Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Во однос на здравјето.
    Да бидеме реални, ние дебелите, свесни сме дека не е здраво во ни еден случај.
    Имаше период кога само качував, се помалку подвижна бев, се позадишана, колку само се мразев себе. Не се сакав до толку што не сакав коса да измијам, си викав, шо ако ја измиеш и средиш, пак си одвратна.
    Не сакав ништо, многу бев несреќна.

Многу си убава, ама дебела си - зборови кои премногу болеа - прво зошто не сакам да ме сака некој или да добивам нешто зашто сум убава, и кога бев слаба и убава ужасно ме повредуваше што никој не го интересираше мојот карактер, памет, способности, вадеа заклучоци од ракав за мене, а и како дебела, што сакаш да ми кажеш? Убава сум, но дебела, а паметот мој е небитен?

И никогаш не сум имала вакви коментари од мажи, ниту пак сум се почувствувала непосакувана од нивна страна, но од жени многу!

И денес добив таков коментар, саботата бев на свадба кај доктор еден, една госпоЖа ми вика - леле колку си убава, прекрасно си се облекла, одлично си нашминкана, е само да не беше дебела...

Е да не бев де - што? Што ќе се случеше ако имав 50кг помалку на факинг нечија свадба?

Ако имам 50кг помалку, ќе бидам поподвижна, помалку ќе ме болат нозе, ќе бидам општо поздрава... ама тоа нема никаква врска со коментариве кои не знам како да ги сфатам.

На Skorpija25, Milobebence, mira.mira и 25 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    214.421
    Добар ден и од мене.@M&M така само лупнав како предлог,иначе добри 16-17 години не сум била Боровец во Рила,тоа за време на Љубчо де,одтогаш наваму јок,скапо и тогаш и сега:tmi:.Додуша мене ми е свеедно,не сум по скијањето,вода само за мене,затоа и ме бендиса тогаш,базен,а ваму снегот пред тебе,спомен убав.@CameliaMiller мене пак таа нарушена самодоверба ми остана уште од дамна,кога се породив со првото,отоци тапан,плус здебелена,имавме една многу паметна а и манекенка се замислуваше(далеку беше од сето тоа)Крава ме викаше,кога и да му се обраќаше на мм прашуваше прво кравата како е,демек дебела како крава.Дури и во мое присуство истото нон стоп се повторуваше.Млада бев и премногу со своите 19 год,па потешко се правував со идиоти.Ослабев но во глава остана да не си се бендисувам.Кога се гледам во огледало си наоѓам мани,иако знам дека и 20 годишни има кои се покрупни од мене,но тој црвот кој ми е влезен во мозок,ровари.Тежината нема никаква врска со животот,ниту пак дали си среќен и сл,на здравје влијае,тоа е јасно,но не сме сите за манекенки родени,не има секакви.Кога сум била најслаба сум била нај несреќна,исто нај дебела-нај несреќна во различни периоди од животот и обратно.Од сабајле дома не се прибрав до ручек,прво со јатрва по набаки,па со свекрвица,сметки само платив,друго гледав минимално да е потрошеното:lol:

На Skorpija25, Ane-Goki1, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Какви луѓе ве опкружуваат, се згрозив од муабетите. Никој никогаш не ми рекол дебела си (освен ќерка ми, она нон стоп ми вика) а сум а бев и многу повеќе. Никогаш немаше да подослабам ако не ми влијаеше на здравјето.
    Денес умрев за храна. Ќе јадам сега едно јаболко и малку црно чоколадо ако оставиле, видов нешто го шетаа по двор :D
    Се опрчив у аптека, а вчера 700ден многу ми се гледаа за едно џемперче :D ќе видам дал ќе додржам до утре да не го купам :)

На Skorpija25, bittersweet, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Камелија , веројатно простачата сака да ти каже дека лицето и се допаѓа, телото не. Лејла, крава? Среќа нејзина што не сум била на местото на маж ти, иначе ќе ја собираа коментаторката од подот. Добро, дали се нормални? Како вас да ви е гајле за нивното одвратно мислење. Многу се вадам од контакт , ова е форма на булинг и човек треба нерви јажиња да има за физички да не се пресмета. Сетете се дека не се тоа баш среќни особи кои така се дрзнуваат.
    Зимувања не сакам, оти не сакам студ, ама не би било лошо во некој спа центар. Многу, ама многу сакам да шетам и лето и зима, ама низ градови. Природа само многу кратко иако ја сакам.
    Колку што ми е мило дека не мора да следам мк политика, толку ми е без везе кога сфаќам какви се луге има во мк политика. Се е за лична корист во неа влезено, дури и на старт да имале поблагородни намери.

На Skorpija25, bittersweet, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.202
    Не била ленка родена за тие пусти тутуње
    Е така јас,кај ни за летување ни за зимување не можам да се пофалам па и еден ајвар не можам да направам раат.Свеки пак болна на инфузии...Еден месец се маткаме по болници,никој ништо не знае да каже се арно,ништо нема а пациентот само се жали саму удолу.Ми е смачено веќе од се навистина...
    Извинете на негативизам,ама нема каде да се олеснам па мора вие да ме трпите...
    Тук да тркнам до маркет фризот зјае берем деца да имаат нешто за јадење оти кој знае дали деновиве ќе имам време да ги зирнам.За нив ми е најжал од цел живот расправање со стари со болни,со кредити,без помош од никој туку само со зијан ,нив ги запоставив ...
    ...

На Skorpija25, Ane-Goki1, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.524
    Седејќи така ми текна на @mami blue ... ако уште се логира да се јави на рецепција:D

Да ги прашам битолчанки. Home fashion Bitola.. имаат ставено адреса - 20181005_163049.png

Има некој порачано на фб или купено нешто од тука?
    Не ни знам дали имаат продавница ама имаат убави постелнини.. Бендисав една па се мислам какви се:sweat:
    Конкретно оваа подолу:D викаат 100% памук.. и не е мн ефтинка па затоа се мислам. Да не се џабе дадени пари...2000 ден е инаку. Не е мн ама не е ни малку. По 1200 им носи некој на една другарка во градинка..убави се тие.

На Ane-Goki1, duffi, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Тој што те нарекол крава, неговиот коментар за него зборува, а не за тебе.
    И на крајот, комплимент е, од кравата има многу користи, а најмногу што го храни и сопственото теле и нечие туѓо дете.

Може зад грб и мене ме навредуваат, во очи никој не ми кажал такво нешто, ама без оглед, глупи коментари има... колку сакаш.

Порано и мене ептен ме повредуваа, денес... можат да се носат у три лепе пм, 99,99% се завидливи сељачаана. :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Па ако сака да има секс со мене, навистина додворувањево - нула :D

На NarCis@, ane.bella, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    214.421
    @Dust не би можела да ти помогнам,ќе почекаме другаркиве да одговорат,ја нисам одавде(facepalm),појма немам кај е продавницата.Туку да ве прашам-тоа мелатонинот што помага за спиење,како да го барам во аптека,како мелатонин или под некое друго име,лунербата не ми помага,па истото да не е:?:.За цената на постелнината, знам само дека некои дуќани кај нас се преценуваат,па ај да почекаме да кажат сограѓанкиве

На duffi, NarCis@, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Секој што има и најмала можност не треба да размислува дали да оди зимно време на планина. Прва пат отидовме во Боровец во 2015 и тоа во март а снег имаше дури и премногу.Погледот на стазите (кои се патем како под агол од 90 степени ) е прекрасен нарочито навечер под рефлектори. Не сме ни јас, ни сопругата скијачи а ќерката тогаш беше 5.5 години и времето си го поминавме само во санкање. Тогаш и одлучивме дека мора да најдеме време и пари секоја зима да одиме таму каде и физички и психички се одмараш од сите нервози што се собираат во секојдневието. Од минатата сезона ќерката почна да се учи на скии, бевме баш периодот после нова година кога имаше снег колку сакаш по патиштата па се плашевме воопшто како ќе стасаме. Чувството навистина не се опишува кога надвор е -15 а снег врне ли врне а студ не ни чувствуваш. Секако најважно е да се опремиш со панаталони и јакна за скијање и топли чизми. Ова ни беше погледот од собата. PHOTO_20170110_202326.jpg

На Skorpija25, duffi, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Буквално мелатонин побарај, една лента :)
    Ќе си апнеш едно пола саат пред спиење и ќе си седиш во затемнето :)

На NarCis@, mareane, ane.bella и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.524
    Во Бугарија ги има овие 24лева се. Има и од 3мг и од 10мг
    Сигурно има и кај нас некои така спакувани
    Кажи им во аптека и ќе те оправат:D

На NarCis@, mareane, ane.bella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    А Валеријана капки имаш пробано? Мене многу ми имаат помогнато.

На ane.bella и LejlaD им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Најефтини се на лента, затоа тие ги купувам :)

На mareane, LejlaD и Dust им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.760
    Допаѓања:
    176.135
    Јас овие ги пијам , со б6 се . Од Зегин ги земам ,околу 80 ден лента од 30 Таб . Пијам по 2 навечер ,дека од 1 мг се @LejlaD не знам колку ќе се види

Прикачени фајлови:

На kuc, Anarchy, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Фрајдеј најт фивр со маж ми...лажам:D. На пиво ке одиме во едно ново убаво кафе, оф, мука ми е да мијам коса, ој кревету чудна справо, ко те смисли-браво, браво!!!!:bow:

На duffi, mira.mira, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Со килограми никогаш не сум имал проблем, ама знам да се нашалам на нивна сметка само оние кои се шалат на своја.

Од сликава на @Milan93 ми застуде. Мразам зима. Што се однесува до мене сакам да ги преспијам следниве шест месеци како некоја мечка и да се разбудам на пролет.
    И јас навивам аларм кога дремнувам поручек. Еднаш ми се случи да го исклучам алармот и пак сум заспал. Некаде 7 и пол-8 станав вечер. Поглупо чувство у живот неам доживеано.

Имам и фејсбук и инстаграм. Последна слика на фб имам ставено на 30 април годинава па сеа вие видете. :D Ама сеа ќе опнам една на инста. Денес се сликав и се бендисав. :makeup: Не се сликам, а и не сакам да се сликам. Тврдам дека сум поубаФ у живо отколку на слика. :D
    И то. (tumbleweed)

На Thallia, mira.mira, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Нема период во мојот живот, кога не сум слушнала коментар од луѓе дека сум била дебела и да сум била послаба ќе сум била многу убава... Во пубертетот ми беше многу тешко... на школо ме викаа 'тантор'... ново школо, непознати деца, 12 години и 'тантор'...

Денес не се лутам ако ми речат дека сум дебела.. фак ит.. знам, се гледам на секое, не се разочарувам од зборот... Знам што сум и која сум... Ама да ме прашавте пред 25 години.... душа ме има болено... Да те одбиваат за дружење поради изглед и секојдневно да слушаш навреди... Башка, баш тој период почнав да носам наочари (кусогледа сум), па и за тоа ми зборуваа, дека сум ослепела од учење.. Затоа што не беше кул да учиш и да ти се сите петки...

Се тешев дека ќе помине... Не помина со години... Не се осудувам ни да кажам какви реперкусии имаше тоа што ми се случуваше... Таму нека е...

На Skorpija25, Thallia, joy1 и 23 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    214.421
    Благодарам друштво за советот,ќе тркнам до аптека,се надевам дека на сабајле алармот ќе го слушам,оти остана дете подома,нема за на училиште да стани(facepalm),ајде прво да ги пробам,како се залетав небаре готово ме успаа:D

На Ane-Goki1, duffi, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.234
    @CameliaMiller на иста свадба да не бевме јас и ти во саботата?^_^

За дебелината цел живот бев дури 48 кг.на факултет нормално се поправив до 80.секој коментираше убава си ама ослабни.многу се фрустрирав.секакви диети држев.ослабнав на 60 кг и почна мојата голгота здравствена-хормони таблети инекции и си ги вратив 80 те кг.повторно истите коментари но луѓето не знаеа дека хормоните ме уништија.ништо не јадев а се повеќе растев во обем.
    После многуте разочарувања психички подпаднав е дури тогаш имав бесплатна диета.ништо не јадев а тоа што ќе го изедев веднаш надвор го враќав.пролив и повраќање цели 3 месеци.се будев со повраќање и легнував со повраќање.:(најлошо што сум доживеала некогаш. Влегов во еден затворен круг.не се препознавав.слаба и без никаков сјај на кожата со подоќЊаци.:worried:
    Помина време и почнав од почеток.од кашички и од здрави намирници.ми порасна самодовербата и само маж ми беше до мене.како ли ме трпеше.залче по залче стрпливо ми го даваше.ми кликна во глава:ако својот живот не си го сакам немора неговиот да го уништам.морав и заради него се кренав.сега е добро.на нормалните 65 кг застанав и така и ќе останам.режимот на исхрана го сменив а љубовта кон него (маж ми)порасна.:bow: :bow: :bow:
    Затоа сега кога е некој дебел се воздржувам од коментари.негов живот си е и секој позади себе си има некаква приказна.:)

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Thallia и 30 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.