Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

:hai:

Денес само лајкував и демнев. ]:)
    Такви сервирања ми се убави за гледање, ама не и за јадење. Ние додека не ја наполниме чинијата до горе не седнуваме да јадеме. :D
    А какви се тие чинии со "дупка" за тестенини што зборат Даст и Бошка? :?:

Alishan30, duffi, M&M and 13 others like this.
  2. Dust

Dust Game Over

Вакви и слични на нив..има мн варијанти

Alishan30, duffi, M&M and 15 others like this.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

У оваков тањир десетпати ќе треба да праам репете. :D

LejlaD, NarCis@, mareane and 2 others like this.
  4. BearMe

BearMe Популарен член

Ми се допаѓаат убаво сервирани јадења и сакам убаво да “личи“ на маса, ама многу сум посреќна со полн стомак. Искрено, не сум тип на човек што може да преживее со 3 зрна храна - ќе ја изедам и чинијата, а можеби и масата :)
    Кога сме кај храна, како ви оди со домашните буџети за храна - излегува ли математиката дома и на пазар?

Skorpija25, duffi, M&M and 10 others like this.
  5. Dust

Dust Game Over

Абе ти наполни си го:wasntme: :rofl: кој ти брани..

Искрено во последно време ептен сум загреана за ваквите сетови... ги има во Lusso во Сити мол ама не знам дали се исплатат:sweat:

И слични на овие.. stone стил..

Ве тероризирав со слики..соррррриии:D

Alishan30, duffi, kravce and 18 others like this.
  6. BearMe

BearMe Популарен член

Последните ми се најубави, многу сакам неправилни форми

LejlaD and Dust like this.
  7. kravce

kravce Форумски идол

И ја сум у клубот на добиени денес :sweat:
    Едвај се прибрав, прејадена, препиена и стомак ме боли. Има да се завиткам ко бурито во ќебе, воздух да нема од каде да влезе. Сакав да се истуширам, ама може тоа и сабајле.
    За референдумов уште не се решив, продолжив да се расправам со сите и за за и за против...ај може ќе ми дојде на сон ноќеска. (facepalm)
    Ќе ставам чај да го заперам желудников од сите глупости што ги изедов денес, ако сака некој нека повели. Планински, рачно берен :!:

Alishan30, duffi, M&M and 20 others like this.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Капена,намирисана,за утре де,скоцкана да си бидам,@referentka ме потсети,фала Рефи,нема да бидам како од поплава исфрлена,море и троа шминка ќе манам,да не плашам луѓе:D.Сакам убави пајнци-тањири,последно купив од тие големите во две бои,црни и бели,а уште на таван имам од свадбата моја,е мене ќе ме обеси кај сато мм,ако ѓи види тие на таван,затоа строго пазам да не се качува,штом треба нешто трчам јас,демек да не се мачи тој:rofl:.Убаво ѓи полнам,не ѓи оставам празни,оти моиве со поглед ќе ги смачкаат.Сакам од тие со дупката,утре на пример шпаѓети болоњезе ми се во план,ако имав такви што убаво ќе беа сервирани,абе женски памет,туку де(facepalm).

Skorpija25, Alishan30, duffi and 21 others like this.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Поздрав и од мое село.
    Денес цел ден или со гости, или шетам по друмовите.
    Јадена еднаш, важно две кафиња испив.
    Времето убаво, топло, да му е мерак на човек за шетање.
    Ама луѓе, нема.
    Празно. Улици празни. Кафаните празни. Ќе видиме утре колку раја ќе излезе.
    На секој чекор, некролози. Куќите празни и темни.
    Е јас баш затоа ќе гласам.
    Може вие по Скопје и западна сте изморени од луѓе, ама истокот е застрашувачки празен.

На ред фервекс и една рака други апчиња, па в кревет.

Јас буџет за храна немам. Што ми се јаде, тоа. Сега ми се јаде ќотек, ама нема кој.

duffi, kravce, M&M and 22 others like this.
  10. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Ич не сакам така сервирана храна. Едно парченце минијатурно, околу него изнашлапано преливи, колку да изгледа визуелно повеќе, јок. Се знае, тањир полн, и коа ќе буцнат сите пак полна да биде, а не еден земал другите нека гледаат. Тањири со дупка во средина, за тестенини, ми се ок, убаво изгледаат, е сеа ќе ти се бројат повеќе дека си изел ама како па од убав тањир јадеш :D

Еден наш угостител ги однел готвачите од неговиот ресторан во метрополата, низ поексклузивните ресторани, да видат што се готви, да сменат нешто во менито. На едно место пилешко порачале, искршени неколку парчиња, уметнички разбацени низ тањир, и прелив околу нив изнашлапано. Во друг свинско, едно минијатурно парченце во средина, околу прелив шлапано.Во трет слично нешто и готвачот му рекол шефе вака кај нас од глава ќе ни ги акнат тањирите, дај да си одиме, арно ни е менито.

@Dust тој црниот сет ептен ми е убав. Сите сетови ми се на бело, Луминарк, сакам еден црн да сменам малку ама ги имам превише. Треба да почнам да кршам за да дојде ред на нов сет. :tmi:

Земав да месам, да си сецкам салата за мезе, сервирав се, одам да го викам мм да отвориме некое винце и да вечераме - р'чи до улицата се слуша. Гајле ми е, повеќе мезе за мене :makeup: Еднаш ќе изразе човек желба за некој алкохол и тогаш нема да се напие... 8)

11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Во селово наше е исто така,се попразно и само некролози нови излепени,деца се помалку како првачиња запишани,а и во погорните одд. се намали бројот оти се иселени бааѓи.За ќотек ако ти се јаде да палам патиките да идам,но мана ми е само на збор што сум јака,дури да стигнам да мавнам побрзо ке те :hug:,па во право си дека нема кој:)

duffi, M&M, Tajnaotrovna and 10 others like this.
  12. referentka

referentka Moderator Staff Member

Не ми се верува^_^, пак сефтето го правам.

Ај добро утро

Да не ме мислите, станата сум.
    Ама денес и Дадушичка и Стеки и ЛичиБоз сите успани|-)

Денес знам само дека е ВЕРА НАДЕЖ И ЉУБОВ.
    На сите Вери,Нади и Љубици честит празник.
    Честит и на оние кои се заљубени, кои сакаат а и на оние кои се надеваат.
    Се читам што.напишав и си викам- ова празник на сите испадна:wasntme:.
    Што е битно:|, важно нешто ќе славиме денес:D

Да имаме убав ден, кој прави ајвар да му се погоди,кој ќе шета да се нашета а тие како мене глупавите со пегла ќе се дружат и денес:doh:

Skorpija25, Alishan30, duffi and 21 others like this.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Е овој пат се лажеш :D,ја сум тука :lol:...пијам кафе у лп ,додуша оладено ама со мерак направено .

Ај д.утро,за многу години празников.Љуба,Вера и Надежда-среќни имендени :*.
    За у ,,клубот"8),мене 28 заокружете ми го со црвено пенкало ;) :tmi: :lol: .
    Кафето
    20180930_082748.jpg
    @Lilit ,2 дена се ,,слободни"-јади,пиј што сакаш.Од утре нов круг.,,Теткава" ми ја смеша математиката-у петок сабајле на вага-4 ,вчера сабајлето+4|( амаааа...имам мотивација да продолжам даље .
    Ај :*,убав ден нека биде :makeup:.

Skorpija25, Alishan30, duffi and 19 others like this.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

:hai: :coffee::coffee::coffee:

Се наспав денес, конечно. Цела недела го чекам овој ден само за да се наспијам. :D

И мене ми се свиѓаат таквите тањири со дупка во средината, тие како на ДунаФка наша. :D Ептен се убави, а и практични ми се гледаат.

И јас сум слаба на чаши за кафе и чај, убав прибор за јадење и слично, ама и кај нас кујната е мала и крца од што е преполна, а често правам ревизија и тоа што не користиме завршува во донации или канта.

Да не сте вие, немаше да знам кој празник е. :) Среќен именден на сите што славите! Имам блиска личност со слично име, па ќе и честитам. ^_^

@malerozna ме натажи со постот за празните куќи. :( И јас сакав да се вратам во Мк да гласам, ама обврските тука во моментов не ми дозволуваат мрдање надвор.

@Dust тањири слични помеѓу тие од првиот и третиот сет мајка ми купи од Меркур во Автокоманда пред некое време, не знам дали ги има сега се уште.

Јас се мислам помеѓу минимализам и рустичен стил, а тие два немаат ништо заедничко ми се чини. :D Се чувствувам убаво кога се е под конец и нема премногу работи низ собите, ама исто се чувствувам удобно во такви рустично дизајнирани простории, кујните со отворени полици на кои стојат распар шарени тањири, плотната во кујната е од дебело дрво, столиците дрвени.. најди ми нзс е работава. :D Сега тука ми е доцна да менувам нешто, ама наредно преселување ќе се потрудам да биде нешто помеѓу овие два стила, минималистичко, но топло и удобно. (fingers)

За денес во план е вежбање и учење. Со речиси целиот материјал сум во тек, ама треба да ги научам на памет некои групи на глаголи кои ќе ми требаат понатака.

@WORRIED.BT среќен роденден на малиот дечко! :inlove: Голем да расте, во хармонично семејство, сакан, здрав, среќен и паметен! :party::^::sun::hug:

Имајте убава недела! :f:

15. Cka

Cka Форумски идол

Денес е христијанскиот празник на љубовта. Секоја година на маж ми му правам нешто љубовно. Денеска ќе му оставам да спружи алишта :)

Skorpija25, duffi, doubleg and 18 others like this.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Добро утро женски:sun:

Денешниов ден е за трите сестри Вера,Надеж и Љубов и мајка им Софија.

Од сабајле љубев и бев да гласам.Верувам во подобро утре и се надевам на подобра иднина.

Ај поздрав.

duffi, Peco, kravce and 15 others like this.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Добро утро!

Не пишувам многу ама редовно ве читкам....ко да немам што да кажам а и зафатенн ми е периодов и некако во трчаници ми минува денот....

Проославивме роденден вчера...маскотата полн погодок иако не беше баш автентична...толку детски верува и се радува што успеа да ме расплаче со реакцијата и однесувањето...

Денес пак ,на ќерка ми и е именден...

Убав месец ми е септември...

Да запафнам по дома...нит шетам ,нит ајвар правам,нит гласам...во глупавите сум и јас ко шо рече @referentka ,со крпа и пегла ќе се дружам....

Skorpija25, Alishan30, duffi and 23 others like this.
  18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ти ма се периш ли уште:D

Јас пилешки копани со компир ќе правам.
    И Чинки со аерокрем:).
    ..и нормално-пегларе ( ова на шпански е)..
    Иралијански-пеглито
    Француски- ла пеглаР
    Англиски- д пеглинг
    Мексикански-лез пеглас
    Германски- де пеГл
    ..
    Важно знаете за што се работи:D

Да се упристојам, да заличам на човек па ќе одам на гласачкото место да видам како стои ситуацијава:).Тоа ќе ми биде шетката денес:!:

19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Сеуште сум во фаза : -" настината си? -"балку" :envy: Па и детево е " бама би се бочкат". Ќе си се чуваме деновиве по дома гледам. А среда имам закажано за пап. Ми стаса од матичниот покана, оваа година за 24-36 години било беслатно па ај да си направам нема зијан. Инаку одам еднаш годишно на приватен, иако ми рече на 3 било доволно.
    Пред некој ден читав статија за сервирањето храна, истата количина сервирана во гигантска чинија делува помалку и така се залажува мозокот и бара уште, па така повеќе ќе изедеш. Мене многу ми е битно како ми е сервирано јадењето, во каква чаша ми е пијалокот и сл, прво на око да ме привлече е битно, типичен бик сум во однос на оваа карактеристика :D
    Да каже @stetoskop каква диета држи??
    Честито име на славениците. Денес е православниот Валентајн ;)

LejlaD, duffi, bittersweet and 17 others like this.
  20. kuc

kuc Форумски идол

Добар ден!!!
    За многу години празников честитки до тие што слават...кафе со свекрвица се пие...
    Гласавме да не берите гајле како слабо народ од сабајле ,дали уште е рано или не ќе видеме до покасно ...
    И мајка и свекрва се јавија за ручек кај ќе се оди денес да не се налути никоја...претпладне кај една попладне кај друга:D
    Си најдов супер фризурче кратко ,ама сум во план така да ја истрижам на мажево како нова ќе му бидам..
    @WORRIED.BT Среќен роденден на синко да ви е здрав и жив :^:
    Убав ден народе!!!

LejlaD, Alishan30, duffi and 14 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.