Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    кај нас е обратно. мојов сака да се гушка а ја сум дибекот у фамилија. Само дете гушкам. сеа морам малце ја да се лигавам чисто за баланс хахахах

На Cka, mal.ecka, green.eyes и 9 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.803
    Допаѓања:
    214.424
    @Dust овај твојот јарец да не е,оти имам таков подома:tmi:?

На kuc, dunika, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.642
    Допаѓања:
    178.217
    Еве посодржаен пост :D
    Јас никогаш не би ставил моја слика по гаќи на форум. Нема ни потреба, нема ни логика за такво нешто.
    Тие што сакаат веќе ставиле слика со гаќи и без гаќи. :rofl::rofl::rofl:

На Thallia, mal.ecka, Milobebence и 15 други им се допаѓа ова.
  4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Апликација за мобилен која те поврзува со разни возачи во околината. Плаќањето може да биде во ќеш или преку картичка која предходно ја внесуваш. Поефтино е од обичното такси каде-каде. Во Азија има и друг конкурентен сервис, се вика Careem и имаат многу подобра услуга отколку Uber, ама се и дупло поскапи.

Тука од немање што да се пише, секој ден еден куп страници се испишуваат. :D Дружи нѐ почесто! :hug:

Многу ретко постирам мои слики. Еднаш годишно профилната на фејсбук ја менувам и тука завршуваат личните објави. :D На Инстаграм повремено сум активна, постирам најчесто од интересни за мене места, објекти, од мачките мои.. Свои слики таму немам.

Ти праќам многу храброст! :muscle: Можеш само да добиеш, така да уште утре одвој време и почни да аплицираш, зошто ќе дојде ден кога ќе жалиш што не си го почнала процесот порано. Не прашувај како знам. :tmi:

И јас исто. Ама :!: во мое родно село се пуштавме на таквите вреќи од дебел најлон полнети со слама, како лизгаа по снег. Ништо не се споредува со тие спомени. :D

Немој така за јарци :P јас сум јарец, дупол и тоа, ама сакам да се гушкам и да покажувам емоции. ^_^

На bittersweet, Thallia, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ееееј па сликана од Јагода и Малина ми е :D
    И јас тие ги гледам.

Само тие како триаголник куќарки се за 4+ луѓе, а ние двајца сме. Има и помали, коцкасти :)

Испаѓа околу 300 евра за 5 ноќи преку Атлантик, преку Букинг околу 450 :)

Па е скапо зимовањето.
    Јас секако не поседувам скијачка опрема, но и самата облека (чизми, јакна...) се скапи. Тек сериозната опрема е баш скапа.

Сега реално јас лично зимовање можам да пројдам во куќарка, ништо не правам, ама дм сака повеќе авантура и за него барам некаде кај што ќе има занимација преку ден :)

Лили и ние спремаме куќа... ама знаеш како, од старт решивме да не ни излага "низ нос".
    Сега за сега е се' подмирено, кога ќе дојде ред, ако треба пак ќе се крпат чорапки.
    Ама од сега да се плашам за "кога ќе почне" - не :)

Последна измена од модератор: 5 октомври 2018
    На bittersweet, Dust, Milobebence и 16 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.202
    Јас по гаќи пред огледало не застанувам не да се сликам па и да ставам некаде слика.И не го поврзувам тоа со самодоверба.

Се собравме цела фамилија жени,само јас со мм оти не сум шофер и сите кај бебче.Леле колцкаво е ,душичка...

На bittersweet, mal.ecka, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    друго е кога немаш дете. вака сакаш брзо да заврши не да се влечкаш. да се отарасиш од кирија и нездрави комшии. . ама мислам дека се ќе е ок. Јас велам една соба да приспособиме потоа со самото тоа што не плаќаме кирија и другите ќе ги средиме :)
    здравје само нека помине зимово. Се ќе си дојде на место.
    велат кога човек гради куќа и господ помага. не спијам на тоа уво ама кога ќе ми дојде -а фасада дали прерачунавме? сИ го велам тоа. ..
    плус и Пецо ќе го викам знам ќе ми помогне :!:

На Skorpija25, Dust, flower30 и 18 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Во огледало само насабајле сум си убава,дека ми е спласнат стомакот.После тоа,претечувам:D
    Ич не уживам во голотија,не ми е убаво,и прслук никако не вадам,само кога се бањам:tmi:

На социјални мрежи слабо сум активна,фб па воопшто,се мислам да го избришам,ништо паметно од него.На инста си ставам по некое стори,слики ретко,и тоа повеќето ми се од места/настани.
    Има луѓе што реметат со селфи-ја секој ден,некако жал ми паѓа,ми делуваат очајно:|

Неќам многу да се гушкам,само со деца.Дива лига сум,а м.м по цел ден ме гушка и опсипува со внимание,ич не е сменет од првиот ден.

Ајде гуте нахт(waiting)Спијте убаво:hug:

На bittersweet, Thallia, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    сопругот се врати? :?:
    исто :tmi: дифтар не виден, чувство не знам да покажам :tmi: Почнав на време да премислувам шо да му направам, да не излезе дека е запоставен. Пример си одам на кај дома и си мислам коа ќе влезам да го бакнам/гушнам. Ако не ми текне на време и со едно ,,хааааај'' ќе помине :D

На Thallia, mal.ecka, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    ехеее... ако прашуваш за тоа што мислам :D уморни луѓе сме ние. И организирани . Се трае доволно долго ама у кратки црти :D:D:D

На Cka, Alishan30, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.642
    Допаѓања:
    178.217
    Ќе помогнам, важно е да се гради.
    :rofl::rofl::rofl:
    Ај добра ноќ :yawn: |-)

На Espadrila, Dust, Milobebence и 16 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Толку ли немаше некоја госпоЖа да те земе? :)

Да е живо и здраво бепчето :)

На Thallia, Dust, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Речиси секој ден ми е ист - работа, кафе, шетање со кучката, на дејт со дечко ми, иако почесто се прошетки и кроење планови и тоа е тоа. Уживам во сонцето додека го има, а почнав и нова серија да гледам. :sun:

Наместо тренерки, си купив две џемперчиња, дебел џемпер/ ролка како фустан (ама со хеланки) и фустанче за некоја свечена прилика (нема ништо во најава, ама да не ме боли глава коа ке кажат дека сме на некој роденден или веридба). Ама мора и тренерки да купам, најискористено парче од плакар ми се, знаете каде има квалитетни а со некоја пристојна цена? :)

@SV1911 :hug: ве читам од време на време женска, баш ми е драго што мислиш на мене.

Кој е за какао со млеко?

На bittersweet, Alishan30, Thallia и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.453
    Допаѓања:
    143.761
    Јас во Боровец преку агенции од тука одам, главно Кондор или Пилот травел, а оваа година гледам и Папилон ок понуда имаат.

Јагода и Малина со години ги меркам, ама никако да се решиме, нема кворум за таму.

Флора дефинитивно најмногу се исплати, добра локација има, пристојно е, а цената е супер. Други со добра цена, ама малку на страна се Боровец Хилс и Лион.
    Рила ептен претераа со цени, не сум била таму.

На Alishan30, Dust, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.662
    Допаѓања:
    153.100
    Дали е можно прва да пишувам?!

Ај добро утро!

Вчера и денес срце ми пее од радост...не верував оти за нешто материјално може толку да се израдувам...ама се расплакав кога вчера ја видов обоена куќата...
    Не е готова...ама ќе бидне....
    И ние сме од паталците што сами градат...еве дури после 8 год.фасада се прави...и секоја година по нешто...и не оти не сакаме тууку оти е можеме наеднаш финансиски....

Утре конечно сум слободна...дури в понеделник попладне сум на работа...

На Skorpija25, kolovoz, Cka и 34 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Д.утро и од нас.:sun:
    Денот започнат со сите нишани-да не се повторувам :),мислам дека и враПците ми го научија редоследот на активностите:lol:

Петочно расположение и комплет за поубаво започнување на раб.ден.
    Бујрум
    20181005_071611.jpg
    И песМа за уз :smoke:

Ај :*,све вас љубим ;)

На Espadrila, bittersweet, boomsleng и 27 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Добро утро
    Дете уште во 5 стана ама маш го чуваше до 6 и 30 па поспав. Правам список за 3 маркети и пазар. Круг огромен низ населба. Маш ќе шета дете јас ќе пазарам. Убав ќе е денов се гледа од сега. Може наместо 2 шетњи 3 да направиме да се искористи дур не се намалил денот. Е зимоска што ќе се прави стварно не знам. Ич не сака у темно да шета а ако не е прошетан не е истрошен и не ми јаде... Игротека не доаѓа у обзир со оглед дека како им се купени играчките никад не им се пребришани.
    Ручек за денес лосос со пекарски компир и салата цвекло морков. Ми остана грав па се мислам да го замрзнам дали ќе е убав..
    Вие арни?

На Skorpija25, boomsleng, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.762
    Скап е рила да му се невиди, еднаш бевме на 3 дена само 70е ноќевање со доручек. Најисплатливе се иглика и флора, има и подолу добри хотелчиња ама за тие пак бара кола палење за на стази. А кога има гужва и комбинација снег оди па најди паркинг. Мада сите имаат комбенца па носат гости до стазите. Зимовање е мн поскапо од летовање ама па мм сака да скија, и големиов веќе скија доста. Среќа опрема одамна има човеков, за дете уште не се исплати да се купува скии се изнајмуваат таму за евтини пари. Јас имам едни пантолони и јакна за зимовање и доживотно планирам да ми траат :D бидејќи не скијам. За малово вајда здравје од догодина ќе ја учи татко и да скија. Скапо во секој случај, само за ски карти колку одат (facepalm)
    Не често, чат пат од деца или некоја групна друштвена слика. Селфи никогаш не сум направила, немам јас сеуште извежбано селфи поза :D а не ни планирам. Искрено не ми е јасно што е поентата со секојдневно ставање на селфи слики на социјални мрежи. Инстаграм не користам.
    Ај добро утро, да се преживее денов :whew:

На bittersweet, boomsleng, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    176.147
    Добро утро и од југот (highfive)
    Сонце нема ,ама убо е и вака . Мириса на есен . Додуша кај нас во двор на ракија мириса :x. Дедото уште рано сабајле се курдисал на казанот :tmi:
    На @stetoskop кафето многу јако ми се гледа , ќе ставам едно потНко :)
    1108887213.jpg Вчера купив едни тренерки , ама од машките модели . Женски слабо нешто избор ,а и се како успичници на мене . Кај тесно ,таму и кусо :worried:

На зимување не одиме. Ниту скијам, ниту уживам во снегот . Ни на слика не ми е убаво да го гледам . Маж пека за Берово да иде, се правам на три ипол дека не го слушам :) . Ама ќе мора да смогнам сила ,бар на два дена да го "однесам " :)
    Се мислам дали да тркнам до Штип на едно кафе со мајка . Пријателката ќе оди на контрола , па друштво да и правам . Не знам вреди ли 100 км да се возам за 2-3 часа седење . Си велам и внучка ќе ја земам од градинка ,ќе се прерадува срцката .
    @joy1 кое време ќе идеш ти ?

Инстаграм и јас не користам ,ама затоа на ФБ знам да бидам и досадна на периоди . Поготово на лето ,тогаш најмногу се редам :D

Ај :* убав почеток на викенд да си имаме :hai:

На boomsleng, Ane-Goki1, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  20. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @SV1911 :hug: Фала што си помислила на мене :l: Јарче бе :D

Немам нешто посебно да пишам. Работа, дома и толку. Се спремаме преку недела за викендот ваму ќе одиме она ќе правиме..... цврц. Секој викенд од дневна не можеме да мрднеме тројцата. Дури и на малиот не му се мрда никаде од што е и он преморен. Имаме планови, работиме на остварување, ама рано е за резултати, па ќе поќутам уште малку :)

За зимовање да кажам :D Скапо е како активност, ама еднаш купена опрема долго трае. До тие што сакаат да скијаат - разгледајте опција Австрија, за нијанса беше поскапо од Бугарија, ама неверојатно добри терени и организација. Стварно се исплати, не може ни оддалеку да се спореди. И од Копаоник сум задоволна, супер поминавме и таму. Има агенција што организира такви патувања (скијање, рафтинг и слични активности), ние преку нив бевме во Австрија, ама не ми текнува како се вика :(

Слики многу ретко споделувам. Немам ни за сликање навика дури, ретко ми текнува да сликам нешто убаво и интересно :) Во себе си ги носам сеќавањата и емоциите. Типичен јарец |(

Убав ден на сите :f:

@LiliBoz ти се смири сУпруг? :D

На bittersweet, boomsleng, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.