Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.522
    Некои луѓе немаат ни свест, ни совест ни жал.. Џабе е и цела војска да им отиде..

Доста мрчам за денес.. ме чека трчање:hug:
    Убав ден женски и по некој господин:*

На Ane-Goki1, LejlaD, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Не ја сфаќам поентата за тоа родител да си го тепа детето.Работа е како родител да зборуваш/поучуваш/советуваш да не дојде до ситуација да те исфрли детето од колосек до толку за да мора рака да се крене.Ако веќе дошло до Ќутек -прво родителот треба сам да се преиспита каде згрешил он самиот.
    У живот само татко ми ме има еднаш плеснато по газот со собна папуча |( .Само што се вселивме у стан,се ново -сија.Он и мајка на работа ,ја бев собрала сурија деца у станот -ечи музика,вриштење на тераса ,по сите соби рашетани (facepalm) кога ете ти го татко ми на врата -му јавиле на работа дека нешто се дешава (facepalm). Не ме посрами пред децата ,фала му ,туку им кажа да одат дома да пишуваат |(.Е кога они си отидоа ,дофати папуча и по газот уз инструкција како знам и умеам да подредам се под конец до 15.30ч додека да се вратат од работа со мајка.(facepalm). 9год имав а уште помнам бреее,папуча казна |(.Ама па ,Бог зна и што му јавиле,не дека ја заслужив папучата.

Овие моиве не се пипнати .
    На шала знам и Ден денес да им речам седи мирен/мирна да не те тепам на што знаат да се посмеат слатко,посебно синко...кој иначе 2глави е повисок од мене |(.

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Кратка ќе сум колку што сум кратка со време.
    Добар ден.
    Дете не тепам.
    Навреди за изглед немам добиено ама редовно ми коментираат од типот - што ти е денес ваква косата . Што бе пудра си сменила ??
    Не ни можат да ме коментираат за тело зашто симнав 43 кг откако бев бремена за најкус можен рок. Додека бев трудна имаше муабет дека тројка носам ... демек огромна. Што беше вистина и не се лутев. Повеќе се лутам за -лицето ти е кристал зашо косата ти е денес ваква никаква? Ама и одржав на таа лекција пред некој ден.
    Вие арни ?

На Miss.N, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    :drunk:
    Шмукнав еден парацетамол кафетин и магнезиум.
    Добро за добро не е знам ама главата ми се чини гнездно има одозгора со врапци на времево :drunk:
    Метеопат највисок степен :drunk:

Моиве спијат..
    Седам и ладам мозок сама со себе измислувам топли води :drunk:
    Ги чекам на станат

Убав викенд

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Пак да пишам..
    Јас сум на ставот дека треба да работиме на себе и физички и психички, нормално дека повеќе психички ама многу убаво ми е на око кога гледам средени жени и девојки, едноставно убава е глетката, вчера му викам на маж ми дека откако дојдов тука немам идено на друго место да се изнагледам толку многу мода и стил, едноставно луѓето од стар до млад е дотеран, повозрасните се со ѓерданчиња, балетанчиња убави ташни..
    Стварно е убава глетката па ако случајно си расчупан на улица лошо ти доаѓа од глетката што ја гледаш кај другите.

Бев порано тука ама не баш тука, таму дека бев не се замараа толку колку овде што се носат модно. Чудо.

Не за џабе рекле дека државава е држава на мода, еве сега вооучувам.

Гледам маж у панталона, куферче за работа, кошулка и половер па ср тоа искомбинирано, жени и возрасни со цветни фустанчиња или панталона па кожни сандали па секој детаљ запазен и тоа на 90 % од луѓето :o
    Срамно е да излезеш у тренерка :^)

И така.
    Ама во секој поглед убава глетка..

Физичкиот изглед никогаш нема да го ставам во прв ред ама покрај сите квалитети на некого душевно и психички ова физичкиот изглед како јаготка на торта доаѓа.

Се изнафилозофирав.

@malerozna убаво кажано многу. Одлично.
    Се согладувам и многу често ова сама на себе си го зборувам.

Човекот не цени додека има туку баш во оној момент кога животот го треска од земја како партал.
    Треба да се цени се, макар и ситници така животот е многу поспокоен и убав, факт е.

Не за џабе рекле дека " СЕ СЕ СЛУЧУВА СО ПРИЧИНА"

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.311
    Ја рока татко ми пред некој ден и јас му викам еј остај ја на Пецо песната. Не ме препраша кој е Пецо :lol:
    Арни глеам сте :) деца не тепам, ја карам се расправам...:toivo:

На Thallia, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Само јас ли ги јадам бонбоњерите што ми ги даваат?
    Посебно Мерси-то...аууу...прво лилавите па зелените.мх,мх...

Се што ќе ми донесат,не пре-поклонувам.
    Си кркам.
    Е сеа...имало и подбелени бонбоњери:o ама се муфнале и тие:D зијан да не одат:D

На Thallia, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Некои деца не се да ги тепаш, некои пак, джабе и да ги тепаш. Штета што лугето ич не размислуваат за последиците,за тоа во што луге ке им пораснат децата,како тепачките и деренjeто и контролата по принципот да се мочка и кака дете од страв ке влиjaaт утре врз него кога ке е возрасен.
    Филм ми се гледа и ми се шета и не ми се и се ми се прави.
    Приветтттт.

На Thallia, Ane-Goki1, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.431
    Допаѓања:
    183.922
    Добар ден :hai:

Да речам рано сабајлечки станата, ќе згрешам. Всушност не ни спиевме цела ноќ. Големата со нас во спална буфта кашла, малово се будеше на 15мин. со вриштење. Дојде мајка да ги чува, а јас и мм прво до Сити мол да купиме ново седиште за големата, а после и до Зелено пазарче. Одамна не сум била да пазарам. Сѐ купуваме во маркети. Пазарчето има некоја чар, ми буди детски спомени. Дури и гужвата од стари и бавни луѓе не ми сметаше. Не ми сметаа ни нападните продавачи, кои порано многу ми одеа на нерви. А и времето беше таман за шетање, ни топло, ни ладно. Сега сум на ум една количка за пазарење да купам и да станам супер домаќинка ^_^
    Ребра се печат, компир такоџе. Уште салати да се направат и може да се јаде. Ми фали само главоболката да ја решам и ќе биде таман.
    Имајте убав ден :*

Многу ме нервираат некултурни луѓе. Оние кои се прават као ништо не знаат, не им е јасно, а уствари сакаат само да се бутнат преку ред. Ситуација: жена чека во ред, го напушта редот, изгубила новчаник, па го бара низ цела продавница. Ѝ го наоѓаат и сака да застане пак на истото место во редот. Пробува пред мене, ѝ кажувам да застане позади мене. Застанува со коментар као ај, ама бев понапред. Си ќутам. Стигнуваме блиску до касите, една редица за две каси, знаете на кој принцип работат во Ваикики. Истата жена прави нова редица за средната каса, вработените ја опоменуваат да се врати пак во редот, повторно прави нова збрка, но со други муштерии. Доаѓам до каса, се лепи буквално до мене, како да сме заедно. Фрлив еден предупредувачки поглед, не реагира, уште еден, пак не реагира. Таман да отворам уста, се отвори место на другата каса, за нејзина среќа. Не, не и не. Не можам да го сфатам ваквото однесување.

На Skorpija25, Thallia, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.803
    Допаѓања:
    145.393
    Добар ден! :hai:

Да пишам збор-два , да не сум само демнач и лајкувач. :D
    Неделава бевме сами со бебка па толку беше времето. Затоа маже од вчера е дома, а и времето служи па удривме на шетање. :makeup:
    Вчера убава причина за славје! Убав ден беше. :inlove:
    Денес си истеравме ручек надвор и за бебе и за мама и тато.
    Го успав бебка, се спружив и јас.
    Маж ми го слушам тропоти во кујна, значи ќе ја среди.:rock:

Да стане бебка, одиме на втор дел шетање додека не дојде време за вечерен сон, а после го предавам на баба му и се пуштаме сами со маже во поход. Денот до секунда ми е испланиран. Ама за убаво нека е. (poolparty)

Во понеделникот кога поминавѓе низ Тинексот гледам сите мкнат по 5 прашоци. Отварам фб акција, како што претпоставив. Како да почнуваше војна па сите се спремаат.:D Имам еднаш земено Биоактив и ич не ми се допадна. А на рака не перам и едно парталче да е , оди во машина. Параспур.:drunk: Купувам детергенти на акција ама само тие од кои сум задоволна. Главно Персил и Ариел капсулите ми се хит во последно време. Нив ги пратам каде има акција и купувам залихи. Обожавам залихи. :rofl:

Кај нас се што ќе се купи големо и видливо за народот од страна му го препишуваат на татко ми.(facepalm) Па така и станот во кој живееме, а тоа буквално врска си нема. Ама па народот обожава да си зборува и се замара со глупости. Ич не ми чуе, а татко ми па не е некој кој се објаснува. Па нек си зборат. :devil:

Од телото задоволна сум. Со оглед на тоа дека имам бебе, а јас брзо се вратив на моите 48-49кг. Никогаш не сакам да го коментирам физичкиот изглед на друг како што не сакам да го коментираат и мојот. Тоа зборува многу за ,,коментаторот,,. Еднакво е тешко и да се здебелиш и да ослабнеш, посебно ако има и некој здравствен проблем во позадина.

Детево настинато. :doh: Се надевам за скоро ќе мине.
    Многу сака деца и ги закачува , им довикува од количла. :D А и големи тетки закачува.8)
    Вчера во маркет на соседната каса касиерката си брои пари и не му обрнува внимание, а мојот шмеќер и вика Еееее и и се ќези.:inlove:
    Ми расте бебето, личи на мало човече, деновите летаат. Ние старееме.:D
    Важно убави да сме.:emo:

Се распишав, да одам сега маж да го пофалам. :rofl:

Имајте си убав остаток од викендот!:f:

На Skorpija25, Espadrila, Ane-Goki1 и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.522
    @NarCis@ јас и ти сме биле во исто време на исто место:D во сити мол ваикикито жената со новчаникот?:D
    Стојте стојте..сакам да пријавам ми го нема новчаникот.. иде продавачката, тука ви е во соблекувална8-| мислам така рече, јас занесена по тел:D

На Ane-Goki1, M&M, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Од машка гледна точка бојата ти е врв што ја имаш сега. ;)

:hai:

Сакам и јас да гледам убави и средени луѓе, ама тешко. Има, ама ретки се. Секогаш пазам што носам, дали ми одговара едно со друго и каде одам. Тренерки само по дома носам. Не сум испаднал дури ни во парк по тренерки. Не знам, не се осеќам комотно. За низ маало да.

Туѓи деца не тепам, мое можам да удрам. Конкретно внука ми ја имам плеснато. Сеа не ја удрив силно по газето за да вришти туку доволно колку да сфати дека тоа што го прави не е убаво кога веќе не се разбира со збор. Јас не и попуштам многу работи, ја плескам по газе и пак кај мене оди и вика: ујче (не вика вујче) Рајт повеќе го сакам. :D
    Инаку пред неколку месеци кога се враќав накај дома еден комшија коа зема за коса да ја влече ќерка му за да излезе од кола се изнервирав. Ама досега на никој немам преречено ниту ќе преречам.

Сега да одморам па вечер ќе се шетне малку. :angel:

На Ane-Goki1, M&M, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Е ја ги опоменувам, а ако се туркаат пак преку ред, и ќе им се развикам и ќе им кажам дека се невоспитани и дека затоа на ова дереџе сме како држава, и дали така ги учат децата, и ред други работи што ќе ми текне во моментот....

Не можам да разберам на места каде се прозива, сите пред врата стојат ко идиоти. |(

Среден да си, значи да не ти е мрсна косата, да не смрден, испарталавен и валкан.
    Парчињата облека каков стил, модел, марка се... ич не ми прај разлика.

На Ane-Goki1, bittersweet, LejlaD и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.234
    Маж касни од работа-СУПЕРРР
    таман се средив и се оптегнав-да мисли дека сум мрза
    Исчистено,ручек крчка у релна и десертот направен.

Ветено -Сторено;)
    20181006_152539.jpg

Повелете-со џем се,како баба што ми ги правеше порано:inlove:

На Skorpija25, duffi, Milobebence и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.874
    Допаѓања:
    142.682
    Абе не им даваат млеко на децата оти не им биле телиња, ама затоа ги тепаат ко магариња. Само луѓето можат да зборуваат и затоа на дете треба да му се објасни а не да се тепа. Ама океј е, нивни деца, тепаните деца стануваат тепачи и насилници, не знаат да објаснат убаво оти мајка им и татко им не објаснувале туку тепале, па оти они да не си ја тепаат жената?

Сум ослабела. Кај да е 6ката ќе ја видам напред. И се само од невечерање. Ами тек па благо и леб да откажам :) многу ми е полесно да се движам, да не спијам многу и да бидам активна кога сум слаба.

Ќе правам палачинки од јаболко и банана, белки ќе јаде детево.

На Skorpija25, duffi, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    @Cka

Како клаваш мори слабеење и правење палачинки во две последователни реченици???

Шо е ова? Темптејш?? :devil:

:D

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.431
    Допаѓања:
    183.922
    Изгледа :D Ама јас се приклучив во редот кога ѝ го најдоа. Почетокот го пропуштив. Мал е светот :)

На Ane-Goki1, Mr. Right, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Moniace

Moniace Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    2
    Состави ако може за овие теми
    1.Кон патриотизмот и радољубието се чекори со дела, а не со зборови.
    2.Да ги срушиме ѕидовите во нас и околу нас.

На LejlaD и boomsleng им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.874
    Допаѓања:
    142.682
    Не вечерам плус вчера ни вода не пиев:)

1. Препиши го говорот на Ѓорге Иванов
    2. Земи некој расказ од Сузана Турунџиева

На Moniace, Ane-Goki1, Mr. Right и 5 други им се допаѓа ова.
  20. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Во Рамстор и Рептил има акција на лимони, банани, круши и мандарини.
    Да ви кажам ако не сте виделе :D сакам да одам да земам ама ме мрзи некако а и киселини ме фаќаат.
    Во Сити Мол има некои попусти ама не планирам да одам, сакам месецов да скратам од купување облека :| се надевам ќе успее.
    Сакам и јас палачинки, @Cka пушти навака.

На duffi, Ane-Goki1, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.