Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Да се жалам од моиве грев на душа ќе си ставам.
    Покрај сите мачни ствари што не здесија супер родители се и беа. Фала им за убавата младост и толеранција за мнооогу глупости профатени со смеа, поука и пријателство.
    Имаа авторитет, но многу тактички проткаен со нежност и љубов. Ќе те средат баш фино, а нема ни да осетиш, так так двопотезно.
    А сериозно баш глупости правев. Пример искачав на 19 год.со 500ка у џеб и се враќав со 30 000 ден. Прв пат у живот кажувам за ова и никад више. Не, не се проституирав, ни па продавав дрога, а не ни крадев. :D Беше врло занимлив период. :D

Тука ми дојде да се искажам и на неврзана тема, но сепак некако врзана. Мајка ми е слободна од табуа и сексуално воспитање ми овозможи низ оние ју книги може некои од вас и ги знаат, порано биле ептен актуелни. Од правење до раѓање дете. Тврдам дека сексуалното воспитание подобро влијае него ли веронауката. Во мојот случај имаше силно влијание здраво и зрело да му пријдам на тој момент во соодветно време без табуа, без заплашувања и без набивање совест. Фала и многу за тоа, одлична работа заврши во тој поглед.
    Кога моите врсници истражуваа практично на несоодветна возраст и споделуваа изненадени, воодушевени или па разочарани, ништо ново не дознавав ама си ќутев јер тие што знаеа повеќе беа дрољи, зошто како инаку ќе знаат? Детска логика, а можда и домашно воспитание.

Last edited: Oct 9, 2018
  2. mareane

mareane Форумски идол

Кај сте полегнавте олку рано?
    Некако се напнав безвеза.
    Мајка замина Ск со тетками за на лекар ја мислам и ае нервирам што не можам јас да сум со неа.
    Детево понекогаш толку ме вади од такт што се запрашувам дали е мое!Некој праша дали ги воспитувате да се себични еве јас никогаш така не сум ги воспитувала јас и мм не сме такви а кај неа таа особина толку често ја среќавам Ама гените се пренесуваат и од други членови на фамилијата изгледа .А и тоа е една општ карактеристика на новиве генерации.

mal.ecka, lunicka, Thallia and 21 others like this.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

ае..врти ко ќе моеш

Има 3 во 1 во топ шоп. 2990 ден

Bubce38, Dust, NarCis@ and 2 others like this.
  4. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Ме побаравте..Ме мислите..Јас ве читам редовно и повеќе пати започнував да пишувам а потоа бришев..Ај да не темничам, ај да не мрчам,чекај нешто позитивно да имам да кажам и накрај delite..
    Еве денес почнав со вежбање..фитнес..Значи платив месечна тарифа за да имам мотив да одам а не да се откажам после пет дена..Колешката ми е високо мотивирана и принципиелна, јас забушавав ама пак СЕ ме боли(facepalm)
    Сега сварив турско,се напив парацетамол и со водена коса ќе спијам бидејќи ми е мака да сушам и виткам витлери|(Утре или ќе имам бушави локни или ќе бидам "плашисе од мене":rofl:
    Си ја подновив гардеробата и ја суредив платата а мислев само повишицата да ја потрошам ама после толку апстинирање јбг:D
    Малиот подновен и тој а во најава и дарови од големиот (ќе му купел и пуштел дуксерки и фармерки:inlove:)мајка жива среќна:inlove:
    Крајот на месецот се селиме во стан и започнува нова етапа од нашиот живот..Ко преживи причаче;)Три години си се одвикнав од соживот сега после 23 год.пак да живеам со мајка..Се надевам дека за убаво ќе пишувам во соодветната тема:)
    Имајте убава вечер:)

5. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Дај боже да биде убаво(fingers) ...мојава бетер од свекрва ми е(facepalm)

mal.ecka, poenta, WildMk and 17 others like this.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Заспавте или серијали се у игра?
    Ја читнав Лилит у СДК ,па се замислив ...колку ги има такви ,барем у мое опкружување .

Некако ми се наврати спомен за прва симпатија :| Зоран -|( ,со црвена коса :inlove: ,само на Здраво бевме:!: . Загина на 20 и нешто :(.

Официјално се преселив у долната бања-собрав мои ствари и гитла.Не бива ред да редиме секое утро .

Се мислам ликер или вино-ко за почетник -не ми се отвара флаша.А и онака диетата ја зезнав денеска-среќа што не исплукав пред луѓето на маса таму (facepalm)
    како дизелаш сум за некои работи

mal.ecka, WildMk, Bubce38 and 19 others like this.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Моите прилично строго ме држеа, најстрого од сите што ги знам. Единствен позитивен исход од тоа е што со брат ми многу бевме поврзани. Веројатно ми требаше близина со семејството што ја добивав главно од брат ми, наместо од моите.

Тој дел од животот ми фалеше до неодамна. Желбата за излегување што ме држеше до пред година-две беше резултат на тоа што не излегував доволно кога требаше.

Сакам со моите деца да сум малку порелаксирана. Ме плаши тоа што мм се однесува исто толку строго кон нашите деца. И јас сум строга, ама тој е претерано. Грешките што моите ги правеа со мене, ги правиме и ние со нив.

А може и не се грешки, што знам. Може да не ме држеле толку строго, ништо од мене немало да биде. А може ќе било и многу повеќе.

WildMk, Dentina, Thallia and 21 others like this.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

И мене моите ме држеа строго еден период, закани, уцени добивав плус, имав лош период на моменти ама прелош..
    Среќа брзо се смени тоа не траеше долго..
    Најверојатно сватија и научија од грешката па се исправија од после
    Затоа сега гледам како се однесуваат порелаксирано далеку а и јас и укажувам дека тоа не беше во ред..

Уствари ко ќе замислам и јас не живеев многу со моите, живеев и сама еден период..

Самостална сум од малечка..

Ама па тука биле за било што год рака на срце.

Со моето дете нема да се однесувам така строго..
    Сигурно оти имам трауми

Преска ко да видов глушец позади машината па си помислив дека бладам и кај тука глушец барам па кога го ставив малото у када глушецот срипа у када и полна да трча јас земав дете и почнав да цркам као улава среќа моја што маж беше дома па дете се исплаши од мене почна и тој да вреска дојде маж го утепал со раката (facepalm) па го фрлил у нечии китки (facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Шоууууу
    Се исплашив и сега секаде гледам глушец

Денов напорен да удрам туш и да легнам

Milobebence, JuLleE, WildMk and 21 others like this.
  9. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

@Dadusicka така ми беше првите 6 месеци кога живеев кај моите..Значи ќе ја фрлев жената од прозор..Кај одиш? Зошто се тушираш и излегуваш? Аман , уште танги носиш ? Тесно и кратко ти е фустанчето а тоа туника со хеланки и патики...Значиии кошмар:headbang::headbang:Ако се разведив не се закалуѓерив..А потоа 2.5 год. скоро сама со децата..Ова лето почнав на кафе да излегувам,на пешачење рајат без никој да ме праша кај си..
    Е сега се враќаме кај неа..Подобра е многу од претходно но ќе видиме..Јас сум многу нервозна и пресеквам одма..Порано збор не гугнував сега се чудам кога си го слушам гласот како звучи кога изговарам негации..Нов момент:D
    Инаку татко ми толку строго ме држеше што страшно влијаеше на мојата самодоверба и некои животни одлуки..Тоа беше многу трауматичен период за мене..Бев многу мирна,паметна,одличен ученик но за шетање и друштво секогаш беше проблем..Многу нервози имавме и јас и татко ми во тој период..Мајка ми беше идеален родител..Многу бевме блиски и многу љубов имаше меѓу нас..Но 20 год.бев во брак..Ја чувствувам колку се плаши од соживот со мене..Богами се плашам и јас..Малиот е ќефој:)За дете во пубертет баш би требало повеќе да ме нервира:DДа не си го почудам но разводот воопшто негативно не извлијае фала му на бога..всушност тоа што си бевме сами и мирни во куќичката допринесе за голема хармонија:l:
    Сепак ќе сушам коса..Студено некако...

10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Бубале со среќа работното место :*:hug:.Строги беа родителите порано,уште ја памтам шлаканицата која ја јадов оти закаснав 10 мин. од кажаното време.Не можам да речам,ни да ги осудам,мислеле добро но не секогаш испаѓа така,имав спомнато дека Рајловац сакав да заминам,де женско тие не пуштале само далеку,де ова,де она,и не бидна.Кој би знаел како би ми се одвивал животот,можеби на подобро,можеби не.Испадна после матура да се омажам на 18 г. и еден куп работи да ги носам како товар цел живот,можеби ќе ми беше поинаку ако заминев,кој би знаел.Затоа на моите деца не им го кратам патот,нека се пробаат,нека тераат живот како сакаат,секако да не е на лош пат.не сакам еден ден како мене да си речат можеби.........

11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Кад је бал нек је маскенбал. :D

Толку несодржајни постови имам денес што можат слободно да ме банираат од темава. Ама за туршии и мажи не ми се разговара. :D

WildMk, LiliBoz, Dadusicka and 8 others like this.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Ако не пробаш нема да знаеш дали нешто што би сакал односно некоја твоја желба би била позитивна реалност или не
    Ако не ризикуваш и не тргнеш по нов пат плашејки се не можеш пак да знаеш каков ќе ти е исходот дали би успеал или не

Затоа велам пробувајте и ризикувајте не е касно никогаш за да ти се исполни некој сон.. некоја желба да се чусутвуваш многу по либерално и исполнето

Поаѓам од себе си
    3 дена зборувавме и за рок од 3 дена собравме парталите и појдовме накај недојдија едноставно не знаевме ни ние каде ќе не однесе животот
    Страв солзи паники ужас
    Ама појдовме и не застанавме и не погледнавме назад
    А во еден миг кога списка малото во сред ноќ пред граница сакавме да се вратиме викавме знак е ама рте не бил продолживме он се смири

И ден денес се сеќавам дека беше ноќ веќе ние пренатрупани со што можевме да собереме да си земеме тргнавме оно врне ветер дува ко застанавме на една бензинска името не знаевме да си кажеме од страв и тешко
    Сега кога се сетам како бевме изгубени и како ни беше лошо уствари
    Нема тоа никогаш да го заборавам

На крај од нигде никаде по сплет на луѓе и околности кога една вечер маж шетал низ град и слушнал абер се деси ова што се деси
    Значи од нигде никаде пак ќе кажам
    И после немало некоја виша сила или среќа или не знам што
    Има бре
    Еве не овде, само е дупло поубаво у смисол порелаксиран живот финансиски супер..
    Што да кажам ете..

Замислете од мк да барате во еу стан па никад нема да го најдете ама ете јас го најдов најдов еден човек што ми даде стан нит ме знае нит познава и си викав има нешто овој ме лаже овој вака овој онака да не најдев стан круши ќе дојдевме вака како што дојдовме што вика зет ми шансите така да најдеш стан без ништо се 99 посто сигурни дека нема да најдеш
    Ама јас најдов или поточно беше среќа ете јас оти сум верник викам бог ми даде трошка среќичка за да одиме напред да се бориме..

Така..

Ако не пробавме немаше да дојдеме на подобро од секој аспект
    Ако останавме и се помиревме немаше да го имаме ова што сега го имаме

Ко да имаше некоја виша сила у нас двајца и ни поткренуваше да појдеме во мк за да се ова се случи.
    Значи има нешто.

Нне знам што ме натера да го пишам се ова ама ајт нека се прати..

Skorpija25, lunicka, JuLleE and 21 others like this.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Oh my god :worried: поради ова сано не ми се фаќа накај Аустралија, иначе одма:D. Се зезам ама пак језивко малку.
    Леле леле ова ми е најголем кошмар, ја мислам на место ќе сум останела да бев:worried::worried::worried:
    Два цитати и двата за животинки страшни :)
    Немам друго што да кажам (уствари имам ама не е ни за тука нит ми се зборува) многу тапа период некој ме затера

LejlaD, WildMk, Ane-Goki1 and 9 others like this.
  14. dunika

dunika Форумски идол

Мистерчо,ти кажи за жени какви сакаш,не се лутиме]:)

Имав среќа да растам со ептен кул родители.Самите тие имаа(т) богат социјален живот,негуваат вистински другарства од деца,па се подразбираше и јас да немам строги ограничувања околу друштвен живот.Предноста на мал град е што сите се знаат,па секој е информиран каде/со кого му е детето,нема криење баш.

Татко ми ми е прав другар,до толку што ми фалела онаа “татковска фигура” за совети и поуки,некако easy going типче е,ама ете го добив тоа кај свекор ми,па ако си ја мачам главата со животни филозофии му се јавувам него:angel:

Мајка ми е контадикторна,чудна комбинација на отворен ум и конзервативец,па во пубертет знаев да “изградам ѕидови” помеѓу нас.
    Сега сме супер.
    Сепак е јак стожер,и права лавица како родител,сметам дека направи квалитетни личности од мене и брат ми.Драго ми е што не беше/е безгласна буква и потчинета сопруга,благодарение на тоа и јас имам самодоверба да си отварам врати сама низ животот.

@BearMe себичноста е вродена особина,така бар јас сметам.Колку браќа/сестри има на ист начин воспитувани па скроз различни се.

Skorpija25, LejlaD, SV1911 and 17 others like this.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

И јас денес заебав работа, се заборавив, роѓенден една бонбона, друга бонбона... и тоа е, кога ми текна... ми дојде шамар да си удрам. Портокаливе веќе ми се гдни, а инаку ги сакам.

А што се тиќе СДК, се согласувам дека е пречесто. Но во ситуацијава, детево ми остана драго, и баш полагав надеж дека ќе си најде некоја како за него по мерка. Ама мојата мерка и неговата мерка биле различни. За жал некогаш мерките ни ги формираат внатрешните празнини кои немаат врска со љубов.

LejlaD, M&M, referentka and 8 others like this.
  16. mareane

mareane Форумски идол

И јас втор ден на Ун диета и тоа доплнително ме тера на нервоза.
    Детево пробува на еден стар ајфон да се најави нејзиниот се расипа не може се нервира.Не знаат ни мејл ни лозинка сто разни акаунти имаат и ние еден непомнат.На фак ќе остане незапишана од незнаење и непомнење основни комјутерски работи...
    Магнезиум и б6 не ми вршат работа вечерва нешто појако ми треба...
    Ми бранеле и моите доста работи ама нормално како да беше тоа,лесно прифаќав
    Сега ништо не им бранам на моиве и пак не ги бива пак незадоволни,пак непогодено...Затоа се вакви размазени и неодговорни овие генерации...

17. vitamina

vitamina Форумски идол

Ти си за у англија.
    Јас таму не видов ни животињи ни инсекти па кога заминав ми беше чудно и се осеќав чудно со инсекти наоколу
    Не можам уште да се навикнам со бубачки

Сега настапува период на смрдливки. Бљак.
    И комарци има уште.

Milobebence, LejlaD, WildMk and 5 others like this.
  18. Dust

Dust Game Over

Вакво исто со повеќе форми нема, тоа од топ шоп ама не ти го препорачувам баш..
    Има вакво (иста форма, срцкаста) само за вафли, на северин е и е супер. Штета што нема такви за менување форми..
    Тоа на топ шоп не е мн добро за крофни и вафли. За тост е солидно само. Не е јако колку што треба..абре 20мин ќе печеш едни крофнички. Ми се одјадоа

Ептен се изнервирав со мојов денес ама нека ми е жив и здрав. Ама ќе го убиев да ми беше пред очи.

LejlaD, Ane-Goki1, LiliBoz and 7 others like this.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Моите не беа строги со мене,немав строга сатница туку приближна,ама и јас не бев проблематична,умна си бев :D.
    На 17 бев прв пат на одмор у ЦГ со дечко 14 дена.Да ми бара ќерка ми догодина да оди,ке полудам од грижи.:headbang:
    Инаку и јас со моите деца не сум строга,сакам однос со доверба,а не со забрани.

Milobebence, LejlaD, SV1911 and 11 others like this.
  20. Moniace

Moniace Нов член

ok kako so gledam nekoi mozat da napisat no nekoi ne jas sednav da pisuvam ama nisto ne mi tekna i osven za ovie dve temi nisto ne mozam da najdam po internet soodvetno na temata zatoa pobarav mala pomos

ne mozev da gi najdam ke moze linkovi vo poraka

Last edited by a moderator: Oct 10, 2018
Thread Status:
Not open for further replies.