Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.459
    Допаѓања:
    143.852
    @Peco ова беше како оние загатките математички. Те бива за решавање проблеми. Кај рече дека имаш учено? :D

На WildMk, Ane-Goki1, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    178.362
    Да почнам да делам совети како Иван Исцелител? :rofl:
    Сите сме добри во решавање на туѓи проблеми, а за своите малку потешко :D

На EuHenIa, kuc, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.455
    Допаѓања:
    184.209
    Најјако оговарање шо го имам чуено за мене и брат ми. Јас живеев сама под кирија, а брат ми женет, исто си живееја под кирија со снаа ми. Комшииве засекирани ја прашуваат мајка ми зошто сме скарани со брат ми, а мајка ми :^) Работата била ако не сме биле скарани, ќе сме живееле тројцата во еден стан за да делиме кирија и сметки (facepalm)
    @LiliBoz врв (facepalm) А моШ не си го родила, ама твое е.

На Skorpija25, EuHenIa, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.101
    Допаѓања:
    154.823
    Колку само ти завидувам (во позитивна смисла :!:) на ставот, колку би сакала јас вака еден ден да размислувам. Ил да размислував порано уште поарно ќе беше :doh:. (fingers) да најдеш побргу тоа што сакаш.
    Види ова не ми текнало а и мојава е со филтер на вода, применувам на наредно усисавање :!:
    А не кажуваш тука на другарки :D
    Како бе вака си измислуваат приказни лулуѓево :^), не сум чула за мене толку налудничава измислена приказна до сега или немало или не стасала до мене :)
    И јас најмногу мразам да читам упатства а мм па се мене ме тера да читам кога ќе купиме нешто ново и ја само претрчувам низ главните точки, арно не сум испорасипала нешто до сега. Еднаш се нафатив да преведувам упатство за клими, какви глупави изрази требаше да склопам во реченици се изнамачив. Ај со здравје да си ја користите микровалната :)
    Ајде добро вечер :), периодов на пишување ми станал како "мој термин" :) , ама тешко да издвојам време во друг период од денот.
    Температурава попладнево милина, нека потрае. Се изнашетавме со зверка ни маало, се изнатрча а и ја со неа (ме тераше брканица да играме) и многу убаво ми дојде. Ми заспа синко на рака ми се укочи рамово, ќе речеш големичок е ама ако не се мушне во некого не може да заспие :inlove:. Да заспие и малово се предавам и јас, ме исцрпе понеделников

На EuHenIa, Ane-Goki1, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.395
    Допаѓања:
    279.340
    Мајка ми е на гости со преспивање.
    Покрај неа ги изгледав сите турски серии на денешен репертоар.Сите имаат по некое дете плус од бракот,нивните деца се од некој друг,сите од поглед се бремени,ау...ете одговор зошто сме олку неморални сега ,пет века под нивно не е малу,се сме наследиле...(facepalm)

На EuHenIa, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    91.408
    @SV1911
    Сега ти го читам мислењево.
    Тоа е тој став што значи самодоверба,кога се цениш сама ке те ценат и другите.
    Тоа е кичма.
    Но потребен е и внатрешен спознаен процес за да се дојде до таа состојба.
    И ке најдеш подобро да знаеш или ке се вратат со поголема плата.
    Имав еден случај со еден автор кој пробуваше на секој можен начин да ми спушти цена.Го одбив.
    Се јави после 2 месеци,не само што ја прифати мојата понуда туку и додаде бонус на крај.
    Но ако не побараш,нема ни да добиеш.

На Skorpija25, flower30, EuHenIa и 19 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Селово полека се буди .Си го сакам нај на свет,баш какво што е.

Ај д.јутро :)

Утрово издував 150л. вода за туширање, божем водата ќе ми ја измие душата -како па да не.Не е грев ова моево,грев е на другата страна,онаму каде што се седи со скрстени раце и со прст не се мрднува.Сеедно....

Денеска состанок ,вртам низ глава кој се ќе е присутен и кој како стартувал за да стигне онаму каде што е сега.Ме радува што дојде време на моја генерација ,што ,,пораснавме " и не се ,,играме доктори"веќе ,туку го тераме животот ,,у живо".
    И тоа...кафе испиено,фул шминка на мене,уште ,,синџирот на врат" да си го ставам и спремна сум за денов.

А и ова -Незнам дали како комплимент да го сфатам тоа што еден вчера ми кажа дека сум имала очи ко срна |(.Каква срна бе човек,батали..(facepalm)

Ај :* ,уште едно:smoke: и да кршам глава ,...

На Skorpija25, bittersweet, JuLleE и 26 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.101
    Допаѓања:
    154.823
    А уште пострашно е што ги најавуваат како "програма за целата фамилија" :envy: , минимум +14 треба да биде. Семејно насилство, убивање, тепање....
    Ајде добро утро :)
    Нкеа ви биде убав денов :sun:

На Peco, Mr. Right, Thallia и 18 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.675
    Допаѓања:
    153.301
    Добро утро!

Испратив дете и со кафе се сместив на двосед сонце да ме пече..
    Втора недела прва смена сум...од наредна недела ќе се сменувам со еден колега...си велам добро ќе ми биде...ќе имам кого дс замолам ако ми треба смена или слободен ден...

Зависна станав од плазма бисквити...а демек за децста ги купувам...нон стоп грицкам....

Ослабена сум и истоштено изгледам...сликите од роденденот ми го потврдија тоа...остарено изгледам...

На Skorpija25, Peco, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.949
    Утро.
    Правам кафе на работа.
    Вчера заспав пред дете. Беше у полусон кога јас заспав. Е да набрзо заспал и тој. Битно исклучил цртаните пред да заспие. Со нив се заспива у последно време. Почнувам да се нервирам. Јаде со цртани заспива со цртани... ама па греота е да се бунам 3 саати трчаше на гази баба. Разбира се што ќе му кажам да даде...
    Немајка на годината :rofl:
    Вчера избришав врати. Денес ќе бришам прозори. Утре чаши ќе премијувам и така.. Ручек има од денес.
    Вие арни?

На Peco, Thallia, WORRIED.BT и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Jas sedam na rabota vo zimski kaput i cizmi i nosam sal. Ozbilno.
    U cvekarava e smrznuvacka ic sonce ne j faka i letoto bese ladno vnatre.
    Vcera pukav od dosada i zemav da si citam mislenja vo temata Sto bi mu kazale od 2013. Ludnica :) bridget jones ne mi bila ramna :D

На Skorpija25, WildMk, Thallia и 21 други им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро другари и другарки.
    Си се тапшам по рамо, колку сум ненормална. Ми стигнаа неубави вести со кои тек наскоро ќе треба да се справам и возејќи се накај дома вчера си помислив, овие ли се тие моменти што те тераат да бараш утеха во некој господ... Да речам сум исплашена, малку е.
    Ме нервира неправда, и јас кога трпам, и некој друг.
    Си буричкам по мозокот да смислам зборови, ми се тепаат мислите :) Спласнав и изгубив интерес за се. А морам да се закопам во работа, да завршам што е почнато, да почнам нешто, да се заангажирам.
    Шопинг изгледа му е мајката. Кај има попусти сега?
    Гледам кафе никој не ставил, еве јас ќе го спремам. Колку сервиси ми требаат за да ве послужам сите? :)
    Се чувствувам како оние секретаркине од американските филмови што одговараат на телефон, холд плис, плис холд, ќе ви се јави кравче, заузета е сега. Така јас со све во моментов. Заузета со сама себе.
    Врти сучи, пак не ми иде муабетот :) ај ќе ве дружам у бољи дани.
    На здравје :hug:

На M&M, Peco, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.459
    Допаѓања:
    143.852
    Здраво лепотички и по некој лепотан!

Вчера бев облечена ко поплава да ме исфрлила, и ич не бев задоволна од себе. Денес решив де се дотерам без некој повод и многу убаво се чувствувам.

Продуктивен денов - нема 9.30, а веќе кафе е испиено, кока кола исто, домаќинство скоцкано, па и нешто работа подзавршена.

Секој ден да е вака...

На Skorpija25, M&M, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.395
    Допаѓања:
    279.340
    Пијам кафе па да се спремам за на работа.Нозе ми се враќаат назад.Таман мислиш нешто се средило,почнуваш да ги тераш работите како треба не,одма ке се најде некој и нешто да ти зеза се...Затоа не не бива...
    Мм е Ск по болници,и таму не ми се крева на тел да чујам што како...
    Ак да манам еден туш и да одам,пто се мора мора...

На Mr. Right, Thallia, WORRIED.BT и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Вчера синко ми вика мамо, а колкава ќе бидеш ти јас кога ќе бидам колку што е брат му сега, викам иста, е како бе мамо иста нели ќе остариш...не мама не старее му одговорив, ама ме замисли со муабетот:angel:

Неочекувана средба, уствари непланирана интересно заврши, расположение сменето на подобро:D, колку можат да делуваат позитивно некои луѓе:), поубав е погледот на светот|(

Хулахопки да си купам денес и да фрлам фармеркиве,|( женска да бидам:makeup:

Да завршам со работа, и идам у шопинг(hollest)
    Нека потрае расположениево:D

На Skorpija25, bittersweet, BoyL и 27 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.291
    Допаѓања:
    85.333
    Добро утро !!!
    Со кафенцево готова да се спремам треба да се излези да завршам некоја работа брзински ,а потоа ќе се повежбам со крпата и правосмукалката...
    Ајде да го искористиме сонцево од утре во најава дожд,а планирав нешто да се подновам ,но здравје има време...
    Убав ден!!!

На Peco, Mr. Right, Thallia и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.903
    Допаѓања:
    173.534
    Сакав на ова да одговорам синоќа откако пишав тука, ама бев премногу уморна за да типкам и остана до пола..(facepalm)

Јас се прилагодувам што е до мене.. си ќутам. Ама после тоа сум лоша и тешко се менува тоа некако|( после тоа кога ќе уплеска нешто му викам - ти реков нели?! И одма знам дека е фрустрирачки за него уште кога ќе ми рече - да дааа знам ти си секогаш во право, пак јас сум крив..
    Пример - мајстори ни работат, се јавиле фали тоа... е сега јас сум од оние што станува, пали кола оди да купи и им носи. Тој е од оние што прво ќе го испие кафето, ќе си поигра пола саат на играта па ќе стане да среди што треба..
    Тоа што е до мене (што можам да го направам) сакам да е направено сега и одма.. сакам и него така да го навикнам ама не оди..
    Тоа што не е до мене, си чекам да ми дојде ред.
    Пред некое време му викам - ќе одам од сабајле во општина да земам што треба, тој ми вика ееее рано е за тоа нема да ни треба уште некое време. Отидов сабајле во 8, а во 12и30 баш баш тоа ни требаше..Е ајде Алек нели не ни треба а?! Божем јас не знам како идат работите и што се ми треба за некое дејствие, онака од досада сакам се да средам нели..
    Јас сум од оние што сакаат се да и е наредено, а после да седне и да мези, да пие, да игра ако треба и да не мисли дека треба да направи нешто после тоа. Раат сум така.
    Ќе го оставам уште некое време со тој памет, ако не се освести знам и други мерки..

Добро утро сега|-) ене го на компјутер седи а требаше уште во 9 ипол да излеземе да средиме што треба и да сме раат после за други наши обврски..
    За ручек некои школки вчера ми купи ама тие се без школката..врска немам како да ги спремам:^)сум спремала онакви цели школки, а вака само месото..кој знае како ќе го направам. Треба да гуглам после и тоа(facepalm)
    За мене пилешко со моцарела и некој компир.. да се прибереме само..
    Од сабајле нешто мачно ми е на желудников, кој знае што ми е..
    Ќе почнам само јогурт да пијам, дали ќе се оправам:lol:

Имав и други попаметни работи за пишување ама тоа после..сега ќе станам да свикам малку, доста е седење..
    :hug:

На Skorpija25, bittersweet, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  18. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    ^
    Јас само без корупка знам школки да спремам.
    Ги варам во една или две води ( зависи како сум расположена) ,па ги динстам со лук, бело вино и магдонос.

Добар ден:hug:

ff44dbf1ba6291d2674ea9a22ad799aa--black-coffee-brown-coffee.jpg

Заглавена сум на пинтерест, ќе најавам кога ќе се откачам од таму:o

На boomsleng, lunicka, Thallia и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.903
    Допаѓања:
    173.534
    Аха!
    Па нешто слично се и тие со школка:D
    Колку време ги динсташ? Да не ги ПРЕдинстам:rofl:
    И колку време ги вариш:tmi:
    Сори аматерски прашања...мразам секако се што е морско вклучувајки и риба, макар и речна:D јадам кога морам и кога треба да се јаде тоа:worried:

На Esmeralda-MD, boomsleng, Thallia и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Колку да се обарат, 15тина минути, ја фрлаш водата, за да им се извади мирисот. Потоа чаша бело вино, рендано лукче, ловоров лист, цеден лимон, масло , сол, бибер, ловоров лист, и динстај додека течноста не си ја соберат самите.( Обично ги правам мешани со печурки шампињони)

Ако не обожаваш морско, убаво би било да ги испоховаш, такви обарени, па извалкани во јајце брашно и зачини. Обично нељубителите на морска храна ја јадат вака без проблем.

На Esmeralda-MD, boomsleng, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.