Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Мене уште помалку ми менува Кравче. Денеска одлучив да излезам, а пред да влезам во гласачкото место одлучив што ќе заокружам.
    Ама дека има и многу 'закчлучени', има...

LejlaD, mareane, Dust and 5 others like this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ние денес лагано.
    Спакував во ранец мезе и пијачка и на пикник покрај Вардар отидовме.
    Прекрасно.
    Мирно и тивко.

Пуштив ТВ, гледам ДИК се јавува од време на време, ме забавља.Јас полека се спремам за неделава.
    Полека почнува да ми врие од внаре.

Thallia, EuHenIa, LejlaD and 14 others like this.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Еве сум и јас :hai:
    Три дена стомачен вирус и безброј пуштени машини :sweat: Посакав да имам уште една. Не се постигнува, а уште допрва треба да пуштам.
    Отидовме до парк, живна големата. Еден круг на рингишпил, малку потрча и гледам доаѓаат со татко ѝ, ја носи во раце. Легна на клупа до мене. Сега едно ѓеврече го лигави цел ден и кашла сочно, ко да пуши кутија цигари секој ден од раѓање :doh:
    За референдум не знам што да се изјаснам. Се разбира дека сакам подобро, но не верувам на лошата кампања која ја направија, бесплатно здравство секаде во Европа, подобри вакцини, приказни за мали деца. Тоа го немаат ни тие што се во ЕУ, не па ние. Се осеќам како секако да ќе биде онака како што некој друг замислил, па решив денешниот ден да го поминам дома и во шетање, наместо сите да се м'кнеме до гласачко место, кое не ни е ни блиску, уште сме на стара лична карта во сосема друга општина.
    Туку, предлог кај да барам убави кожни кондури по пристапна цена? Освен Биана. Некако со квалитет ми опаднаа, а и цените им се солени последниве неколку години.

Skorpija25, Thallia, EuHenIa and 12 others like this.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Јас гласав. Да не ви е мисла.
    За малку ќе одје*ев, оти мажо ме напна сабајле, ми брчеше како требало-шо требало за референдумот, а јас сум многу пес, и ако некој ме убедва во нешто, за инает друго ќе напрам...
    Среќа се оправи со готвење ручек, ме накрка и ме однесе со кола да гласам.. на 300 метра од дома :D

Thallia, EuHenIa, stetoskop and 11 others like this.
  5. Dust

Dust Game Over

Ние вака..
    20180930_195553.jpg

Не гласав..не се прибрав цел ден дома.. не перев...не пеглав..не сум бањата.. не сум лакирана.. нема вечера..
    Со еден збор - недомаќинка..

Гледаме Сител и се мислиме како ќе победи Зајко ако има предвремени парламентарни избори:Dјас му викам како ќе собере гласови кога не успеа народот на еден референдум да го извади... мојов ми вика - а што Мицко да не победи...пфф:D

Нема живот тука, ни со Северна ни со Јужна.. џабе замарање

Се мислам да смучкам по едно топло чоколадо со рум, ама мојов ми мати памет..
    Утре пак цел ден во трчање.. ќе се оди и до Блгарија се тешам...си викам ќе го убедам и онака скоро до граница ќе одиме:lol:

Ми се спие|-)

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Ништо... ваква-онаква Шведска, да ом јас да си се исселам со време, оти овде лепче нема...

7. malerozna

malerozna Форумски идол

Цел ден по кафаните, муабет со драги луѓе, срцето полно. Конечно пак зборев со особа која што знае да направи муабет на секоја тема.

Референдумот помина, да си честитаме сега. Официјално наскоро, школски и парламентарците да го изгласаат, како што им наложија западните држави. Џабе силење дека бојкотот успеал. Со него одиграа за успех на референдумот. Си препишуваат 1.200.000 гласови од бојкотот демек за нив биле.

Ако има предвремени избори, ќе направат широка коалиција и автоматски вадат двотретинско мнозинство. Претходно секако, попис. IMG_20180930_213901.jpg

За политика од истокот, Малерозна.

Сега ќе дремам покрај климата, се смрзнав.

8. mareane

mareane Форумски идол

Ej молкот заврши.
    Утре пак ќе е исто,малку некого ке боли ,ама пак исто ке биде.
    Ехе ,по едни локални избори кај нас беше како чума да фатило,одевме и сочувсво си изразувавме,па еве сме ,пак и гласаме и бојкотираме и се ...
    И каков народ таква држава,тоа ни е ...и многу ни е...
    Само ми е мака за децава млади...
    ВМРО пак си покажа дека знае да управува со широката народна и сиромашна маса ...
    А другиве треба многу да учат за тоа од нив...

Пак ја:детево ја учи Т’га за југ.
    Јас ја учев пред 30ина години и тогаш ме асоцираше на нешто минато ,на настан кој анекогаш се случувал,а сега ме асоцира на сегашност ,на иднина...жално ....:(
    30 години не само што не сме се сменило на поарно туку и назад сме се вратиле....(facepalm)

Last edited by a moderator: Sep 30, 2018
  9. M&M

M&M Форумски идол

Ме утепа некоја нервоза попладнево, ми иде така убаво да се истурам на мм ко што му го собирам ама ако почнам вака у афект може да претерам. Не е само до него некако ми се насобра, и чувството дека се ближи глупиов понеделник а имам некои тешки глупости за средување ме фрустрира до максимум. Уште пуштил дебати, стручњаци дробат за референдум :envy:, не можам да поднесам вакви емисии и това е.
    Како за недела вечер да истурам тука нервоза, не се лутите нели :wasntme:.
    И дајте друга тема освен политика плиииз

10. kravce

kravce Форумски идол

Нешто сте тивки, пратите резултати?
    Пмс у мс ми се преточи, овие два дена како буре сум. Гледам ми се вртат реклами за маратонот следната година и се мислам уште од сега да се упишам, да имам цел во иднинава :D Следно ми е да се запишам на некој спорт, сакам стрелаштво, има ли тоа у Скопјево? Многу елегантно ми делува стрелаштвото, а ја една дама :makeup: :D
    Како деца не сме имале такви активности, не сме имале финансии за разни курсеви и обуки и слично. Не се жалам, ама ако имам деца би сакала да можам тоа да им го приуштам, можноста да се пробаат и да се пронајдат во нешто.
    Можеби затоа сум немала и некоја голема пасија за нешто во животов... којзнае
    Дајте некоја тема :?:

11. referentka

Аииии Тга за југ..
    Ами ТЕШКОТО:o
    Еј луѓе..пукнавме од учење ние т.е. нашите генерации.
    Сега друг систем,нови методи и методологии на оценување.
    Незнам..
    Можеби и подобро е сега.
    Ама штом не ја знаат таблицата множење денешниве деца- тешко дека ќе е подобро.
    Порано имаше оценки.Тоа беа мерки за успех.Поле за натпревар.
    Сега-описни оцени.

12. M&M

M&M Форумски идол

Чекај де рано е ќе почнат и со оценки, имавме и ние описни до второ ли беше или само прво? Учеа нашиве таблица множење лани. Кое одделение е твојата?

NarCis@, LejlaD and kuc like this.
  13. referentka

Моите се возрасни.
    Не беше вака.
    Си имаше свидетелства со оценки.
    А сега на внук ми му рекла натавничката дека мора да научат дигитрон да употребуваат.

NarCis@, dunika, LejlaD and 4 others like this.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Мислев на малото, на Рефче :) , ама се збунив уште е мала нели, во градинка е?
    Мојов ако не го збуцнеш да седне домашно да напише нема да му телне а пак ако не напише ќе го фати паника и нема да сака во школо да оди. Е ај оди па остави го сам на себе, ама треба за памет да му дојде. Многу е зелен уште. Инаку работеа во второ многу математика, може учителкиве му се ептен погодени ама јас сум задоволна бар за сега од тоа како работат со децава.

referentka, NarCis@, LejlaD and 6 others like this.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Описно до трето одделение.
    Се учи таблицата ама на поинаков некој начин ,со 2 и 5 прво па со други броеви.Искрено од сите можни реформи во образование најлош е Кембриџот.

Ај тема:што користите од препаративна козметика вие вака во позрели години.што креми ,серум дали користите?
    Јас го трошам серумот Мулти Колаген од Биотен ,и една дневна исто на биотен за зрела сува кожа ама не од истата линија.Кремата супер ја чувствувам на лицето а серумт како да ме затега ,а знам дека тоа му е намената де,ама не ми ебаш пријтно чувството...

referentka, NarCis@, dunika and 9 others like this.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Треба да ги учат низ интеракција и да се осврне повеќе внимание на социјализација.
    Овде, ќе ги седнат ко казнети и ќе му дробат со саати, а овие ќе препишуваат од табла.

Има и добри наставници, ама грото се вакви.. да помине денот само.

17. Emy867

Emy867 Форумски идол

На нас па само на писмена по математика ни даваа дигитрон да користиме и тоа со сите молби:D.

referentka, dunika, LejlaD and 2 others like this.
  18. Dust

Dust Game Over

Нас не ни даваа. Добивавме кратко и јасно НЕ..

На децата денес освен што им е скратено детството, па и образованието им е никакво..
    Кога ќе ми текне ние што се учевме...прашувам деца од 5-6 одделение општи работи, абер немаат..
    Жалосно е.

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ко за недела уште сега ми се спие. Чекам дете да реши да си легнеме. Напраен чај само да го исцедам и да го заблажам со меТ. За Утре мусака. Ич не ми се оди на работа. Реков вратата да ја избришам ама еве ме уше се тегнам на тросед до куче.. ај за 10 мин ќе ја средам. Недела е ден кога е празна корпата за прљави алишта. И кога се е измиено. И кога сто пати е зготвено. И кога највеќе ми се спие.

20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Да се пријавам на +/- 40 :)
    Не, неее сум Ве заборавила, само периодот ми е таков...
    Времето ми минува во стандардни активности плус споделување на мнооогу прегратки :tmi:

Ве гушкам сите :hug:
    Ииии... Бидете среќни :inlove:

40790011_1750629701672085_3709224174004786291_n.jpg

Thread Status:
Not open for further replies.