Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Се собравме јарци, а? Поздрав до @danichap ;)

Слики поим неам дал ставам многу или малку, зависи како ми се наредени коцките. А сакам да сликам, обожавам фотографија како уметност и сакам некој добар Канон :| место тоа кафе и доручек, муабет со маж низ 2соби секој на својата играчка (wfh):mp:

На Skorpija25, bittersweet, boomsleng и 27 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    @Bubce38 , не само кафето,се сакам да е јако ;) иначе не го рачунам :lol: .
    (facepalm) (facepalm)

На Ane-Goki1, душленце, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро девојки и момци. Големите испратени, бебе дремка, јас гледам цртани, толку ме мрзи и канал да сменам.
    Вчера "Бетмен" на полноќ се врати од работа, во кревет не може да си легне, нема место. Па разместува деца кои за само 1 саат пак се вратија назад (facepalm). А планиравме да одиме до Икеа да купиме кревет за нас и за големата. Му викам нема поента. Да направиме еден кревет од ѕид до ѕид и така сите на куп спиеме. Па ко ќе ги одвоиме децата ние ќе имаме повеќе место за "тркалање" :$.
    Утрински муабети за мерак :inlove:
    Викендов ќе шеткаме низ Ск, во недела роденден во најава.
    На зимовање мн сакам да одам ама и јас како @CameliaMiller да уживам со варено винце на бачило додека маШ скија. Не сме биле од 2015. Моите проклети смени, тоа ти е. Зимно време сум нонстоп на работа.
    Убав ден на сите, време е да се јаде некоја јаболка :)

На Espadrila, bittersweet, Ane-Goki1 и 27 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    329.485
    @Bubce38 околу 12 ќе тргнам..али Ск еден час имам прво работа

На LejlaD, Dust, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.289
    Допаѓања:
    85.294
    Добро утро!!!
    Дете испратено во школо од што е облачно не ми се стануваше ,и сега кафенце да пиеме со мажево и на работа ќе одеме..
    Попладне со мајка договорени да шетнеме се надевам времево нема да ни се разврни како минатиот пат мразам со шатор шетање,а и незнам да одам лом се правам
    Зимовање несакам јас сум летно дете,плус требаат еден куп пари ,опрема,а што е најбитно незнаам да скијам,а немислам на најлон да се слизгам...абе златно лето:sun:
    Фб и Инсаграм имам ги користам ама не сум зависник како некои уште на мочање слики што немаат пуштено...
    Ај да се спремам и убав ден да имаме!!!

На bittersweet, Ane-Goki1, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  6. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ајт добар ден:D

Турбо денес пак,:whew:... се изнервирав вчера ништо не ми се свиѓаше и ништо не си купив, хулахопки само:D...

Да нема работа човек со жени, колку глеаш да угодиш и па не чиниш:@

Слики у купачи неам:shake:, не се сликам|(...
    И то:*

На bittersweet, duffi, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Австрија е како од бајка просто..
    Се сеќавате на честитките од 2 денари на тезги?
    Оние куќичкине со снег па со светла па снегот вее па ски центри ?
    Е таква е буквално.
    Кога ја поминував во 10 часот навечер просто лиги ми потекоа од глетката и сакав таму да останам.
    Чудо од држава чудо од природна убавина.

Вреди да се оди, сакам и јас.
    Да шетам не да скијам и тоа навечер кога се е осветлено а снегот паѓа.

Поздрав друштво!

На Skorpija25, bittersweet, duffi и 30 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.524
    И јас и тој сме стрелци:D
    Викаат стрелците сакаат акција ова она.. најдобра акција ми е кога ќе се оптегнам на некој кревет и ќе заспијам:D а на него кога ќе квакне пред компјутер(facepalm)
    Му викам вчера - Алек ај да се преселиме во Канада.. може ќе најдеме работодавец да не спонзорира..
    Првиот муабет беше - луда ли си ти, не можам компјутерот да го одвлечам во Канада:@ со што ќе се занимавам после работа? Му викам - со мене во спална занимавај се:rofl:
    Ми вика иииии? Кога ќе ми здосади? ОК Алек, ќе ти купам појака конфигурација на компјутер од оваа сега што ја имаш (а оваа е прилично скапа, над 1000е) само мир во куќа да се има...
    Ми вика - Аа не.. нема да трошиме пари, ќе се снајдам и на лаптопот:D(facepalm)
    Битно да се игра...:D

Сега добро утро..
    Ме боли желудникот..
    Требаше во 4и20 сабајле да тргнам за ск ама спиев ли спиев:tmi:
    Сега поручек треба...:doh:

Петок е, радувајте се :P :hug:

На Milobebence, V.odolija, bittersweet и 32 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Многу си ми интересна со постовите во последно време, обожавам да те читам :D
    :hug:

На Milobebence, Ane-Goki1, boomsleng и 11 други им се допаѓа ова.
  10. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    да ве поздравам , нова сум на форумов,ме радува што се дружите толку многу на број , денес убав сончев ,па да го искористиме....имајте сите убав ден и предстоен викенд :)

На Milobebence, duffi, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Се радувам од срце и душа.
    Па кога ќе му ја легнам после, до 9 вечер не станувам.
    Инаку со аларм попладне легнувам, оти може и во 2 по полноќ да станам од попладневна дремка :D

На Milobebence, Ane-Goki1, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Добар ден девојчиња... и по некое маже :hug:

На зимовање не одам. Ни скијаме, ни сакам снег. Во Битола, ко дете, се имам изнагледано и снег и студ, доста ми е. Башка што вака одвај одам, уште да е лизгаво :shake:

Немам инстаграм. Имам фејсбук. На неколку месеци, бришам скоро се', и почнувам на ново. Најчесто постирам мислења, не фотографии... пошто имам мислење за се' :angel:.... ама и тоа ретко сега. Во моментов, имам 4 фотографии, сосе профилната.. другите три се од Шведска. Толку.

Ок.. ми се чини дека повеќето не ми ја разбравте поентата со сликањето по долен веш. Не е за промоција ни на телото, ни на вешот, ни за покажување која е - која.
    Поентата ми беше за реалноста, како излгеда тело на 40годишна жена. Без филтри, без поправки, без фотошоп.. Реално тело, со стрии, спољери, кожа со брчки... итн...
    Жени во светот прават намерно изложби и промоции на фотографии без ретуширање, затоа што е форма на борба против нереалноста која ни ја презентираат индустриите кои имаат корист од поставување високи стандарди за изглед, за да можат да ни продаваат разно-разни производи за разубавување... воедно, наметнувајќи стандарди кои се недостижни, кои предизвикуваат фрустрации. Затоа и пластичната хирургија станува секојдневие...

И то. :hug:

На Milobebence, Cka, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    176.147
    @Dust те чита овде Алек што пишуваш ?|(
    :)

Експериментирам со електрична скара. Кој знае вкусни ли ќе се :^)
    IMG_20180930_131620.jpg
    Мајче ќе се донервира ако ме види . На толку манџи ќе рече , ти мрвки печеш :)

На Milobebence, duffi, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.524
    Од време на време знае да прочита:rofl:
    Ама во последно време не чита изгледа.. затоа што му пратив абер да извади сирење ама ни сирење ни ајвар ми спомна:lol:
    Ќе си јадам ајвар во Скопје:emo: :D

Не знам што ми е, времето се смени и се ме боли, од удрено, скршено, превиткано..до здраво.. ќе се умира:P

Утре џамбо ќе го нападнам:wasntme: да видам нешто за нова година..
    Не му спомнав на мојов ама планирам кога ќе донесат елки во вучко да го одмкнам до Ск да си купиме една гоооолема:lol:
    Си викам дека барем во ноември ќе донесат..да почнам да китам со време:rofl:
    Ако ме прочита ќе се крсти со две раце.. ама ај нека..

На Skorpija25, Milobebence, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    IMG_20181005_123124.jpg
    Е така и јас, си презаспав, вечер ќе се чудам зошто не можам да заспијам.

Добар ден.
    Осјечам се ко посљедње гом*о.
    Чекам друштво за да си се напијам кафе. Носот пола затнат, другата пола осетлива. Кивнав и ме заболе глава. Гледам видеа и бројам. Лежејќи.

На зимувања одев порано. Последно бев Банско пред некоја година. Ко шо вика Едвард Алан По... НЕВРМОР... - 27 беше. Не сум родена за такви екстреми јас.
    Есен може, пролет да, ама на ладното ич не ми е одмор.
    Јас и летото не го сакам баш, еве ова на пример, изгорев убаво, десната нога ми е уште потемна од левата. Јас сум родена само за на работа да сум, одмор не е за мене. Секогаш некоја беља ме наоѓа.

Со изгледот не се замарам многу. Работата ми дозволи да запознаам многу модели, од кои се што се бара е да бидат перфектни. Коски и кожа, секогаш да изгледаат супер, дотерани, нашминкани и со средена коса.
    Не е тоа за мене. Другата страна на гламурот е не е толку ласкава како пред фотоапаратите.

На Milobebence, bittersweet, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Добар ден! :coffee:

Јас ти ја сфатив поентата на муабетот @WildMk, ама ќе се надоврзам во друг контекст.

Од 2010 навака многу се форсира плус сајз, огромни луѓе кои што не кријат дека не прават никакви обиди да водат здрав живот. Се би било во ред да не претеруваа со ваквите реклами, зошто овој начин на живот е еднакво лош како и тој на анорексичните манекенки кои јадат едно јаболко на ден.

Исто како што е деструктивно девојче од 12 години да зима пример од модната индустрија која промовира изгладнети девојки, така лошо е да се зима пример во поглед на тежина од луѓе кои што имаат голем број на вишок килограми.

Зошто да прифатам дека после пораѓај, стресови - живот накратко, треба да изгледам и чувствувам лошо, кога можам со правилно насочен труд да го одржувам телото, а и здравјето во форма?

Зошто ваквиот начин на живот не се промовира повеќе?

Ќе додадам дека не осудувам никого, секој си решава за себе и знае најдобро. :)

Земи Никон, немој Канон. :D Никон се многу подобри и телата им се поефтини на тие од Канон. Леќите обратно, ама сега има избор на леќи од third party кои што се многу добри и дупло поефтини.

Имајте убав ден! :f:

На Milobebence, bittersweet, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас не се срамам од своето 27 годишно тело, дебело, со целулит, стрии (кои патем ми искочија кога имав 55 кила и ни грам повеќе од што треба), со кожава што ми е како чупана кокошка (има име состојбава, ама не и' го знам) - такво си го носам на плажа во дводелни купачи.

Одамна престанав да се замарам дали некој ме гледа, мислам, ако запнал кола и отишол на плажа, за мене да ме гледа... што да кажам, поласкана сум :D

За сликање и објавување слики, кој има желба такви кампањи да води - немам ништо против, јас не сум соодветна за истото, зошто сепак сум некој кој троши многу пари на козметика - секаква, препаративна и декоративна, па би било лицемерно да убедувам некој да се прифати таков каков што е, кога јас со мои 110 кила најкомплекс ми се спуштени капаци на очите и знам 100 техники како да ги нашминкам да не биде очигледно дека се спуштени.

Немам никаков личен проблем со тоа кој како се слика, за добра кауза или за провокација, но за мене - not my thing :)

На Skorpija25, Milobebence, Cka и 23 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    @SV1911 , не спорам дека дебелината не е здрава, но во 'проблематичен изглед', спаѓаат и стрии и кожа стара која виси и е со брчки, која има флеки, црвенила, дисколорации, целулит е проблем... се'.

Мислам... ако ништо друго, со стареењето си идат многу од тие 'проблеми'... Неизбежни се.

Плус, стрии и целулит имаат и слаби, не е поврзано со дебелина, и возраст.. може и на 10 години да ти се направат поради растот.

На Skorpija25, Milobebence, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Повеќе е психолошка ситуацијата, отколку дека реалноста е разочарувачка мислам. Сакаш, неќеш, можеш, не можеш. Некои не сакаат и со топ тела, некои заработуваат од тоа. Јас ја гледам керка ми, многу беше несигурна дека рано и пораснаа гради а никој во клас немаше. Тело по сите критериуми има убаво, а таа го крие. Не дека треба да се слика за на форум, ама и трубам да се сака и почитува себе и да не се срами од телото, едно ни е. Јас на 20 имав топ тело, склоп на околности го изменија има и моја одговорност. Ама мое ми е и ме носи секаде и ми пружа уживања. Да го мразам ли? Нема сврха, боље да поработам на него ако сакам.

На Skorpija25, Milobebence, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.202
    Уште муабети за тело,стрии,опуштена кожа а мене некни кога прашав никој не ми кажа што креми на оваа возраст користите?!:!:

Сум купила 50 кг пиперки и 8 модри.Скаши евтини,мора...Барем еден ајвар да не бидам ептен недомаќинка.Ќе биде забавен викендов....
    Се думам дали скроз сами со мм, да го правиме или да викам мајка на помош.Си викам ко може Бубче 100 кг сама па што јас да не :hai:.Некако во последно не можам гужви,поарно сама да се помачам одколку да ми се плеткаат.

На Espadrila, Milobebence, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.