Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.234
    Еве веднаш почнав да пишувам.седни сама да си напишеш а не вака да бараш по форуми:!: :rofl:

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Цел ден, све четири у вис. Се тепавме со мама за даљинското, па помеѓу политика и турски серии, победи Мирисот на љубовта. Мама си заспа, јас си останав да ги гледам турциве. Ми фали пак да се заразам како пред некоја година, на работа си гледав турски серии.

Конечно излегов од пиџами. Надвор пече сонце и климата не сака да ми се пушти. Наредно е на 26 степени да ја подесам, белким почне да грее.

Се мислам и јас косава што да ја правам. Паѓа ко да нема утре. Ама за кратка фризура немам храброст јас. Фарба не би ставила, немам бели влакна, сеуште не.

Темиве ептен тешки. Зарем не треба темите да се од делата, а не вака слободно и патриотски?
    Субјективно може да се пише на овие теми.

На Thallia, duffi, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  3. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Јас имам раскинато “пријателство” со една заради тоа тепање деца.
    Ја пишав цела случка и ја избришав, самo ќе кажам не секој заслужува да биде родител и тешко на деца со не здрави родители, нај жал ми падна што разбрав родила уште едно дете сега има 3, Бог да ги чува тие деца.:(

Тука се културни никој не оди преку ред thank god :nod: Дури чекаш на ред и те под згазни или подчукни одма добиваш извинување и те прашува дали си Ок, кај нас наместо пардон или извини ни крив ни должен можеш да добијаш некој кос поглед дури и коментар гледај кај одиш, ми се има случено неколку пати (facepalm)

Сабота ни е ден за видео игри,гледање филмови,пиење многу кафе и легачење, надвор права есен ладничко облачно таман ден за хорор филмови, и можи едно кафе да се замени со топло чоколадо :coffee:

На Skorpija25, Thallia, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Дојди ЛП ќе ти напишам

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ќе оди некој на Бела ноќ?

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.522
    Јас сакам со другарка и дечко и... ама и ме мрзи.. треба да одмарам а мене денес нозе ми паднаа:D

На Ane-Goki1, referentka, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Има ли интересна претстава или опера по повод Бела нок? Или филм шо е подоцна? Пошто не ja загледав програмата.

На LejlaD, Dust и boomsleng им се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    :hai::coffee:

Правам пауза од учење на речник, грло ме боли од толку зборење. Ама има резултат, не е за џабе. ^_^

Денес уште еден тест, со слушање, овој пат првото место го делам со уште еден. :envy: Ептен сум смотана, можев сите 20 поени да ги добијам малку да ми проработеше логиката, ама ај, ова е проба, нека работи логиката за вистинскиот тест. :D

Полагањето на А2 го направија задолжително тука, без тоа не примаат во Б1 поради тоа што има доста кои сакаат понатака без полагање а нивото на знаење им е ептен почетничко. Се плашат од паѓање на репутацијата, затоа. :D

@malerozna побрзо да оздравиш! :)

За во школо или факултет ти се составите?

Ако да, пробај прво да пребараш разни статии и на крај напиши свое мислење, поткрепено со некои факти, ако има такви.

Иако звучи ептен не интересно сега (валјда затоа бараш некој друг да ти помогне), навиката самите да си ги завршуваме обврските се создава благодарение на вакви досадни задачи и ова ќе ти биде од корист понатака.

Во случај да прашуваш чисто онака, овие теми толку многу се изверглани да се што ќе се каже е млатење слама на празно.

Со мене пак е обратното, секогаш луѓето ми се насмевнуваат, ќе се извинат ако нешто "згрешиле" и слично, било каде да сум. Можеби не ги регистрирам "косите" погледи, а ги приметувам само позитивните, што знам.

Јас од мала сум воспитана да внимавам на вакви детали, па ми се чини на моменти дури премногу се извинувам. :D

Во врска со тепање деца, порано немав некое мислење за ова да бидам искрена, ама откако почнавме да планираме проширување на семејството со маж ми (во иднина), почнав повеќе да читам и истражувам во врска со разни детали од воспитувањето на децата. Сега цврсто стојам на мислењето дека децата не треба да се тепаат, ни воспитна, ни повишување на тон (освен во ситуации не дај Боже, како ако истрчување на улица и слично, тогаш мислам дека инстинктот превзема). Како што јас не сакам никој да ми зборува со повишен тон, да се поставува надмено и да ми создава чувство на страв, така ни малото дете не би сакало да се чувствува. Сум за авторитет, ама авторитет се стекнува преку доверба, а не преку сеење страв. Би сакала моите деца да ми се доверуваат и да се чувствуваат сигурни покрај мене, а не да ме лажат бидејќи се плашат од мојата реакција.

Ми се одморија гласните жици, следи нова тура.

Убава вечер! :f:

На Thallia, duffi, Milobebence и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Никако да ве дочитам ама ако нема некоја гаќи за чистење да и позајмам од моите
    20181006_181245.jpg
    Денов се изнашетав со мили луѓе Зоо,ручек,кафе и сега пешачам накај работа да ги истрошам калориите
    Повеќе ќе пишам деновиве кога ќе се завртам дома зошто не сум во тек

На Skorpija25, Thallia, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.413
    Допаѓања:
    260.148
    Ниедна книга нема да ве научи каков родител ќе бидете. Не се оди по книга, секое дете своја приказна.

Реално, ние сме генерации на деца растени со ќотек. Да направеме споредба какви бевме ние, а какви се денешните деца, не ви држат мислењата дека таквите деца се насилници и што знам што.

Јас дете не тепам, знам да плеснам по газ, да повишам тон, ама воглавно разговараме, објаснувам, подучувам.
    Не можам да гледам кога тепаат дете, сметам дека детето треба да се воспитува со други методи.
    Ама има и разлика од тепање и тепање.

Родителот никако не смее да му биде само другар на детето. Треба да е авторитет и да има некоја линија, за да знае детето да почитува.
    Што и да пишеме на темата родители, секогаш ќе бидеме и во право и ќе правиме грешки.

На Thallia, duffi, Espadrila и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Фала:D
    Се шишав само:!:, негативни коментари во врска со надворешен изглед неам добиено:makeup:,
    Деца не тепам, само се дерам:tmi:
    Ајт да поработам уште малку:drunk: долга е ноќта:wasntme:

На duffi, Espadrila, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.756
    Допаѓања:
    176.118
    Хелоуу:bandit:
    Одвај ве дочитав:whew:,лајкови подоцна ќе доделам, по заслуга само . Се шалам ,знаете нели :)

Се прибрав од шетање и пуштив машините да перат . И горе и кај мене ,и двете се во погон .
    Бевме до морето ,Паралија да ја видиме ,т.е една пријателка на мм од младоста :). Си "фатила " некој Грк од таму , па не премоли да идеме да се запознаеме :tmi:. Да дадеме оценка за потенцијалниот зет :P. Арен си е човекот . Освен што е Грк ,друга маана си нема . Втора шала :)

Го посетивме и Солун де . Купив некои патики,чизмички , кондурки :tmi:. За маже повеќе земав , нека биде дотеран тој , мене за низ двор баш и не ми треба нешто којзнае што :)
    Фанта и чоколатце нека има ,доволно е :)
    И јас како Рефка , на бонбоњерите не им давам да мрднат . Добро ,освен чат пат на мајче давам . Ама таа Мерси и Бајадера не јаде , алергична била на нив :rofl::rofl:
    Атлантисот и бил најпогоден :P

Да се истуширам и да се пивне по едно винце не е лошо . Малку да се опуштиме :inlove:

На Skorpija25, Thallia, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Јас се ужаснувам од тепање и викање по деца,крвта ми смрзнува.Општо од насилство.
    Нежно потчукнување по газот или раче не го сметам за ќотек,и не плачат оти ги боли туку од навреда.
    Кога ке имам дете планирам ко со возрасен да си правам муабет,нити со викање нити со лигавење.
    Ама, назад ми е зимата..

Мајка ми е најјака,кога ке ја извадев од такт ке ми се изнавикаше,може и ке ме шлапнеше по газ и јас не плачев туку таа:rofl:
    Ама знаев да бидам “тешко” дете,и секогаш ме благословуваше со “бетер од мене” да ми даде Господ:D

Туѓ изглед не коментирам,бар не сега.Во основно се делевме на слаб,висок,дебел,ваков-таков.Неубаво,иако сега е бетер мислам.
    Не ми е сеедно какво ми е телото,што имам на себе од облека, и што внесувам од храна.Битно ми е и внимавам.

Убава вечер,јас имам 5 годишна гостинка за пречекување:inlove:

На Skorpija25, Thallia, duffi и 26 други им се допаѓа ова.
  14. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Коментари за изгледот одамна не регистрирам. Касно сфатив колку се потресувам за делови од моето тело, а градба не се менува...
    За дете и јас би сакала да го воспитуваме со разговор како со возрасен, дај Боже што поскоро. И јас сум така воспитувана (не дека немало по некое плескање, од денешна точка секогаш заслужено) па мислам дека сум ок.
    Од Бела Ноќ, бела ми е перницата, пред саат време влегов дома.

На Thallia, duffi, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Ај д.вечер
    Се прибрав и одма кафе ,у филџан ,со тацна-стареам изгледа или па се ,,пекмезам"без везе...сеедно ,нема везе ..
    Денот со синко го поминав-ај ваму накафе,ај онаму насокче,ај на ручек..и се убаво освен некои ,,екскјузми " познанички негови |( (facepalm)

Да се стрчам цигари да земам па ќе полнам када ,не за друго ,неможам машини да пуштам- врие врелац .

@LejlaD ,да се пријави-иљачот изгледа се погодил :)

На duffi, Ane-Goki1, Bozica1980 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Има претстави од 22.00 само не знам дали ќе стигнеш до карти. На кров од ГТЦ има филмови од ЕХО- планински... Во железничка колонија во киното исто има филмови. А во ГТЦ во подрум има ролер диско

На Bozica1980, LejlaD, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.431
    Допаѓања:
    183.922
    "Клетва" од мајка фаќа :!: Истото ми го кажуваше, еве ќере дабетер е и од мене |(
    Ќере да се родеше пред 100год. ќе јадеше многу ќотек и 100% ќе ја носеа на бајачки. Тежок карактер у п.м. На мене, признавам. Ама само на вас ви признавам, инаку пред други тврдам дека е на татко ѝ :wasntme:
    Смешка пред некој ден. Ја прашувам што сака да јаде за доручек и откако ги одби сите можни понудени јадења, на крај ја прашувам: а сакаш да јадеш ќотек? Она: Не. Поминуваат неколку дена и денес доаѓа во кујна и ми вели: мама, сакам да јадам нешто вкусно. Јас: а што сакаш да јадеш? Она: Ммммм... ќотек. :rofl: Е ова е дете што не знае што е ќотек :!: :nod:
    Како и да е, јас сум против било какво физичко и вербално насилство. Колку што ме нервира тепање- тепање, толку на живци ми одат и родители што им излегуваат многу погани зборови упатени кон нивните деца. Што имам чуено мајка како се изживува на 2 годишно дете дека се извалкало, е да ти се згрози. Инаку, не е дека сум секогаш смирена и трпелива. Некогаш ми доаѓа од прозор да се фрлам. Ама сѐ уште не се служам со ќотек како мерка за справување со палавштини.

На Skorpija25, Thallia, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Три чисти нема Белава ноќ.
    На времето имаше разни циркуси, сеа ништо.
    Важно се апна ќебап во турска чаршија и СЕ ВОЗЕВМЕ ВО ГРАДСКИ АВТОБУС бесплатно:)
    Посебно доживување беше.
    Сеа да одморам од белата ноќ:D

Утре пикник ќе се тера.
    На черга, како што си е редот.

На duffi, Ane-Goki1, Alishan30 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.799
    Допаѓања:
    214.393
    Убава вечер имајте.@stetoskop иљачот јок,со едно нема фајде,ваљда треба некое време да се пијат:?:.Денес цел ден на панаѓур го поминав,цело село наше таму беше,а богами и на граница гужва,небаре без пари делат таму(facepalm).Битно за детево подзедовме два убави дуксери,едниот со крзно од внатре,патики,две блузи,ќефој и задоволен важно.Мантилче црвено сакав,немаше,зедов црно само за 5 евра,и толку за мене.Важно се прошетавме,море нозете тапан ми се,цел ден да се акало,гиро мацнавме и вечерва назад.Една реакција од мм ме извади од колосек,но изгледа сум отрпнала,па на игнор го ставив:muscle:,исто и на игнор ставив еден куп убави работи кои ги видов,па се правев дека не гледам,дете пред се,не одам некаде па џабе.Сега кафе ми се пие,ако сте за ајде повелете :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На Skorpija25, duffi, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    Здраво друштво cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg
    8-| Само @Peco и @LejlaD ме означиле, па само нивните мислења ги прочитав... иии што да им одговорам, јас сум таа што треба да се појави по ХХХХХ време со кафе на темава :coffee: :hai: :hug:

Порано немаше страничка од темава што не ми беше прочитана, а сега пола од Вас не познавам!
    Ми недостасуваат тие времиња кога секој слободен момент ми беше резервиран за +/- 40...
    Вечерва останав сама дома, сите си фатија некој правец, сите домашни обврски ги завршив, ТВ не гледам... и кооонечно седнав да одморам. Изборот ми беше книга или Фемина :tmi:
    Не знам кои теми се актуелни за дискусија... пааа да си ги кажам новостите :)

Минатата недела семејно прошетавме по нашата ни убава Македонија... Оваа година го испуштивме семејниот одмор, па сакавме малку заедно да се подружиме мама, тато и синчињата. Големи момци се, ама сеуште сакаат неколку дена да поминат со нас, викаат така сме ги воспитале, каде и да одат, со кого и да се дружат, моментите поминати во потесното семејство им се непроценети. Убави места видовме, убава храна си каснавме, уште поубави муабети си направивме. Среќна сум што децата ми имаат чувство за заедништво и почит за семејството :inlove:
    Со зимниците завршив... Уште некоја кисела зимница и доста ке биде! Поштено се изморив, ме боли десната подлактица од мешање ајвари, пинџури и мармалади... Дома им се заканив дека следната година ако не ми помогнат, зимница од маркет ке јадат ]:)
    И во дворот работев... На местата каде што тревата од некоја причина овенала насадив нова, летните цвекенца ги искорнав, дел од сарделите пресадив. Чили пиперчињата ги ставив внатре на скали за секој случај да не ми ги овене некоја утринска слана... Сите собни цвекиња истуширани и светнати внатре си ги внесов, дневната пак ми заличи со зеленилото :f:
    Иии се подновив... Отидов до дуканите за кондури кај стара рампа, избор во изобилие! Не е некој квалитет, но за парите што ке ги дадев за еден пар чевли во некој ексклузивен дуќан јас си купив кондури и чизмички кои ке ги менувам секој ден во неделата... За 5000 денари 5 пара :tmi:
    Иии добив прекрасен подарок... дизајнерска чанта. Од срце е, затоа си ја сакам :inlove:
    ...

ПС Сите нови девојки на темава да се појават со кафе ... Таква е традицијата на +/- 40, без кафе не примаме нови членови :!:
    Добро е? Пеце, Лејла :)

ПС1 Едно време и без локум не примавме нови членови, ама сега омекнавме :tmi:

ПС2 Одам да ѕирнам што има ново по форумов... Се враќам за журката :dance: :d::rock:
    Нели, сабота е ден за журка на +/- 40 :)

На Skorpija25, Thallia, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.