго не ми текнува што сте муабетеле, време немам со децава дома сега, цел ден ним им е посветен.

Да си кажам каква реченица сум употребила денес? Како права иселеничка од 60- тите години:wasntme:ми кажува мадам дека ќе оставела мед за пчелите а јас и викам ама мама бизот го прават ханито.(facepalm):rofl:

Заврши филмот да се прибираме дома на спиење за децата а за мене работа, дупла сатница дека празник.:cash::lol:
    Единствена држава сме во светот што има државен празник за финале на фудбал.(facepalm):lol:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, M&M и 30 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.509
    Jaс го постам овој ден.
    И не ме тера умот на мрсно ама само ми се јаде.Изедов ѓеврек,кафиња,пченки и стомак ме боли за јадење.
    Денеска навистина многуу ладно.
    Пиперките за ајвар 40 денари,да не претераа малку?!
    Цел ден вчера заборавам а не сакам да се редактирам оти не означува тогаш па ај денес да и посакам на @fana добредојде во катчево.:f:
    Лунишка прее ги спомна Геа и Серафима,па ми текна и на @tessie ,која ми фали на форумов...

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Таксито ни каснеше! Две коли нарачани, на крај со убер!

Малме е побатал од Стокхолм. Хотелов со 4 ѕвезди демек, 6 пати полош од тој другиот со 3.

Корзото... Улицата, во директен превод му се вика 'Нова широка улица' ака Нов Широк Сокак. Ама одма знајш дека со Балканци си имаш работа :D

На Tajnaotrovna, M&M, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.