Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    107.478
    Добро утро мили дами и господа
    Убаво утро се надевам и на таков и ден.
    Вчера додека бев на физикална една од сестрите кажа како некој човек додека се расправале кој е на ред помеѓу пациентите да влезе внатре настанал таков хаос што човекот се срушил пред врата викнале брза пимош човекот добил инфарк.
    На физикална е хаос многу пациенти а само една смена па со повозраснава генерација не ни можеш да се разбереш имаат термин во 12ч а доаѓаат во 8ч..
    Мене сега откако го слушнав тоа со човекот ме фати еден страв срцево ќе ми излезе.
    Не можам да ја контролирам ситуацијава страв ми е некому да му се слоши во мое присуство.
    После се што поминавме низ болестите на родителите и инфарктите на татко ми ме фаќа некоја паника.
    Вчера ко луда пет пати им се јавив кај моите само да видам т.е слушнам дека се добри.
    Се наближува да одам а рацеве ми се мокри од пот, волку паника одамна сум немала но ај ќе помине .
    @♡BuBaLe♡ честтитки за новото работно место многу успех!
    И на сите што имате за честитање честитки од срце!

На Skorpija25, Thallia, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    Јас сакам доктори, а не сум била со ниту еден. Сакам и правници т.е адвокати. Многу. Во принцип сакам фалични мажи, диви, мирни и повлечени не ме привлекуваат.
    Полицајците, овие нашите воопшто не ми се секси.
    Пак за мажи муабетот :D?

Станот ќе прооди, плаче да го средам:worried:, ама со денови се немам видено со друшките ми, па си велам да шетам денес, а утре да чистам:tmi:.

На Ane-Goki1, Peco, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Ај добро утро и од мене!
    Кафе не видов или не сум опулена утрово?
    @Bubce38 за нашите мажи овде не коментираме ,тие се најубави и нај,нај исто како и ние!;) :hai:
    За униформите кога бев млада полицајците беа хит кај нас ,навистина млади,згодни, убави имаше.Пола наша генерација се измаживме за нив.|(Некни не застануваат едни и едниот од таа генерација кој во времето навистина беше убав човек,сега остарел обелел,не му личи униформата веќе Му викам мм амм остаревте и вие!
    @LiliBoz ме засркна со кафево кога пролитав„ми идеше да глумам умрена“ е улава си!
    Рефка и Стеки ги немет утрово!(или пак не догледувам јас)

На Espadrila, Thallia, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    ^шетај @JuLIeE (fingers)
    @♡BuBaLe♡ честитки, да ти се погоди и да си останеш подолго
    @bittersweet најсреќна нека е:f:

Се успав за на работа, па гз преку глава:lol: шо би рекла баба ми успеав да стигнам на време, па и кафе да пијам:!:

Синко ја бацил Јана:inlove:,
    а другарка му ги сликала гушнати, па слики на вибер му пуштила, (facepalm) кој знае што им е работа(facepalm) ама мама прати све..:D без он да знае:x
    ко инспектор Гаџет се осеќам:emo:

Во најава интересен ден, :)
    покани за дружби има:wasntme: се мислам и јас ко Јуле дал да шетам, дал дома да седам:makeup:

На Skorpija25, Thallia, Ane-Goki1 и 29 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    не лажи :D
    те гледам нонстоп скиташ некаде ..дотерана убава :makeup:

Адвокати?Никад не ме отерал памет кај нив :D..кога ќе размислам боље и не се така лоши

На Ane-Goki1, Peco, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
  6. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    @joy1 Си се врати или само наминуваш одвреме навреме???

На Ane-Goki1, Peco, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    криминалец увек се враќа на место на злосторството :D

На Thallia, Ane-Goki1, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Точно :!:

На Mr. Right, ♡BuBaLe♡, Dadusicka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    Добар ден :hai:
    Кафе некој да ставеше не ќе да беше лошо . На пример @joy1 . Да се "извини " оти долго ја немаше . Кога ја мањачев темава на секоја страна имаше нејзин пост , сега на месец дена ќе пише по еден збор (fingers)

Туку јас изгледа ќе излезе дека од нешто сум сериозно болна . Божем се сум по доктори и контроли ,крвни слики секоја недела правам ,ама лошо . Последните 3 месеци леукоцитите ми се движеа од 14-19 милиони . Као од хроничниот бронхит ми биле така , па "нормално" било некои луѓе да имаат покачени леукоцити ,а здрави да се . Месецов пиев антибиотици појаки за друга намена . Па викам ај сабајле ќе си направам КС со недеж дека паднале . Ама... Резултатот е 25 милиони .
    Видов загриженост во очите на маж .
    Изгледа ќе се посети хематолог деновиве ;(

Се исповедав како на поп овде . Ќе ми простите , ова можеби е за во друга тема . Ама ,намерата не ми е да барам совет , туку ете така ,да ми олесни . Ако ме "снема" да знаете од што сум била болна :)

Да го нападнам бурекот . Не е лошо кај мајче горе да се качам . Она ми брое залци , таман ќе ми биде незгодно да се разлапам повеќе од пола пита :).
    Ејјј уште ова . Влегувам сега во пекарата да земам пита бурек . И продавачката ми вика : Некни колешката ме прашува која му била жена на Бубо ,не те знаела . И оваа и рекла : Де бре таа убавката женичка што често јаде овде по 3 четвртинки бурек :tmi:

Ај убав ден :f:

На Skorpija25, V.odolija, Espadrila и 32 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    @Bubce38 ,’мрчало’ Штипско едно :D

еве :)
    DFCF9B40-BF20-4ECE-B9C9-B93D5A601F3D.jpeg

На Thallia, Ane-Goki1, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Морнин'
    Огнено будење денес, пожар и експлозија имало во зградата во ск вчера, кираџиите се јавија, изгорела инсталација. За среќа нема повредени. Евн не признава трошоци нормално, ќе платат станарите.
    Честитки нови вработувања и детски родендени. Убавини да ве пратат.
    Доктори сакам, иако муж не е доктор:emo:навика, цел живот околу нив, ги знам како дишат:lol:. Ги имам во семејство, пријатели и познаници. Арни си се. И згодните и незгодните. Особено згодните:D.
    Денес е прв ден од остатокот од животот, и да видам со што ќе се занимавам. Прво кафе наравно:coffee:

На Skorpija25, Thallia, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    На Skorpija25, Ane-Goki1, boomsleng и 12 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    ти дебели ли сакаш :rofl:?

На Peco, WildMk, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    :D И не мора да си инспектор. Кога сме заљубени, она тие први недели, толку се еуфорични, абе како низ конус да гледаме, си мислиме никој не не приметува, а стварно сме слепи. Не знам која возраст е син ти, ама ако му е ова прва љубов, посакувам само убави спомени да си создава :inlove:
    Јас го памтам првиот дечко по тоа што цела уста и брада лигава ми беше :rofl::rofl::rofl: Први француски бакнежи пропратно треба да идат со шамивче или палома :rofl:

На Thallia, Ane-Goki1, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    Сочно пополнети :inlove:

На Peco, WildMk, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.384
    Допаѓања:
    119.614
    Здраво куклички и по некој кен:hug:
    Сабајлево наспана станав:sun: кафе со колеги истерано па ќе се факав за работа ама не, колешките ме претркале па морам да почекам да завршат нивните анализи. Нејсе, со другарките од форум ќе се подружам(highfive)
    @Bubce38 слатко се насмеав со вработените во пекарата :rofl: се надевам дека дополнителните анализи ќе бидат во ред :|
    @Dadusicka свекрва ќе те правиме а? Да ги почастиш другрките тука :angel:

На Ane-Goki1, Peco, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    Абе шетам да ти кажам, дома не сум се прибрала, ама друшките ги немам видено, за нив мислев:D.

Инаку, бев во многу лош период. Ама се дотерав и излегов. И еве никако да се приберам дома:tmi::D. Во најава викенд полн со дружби:dance:8-|.

Станот пола среден, пола ќе почека да се вратам од шетање:makeup:.
    И моите гледам посреќни се што почнав да живеам пак.

Џој, да видеш какви адвокати има8-|. Многу ми се секси некои, ваљда моќта и сталежот ги прават уште попривлечни.

На Skorpija25, Thallia, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Добар ден! :coffee::sun:

@♡BuBaLe♡ со среќа на новото работно место! (fingers)

@JuLleE какво чистење, шетај! Од чистење спомени не се прават. :angel:

@Sfera јас би ги вратила парите, не би имала мир ако ги оставам за себе и не кажам ништо.

Од сабајле само на едно јаболко, сега стомакот ми вие од глад. :sweat: Неќам долго време да поминувам готвејќи, така да најверојатно ќе биде салата набрзинка, а може и хумус, да не ослабам случајно. :D

Многу ми е интересно да посматрам како разни луѓе разговараат. Интонацијата, изборот на зборови, колку внимателно слушаат или не кажува многу за нив, нивното моментално расположение, дали се нарицисоидни.. до бескрај можам вака, слично на читање книга е, само тука ти си авторот на приказната. :D Филозофирам too much, ама немам попаметна работа додека се возам накај дома, така да bear with me. :angel:

Уживајте во денов! :f:

На Thallia, Ane-Goki1, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.518
    Здраво:hug:

Сабајле ми се раститка виберот ама не го изрегистрирав.. после 5мин ѕррррр....|(
    Братучетка, да ме слушнела како сум, ме немало дрн дрн.. Си викам, да знаеш оти ме нема со причина:envy:
    И почна да ме гњави, откако ме распраша како сум, кај сум, со кој сум, што ми текнало фирма да отворам, па зошто не сум правела вака, па онака, па зошто сум избрала така а не онака, зошто сум го пропуштила тоа, ова, она...
    И на крај ми вика, а ослабе?
    Епа ми ја прели чашата така уште нерасонета(facepalm) и викам - Дадо ма, а ти зошто се здебели? Ми вика - па колкот го оперирав зимоска! Аха... а зошто не ослабеш? И се заќуте...

Уат д фак... ако сме братучеди, не значи дека можеш да ме испрашуваш ниту да ги преиспитуваш моите одлуки во животов..
    Колку сум била добра во моиве скоро 28год, толку сум била и лоша за сите радознали... Толку години успеав приватноста да си ја чувам од сите, сега нема да е ништо поинаку..

Промрчев..ми олесна.. Ми олесна и сабајле кога ја заќутев ама сега уште полесно ми е:D

Сега ќе каснам нешто сочно, убаво...умрев за јадење(facepalm)

На Skorpija25, Thallia, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Мал е:?: 12 само има:^)

На kravce, Peco, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.