Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Прво отворање интернет и на удар неубава вест. Малиот Душан почина. Ептен ми е жал и криво. Тешко на тие родители. Ти се плукнам и у живот и у сè.

Не знам што со денов сега. Не сум ни спиен. Рано станав. Денов едвај чекам да заврши.
    Среќен именден на оние кои слават и среќен роденден на синчето на @WORRIED.BT. Мислев дека има 6-7 години, ама он 5 да ти наполнил. :) Нека е жив, здрав и среќен.

На Skorpija25, Thallia, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    99.678
    Хало!:hai:

ВиЈа не ми кажавте каВанче во Дебар Маало, ама јас си се снајдов и живнав таМ:wasntme:. Впрочем, кинисавме во една, ама јас оваа повеќе ја бендисав и таму седнавме. Па една пријатна вечер надвор, па едно винце, па едно музиче, па, па, па:D.
    Многу убав дел од Скопје, јас прв пат бев, оти кога студирав таму книгите ќе ми избегаа ако излегував понекогаш:headbang:.

Два дена го орав главниот граТ, синоќа стигнав расшрафена со последниот автобус дома]:). И до средно Водно стигнав:bug:.

За лепотиците од К.Вода, кога ви никна таа убава висока зграда кај пазарче Рампа море?:o Леле, едно станче таМ:lol:.

Во врска со кујнски докулатки, чинии, чаши, па и целосна покуќнина, многу сакам да купувам. Уживам, многу ме исполнува. Се надевам кога ќе имам свој дом, ќе имам можност да си купам и изберам по вкус и мерак.
    Јас Лусо го демнам на ФБ, ама и многу често ги скролнувам објавите нивни, оти дури мачно ми паѓа од убавини, а јас ги немам:D.

Денеска сакав денов да го одлежам, ама пак си има по нешто за правење.

Предизвикувачки период пред мене, адаптација, нови луѓе... го чекав долго време, се надевам ќе се исплати толкавата желба:f:.

На Thallia, LejlaD, Alishan30 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Здраво дечки, да ве поздравам.
    Се собравме од шетњи и викенди, нашетани. Деновиве малку одмор и доста ќе е. Т.с денес одиме во ЗОО да ги видиме новите жители.
    Убав ден на сите.

На Thallia, LejlaD, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ве демнам со денови,а никако да пишам]:)
    Се осеќам ко сто години како да не сум ве дружела...
    Ни ден не пројде откако се вративме од одмор,одма милијарда обврски од работа,со дете,маШ,родендени,гости...само за убаво нека е.
    Се трошат последни сончеви денови на викендиче,корне дворов на грозје,оси бубачки на секој чекор]:)ракија муд:D
    Брмчи една машина,редовен сервис на вод.пумпа,ќе ни го доиспумпа џебот:doh:и така,то па то:)ме чекаат да бидам сТудија на спортски активности,Пупче не застанува со кошарка и фудбал,мм и топка за раКби му купи(facepalm)
    П.С.Ако видите некоја чупава,распарталена да гласа у фотофиниш,таа сум.Битно насмеани ќе сме:D
    Убав неделен ден:)

На Thallia, LejlaD, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.180
    Допаѓања:
    137.479
    Ај добар ден и од мене.
    Јас ненаспана и нервозна. МаШ на смртна постела (настинат де :envy:) ме пукна цела ноќ. Арно си планираше да работи, што остана дома вака од досада да премира и извољева. :!: И температура има. ,,Дури'' 37,1 :envy:
    Да ручаме и ќе го влечам на гласање. Колку за толку арен е. Може па поарно ќе му биде коа ќе даде свој придонес на избори :lol::lol:

На Petar80, Thallia, LejlaD и 19 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Ме разбуди комшивката(многу гласна французинка) која викаше по децата.Таа-д’акоР?
    Децава-уи мама..
    Ми текна на мојава,ке ми речеше:
    -И доста ми викај да,земи учи:D
    Трауми..

Вечно име на оние кои си го носат,Софија,Вера,Надица,Љубица:l:.Убав празник ми е овој..

Среќен роденден на убавецот на @WORRIED.BT :^:

Убав ден да си имаме:f:

На Skorpija25, Petar80, Thallia и 22 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Добар ден на сите...
    Не можам да се соземам, само ми се спие. Ексик и патувања и се'. :yawn:

Да не знај некој шо било то во петокот ноќта шо се пукале на Рузвелтова?

На Petar80, LejlaD, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.399
    Албанци, лихварски долгови. Јас па, ко уште таму да живеам:^)
    Болна денес исто ко и вчера. Маж уште ме негува, исто ко и вчера:D. И после како да не си среќен:inlove:

На LejlaD, Alishan30, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Легнав во 3, станав во 5..сeга сум ваква:drunk:...сакам пари без мука, па и тоа досадно не се доседува|(...
    Долг денов ќе е(facepalm)

На LejlaD, kuc, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Да пишам.
    Викенд максимално исполнет па само падобрански ве читам.
    Одам сега ручек да ставам. Коковче ќе се пече.
    Вечер или утре повеќе.
    Имајте убав ден.

На Petar80, LejlaD, Alishan30 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    279.393
    Само што се прибрав,пуштив машина ставив месото в тенџере и прво на фемина па после се со ред....
    Нешто тивко по улици ,ај да видиме до вечер...

На LejlaD, kuc, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    @referentka ако мислиш на циклус(перење бе (facepalm) :rofl: (facepalm)) уште перам, да...ма и по 2-3 ј.клетки сум ,,произведувала" (facepalm).Пред некој месец ме гледа др.на ехо и ми вика-терај до крај денес/утре ако сакаш близнаци (facepalm)...Ја ваква :^) (facepalm) ...

Октомври -ќе мора да отворам тефтер и поголемите ставки да ги запишувам ,да не се чудам парите каде отишле.Три родендена на блиски ,куќна слава,именден на синко -весело ќе биде,со душа чекам да почнам со подготовки :sun:
    Чекам ,,гостинец " кој на секое доаѓање бара да му правам КОМфрит и кеПаЧ -теткино :l: .Ај кој е за лупење компири?:rofl:

На Skorpija25, Petar80, Thallia и 20 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Ти ко тинејџерка е*ате! :inlove:

И кај мене вртат машини @mareane , една пери, друга суши. Денес то ќе ми биди забава цел ден |(

На Petar80, stetoskop, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.103
    Допаѓања:
    154.893
    Како мува без глава сум овие два дена, тешко ми е да се изорганизирам кога господинов не ми е тука, морав да ги оставам децава ана 5м сами да претрчам млеко да купам, срце ќе ми излезеше од брзање, кога се вратив сфатив дека и леб нема :envy: Башка ме изнервира нешто мм од далеку, ќе го пеам кога ќе се прибере :^) мада веќе знае дека сум лута.
    Едит: @WORRIED.BT нека му е среќен роденденот на дечкото убав само радости да ви носи :party:

На stetoskop, LejlaD, Alishan30 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    И јас како @stetoskop некои месеци дупло ги раѓам ј.клетките, ама не прашав дали значи тоа дека за побрзо ќе ми се потрошат :D
    Излегов да гласам, у Бриколаж повеќе луѓе видов :D
    Од кога е почнат денов, ама многу ми е смотан. Ми се врти низ глава да направам нешто благо, ама не знам кој ќе го јаде. Ја би да се разгалам со кучево па да си легнам |-)

На stetoskop, LejlaD, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    18.274
    Добар ден :hai:

Јас од комшии, дојдов да прашам нешто, се надевам ќе знае некој да ме оправи :wasntme:

Сијаличката од аспираторот веројатно ми цркна, а појма немам ни како да ја извадам ни како да ја сменам. Можам сама или треба мајстори да викам? :?:

Мучас грасиас:)

На Thallia, LejlaD, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    99.678
    Вемеровците мош под клуч ги држат дома или ги пуштаат само на такви места ко Бриколаж, Веро Џамбо и сл. внимание да им се одвлекува до 19ч, да не им текне да застранат на гласање:rofl:. Јас овој коментар и го дадов на мајка ми, оти и кај нас беше тивко. Немаше ни багри со раце скрстени по цела улица да набљудуваат, дури тажничко. Кога викам јас све по дома затворено:bandit::D. Гвујче го гоутнау кучот:wasntme:.

На LejlaD, mareane, Dust и 5 други им се допаѓа ова.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Добар ден.
    Граѓанската должност обавена, добро е, имало троа млади низ градот. Е тоа што седеа на клупа спроти избирачките места, да гледаат кој оди да гласа, е друга приказна. Ама ако тоа главите само за фризури ги носат, нека седат тогаш. А постарите од прозорци на институции посматраа.

И од листата на пријатели имам некои, што дури и магистратура имаат, ама чекаа од партија да им преведат кое што значи. Па и се закачкаат ко мали деца да провоцираат. Изгледа дипломите и работните места што ги добија за пари, преку партија, ги заслепија. До толку да се немало свое мислење, греота е дури.
    Се гледа дека кај нас се гласало само под уцена за работно место и со полнење кутии.
    Доста за импресии од гласање, кое патем ми е 3то во 12 години полнолетство. Па мислам дека друг пат нема да ми се повтори таква грешка, за избори да си дојдам.

Друго не знам што да кажам. Пред мене е тежок предизвик, ми ствара немир и едвај се контролирам да не пукнам. Глумам мирна, а од внатре ме јаде. До кога ќе издржам, ќе видиме.

На doubleg, V.odolija, LejlaD и 15 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Emy867 знам многу луѓе кои не се врмо, ама се одлучија за бојкот. Некако го знаев исходот од референдумов, ама ништо не ми мења. До толку ми е заинтересираноста и до толку се замарам. Мајка нешто се напнува по дома, пробувам да дискутирам, ама ептен ми е политички загреана, се повлеков :D
    Земав ореви и лешници да кршам, ќе полнам уште едно тегле со мед, го излапав другото набрзина :tmi:
    Ми стави лајк овој на инстаграм :emo:

На Thallia, Alishan30, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Потапа ден не сум имал и нема ни да имам. :|
    Кога ќе ги објават резултатите? Чисто да знам, да не се брукам меѓу народ. :D

Одам да спремам нешто за јадење, ма да и тоа ме мрзи. :|

На LejlaD, Alishan30, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.