1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    183.903
    Ај дојди си во темата, ќе се дружиме :D

На LejlaD и mareane им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    :hai: :) :*
    Ја вака
    20181010_054739.jpg
    Утрово пушење у дневна,коса бушава :doh:-битно насмевка од 6ка до 6ка.
    Дали фризурата има допирна точка со карактерот?:wasntme:(прашање кое ме мачи (facepalm))

Опуштен ден би требало да биде денес.Додуше многу работи у животов ј.бан требаше да бидат опуштени ама ете....не оди се онака како што сакаме/планираме.

Ај :* ,да го средам гнездово на глава и одиме :muscle: .

На Skorpija25, Peco, boomsleng и 26 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Опуштен ќе е Стеки..

Добро утро
    Или нека го сменат времево или...
    Црна темница е во 15 до 6:@

Ај спремајте се, да одиме на работа:hai:

На Peco, boomsleng, Bubce38 и 18 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    154.730
    Како не виде?? И лондон е познат многу по глувци, во метри станиците има секогаш. Додуше во куќата кај што живеев не се случи са улета глушец никогаш. А надвор и низ населбите, а за паркови да не зборам, вриеше верверички и лисици, немаше ноќ надвор ако шетав да не видев лисица на улица :), ама тие не ми се гадни :)

На Peco, boomsleng, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Добро утро.
    Пијам кафе и гледам маш како ги пружил алиштата. Не знам дали да ви сликам да се посмеете :rofl: се расонив одма кога ги видов :rofl:
    За излагање не се изјаснив. .. ко дете излез до 22. Потоа петок до 12 сабота до 01. ко кафиќ да сум.
    е од 20 год па нагоре не ни имав време за излага ње така да...

Даст фала што спомна за 3 во 1 јас па сакав да го земам тоа. За тостер не ми треба тостер иам профи дома. Ама за крофни вафли ептен сакам...
    вие арни?
    убав ден. мојот ќе е хаос. као и цела недела.

На Peco, boomsleng, LejlaD и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.864
    Допаѓања:
    142.589
    Добро утро.
    Фала на одговорите. Да си порачам од Али тогаш.

Чекам бус и мрзнам. Ми истекла возачката. Да ја обновам и ќе почнам да возам.

Лили битно се спружени. Јас маани на тоа на гледам :) да беше мајка ми ќе ги прередеше .

На mal.ecka, Peco, boomsleng и 14 други им се допаѓа ова.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро!!!
    Се радувам што е утре неработен ден па нема да станувам рано ќе си поспијам оти ми фали спиење...
    Никогаш немав некој престроги родители па да ми забрануваат за излегување,а покасно и од 12.30 се немав прибрано.Мислам дека со разговор се убаво се постигнува ,а ако некоја работа ја фатиш на инает така ќе тераш и до крај.Со детево гледам колку можам повеќе да имам другарски однос да ја посоветувам ,да и кажам што чини,а што не и таа сега за сега е отворена и кажува се ,па да се надеваме дека ќе биде истото и во иднина .Подобро на мајка него на другарка,иако мислам дека денешниве родители сепак не се престроги со своите деца.
    Одам да се облечам кафе на работа ќе пијам,почнува главата да ме боли ,а денес и да се зафарбам планирам ,вечер дете ќе носам на огномет.
    Ајде убав ден да имаме!!!
    @bittersweet Среќен роденден на лепотицата твоја..
    Бубле честито нова работа и успех во истата....

На Skorpija25, Peco, boomsleng и 21 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Строги, студени и живчани. Беа и останаа. Али, супер ми се. :)) Не би ги менjaла.
    Пилци луди. Ке се потепаат за да застанат на г'з место и да си направат гнездо. Синока отворив врата,а они квакнати на дрвото и дрндаат ли дрндаат. :)) куjзнае шо муабети си прават.
    Млеко сркнав, какао сркнав...Да видиме шо чудесии ке донесе 10.10.2018. Од оноj ден го наjaвувам потсвесно. А и хороскопон вика битен бил.
    Ми иде да лапнам 3/4 бурек. Бубче ми прави мн лиги. :))
    привет.

На Mr. Right, Peco, boomsleng и 24 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Добро утро другарки! :hug:

Ич ве немам посетено, се надевам сите сте добри. :)

Успеав да се измолам за слободен ден па во петок спојувам, и онака имаме работа во викендица, мебел да носиме и ограда ќе се мести, може ќе имам среќа ако земам плата денес или петок, во сабота до Кукуш да луфтирам памет.

Како ми е напорен периодов, ептен фалат луѓе, па покривам и за една колешка друга, ми иде физички да се поделам за да постигнам.

Ама ајде, ќе пројде и тоа. Пари само не даваат :D

Друго, луѓето се генерално глупави. Ама стварно. И највеќе од се' ме иритира тоа. Со паметен човек ќе најдеш common ground за се', ќе најдеш начин да се разбереш.

Ама само тој што работи со луѓе, може да сфати дека најбуквално постојат луѓе кои не знаат каде е десно, или што прават проблем што во лифтот нема 7ми кат, во зрада која има 2 ката :D
    Итн.

И ај што врска немаат, кога сакаш да им објасниш не можеш, толку се самоуверени што просто ништо не слушаат од аурата на глупавост околу нив :)

Денес ваква сум:
    SmartSelect_20181010-084924_Google.jpg SmartSelect_20181010-084946_Google.jpg

Убав ден :*

На Skorpija25, Mr. Right, boomsleng и 26 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    ајде на доручек
    топла е
    20181010_095527.jpg

На Skorpija25, Thallia, Mr. Right и 26 други им се допаѓа ова.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    183.903
    Скар на @LiliBoz :@

Добар ден на сите :hai:

Пијам кафе, гледам фокс лајф. Вчера се потресов за девојчето во градинката, затоа што го знам лично. И се прашувам дали некој од тие вработените некогаш прочитал некоја книга за детски развој или детска психологија. Знам дека одговорот е не.

Едно прашање- дали се извинувате кога знаете дека сте згрешиле? Јас порано не, но последниве неколку години, поточно откако сум во брак, се извинувам. Особено на мм. За разлика од мене, тој ми се извинува со "извини, ама не си во право" |( Вчера баш му го кажав тоа и го подзамислив, како може секогаш тој да е во право. Навистина, често и кога не сум јас во право, за мир во куќа, преминувам преку некои работи. Си кажувам дека не се согласувам со тоа, ама не сакам да држам лутина. Мене ми е тешко. А најмногу ме иритира она преправање како ништо да не се случило, сѐ е најнормално. И тој што ќе ја почне прв дискусијата, тој е оној кој сака да се кара или да прави од мува, слон.

Инаку, за излегување. Исто ко @referentka :doh: Прва си одев дома. Додуша, каснев, па ме "пееше" мајка ми, ама јас по свое терав. Ако сакав, можев да направам глупост и пред 22ч., ама моите никако да го сфатат тоа. И правев. Не ме фатија тогаш, а сега им кажувам сѐ. Кога им кажав дека сум пушела дома, а тие непушачи, не ми веруваа. Па после си кажав и за "маријана" :o Ма сѐ им кажав :rofl: Чисто да знаат дека не држеле сѐ под контрола како тие што мислат.

И за крај, маж ми носи униформа :wasntme: Најубав ми е, ама не смее дома да ја донесе, па да си "поиграме" :$ И зошто никој не ги спомнува пожарникарите? Па кога ќе излезат така запотени и црносани, да ти е мерак да се избањаш со нив :rofl: Ако се премажам, пожарникар ќе барам :!: Ај доста е. Одам да допијам кафе :hai:

На Skorpija25, Thallia, Mr. Right и 29 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    ^ се извинувам кога ќе згрешам, а уште повеќе кога нема да згрешам, само да не ме замараат :D
    Не можам да поднесам мрцварење од луѓе за глупости, полесно ми е да се извинам иако врска немам со проблемот, само да ги откачам :)

На Thallia, Mr. Right, boomsleng и 19 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    @M&M знаев дека ќе спомнеш за глуфците у лондон сум слушнала и јас за тоа ама не бев у лондон таму кај што бев немаше г од глуфци абе пајаче тешко дека ќе сретнеше комарци бубачки не сум видела како се да беше пластично :rofl:
    Чудо.
    Ваљда од влага ги има по лондон плус доле во метрата несомнено дека ќе ги има кога беше под земја се :)

Кај нас имаше по некоја срна и верверичка ама тие убаи се:!::)

На Thallia, boomsleng, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    зашо згоден пожарникар нема!!!
    еве колешка ми има маш пожарникар. И тој се тркала. А млад ќе речеш.
    жално

На Peco, boomsleng, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Camelia,:D, можам да замислам како гласат вторите " извинувања"
    Се извинувам. Секогаш ако преминав граница или згрешив. Освен на таа сол што ја направив во ред за чекање. На родителите не. На маж ми да. А него за чудо, му е тешко да каже извини, точнп тој збор да го изговори. Со постапки и други зборови се извинува. Керка ми ја учам да рече извини, ама како права скорпија, не и оди посебно. Ген од татка.
    За шетање сум шетала до доцнааа, многу доцна, но само викенди. Преку недела школо се знаело. Исто преспивања и облека менување немало. Дури на факс правев тоа. За секс дознаа бргу дека имав родителите, сама им кажав пошто имаа говор пред одење на одмор со дечко ми. Пост фестум немаа што да направат. Ме пратија Америка и секаде каде сакав, а за книги и наука не мереле пари. Ама сепак...напорни се и биле. Се надевам боља сум со свое дете. Ма шеќер сум. НА дете му укажувам и на емпатија и на фајтерство.
    Пиев кафе, јадев пита со јогурт. Ме боли колено. Малку:envy:.
    Среќна среда што би рекла една на фб:rofl:.

На Mr. Right, Peco, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    Хахахха. Иста е и мојава, ако ептен е доведена до "ѕид" да мора да каже, го шепоти тоа фамозно извини :)

Добар ден. Сонце а јас еден куп работа. Ако. Кафето допиено, одвај чекам да завршат часовите да го видам ѕверот!

На Mr. Right, Peco, boomsleng и 19 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Добар ден коковчиња убави :hug:

Моите се обидуваа да ми бранат, ама не им успеваше, па се адаптираа.
    Прв пат на одмор без нив отидов со сегашниот ми маж... на неколку дена во Охрид.
    После 18години, излез имав до кога сакам, ама го користев за 'до сабајле' во лето, тогаш повеќе има дешаванки до сабајле во Битолата.

Првите години откако се омажив, знаев да излезам до касно, кога ќе одев Битола.
    Мајка ми главата ми ја пукаше: Мажена жена, шета ноќе! Шо ќе речат луѓето! бла-бла..
    Маж ми не ми брани, ти ќе ми браниш?? Не сум бебе. 'Луѓето' можи ќе ми ги платат сметките, 'луѓето' ќе трчаат по доктори со мене... |(
    Со време, престана да се нервира за тоа, а и јас не излегувам до касно... Остарев :D

Со мојава имаме убав однос.. Ама сеуште не излегува, па не знам како ќе се понашам тогаш. Од сегашна гледна точка, нема да и' бранам, ама ќе ја инфоримирам за одлуки и последици.. како и сега што правам. Само нека е здрава и жива. А и мобилни има денес. Не мора да мислам кај е, ако не се врати кога рекла.. едноставно, ќе и' звонам да проверам.

Последна измена: 10 октомври 2018
    На Skorpija25, mal.ecka, Thallia и 21 други им се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Добар ден! :coffee:

И јас мислам дека човек себичен се раѓа, себичен не се станува. Особина е, дел од карактерот.

Не ми е тешко да се извинам ако сум згрешила, а и се трудам да си ги согледам грешките, да се поправам.

Тема #1: Ако мажите кои што се одговорни, се однесуваат со љубов и посветеност кон семејството, ја опсипуваат саканата со внимание, ги нарекувате папучари, тогаш како се нарекуваат жените кои што го прават истото за семејството? :)

Никогаш не ми се допаѓал тој збор папучар, демек ако се однесува како што би требало, со почит, љубов, внимание, сите оние особини кои се нормални во една врска, тогаш девојката го гази, демек папуча е. Може погрешно го сфаќам ова, ама таков впечаток добив.

Неќам фраери, мачо или алфа мажи, сакам и имам покрај себе човек кој што ги има сите квалитети на зрела, одговорна индивидуа. :)

Тема #2: имате ли трикови за штедење на пари? :D Ама најсериозно :!:

Убав ден! :f:

На Skorpija25, Thallia, Mr. Right и 26 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Домаќинки |(

Да се кај мене парите и јас да водам евиденција за што-како се троши.. Во превод: Нема пари за ништо! :D

Заборавив за извинувањето... Кога ќе згрешам нешто, воопшто не ми е проблем да се извинам.. напротив, си ги признавам грешките и се извинувам со вистинско жалење.

И мојов се извинува... заборајв да кажам.
    А и ќерка ми.
    Абе културни сме да си е*име векот :D

Последна измена: 10 октомври 2018
    На Skorpija25, Thallia, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  20. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    За извинувањето и кај нас е истото. Јас знам да се извинам зашто ми тежи, а другата страна... па кога како. Ама научив да се извинувам за мојот дел, ќе си кажам извини за тоа и тоа -конкретно мојата грешка, а не за целиот настан/кавга... Прво не ме разбираа па се радуваа дека јас сум се извинила и готово, ама се разбравме.
    За штедење само една финта - скриј ги сама од себе за да не ги рачунаш дека ги имаш :) :) Теоретски супер звучи, во пракса... ништо не е идеално :)

На Skorpija25, Mr. Right, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.