Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.394
    Допаѓања:
    279.332
    Kако ми тргна нервозно октомври ,аман !
    Се изнервирав на работа ептен иако очекував вакво нешто.Секогаш кога некоја од двете колешки не може да се справи со некој проблем мене ми го накалемуваат.Заржав и јас ама за џабе ми е знам.А и плус нештото го правиме од добра воља за атер,а може и законски проблеми да си направиме...Ќе пробам ќе бидам фина за почеток ама после и јас ќе почнам како и другата пред мене ,па ако треба и до највисоко ќе ја отерам работава.
    Па дома мм се разболел,го префатил вирусов од нас ,кија ,нос тече,а за понатака да не кажува ,сите си знаете каов е машки грип...
    А дома сме сите +мајка ми...
    @Dust кога те читам како да се слушам јас ко помлада:сакам се по договор ,се сега и веднаш,ама заклучив дека кога не можеш да го смениш нештото мора да се прилагодиш,што вели една колешка :за мир у кучи!
    Само ти сепак пробај да смениш нешто додека сте на почеток оти железото се кове дури е жешко...

На Skorpija25, Tajnaotrovna, EuHenIa и 20 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    @kuc ,да не ме жалат и сожалуваат само ,а друго-нека зборат,искалена сум ја ехеее ...не е ништо ново ,ама ме чуди ,,креативноста " ма, роман еј ...ај мене па и децата у ,,приказната" ги има ....а тука веќе чад низ нос пуштам :^)

Btw, среќна годишнина,живи,здрави и вечни да сте .:f:

П.С-внимавај кошулите да не ги пресушиш :lol:

На EuHenIa, referentka, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.291
    Допаѓања:
    85.333
    Од ум не ги вадам кошулите :D
    Секогаш викам дека незнае човек животот што може да му донеси ,и дека за мене ,тебе ред други нека зборуваат ,но кога мешаат деца од тоа ми се лоши:puke:

На Skorpija25, EuHenIa, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.807
    Допаѓања:
    214.468
    Добар ден и од мене.По сабајле со обврски наваму,натаму,на др. јатрвичка си ја носев,настина оти овде е ладно.Понеделнички ми тргна пари да трошам,пеглата од Веро за 779 ден.си ја зедов,оти таа што ја имам ми цркна,прашак од Тинекс 6 кг за 199 ден,арно ама на картичката со поени од таму сум имала уште па прашакот само 20 ден го платив,па се привратив и омекнувач да купам оти и тој намален.Тешка сум за трошење,ни сама не знам што ме втолкнаа понеделнички,да си седам дома поарно ми е,не трошам:rofl:,вака се вкупно 800 ден потрошени срчка ќе ме стрефи:lol:.Кафе сега ми се пие :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:повелете кој е за,јас се мислам дали за смирување да мавнам оти кесе одврзав:rofl:Не се докажав,на фб. прочитав за IG Baloon што се голта преку уста,за слабеење де,око ми фати,нејсе се арно ама на крај кога прочитав дека се вади со ендоскопија е тука се откажав од манекенската ми става во иднина(facepalm)

Последна измена: 1 октомври 2018
    На Skorpija25, EuHenIa, referentka и 17 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Верувам дека ќе успеам. ^_^ Ти благодарам! :hug:

@kuc среќна годишнина од веридба! :inlove:

Издржав 20 саати само на овошје, сега ќе умрам од што ми се јаде.. се мислам хумус да отворам една тегла, има цел да го смачкам! ]:) Толку беше од моето детокс мени, време е да се јаде. :D

Нешто во последно време слабо стојам со идеи за готвење.. ништо не ме инспирира, освен печени компири (или пржени :$) и хумус.. може за вечера тоа ќе биде, кај ми текна сега на пржени компири. (facepalm)

На referentka, bittersweet, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    @SV1911 браво:clap:
    Тоа е ставот и храбоста што секоја млада жена треба да ги има(y)
    Знам дека ке успееш,а пред се ке бидеш задоволна од себе!

Поздрав друштво,немам ништо паметно да кажам понеделнички.
    Имајте убава вечер:f:

На referentka, bittersweet, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ко што ми беа раштракани колениците и едвам се качував и симнував по скали, вчера си го дозезнав едното по скали. Уште малку му фали мислам и ке почне да ми се свиткува ногата и од обратна страна. Ме умре од болкс синока.
    Са друге стране, се заплеткав у глупости и иди па излези без никоj да настрада.
    Хумус од Стокомак земав вчера со семки од тиква, ммм. Убавина. Друго ништо битно. Желба за у природа ми спласнува и иде полека...каj и да си, вечер под кебе,со какао дома да си.

На Thallia, bittersweet, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.975
    Допаѓања:
    164.359
    Завивам вци ме изеле.
    -3 ама издишано се осеќам.
    Животе имаш ли душу, сите ајвар мачкаат со пола кило леб...

На zhap4e, referentka, Thallia и 12 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.455
    Допаѓања:
    184.209
    Здраво и од мене :hai:

Ми треба време за мене. Си изнакупив маски за лице, ене ги стојат неотворени. Не ми е за лицето, туку времето што ќе си го поминам "сама са собом" :wasntme:
    Овој стомачниот вирус ептен досаден. Сега ќере е во пост вирус фаза кај шо има апетит, а стомакот ѝ е уште осетлив. Вчера ѝ купивме пуканки и сокче, ја среди другата перница од гарнитурата (facepalm) Денес ја оставивме 10 секунди сама, ја извадила цевката од шишето со електролити што ги пиеше и ја брцнала во шољата со нес на маж ми и пие ли пие :doh:
    Диетава сега-засега ок оди. Симнав само 3кг досега, ама супер се осеќам. Сега уште згодно да се осеќам :rofl:

На Skorpija25, referentka, Thallia и 18 други им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    101.788
    ММ си купи играчка и ене го брчи низ двор.Кој ќе го трпи деновиве не се поднесува.Па уште облекол и раб.алишта кои претходно ги запеглал.Не е нормален ,жими се.
    Денес се испокаравме квалитетно на пат за на кај дома.Не можам да излезам на крај со неговата неблагодарност и способноста од црв да направи слон.И да дели само на нему знаена правда.Ми идеше да излезам од кола и пешки да продолжам до дома.
    Ќерка денес за прв пат на факултет.Цел ден си правам пресметки во глава ,како ова како она...ваму да стегнам,онаму да исфрлам непотребни демек трошоци.И како за инает месечната карта до Скопје ја покачиле,Искрено страв ме фаќа,сега тројца сме на пат.
    Ама пресметката траеше до првата продавница и првиот маркет.
    На работа затегната атмосфера,ама ние вработените не сме воопшто криви за новонастаната ситуација.
    Ама газдава не мисли така изгледа.
    Да честитам роденден и именден на децата на @WORRIED.BT
    ....
    Во однос на она што ме нервира или не кај другите,ништо не ме нервира што лично не ме допира или наштетува.За тоа кој како прави и што не ме интересира,зашто си имам своја прашина за бришење.
    Да удрам еден туш и во кревет.Исцрпена сум од работа и рацеве ми се испукани,и ногава страшно ме боли,да не зборувам за онаа на душава што ме тишти.
    Некогаш сакам само да затворам очи и да се препуштам,,,

На Tajnaotrovna, Thallia, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    91.407
    Тројца патувате за Скопје?Колку е карта околу 3000 ден?
    Продавај имотот и купувај стан СК.
    Глава горе,еден живот имаш.

На Ane-Goki1, kuc, Cka и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.454
    оу благодарам многу :bow::rofl: Убав е да си и*е векот, шо убави фотки гугл ми дади од него :inlove:

@LejlaD и кај нас гужва за прашокот, продавачите редат, луѓето дигаат по 2-3 ќесиња. Дигнав и јас едно да не бидам само јас на каса без прашок. Инаку ваква акција на 50%+ на прашок, само на БиоАктив има. Ваљда за толку и вреди :lol: ама ај за ,,низ вода'' перење не ни треба нешто многу асално.
    Со омекнувачите ми иде да откажам љубов. Џабе ми се коа надвор се сушат и некако ко да нема ефект од него. Коа ќе ги собереш од жица ко да не си ставил омекнувач. Или сушална да купам или омекнувач да исфрлам од употреба. Едино ми е убаво во правосмукалката, во водата коа ќе истурам и после ми мириса дома на убаво.
    Јас денес дознав дека од толку што сум намќор ни ролетни не кревам :rofl: Празна соба имам, за детска предвидена и за магацин ми служи. Проветрувам од време на време и пак затварам се. Е една многу ја занимало нели се луфтирам дома што сум цело време со спуштена ролетна. Сум се изнасмеала на муабетот и уште се чудам кој е побудала, таа што зборела баш за ролетната ко многу битна ствар или оваа што ми пренесе. :?:

На Skorpija25, Thallia, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  13. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    22.781
    немам што многу да кажам...На своја кожа осеќам што значело адаптација во градинка и прележување вируси/бактерии..Знам,дел од процесот на расење дете е тоа.Или па како на друг начин е остарам?!;)
    Ме разочаруваат родители што праќаат свесно болни дечиња.Јасно ми е дека немат најверојтно избор друг лпк да им ускокне со помош...ама нели секој за себе гледа,а јас за моето бебе.Не ефер у болница да завршиме ради вртење у круг...
    ...имаѓ две машини за пеглање душа немам...

На Skorpija25, zhap4e, Thallia и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    178.360
    Јас за мене дознав дека сум бил разведен :rofl::rofl::rofl:

Инаку деновиве се осеќам како некој изрод. Не сум ни од „нашите“ ни од „вашите“, ептен сум скаран со политика и колку можам избегнувам муабети на таа тема, ама па има многу досадни луѓе мме.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, zhap4e и 22 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    со деца или без?
    врло веома битно питање за твојата иднина. мора на душебрижници целосен репорт :!:
    за мене иам чуено дека иам родено дете пред да се омажам. Само не ги прашав кај ми е и од кој ми е.. одма перјата ги раширив ко паун јер зборена читај битна 8)
    му праев домашен спа на дете. вечера на ред. Ве исчитав само не ве лајкнав.
    вие арни?

На Skorpija25, Tajnaotrovna, EuHenIa и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    178.360
    Сигурно имаат некоја теорија и по тоа прашање, ама мене не ме интересираше, па само се насмеав и ги оставив да си продолжат со фантазиите :)

На Tajnaotrovna, EuHenIa, zhap4e и 16 други им се допаѓа ова.
  17. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Не ми е јасна потребата некои трети да им објаснат на некои петти работи за мене (блиски) што ни сама не ги знам за себе :)
    Иако ова не е од сега. Имав некаде околу 15 год кога комшивката наша се “насекира“ дека многу се дружам со мојот најдобар другар и насекирано и направи муабет на мајка ми на врата дека “еве во моментов којзнае кај сме и што правиме“.
    Мајка ми и рече: “Повели влези, еве ги вечераат“
    После ова долго време ја немаше :)
    Понови оговаранции не би ни да коментирам

На Skorpija25, WildMk, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.903
    Допаѓања:
    173.533
    Конечно кренав нозе..арно ама се ме боли. Па ги гледам црниве панталони станале бели и од такт се извадив:@ не можам еднаш "чиста" да излезам и да се приберам.. мора некое бело влакно од некаде да се залепи. Се осеќам како бело куче да чувам по дома:D
    Мојов се качи горе да си го тестира новиот глушец, а јас не можам да дочистам дома. Ѓубре од микробрановата, ќеси може 10.. едвај наредив се што изнакупивме.
    Е да.. нова микробранова купивме.. убава е, само сега упаство треба да читам, а тоа мразам.
    Нема ни на бугарски упатство, се чудам како не се бунат бугариве:D

Денес мислам дека ја завршив сезоната на сладолед. Во Благоевград мавнав еден ептен убав, за крај онака:lol:

Ладно ми е, ми се јаде и сакам масажа. Најпаметно е да си легнам, затоа што ништо од тоа не добивам:D
    Мојов ме излажа дека ќе се симне да пиеме по едно коктелче..

П.С... муабети си слушам еден куп. Ама баш ич не ме погодуваат. Нека си лаат.. претплатени се за тоа.

На Tajnaotrovna, duffi, Bubce38 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.457
    Допаѓања:
    143.831
    Ме нервираат луѓе кои не ја бараат вината во себе, туку сите други им се криви за нивните грешки.

Е сега, кога ми е се таман, никој и ништо не ме нервира.
    Кога ми фали нешто, и сама себе се нервирам, ама не признавам :D

На Skorpija25, WildMk, Tajnaotrovna и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    178.360
    Се нервираш сама себе, затоа што те нервираат луѓе кои не ја бараат вината во себе, а ти си меѓу нив. :D

На Ane-Goki1, duffi, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.