Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    иначе грав варам.. Screenshot_2018-10-03-21-55-51.png

На Skorpija25, ane.bella, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.392
    Допаѓања:
    279.296
    Aj еден виц (ме поттикна ЛилиБоз)
    Отишле три жени кај Св Петар:
    Ја прашува првата: ти со колку мажи го изнвери мт? Само со тројца вели оваа.Еве ти клуч од едно порше и оди во рајот.Втората вели јас со еден само.Тебе еве ти клуч од ферари и оди в рајот.Третата иде на ред :не ја никако во друг не сум се опулела а не да го изневерам.Еве ти крилја.А што ангел ќе бидам?Не бре гуска си била и гуска ќе останеш!:D

На Skorpija25, Tajnaotrovna, referentka и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    178.330
    Значи миење тањири строго без гаќи :D

На Ane-Goki1, referentka, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Хелоу еврибади.
    Ве обожавам во вакво весело домаќинско издание .Од гаќи до прирачник - 'пре'употребата на гардеробата во домаќинството' сте стасале :D
    На темата од @JuLleE..." Дали би се жртвувале заради деца, кога знаете дека само така би биле среќни" - не би знаеле никогаш со сигурност дека само така би биле децата среќни. Како и да звучи, сметам дека среќата е променлива состојба. Како родител, сметам дека децата се секогаш на прво место и секако за нив вреди секоја жртва но не и по секоја цена. Просто речено - родителите имаат ужасен брак но заради да се среќни децата трпат и остануваат заедно. Ова е погрешно. Кој ни гарантира дека од една несреќна атмосфера ќе пораснат среќни деца? Баш е фолозофско за дискусија прашањево. И секој одговор колку што би бил испеавен исто толку и би бил грешен. Баба ми секогаш вели - колку и да изгледаат делата на родителите грешни во очите на нивните деца, факт е дека родителите постапиле со најдобри цели и сметале дека тоа е најдобро за нивните деца - и така е.
    За крај - среќата е во малите нешта, бидете благословени и пронајдете ја и бидете мудри искористете ја. Животот е краток, живејте сега и тука :*

На Skorpija25, bittersweet, mira.mira и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    178.330
    Позитивните ефекти на износените гаќи во просечното македонско домаќинство :rofl::rofl::rofl:

На Skorpija25, WildMk, referentka и 20 други им се допаѓа ова.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Да се пријавам и јас на рецепција.
    Лежам 4ти ден веќе. Сите коски ме болат, нема позиција што ми е удобна.
    Ве читам, ама на другиот телефон не знам да си се логирам. Ќе почнам да си запишувам пасворди веќе.

Од гуските сум и јас, на секое поле сум гуска. Не научив некои животни лекции и толку си е.

Пробавам да заспијам, ама кај се спиело 20 саати бре. Можам да работам ама не можам да спијам толку.
    Едно дијазепамче како убаво ќе ми легнеше, ама ни тоа не смеам.
    За кафе срце ми плаче, ама... Нема.

Давајте весела тема на муабет, доста животни филозофии.
    Јас на пример еднаш пуштив гулаби пред поштарот. Цело јато. После со години ми беше срам од него.

На bittersweet, Tajnaotrovna, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.096
    Допаѓања:
    154.804
    Има ли повесела тема од тоа дал бришеме прашина со стари гаќи :D не си дочитала ко што треба :)
    @flower30 сакам да ја поздравам да дојде тука малку да ја расположиме :hug:

На WildMk, referentka, SV1911 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    без гаќи и топлес!

На Ane-Goki1, WildMk, referentka и 6 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.392
    Допаѓања:
    279.296
    Јас покрај Фловер ги повикувам и @evangelina.ina и @DVAANGELA :hai::hug:

На evangelina.ina, DVAANGELA, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    И јас..+мајка @menelele
    @zeka @Viktorijaaa5
    И маШ заспан со сите ритуали сега можам и јас да дремнам.
    Инаку бришам со крпи специјални за таа намена,ако земам ѕиврите од светко 100 крпи ќе направам ќе ми здосадат,не би:drunk:

На DVAANGELA, WildMk, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.454
    Допаѓања:
    143.783
    Прашина бришам со бебешки тетра пелени. Барем така мислам дека се викаа пелените за широк повој. Имам доволно да бришам прашина едно два живота. Може не бришам редовно прашина, па не ми се абат крпите, т.е пелените.

Ми текнува на гаќите што ги носев кога бев трудна. Не крпи за прашина, туку бродски едра може да се направат од нив :rofl:

На bittersweet, Dust, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    153.260
    Да ве поздравам на кратко колку да се пријавам оти сум жива...

Работа,чаршија,ручек за утре,вечера за денес,бањање и толку...папсав...некој пиша оти истоштено се осеќа....и јас исто...уморна станувам ....којзнае денот како го истерувам....

Го подновив синко со постелнина ,бањарка и влечки за по дома...на седмо небо од радости е....за големата нр најдовме тоа што бараше....за мене шипки ко и вообичаено...

Излегоа непланирани трошоци околу фасадата ко што и обично бива ко се работи со мајстори...ќе испрличиме и овојпат ко и секогаш..а после ко црквени глувци...здравје само...се друго можеме....

Дома со трулекс крпи бришам...подот со стари крпи или маици...а гаќите в канта...

@JuLleE секој родител се жртвува на некој начин за,своето дете...зависно од цената на жртвата секако ама нивнта среќа ме прави дупло посреќана...
    Што и да е двапати промисли го..
    (не знам оти помислив оти со бившиот сакаш да се смириш-просто ми прелета мислата кога прочитав...немој да ми се налутиш!

На bittersweet, Ariel, Tajnaotrovna и 22 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.454
    Допаѓања:
    184.197
    Многу сте луди, многу :rofl:
    А чипс? Немој те молам вакви пропусти :fubar: :)

Прашина со најобични и најевтини влажни марамици, или со глос за дрво. А кога имам време, после бришење со влажни, поминувам и со политура, за помалку да лепи прашина.
    Што се однесува до среќата на децата. На прво место се, но нѐ ставам и нас на прво место. Фрустрирани родители не може да имаат среќни деца. Сепак зависи за што се работи. Скоро сите сте напишале тоа што и јас го мислам. Одам да "спијам". Добра ноќ на сите :hai:

На Ariel, Dust, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    178.330
    Ти ли си на сликата? :D

На LejlaD, WildMk, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    не носам розево јас :^)

На Peco, LejlaD, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.779
    Допаѓања:
    176.248
    Почекав пола саат , си викам да не се буткам прва и да им земам местото на Рефи и Стеки ,ама гледам ги нема .
    Ај од мене добро утро . Залади и овде. Ќе се пали ќумбето денес, гарант .
    Прво кафе jouwverlies.jpg Да направам и список што треба да се купува , манџите да смислам за деновиве , да ги направам , оџакот да се исчисти , да се соберат лисјата во двор и истиот малку да се зачисти , да се испегла и после може да се прави план каде за викендот .

Најпрво да здробам некоја салатка за маж , кај и да е ќе се врати од работа , па да го пречекам со една љубовна :)

Рефка да каже има ли правено мусака и истата да може да се јаде од денес за утре

Убав ден :f:

На Skorpija25, Thallia, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    262.350
    ^не ја бива мусака стоена, јас знам компири не се подгреваат. И кај мене денес компири ама како манџа со мисиркино. За мене може некој друг бучкуруш.

До кафето стасав но деновиве ужасно ми се спие, до времето ли е, до мене ли е не знам :| сонце сакам а јакни ќе треба да вадам, така ме посоветуваа. Шетање у најава (hollest)

На Thallia, Ane-Goki1, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.010
    Добро утро :yawn: :coffee:

На прогноза денес упм ден.
    Уште е рано, па си се гушкам со кафенцето. :)

Дајте некоја идеја за зимовање, не е задолжително да се скија, ама може, да има дм забава :)
    Може и во Македонија секако, само што некако секаде тука сум била по повеќе пати, а на дм не му се оди за Берово (пак) :D
    Затоа би било погодно за него да има ски стаза, за мене некое бачило со топло чајче е сосема доволно :) Киндлот е тука да ме забавува :)

На Thallia, Ariel, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Гуд морнинг. Стварно шо е работа, Стет и Рефка ги нема????? Да пуштиме пријава за мисинг персон :)
    Јас арна ко неарна. Ме фаќа паника од деновите што минат и ми се наближува денот за на работа. Колку несакам толку и сакам, да се занимавам со нешто што не е дете :). Многу си ги сакам децата ама дефинитивно сфатив дека не сум јас за stay at home mum.
    На темиве, не каснам скоро никогаш, мразам касначи
    Зимници порано повеќе правев, сега основно, ајвар, лутеница и толку. И тоа оти свеки помага, да треба сама ни тоа нема да правам.
    @Bubce38 за 11 окт одам за Дојран, да ти поминам на тоа домашното винце ;) ме настрви со муабети за зимници, ајварчиња, пиперчиња мхмхмх
    Чистам со стари алишта, секакви :) освен со прслук со жица, треба да се проба. А носам гаќи бабски, од тие за бубрези покривање + боди. Зимно време како зелка сум, да посака да ме силува некој, додека да ме соблече ќе му се отсака :D
    Гуска сум си и тоа добро позната и призната и некојпат ми е криво ама тоа е, не се менува крава, теле се менува.
    За деца би се жртвувала до одреден степен, не до тој да се уништам себеси. И јас сум за тоа дека децата се посреќни кога родителите се среќни.
    Ајде да допијам кафе и да почне денот.
    Убав ден на сите

На Skorpija25, Thallia, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    Тука сум:hai:

Среќна сум кога децата ми се среќни, ама потајно знам дека кога се разведовме со татко им не беа среќни.
    И до ден денешен, знам дека ги ,,копа,, тоа.
    Со нокти сум гребела за нив и невозможното сакав да го направам достапно и тие го знаат тоа.
    И татко им исто.Се трудевме да биде што е можно по безболно.
    Иако постојано се убедувам себе си дека веќе не берам гајле за нив - лажам !
    Се притресувам:(
    И моите родители се притресуваат за мене.

Ама некои животни одлуки ги донесов без да се консултирам со нив.За нив најдобро ќе беше здрава фамилија и хармонија дома, ама за жал..

Во глава ми се мота ,,Лу - да роман-ти-ка,,:music:.
    Кога ќе ми влезе во глава некоја песна, како касета да имам:tmi:

На Thallia, bittersweet, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.