Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    1.Ставање на посебна сметка кога се зема плата. 2. Престанување со пушење 3 Купување облека на попуст па макар на крај на сезона
    Други трикови не знам, оти и јас сум трошаџија. Yolo8)

На Skorpija25, Thallia, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    1.Се извинувам нон стоп-узречица ми стана,не е ок ама тоВа е .
    2.Штедење????Само со подигање кредит,со залог на депозит .
    3.Папучар?|( Нееее :shake:ниту мм е бил, ниту пак би трпела некој таков покрај мене .Не сакам да ми се мешаат у штипки.

Ај кафе ставајте сега :)

На Peco, doubleg, boomsleng и 16 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    А мори! папучар не значи дека ти се меша во штипки. Значи да те послуша ако си во право, да работи низ дома рамно со тебе, да не ака цела ноќ и да те остава сама дома со болно дете оти другарите ќе го зае*авале.
    Мажот ми е папучар!

Еве кафица! Чапајте! :inlove:

depositphotos_124419170-stock-photo-many-cups-of-coffee-on.jpg

На Skorpija25, Ariel, evangelina.ina и 23 други им се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Се извинувам.И простувам.
    Неќам да си ја трујам душата со негатива,прекраток е животот да оправам криви дрини.
    Е према себе сум малце сурова,имам многу високи очекувања и константно ме прати чувство дека треба нешто да правам а истото да е најдобро.Тежок нарав:^)

И мене зборот папучар ми е безвеза,во нашата средина е навреда/срам,а посветен партнер е основа на здрава заедница.

За штедење.Можам на облека да штедам,да чекам попусти оти ништо не ми е така неопходно за го платам по прва цена.На храна за дома не штедам,може да скратам ресторантски оброк ама за сметка на тоа сама ке си зготвам нешто поквалитетно.
    Имам и животно осигурување,со траен налог ми е,автоматски ми се минусираат од плата,па не рачунам на тие пари.
    М.м е друга прича,малце го сменив ама сепак троши многу.

На Skorpija25, Thallia, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Како го смена, жити мене?? И јас да го сменам овај мојов?
    Мерак му се геџети. Цели сме озрачени дома |(

На Mr. Right, boomsleng, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Јас штедам кога сум при крај со пари, само тогаш ми текнува дека сакав нешто на страна да ставам. :D Тогаш си ветувам од наредна плата.. (facepalm)

Едно време озбилно се мислев парите да ги праќам кај мајка ми на чување, знам дека нема да ги чепне. Е до толку не знам како да се воздржам. :D

Истово и за мене важи.. :|

На kolovoz, WildMk, evangelina.ina и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    Не знам како да го почнам постот. Досадно ми е веќе со добар ден :sun::)
    Се извинувам и јас . Ако згрешам или несакајќи повредам некого обавезно по три пати ќе се извинам . Ама ретко грешам :). И на внучка и се извинувам . Знае дека ми е слаба точка и некогаш претерува со некои побарувачки. На пример три пати на ден да јаде сладолеТ. Епа извини тетино ,ама не може :D

Штедење :^). Да ги затворат кафаните ептен лесно ќе ни иде штедењето :emo:

Папучар :^)
    Шо знам кај да го сврстам моЈо|(
    По дома ништо не фаќа , не оди дури ни во маркет да пазарува, ако му купам гардероба ќе носи ново ,ако не со години може да си тера со истото . Секаде јас возам , тој се е папсан :)
    Ама без мене ни на бербер оди сам. Да не спомнам дека нешто сакам . Ќе се сопне да ми удоволи :inlove:. Три дена пекам крофни едни овде што ги гледам на слики што постираат . Срциња крофни ,наќинџурени . Еве ,сега ми се јави . Нарачал по шоферот на брзата помош,се враќал од Скопје тој па ќе ми донел. Забеганио мој 10 му рекол да земе . И шоферот со сиот ум земал 10 ,па му се јавил да му каже дека 700 ден дал за крофни :tmi:. Зар толку пари се тие крофни бе луѓе ?:worried:
    Лелеее ако не се убави и не ги јадам ќе ме пукне од заебавање:)

ОдоХ да се спремам . Ќе дежура либето ,па да му однесам јадење . Смрдам на прженици , да мавнам еден туш само .
    Таман ,и крофните ќе стигнат :emo:

На Skorpija25, WildMk, mal.ecka и 27 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    Озбилно папучари ги викаат тие што се грижат за домот и семејството? Немојте така дан ви се одбие од глава некој ден ;)

За штедење, си штедам, професионална деформација, шо да праам. Беле паре за црне дане мора да се има. Не можам да дозволам еден непланиран трошок да ме исфрли од колосек, па да си тепам глава и да се чудам кај ќе најдам пари.
    Поделен ми е буџетот на основни потреби, заштеда и луксуз. Значи прво сметки се плаќаат, гориво на кола, храна, обнова на гардероба ако нешто е дојдено до ептен итно да се купи, ма да тоа еднаш се има десено. Па се пребројувам што останало, па после одлучувам колку ќе оди во црн фонд колку на луксуз од тип кафани, шетање, некоја глупост за дома. Ако буџетот за луксуз не се потроши оди и тој во црниот фонд и така...
    Инаку мојата слабост на акции и попусти е во ставката основни потреби :tmi:

На Skorpija25, WildMk, Thallia и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.518
    Глувции...бррр:envy: стаорци наааа од метар и кусур:puke: во метрото во Њујорк..претежно по шините
    Кога ми скокна еден накај мене, кога фатив да бегам...]:) почнав да пискам(facepalm) обезбедувањето цело тргна по мене:rofl: хаос направив и тоа на 42ра улица мислам беше. Таму е гужва невидена, поради тајмс сквер...Чиниш терористички напад е, а не глушец:$
    Кога ме зграбија тие од обезбедувањето, зошто врескаш девојко8-| маус...но но, нот маус..рат..бииииг уан:devil: (на кирилица пишав за да си замислите како изгледа на чуден македонско-англиски кажано:D) ми вика еден од тие, некој мексиканец беше...ummm.. mouse...but its not mickey, right?
    Јас цела во прашалници, втора недела во Њујорк, глушец ме напаѓа...што ќе ме нападне до крај? Панда?:D

Се извинувам. Ама не ми се извинуваат некако|(
    Испаѓа дена не ми ни грешат, ама нека им е..
    Не знам да штедам.. што беше тоа:|

Како за среда, ич не е среќна:!:
    Убав ден:hug:

На Aleksandar1212, kolovoz, WildMk и 30 други им се допаѓа ова.
  10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Урлам даст, ова ко вицот- Том и Џери ју ноу???? Јессс. .--Е па Џери!!!

На Skorpija25, WildMk, Espadrila и 18 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Папучар.
    Не што се меша секаде , туку тоа се оние мажи од кои што се плашат оние кои не се папучари:D
    Ако ме разбра некој.
    Тоа е МАЖ во права смисла на зборот.
    Знае да ти помогне, знае да те ислуша, блиски сте...
    Пазари , работи по дома, те чека пред кабина кога пробуваш...

Ма обожувам папучари:inlove:

А оние-алфа мажјаци (така се самонарекуваат) кои ги исмејуваат папучарите, едноставно ми се одбивни и бескорисни.Освен за приплод за ништо друго и не служат.

Штедам.
    Знаете дека штедам, сум пишувала за тоа.
    И имам едно купче кое се таложи и станато е сериозен ,,проблем,,:D, како да се потроши:D

Попусти и акции најчесто не ме интересираат.
    Кога немам потреба од гардероба, не се ни вртам по излози.
    Кога купувам се е наменски.Да ми оди со нешто.

На Skorpija25, Petar80, LaSchtroumpfette и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.518
    Го знам(facepalm) ама ептен се грди тие големите. Мислиш колку цела рака се:doh:
    После тоа на Кони ајленд на сред улица ми истрча еден. Е тогаш имав пракса веќе(facepalm) не се избламирав:D
    Да ме гледаше некој ќе си речеше оваа е за во лудница(facepalm)

На WildMk, Peco, boomsleng и 15 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Е па мојот не работеше ништо по дома, незнаеше ни кое каде стои-излегува од туширање,у спална на кревет од долен веш,чорапи,кошула ,кравата .....се фул спремно го чека.За друго треба ли да пишувам?
    Акаше ноќе,ама не од кејф -службено кога ќе му се јават ,тогаш се нервирав ама тек сега гледам колкав стрес имал.
    Сум останувала сама со 2 болни деца -пак службено одсутен е бил.
    И ок ми е се ова,и тогаш и од денешна гледна точка.

Ај ма па ти,што ме тераш вака сериозно да пишувам?

На WildMk, Espadrila, evangelina.ina и 23 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Како се викаше и како беше рецептот за онаа шампитата торта или каоо се викаше старовремската?
    Жолчките у кората а белките над кората како шајм?
    @lunicka ??
    Рецепт

На mal.ecka и LejlaD им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Зелник замесен ,кисне,кај да е за вечера ке стаса ако не си приумрам од глад...
    Малку ми се потсмирија нервиве,синојка и утрово милсев ќе експлодирам.Да ми е знати што бутур ми е? Нит сум во пмс нит ништо едино климакс ако ме фаќа....
    Знам да се извинам,дури и кога знам дека сум во право,Мм тоа никако ќе премолчи со гест,постапка ќе се надокнади ама фамозниот збор извини не ...
    За штедење штедам многу ама со овие приходи и расходи не останува да се заштеди...Но секогаш имам некој мал фонд за црне дане!

На WildMk, Espadrila, mira.mira и 19 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    154.729
    Хелоу :)
    Се прибрав пијам кафе и чекам сопруг да ручаме. Мало спие, големо не ме рецка.
    Од кај да почнам со темиве, да не останам покусе де.
    До 18г имав ограничување за излагање, не покасно од 12. Прво беше 11 па со мали каснења се зборив полека до 12. Со брат ми се договарав ако сакав да одам на "полноќна" така тогаш ги викаа забавите после 12 :), па демек со него сум била и се чекавме пред зграда. После 18 веќе немав ограничувања ама ми мрчеа ако претерав, само што ретко претерував. Донекаде беа строги но и јас бев умно дете :) па имаа доста доверба.
    Јас се извинувам дури претерано, и дома и на работа и секаде. Некогаш и кога не треба, посебно на работа, и искрено ич не се сакам поради тоа, но се покажало корисно во соработка и со колеги и со соработници. Се извинувам и на децава некогаш кога ќе изреагирам повеќе од потребно и срце ме боли знам да ги гушнам и да им се извинам.
    Што зборевте друго :wasntme:, мм е во некоја златна средина, не можам да кажам нит папучар нит лабав мачо тип, тамам си е.
    Ќе оладиме глава утре малку? Уште да беше до понеделник празник :)

На Skorpija25, WildMk, Espadrila и 18 други им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.751
    Се извинувам најчесто на домашните.Спрема други ретко многу,не дека не грешам туку дека не сум толку блиска за да згрешам.Освем две другарки,во младоста,кои без задна намера,сум направила грешка т.е.сум ја кажала всушност вистината,ама ете се најдоа навредени,повредени и покрај тоа што искрено се извинив.Ама ете,до тука било...
    Јбг не знам да се умилкувам и да лажам...
    Папучар,јас знам дека се користи за маж кој нема свое сопствено јас,секогаш се потпира на туѓо мислење обично на сопругата,кој комплетно ја заменува улогата на мажот со онаа на сопругата.Ова што вие го кажувате не е папучар,туку човек кој сака да помогне.ММ не е папучар ама не ни помага.
    Штедењето тешко ми оди,просто некогаш не можам да поверувам кај одат тие пари.А ниту ресторан знам ниту кафана,ниту квалитетен шопинг.
    Излегување во младоста...смеев до 22 и 30 да излезам,ако закаснам следуваше држење предавања.
    Моиве не се ограничени со излегување ,само барам да се најават ако останат до покасно и да знам каде се.

Туку една ситуација.Ми се јавува мајка ми ,ќе имаш гостинка т.е. тетка ми.Бидејки е од друг град сметам дека е гладна,купив набрзина да направам ручек,нели од работа,Испржив пиперки и јајца,колбаси ,издинстав печурки и салата шопска.И ајде да ручаме,тетка ми не сака ,преку глава и било од пржено...
    Колку непријатно се осетив,извадив сега пакетче кременадли да испечам.
    Значи стварно мизерна ситуација...

Мм ми вели што се замараш,ама како така?Прво доаѓа ненајавено, второ за половина час толку можам...

Ене ја сега дреме,а јас се мислам дали да ги исперам завесиве...

На Ane-Goki1, kuc, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  18. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добра вечер :)
    Папучар???? Мм ти е типичен балкански маШ. Еден ден ќе ме праша и "таквото" кај му е, толку со ништо не се замара. Он ти е за дома маќеа за надвор мајка.
    Пари штедам на следен начин, подигам кредит и го ставам во сефот на моите во кој немам пристап и правам траен налог уште по 3000 ден од трансакциска да ми префрлаат секој месец на штедна која е исто така во сефот.
    Крадам од сама себе :) само така инаку сум бес компас.
    Бубче да ги слика крофните од 700 ден да ги видиме, што чудо е тоа :), а ко ќе дојде во Ск да ме бара да ја носам да ги проба најубавите крофни од Хром, не се лицкани ама се мх мх мх
    Поздрав на сите

На Skorpija25, Ane-Goki1, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    178.172
    Како да го смениш?
    Го оставаш и земаш друг. :rofl::rofl::rofl:

На Skorpija25, do-re-mi, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.864
    Допаѓања:
    142.589
    Страшно. Само ја богатиш банката. Направи траен налог од сметка кон орочена сметка. Така ќе и зимаш.

На kuc, EuHenIa, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.