Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. referentka

referentka Moderator Staff Member

Цел ден едно то исто.
    Дури сама себе сум досадна со тоа прање и пеглање.
    Туку кога сме кај прањето:D секогаш кога да го спомнам ми текнува на баба ми која знаеше да ме праша: ти сине се периш ли?:$
    Јас: јас не..мама ме пере,мала сум:D
    Мајка ми пак ќе и одбруси: тоа сега се вика менатруација (нели на свекрва,па и пооштро од обично]:))

Денот го завршив во Ваикики.
    Гужва..жешко..распарталено се..по земја детски алишта..ред се чека на каса..:@
    Нит продавачка има ниту има од некого да прашаш за бројче|(
    Важно докупив по нешто.

Сеа?
    Што ќе правиме?
    По едно кафе...а?

2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Чек со кафето,полека .Апнете нешто
    20180929_190315.jpg
    Гости ќе чекам ,ама на кратко ќе се,овие што се расправаа пред извесно време.
    Топла даска,убаво винце -нека зреат душа ,па ваљда после тоа ќе си отидат заедно ;)
    Не сум нормална (facepalm)...демек мојата топла даска ќе ги смири (facepalm)
    Ај да сецкам ја ...(facepalm)

3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

И ја сеа седнав и само викам по сите пошто цел ден рмбам...се осеќам ко тетките на кои им се смеев...будала сум знам.
    Сакам од пирошкиве и јас :mm:

Skorpija25, Alishan30, duffi and 18 others like this.
  4. referentka

СеднаФме есап за октомври да правиме8-|
    Рефо наочари стави.
    Јас нотесот под рака.
    Седницата се отвори..арно ама: сакам сок...пушти ми ја " ја сам Мица Маца"...ми се мочка..не ја сакам Мица-Маца пушти го Мистер Бин..не сакам чорапи, ќе ги соблечам....:@
    Баталивме се, нерва не фати.
    Ова детево намерно не зеза кога ќе види дека јас и татко и нешто заедно работиме.

Skorpija25, Alishan30, duffi and 24 others like this.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Ооо мене рака на уста ми става малово кога пробуваме муабет да направиме. Ние ако треба нешто да се договориме на телефон дур сме на работа.
    Не си купив чипс не стасав до продавница да одам. Ама затоа има фрижидерот да го усоразнам, не дека е нешто преполн :), и пуканки има добро е. Децава заспиваат, мир и тишина у 9 одамна немало, добрата страна на не преспивање преку ден :) :party:

Ariel, Alishan30, duffi and 16 others like this.
  6. referentka

И јас сум до колковите напикана во фрижидерот.
    Ама слабо стоиме.
    Само царската од КАМ...и сирење.
    Па и она винцето од некни си го допивам.
    На Алфа по 101 пат го гледам ју-фулмот со Буда.
    Интересен ми е иако на памет го знам.

Ми текна..да ве прашам..
    Што мислите кога ќе ви дадат пред вас огромен тањир а во него распоредена мини малистички храна?
    Спремате ли.вие така?

Last edited: Sep 29, 2018
    Alishan30, duffi, Dadusicka and 13 others like this.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Тоа е бутик мезе. Само за гледање и да се осеќаш евентуално.
    Срам ми е да јадам
    Ама кај другарка ми кога се собираме така не служи ама у мега гига количини, лапни голтни канапеи прсти да изедеш. Aма тоа за онака седенки.
    Ама така ме имаат пречекано еднаш на ВЕЧЕРА...

Како би јадела сега.
    Ама Стетоскоп да се јави дали ќе јадеме или продолжуваме и викенд?! Денес цел ден терам ама ми викаат дека овие два дена за пауза биле. Ако така... имам креативни идеи.

Alishan30, duffi, Dadusicka and 15 others like this.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Да чкртнам нешто и јас.
    Гласачки материјали доставени,утре од 5.30 сум да дадам придонес за влеаз на Мк во Еу:D(facepalm)
    После рмбатејн кај старите цел ден,оти утре не ќе можам. На се и добив овај пат една недела порано.
    Спремив торебето за утре ,се истуширав и сега малку релакс
    Успеа една особа да ме изнервира,чудни луѓе,прости ко грав а ти солат памет и ти се прават паметни...

duffi, Dadusicka, mal.ecka and 17 others like this.
  9. referentka

Абе кога ќе видам олкав тањир, три зрна грашок, две маслинки и коцкиче колку ноктот сирење,незнам дали да јадам или не.

10. mareane

mareane Форумски идол

И пред тебе тањир од оние мегаломанските ,пола маса ја зафаќа...

duffi, mal.ecka, Tajnaotrovna and 8 others like this.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Гледам и одма правам планови кај ќе јадам после. Ројал, 7-ца, Гирадико...

Ariel, duffi, Tajnaotrovna and 10 others like this.
  12. referentka

Воопшто не ми се допаѓа.
    Никогаш не би можела да го прифатам таквото сервирање.
    Како зае*анција ми е дури.

13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Денеска ко успорена снимка сум. Се' одложив и се изнаспав ко човек. Прво исчистив за да ми е убаво, миришно, отворив врата и топ стана за спање:)))) Стари ствари конечно изџиткав и тоа. Ко полесно за еден тон се осеќам.
    Вчера минувам по уличка која ја минувам туку-речи секој ден и нешто ми л'скаат сијалички, излог..глеам некој кафич има :clap: викам,ууу,некое ново местенце отвориле:D и одма договорам да се пие кафе таму. Седнуваме и прашуваме од кога е местенцево тука?! - Една година:worried: Ми се изнасмеаја, оти требало наочари да ставам да заприметам се' што деновиве заприметив. Гаддем.:bug:

Skorpija25, Alishan30, duffi and 21 others like this.
  14. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Добра вечер.Бидна и сервис и шетање и сега нозете ме болат,всушност зглобовите ми се испакнати и ме ужасно болат ако малку повеќе поодам.
    Бев на лекар,предлагаат операција,а јас не би баш,и се лечам сама.Разни лепенки и некои силиконски ставав ама нема фајда.
    Преска децата беа сами со татко им излезени,а јас дома да засредам и одма децата го средиле со нов телефон и саат:lol:.
    Сакам и јас пирошки ама не знам дали ќе одат со џинот што го пијам. :wasntme:

Alishan30, duffi, Dadusicka and 17 others like this.
  15. Dust

Dust Game Over

Јас сакам големи чинии арно ама тука немам. Ќе си купам, да сме здрави и живи..
    Во СК имав ама не ги користев многу. Ама јас не ги оставам со три зрна грашок и две маслинки..може затоа и не ми се големи:rofl:
    Сакам да си купам од оние големите чинии за тестенини со дупката во средина:D тие ми се сега на дневен ред:tmi:
    Не спомнувам на мојов, ќе ме исели.. има тука чинии за извоз арно ама ете...не се мои.. :D она кога ти бираш што сакаш...:wasntme:
    Ама па си викам, каде ќе ги ставам веќе постоечкиве(facepalm) и така се убедувам да не купам нови. Ќе видиме до кога..

Ми имаат послужено њоки во тие џиновските чинии а внатре 15 њоки..
    И тортелини..да ги бркаш низ тањир.
    Пењал се непењал пари сам дал..ќе те јадам]:) :D
    Не ми е непријатно.. дај шта даш.. не одам никаде за да се најадам...ОСВЕН во кафана.

Skorpija25, Alishan30, duffi and 19 others like this.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Цеел ден надвор,пред саат време се прибравме.
    Сабајлево добив,а секое добивање го доживувам како “шамар” па се дотерав и пат под нозе,кола де:D.

Си купив мало теписонче од оние бушавите за под гарнитурската масичка и едно убаво собно цвеќе,ми личи на палма:wasntme:.Битно дадоа малку топлина.

Новогодишни украси веќе се изложени овде,цел ден ги пофаќам со воодушевување а м.м ми ги тргаше од рака:(.Јануарско дете сум,се радувам на празниците:angel:

@Dust ако те обеси Алек,бар со стил ќе биде,на масивно дрво:D

Рефи,таквите порции мислам дека се наменети за “fine dining“ ресторани,негде каде има познат готвач,па се чека за резервација со месеци,менито е 5 етапно со количини на каки од врабче,и не дека ке се најадеш туку плаќаш за целата “приказна”.
    Ние сме мегаломани,тешко проаѓа тоа кај нас.

Ајде на винце кај мене,ке ви направам за мезе бабачка даскичка:d:

Skorpija25, Alishan30, duffi and 21 others like this.
  17. Dust

Dust Game Over

Рестораните со тие мишелин ѕвездите.. е таму така ме "заебаа".... среќа па јас не плаќав, фирмата што ме покани плаќаше. Не сакам ни да кажам колку беше 7 степено мени..да не ме мислите дека некогаш сум била некаде високо:D
    Тоа беше во Њујорк далечната 2011. После тоа отидовме на (Њујорк стајл) пица да се најадеме:rofl:

Во чиниите имаше се освен храна. Чекав другите да почнат да јадат, па јас.. За да видам како се јаде тоа минијатурно чудо.
    Ептен незгодно ми беше...ние од балканот не знаеме да јадеме главно јадење ајкула од 30 грама. Ебати деликатесот.

Alishan30, duffi, M&M and 19 others like this.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Мене ми се допаѓаат такви сервирања. Што вика Дунавка ^ најчесто се серија од такви чинии па нема да фали храна. И мене ми се допаѓаат тие "со дупка" за тестенини но имам мала кујна со малку елементи па користам само неопходни докулатки:) морав зборов ми е врв

Skorpija25, duffi, M&M and 17 others like this.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Еднаш, баш во еден таков ресторан, многу се израдував што големината на сервираното беше колку брбушка од врабец. :))) Оти риба беше на мени и вечерата (менито) не беше по мој избор.
    Една брбушка рипка, уште помала брбушка пире со минијатурен шприц какната околу брбушчево и уште поминијатурна брбушка од пасирана црвена пиперка (нешто што наликуваше на лоша верзија на наш ајвар) :))

duffi, M&M, kuc and 13 others like this.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Имам 4 такви тањири,бели големи со дупка,скоро се јадам во нив,најјако е леќа кога ке си ставам:rofl:
    Ама шала на страна,”слаба” сум на сервиси за јадење и шољи за кафе.Многу уживам.

Дасти,маж ми кај што работи е фамилијарна фирма,стари Швајцарци а и ептен богати.
    За Нова Година секогаш ги носат во такви ресторани,и мојов буцко едвај чека да заврши вечерата па оди во Мек Доналдс да дополни со 3 биг мек-а:x.Ни една вечер не може да издржи да го остави желудникот со фина храна:D

Skorpija25, Alishan30, duffi and 22 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.