Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.308
    Не бре.. не бев ојдена за то. Ојдов да видам шо е - како е.

Генерално, задоволна, само да не дуваше толку ветер.
    Пролазна оценка имаат од мене :D

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.446
    Допаѓања:
    260.317
    Бубче, Наќи Бубе да го крстеме дуќанчето, по гевгилиски:D.

Гаѓите никако не се фрлат, до последен конец се користат:D.

Трет ден во главниот град, и ај да се жалам. Јадев во КФЦ, џабе фрлени пари, ама мерак. За чудо детево ги бендиса крилцата.
    Ми фалел Скопје, јас многу го сакам.

Зборувате за доцнење, јас доцнам редовно :tmi:
    . Денес доцнев на термин, трчав на Клиника и на крај пак чекав:envy:.

Туку, вака една тема, кога треба да одберете детето или вие да сте среќни, што ќе изберете? Дали би се жртвувале заради деца, кога знаете дека само така би биле среќни?

На Tajnaotrovna, Thallia, Esmeralda-MD и 21 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.308
    Дај да те носам на кафе, чим си тука :)

Да. Во рамките на можностите.
    Сум се 'жртвувала' за луѓе кои многу помалку заслужиле него ли таа ...

На boomsleng, Thallia, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.398
    Вајлдке, имам слушано за Шведска, и за ветрот. Јас првпат кога дојдов тука, да посетам мам ми, еден фебруари, просто кинеше ветар, бришеше, најдебелата јакна не ме спаси. Ми се плачеше. Фала му на ксену испадна не е така секоја зима. Иначе ќе пресвиснев. Земјите на север и на море не се за секој:emo:. Во пензија во Еспања затоа чу да живим.
    @JuLIeE јас обратно, хепи мадр- хепи чајлд, ако сум мизерна , нема шанси фамилија да е среќна , е сега ако е помало жртвување , се разбира да. Ама тоа би го сторила и за маж ми. Пример- керка ми не сакаше на 7 год во странство. Да напушти се во мк. Ако одевме по нејзе, со свекрва ќе живеев ваљда оти многу си ја сака баба и .

Последна измена: 3 октомври 2018
    На karmenka21, NarCis@, Esmeralda-MD и 16 други им се допаѓа ова.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.291
    Допаѓања:
    85.329
    Добар ден !!!
    Генералка готова до кога ќе биде чисто незнам ,и на фризер бев и со ново фризурче сум си сега на ред кафенце и детево сака да сме прошетале.
    А,мене ме мрзи и ми е мака што работев,но не и откажувам грев ми е ...
    Јас прашина некогаш и со маици бришам,а оние марамчињата што се со политура ги купив за ништо не чинат,додека Глос супер се ...

На bittersweet, NarCis@, Esmeralda-MD и 16 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.806
    Допаѓања:
    214.466
    @JuLleE дефинитивно ДА,за децата мене ми вреди да се жртвувам,а и тоа сум го направила,спомнав еднаш,и не ми е криво за нив дека е,криво ми е за другите што сум го направила истото,а не знаат да го ценат.Можеби грешам ,но мое мислење е дека веќе кога сум се решила да ги родам,за нив секоја една жртва не ми е жртва:)

На Skorpija25, bittersweet, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Секој треба да мисли на “долгорочно“ и “краткорочно“. Може некоја одлука/избор, краткорочно да изгледа лоша за детето оти бара време за прилагодување и тоа време минува тешко и можда остава последици, али,исто така може периодот после тоа прилагодување да е многу, многу подобар отколку да се избере да се заштити детето од таа краткорочна несреќа и прилагодување и тажење и времена болка. Ама, секој за себе си знае. Знам дека има ситуации кога ние сме биле деца и кога нашите родители носеле некои одлуки мислејќи за ние да не страдаме во моментот, испаднало да страдаме за подолго и да пораснеме и стигнеме до заклучок дека нашите не направиле добар избор. Некогаш мислам дека родител е и да се пресече во некои ситуации и по цена на..... Е,сеа, тоа шо никој не гледа на гравчиња и не знае дали нешто ќе е стварно добро или лошо во иднина...това е живот.

На Skorpija25, bittersweet, NarCis@ и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.455
    Допаѓања:
    143.783
    Жртвување како термин ич не сакам да го користам. Секој треба да го живее животот најдобро што може и умее. Кога носиме одлуки, треба да ги земеме предвид интересите на целото семејство. Ама треба да земеме предвид дека децата можеби не можат најдобро да одлучат за тоа што е најдобро за нив.

На пример одење во странство. На сите деца им е поубаво тука - баби, дедовци, другарчиња... ама тие не разбираат дека во странство ќе имаат повеќе можности понатаму.

Затоа и сме одговорни за нив до 18 години, затоа што не се доволно зрели да носат одлуки самите.

На bittersweet, Tajnaotrovna, Thallia и 25 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Немаме гаќи за бришење,а убаво би било-мерак ме фати од што ве читам :mm:. Бубче,ако има некои од свекор ти пушти наваму(facepalm)

Јуле (немпжам да те тагнам ма)За децата и само за децата-жртва 10000000000 %.Не е ок и ова моево ,,жртвување"свесна сум,ама се си викам-Има време,нека застанат прво на ,,свои нозе" па тогаш -полека,полека ...
    Знам дека некад зезнувам,ама јбг,се е за нив .

На bittersweet, Tajnaotrovna, Thallia и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.902
    Допаѓања:
    173.532
    А што ќе им се гаќи:D пред 3год мислам беше иде комшивката и ми вика - душице да го облечам фустанов да ме видиш.. е ај викам..
    Излегува од др соба и и викам аааа убаво ти стои, кај најде убави гаќи без раб? Пошо фустанот и беше ептен припиен за тело..
    Ми вика - ааа не бе, купив неколку пара и не ме бендисаа па решив без гаќи да го носам
    Мојата реакција... :o 8-| :?: пааа.... ако, убаво штом си решила:tmi:
    И така без гаќи отиде..
    Која сум јас да ја премислувам:lol:

Бубо имам онлајн продавница, да ја пуштиме зимницава таму бива ли:?::D

Јас сум дремнала и сонце веќе немааа...

Веќе не се жртвувам. Доста жртви правев за другите да се среќни. Сега ако сака некој да се жртвува за мене ОК. Ако не сака па и не мора.
    Секако не барам ниту очекувам од некого такво нешто..
    Амаааа...не верувам таков јунак да се најде :)

На Skorpija25, bittersweet, WORRIED.BT и 24 други им се допаѓа ова.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Зависи каква жртва е во прашање. Процени си ги добивките и тоа што можеш да изгубиш, па пресечи. Некогаш потребни се такви тешки одлуки, за жал.

Речиси цел ден окапав од пишување и преведување, редно е да се одморам. |-)

Со гаќи не бришам, младо поколение не знае да цени, шта чеш. :?: :D Маж некогаш знае колата или моторот да ги забрише со некоја негова стара мајца што е за фрлање, ама по дома не ми текнало да чистам со нив.

На bittersweet, NarCis@, Esmeralda-MD и 18 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    Јас у сабота ќе бришам прозори со чипкани гаќи јер згодни комшии иам :wasntme: троа црвени џиш 8) ако ме прашат како се брише ќе речам исто ко што се соблакаат. тешко :rofl:

На Skorpija25, Thallia, Ariel и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.517
    Допаѓања:
    91.399
    Жртвување да, но зависи кој што подразбира под жртвување .

Инаку уште ги гледам понудите за божикни патувања, баш им се убави божикните маркети низ Европа.:inlove:
    Ама маж не сака со автобус, а јас не сакам со авион во зима,ми фуфка од летање во снежномразни услови.
    Од блиска околина не ми се оди во Бугарија,пак исти пари ке потрошиме, во банско као се луксузираш во нивните хотели, а ништо друго нема да видиш|( ама немам идеја како да се убедиме.

На Thallia, NarCis@, Esmeralda-MD и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Бре од едно обично прашање за гаќи дојдовте до бришење прозорци. Во моментот разговарав со една бугарка која ми кажуваше за прашки па кога ја прашав што ќе биде тоа ми покажа слика па ме интересираше дали и кај нас за таков вид гаќи имаме посебен назив или не сме толку креативни како бугарите.
    Во секој случај фала на сите кои учествувате во одговорот на моето прашање

На M&M и LejlaD им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.096
    Допаѓања:
    154.804
    И со електрошокови по можност да е чешелот :) . Куќата на Цеца бе у сајт сиинг на Белград (facepalm), толку убав град е греота со што го нудат.
    И мене ми се иде у Белград не мора да е за НГ, 1-2 пати на кратко сум го шетнала многу ме бендиса.
    Кај нас НГ бе поминува без ова мени, друго ништо и да нема не е битно :) , хм не, чекај, и сарми :!:
    Планови за Нг нема, нит ќе правиме. Најубаво ми е домче ама ради дете големо може ќе договориме некоја домашна дружба. После јануари се иде на зимовање ионака, бројани се денови за одмор.
    Каде е ова? Треска вистина??
    Ова бре новава терминологија аман, како офис менаџер за секретарка, hr за кадрово.... па дури и на гаќи им измислиле модерен назив :D
    :D:rofl: ќе пукнам, ама во право си :!:, може со танга некои така деликатни тешко достапни места да се забришат :rofl:
    Користам и јас де зошто да се фрлат :P. Си куппувам и од глос марамиците за брзинско зачистување вршат работа
    За деца секако ама зависи за што зборуваме, кога се некои големи клучни одлуки мора некогаш и во моментот да одиш преку вољата на децата за нивно понатамошно добро. За друго секако да, децата пред се :inlove:
    Вчера си го пропушѕив мој термин тука, не можев да дочитам дури ми се затворија очите.
    Среда викате дреќен ден, хм тапа кај мене како и секој скоро работен ден во последно време :envy:
    Ај да раздвижам деца малку да се прошетаме доста беше одмарање :P

На bittersweet, WORRIED.BT, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.902
    Допаѓања:
    173.532
    Полутанга друже..

https://sarafashion.mk/Полутанга-Mikrofibra-Maratea
    Или фенси назив како што ти кажаа погоре - бразилски килоти..
    Ама тоа го имам прочитано само во Лиска:D

На Thallia, NarCis@, ane.bella и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    178.330
    Ја дојдов само да ви кажам дека сте забегани.

На Tajnaotrovna, anaja1, Ariel и 20 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    Аиии јас реков нешто ново ќе кажеш, он пак истото:D

@JuLleE знам точно што прашуваш:)
    Дојди.
    Скраси се.
    Со среќна и задоволна мајка и детето ќе биде среќно.
    Мало е.Незнае да размислува, ама затоа пак ти си зрела и за двајца ќе мислиш:)

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Thallia и 20 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    M&M, да, Треска, езерцето со жабите...каj шо не носеа ко деца и го заборавивме. Невиден раат и убавина е. Штета ништо не е инвестирано да се заживее. Пропага.

На Thallia, Ariel, NarCis@ и 12 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.446
    Допаѓања:
    260.317
    Не е баш тоа. Во прашање е јас буквално да направам отстапка за тој да е среќен.
    Пробав со се. И не иде работата. Напротив, он се полошо и полошо е.
    И дојде моментот, кој ќе се жртвува и ќе голта некои работи. Јас или детето.
    А знаете, мајка за дете се ќе направи.

На Tajnaotrovna, Thallia, WORRIED.BT и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.